Δεν είναι μόνο η επιδιόρθωση των bugs. Συνεχίζεται κανονικά και το development του multiplayer mode άλλωστε, που θα μπει αργότερα. Και δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι δεν θα δούμε και ένα-δύο βαρβάτα expansions?
Αλλά ναι, με τέτοια νούμερα πωλήσεων, είναι λίγο αστείο να συζητάμε για έξοδα και αν και πως θα καλυφθούν.
Το συνολικό κόστος για την εταιρεία (ανάπτυξη και marketing) για το Witcher 3 ήταν 80 εκατομμύρια δολάρια. Πόσο να είναι πια για το Cyberpunk? Τα διπλά; Τα τριπλά; Ε πιο πάνω δεν πιστεύω, αν και ίσως κάποια στιγμή απλά μας πούνε για να μας φύγει η περιέργεια, όπως κάνανε με το W3.
Ήρθε η ώρα να πω κι εγώ δυο κουβέντες για το performance. Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ανάμεσα σε κλειστούς, αν και μεγάλους, χώρους, και το να γυρνοβολάς στην πόλη. Όπως είναι και αναμενόμενο άλλωστε. Στην αρχή χάρηκα, μιας και το κατσαρόλι μου (i5-4690K, 1070GTX, 16GB RAM) είχε πάνω από 45-55fps σε 1080p/high σε όλο το Prologue, (99% gpu usage, 70% cpu usage) σε σημείο που πήγα και ανέβασα τα γραφικά. Όχι Ultra, αλλά κάτι SSAO και mirrors και shadow distance που στο high preset είναι στο medium, τα πήγα στο high. Έπεσα στα 40-50fps, λέω δεν βαριέσαι, το έχουμε.
Και μετά βρήκαμε τη Sandra και μπήκαμε στο Act 1 και βγήκα βόλτα στην ηλιόλουστη Night City. Η CPU (που έτσι κι αλλιώς την φοβόμουνα) έβαλε τα κλάματα, και χτύπησε 100% usage ακατέβατα. Η GPU άρχισε να τραγουδάει "άνοιξε πέτρα να κλειστώ, ήλιος να μη με βλέπει", και τα fps πέσανε στα 25-30

. Ξαναγύρισα τα settings στο σκέτο high και η κατάσταση βελτιώθηκε, 30-35 fps, εντάξει, θα ζήσω με το cinematic experience, δεν θέλω να ρίξω κι άλλο τα settings. Ο επεξεργαστής ακόμα αγκομαχάει, αλλά ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ, Ο ΡΕΜΠΕΣΚΕΣ. Όσο παραμένω στα 1080p λοιπόν την παλεύει το G0Ostation Mark VIII, αλλά αρχίζει να φαίνεται στον ορίζοντα η στιγμή που το στήσιμο του GoOStation Mark IX δεν θα σηκώνει πολύ αναβολή ακόμα.