Cyberpunk 2077

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Το γράψιμο εξακολουθεί να μου φαίνεται υπερβολικά edgy και ολίγον cringe και γενικά έχω την αίσθηση ότι πήγαν για "ποσότητα όχι ποιότητα" σ' αυτό το παιχνίδι. Μακάρι να διαψευσθώ.
 
Το γράψιμο εξακολουθεί να μου φαίνεται υπερβολικά edgy και ολίγον cringe
Από όσο ξέρω συμβαδίζει με το pnp.
 
Ναι και; Δεν παύει να μου ακούγεται αναχρονιστική και άνευρη η street slang στα βίντεο που έδειξαν. Στο Witcher 3 οι διάλογοι ήταν τουλάχιστον τρία σκαλοπάτια πάνω από τους αντίστοιχους των βιβλίων (τουλάχιστον στην αγγλική μετάφραση).
 
Εννοώ ότι το ίδιο feeling κλπ έχει και το pnp. Δεν ξεφεύγουν από το source material etc etc.
Ένα μικρό εντιτ. Το cyberpunk θέλει και το edgy τουμ
 
Κοίτα, ξέρω ότι γενικά ως IP το Cyberpunk 2020 είναι ρετροφουτουριστικό και οπτικά μ' αρέσει π.χ. η κιτς διάσταση του κόσμου. Στο κείμενο, όμως, όσα έδειξαν ως τώρα νομίζω βγάζουν περισσότερο τεμπελιά, και λιγότερο εσκεμμένη ρετροκαφρίλα. Μπορεί παίζοντας να αλλάξω γνώμη. Προς το παρόν δεν...
 
Κοίτα, ξέρω ότι γενικά ως IP το Cyberpunk 2020 είναι ρετροφουτουριστικό και οπτικά μ' αρέσει π.χ. η κιτς διάσταση του κόσμου. Στο κείμενο, όμως, όσα έδειξαν ως τώρα νομίζω βγάζουν περισσότερο τεμπελιά, και λιγότερο εσκεμμένη ρετροκαφρίλα. Μπορεί παίζοντας να αλλάξω γνώμη. Προς το παρόν δεν...

Νομίζω ότι θα εξαρτηθεί από το αν έχουν ενσωματώσει (με ήπιο τρόπο, μην το ξεφτιλίσουν κιόλας) το στοιχείο του αυτοσαρκασμού και της σάτιρας. Μπορείς να γράψεις το παιχνίδι σου με στυλ "βρισκόμαστε στο 2077 αλλά τα 80s δεν τελείωσαν ποτέ" αλλά πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να κλείνεις στον παίκτη το μάτι και να του δείχνεις ότι ξέρεις τι κάνεις. Αν δηλαδή οι ατάκες του Κιάνου γράφτηκαν με στόχο να στήσουν έναν χαρακτήρα τύπου π.χ. Snake Pliskin, ήτοι badass action hero από sci-fi ταινία των 80s με όλη τη σχετική καλτίλα και cheese, είναι μια χαρά. Αν πήγαιναν για ειλικρινές super serious ύφος, τότε...
 
Στο Witcher 3 οι διάλογοι ήταν τουλάχιστον τρία σκαλοπάτια πάνω από τους αντίστοιχους των βιβλίων (τουλάχιστον στην αγγλική μετάφραση).
Κάτι "shit-eater", "need a good ploughin" κλπ. είναι μέρος υποθέτω αυτών των σκαλοπατιών; :trollface:
Και άντε στο πρώτο game όταν τ' άκουγα ήμουν 10 χρόνια μικρότερος και γέλαγα αλλά το 3 σε στιγμές (ok λιγότερο μέσα σε σημαντικούς διαλόγους) μια χαρά έχει αυτό το "edginess" που εντοπίζεις στο Cyberpunk.
 
Θα έλεγα ότι αναλόγως του πότε και από ποιον χρησιμοποιείται η αθυροστομία, έχει την θέση της. Πχ αν έχεις να κάνεις με "παιδιά της πιάτσας", αναμενόμενη, σε πιο "εκλεπτυσμένα" περιβάλλοντα, όχι τόσο.
 
Ωπ σόρυ, δεν κατάλαβα πως σε αντίθεση με τους π.χ. PFI του Witcher, οι npcs που φαίνονται στο τελευταίο βίντεο του Cyberpunk είναι λόγιοι και κακώς εκφράζονται έτσι.
:journal:
:gap:
 
Μα δεν λέω ότι είναι ( δεν είδα το video ) απλά λέω ότι κάθε είδος γλώσσας έχει την θέση του κάπου. Να μην ξεχνάμε ότι τα Cyberpunk σκήνικα πραγματεύονται καταστάσεις με υψηλή τεχνολογία και χαμηλό επίπεδο διαβίωσης ( High Tech, Low Life ), του οποίου χαμηλού επιπέδου διαβίωσης, η εκτραχυμένη, χυδαία "γλώσσα" αποτελεί σύμπτωμα ( ίσως και αιτία, σε κάποιες περιπτώσεις ). Να το θέσουμε πιο περιφραστικά, δίνει την Punk νότα στην Cyberpunk μελωδία.
 
Last edited:
Στο τζίτιεϊ πάντως όλοι σε έλεγαν μλκ ακόμα κι αν καθόσουν ακίνητος, φημισμένο το λος σάντος για τη φιλοξενία του.

Δεν ξέρω πάντως, μια χαρά αναμενόμενη μου φαίνεται η αθυροστομία προσωπικά, ακόμα κι όταν δεν έχεις να κάνεις με παιδιά της πιάτσας, ενός κατώτερου θεού, που έχουν κονσόλα αντί για πισί, γενικά στοιχεία χαμηλότερου βιοτικού/πνευματικού επιπέδου.
 
Το πρόβλημά μου δεν είναι η βωμολοχία γενικώς, το πρόβλημά μου είναι η τεμπέλικη απόδοσή της (τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται στα videos – ίσως είναι νωρίς για συμπεράσματα).
Άλλο να σε βρίζουν οι street punks σαν σε ταινία του Steven Seagal κι άλλο σαν σε ταινία του Ταραντίνο π.χ.
Τα πάντα έχουν διαβαθμίσεις και αισθητική. Γι' αυτό και είναι τελείως διαφορετικό το γυμνό σε μια b-movie με καράτε από αυτό σε μια arthouse ταινία, κι ας βλέπεις βυζγιά και κώλους και στα δύο.
 
Last edited:
Είσαι θρήσκος βλέπω.
 
Από πού προέκυψε το συμπέρασμα ότι εμείς οι πτωχοί και οι περιθωριακοί βρίζουμε αλλά οι πελουσιοι που απολαμβάνουν παλαιωμενο syrah και υψηλή τέχνη όχι;
Εκτός και δεν θέλουμε μία σωστή απεικόνιση της υποτιθέμενης κοινωνίας που πραγματεύεται το παιχνίδι αλλά κλισε για να τονίσουμε, έστω και με λάθος τρόπο, τις κοινωνικές διαφορές.
 
Back
Top