ναι, οκ, ο κρατικος μηχανισμος εδρασε γρηγορα, ναι, μια χαρα, μπλα μπλα μπλα.
μπορει καποιος να βρει μια λογικη συνοχη σ οτι ζουμε? και να μου εξηγησει και μενα?
κλεισανε ολα τα μαγαζια - χωροι που μαζευονται ανθρωποι σε μικρες αποστασεις μεταξυ τους. λογικο.
ειναι λειτουργικες (ειδες τι εκαμα εκει?) ομως οι εκκλησιες ακομα. παράλογο. κοκοκο εκει.
μην παει αλλου η κουβεντα, δεν γραφω για τη θεια κοινωνια (αν και θα μπορουσαν να ειπωθουν ΤΟΜΟΙ. οχι. μιλαω για την συναθροιση ανθρωπων σε κλειστο, περιορισμενο χωρο)
επισης επειδη ειμαι ζωδιο της γης και επειδη χρησιμοποιω καθημερινα τον ησαπ για τις μετακινησεις μου και κινδυνευει η ζωη μου θεωρητικα, ΑΠΑΙΤΩ συγκεκριμενα πραγματα οταν καποιος παιρνει ενα μετρο. οταν κατι λεει ο πραιμινιστερ, υποτιθεται οτι δεν υπαρχει πιο επισημη πηγη πληροφορησης.
βγηκε πριν 3-4 μερες και ειπε με πομπωδη τροπο κι εκεινο το αποφασιστικο βλεμμα που ξεσηκωνει μεσα μου μια σχεδον ομοφυλοφυλικη ελξη προς το ατομο του, οτι θα μειωθει κατα 50% ο αριθμος των επιβατων στα μ.μ.μ..
συμφωνω. μαζι σου, κέρκ. τον τροπο ξεχασες να μας πεις. ξερει καποιος, οποιοσδηποτε, ποσοι επιβατες διακινουνταν στην καθε γραμμη καθημερινα? ανα ωρα? ανα συρμο?? ανα βαγονι?? με ΟΠΟΙΑ μοναδα μετρησης τελος παντων. και πες οτι ξερει. πως θα λειτουργησει το υπεροχο σχεδιο? θα ειναι ενας υπαλληλος του ησαπ σε ΚΑΘΕ βαγονι ΚΑΘΕ συρμου ΚΑΘΕ στιγμη της μερας και θα μετραει κεφαλια?? κι αναλογα με το ποσοι θελουν να μπουν σε καθε σταθμο θα δινει πρασινο η κοκινο φως? κοροιδευομαστε.
σημερα, βγαινει και μου λεει οτι ο αριθμος των πελατων των σμ θα ειναι αναλογος με τα τετραγωνικα. Σοφόν. διαβαζα με ορεξη παρακατω για να βρω το ζουμι, την αναλογια, το σημαντικο. οχι. αυτο ηταν. μεσα στη βδομαδα λεει θα ανακοινωθει η "αριθμητικη" πλευρα του μετρου, που τυχαινει ομως, νομιζω, να ειναι και η ουσια του. καλά κρασά.
παπαριες καμαρωτες λοιπον. η παιρνεις μια οντως δυσκολη και σημαντικη αποφαση και κλεινεις το Κρατος σε καθε του εκφανση και επιπεδο ή με ημιμετρα που αυτοαναιρουνται, απλα ελπιζεις οτι ο ελληνας θα πειθαρχησει σε κατι που δεν ειναι και χειροπιαστο κιολας. γιατι μην ξεχναμε, ειναι ψηφοφορος. και κωλωνεις να βγεις να πεις, αφηνοντας οντως το στιγμα σου, θετικα και αιωνια, στην ζωη του τοπου: " βρε ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ, καραντινα μεχρι τις 30/3 και βλεπουμε.". αυτο. δεν το λες. γιατι θελει ορχεις και μηχανισμους επιβολης του.
κι απλα αφηνεις τις Μανουλες του φουμπου, που βρηκανε νεο χομπι να γεμισουν τις αδειες ζωες τους, να βαζουν στο αβαταρ τους, το γελοιο μοτο: "μενουμε μεσα" και να κεραυνοβολουν τον καθε καημενο που βγηκε με τα ποδια ΜΟΝΟΣ του κιολας να παρει τον αερα του...
καλη τυχη σε ολους.