Cyberpunk 2077

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Έφτασα σπίτι μου επιτέλους. Εκτός από Blade Runner μου βγάζει πολύ Judge Dredd ατμόσφαιρα ειδικά έτσι όπως έχουν την trauma team. Επίσης μου βγάζει και τα μάτια εντελώς, κάπως θα πρέπει να μειώσω τα φώτα/γυαλάδα στα πάντα ή να αρχίσω να το παίζω φορώντας γυαλιά ηλίου in-real life.

Εκτός από Blade Runner μου βγάζει πολύ Judge Dredd ατμόσφαιρα ειδικά έτσι όπως έχουν την trauma team
γενικα εχει πολυ ωραια ατμοσφαιρα. και αρκετα easter eggs απο γνωστα cyberpunk franchises οπως αυτα που ανεφερες αλλα και κατι akira-ghost in the shell κλπ κλπ

NSFW image
nJgzKzw.jpg

Το Corpo path πιστεύω ότι ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα που σκέφτομαι ότι θέλω να φτιάξω. Αδίστακτη γυναίκα, με πλήρη γνώση του κόσμου γύρω της, ρεαλιστική ότι στον κόσμο που ζει είναι "live and let die". Stealth και όπλα από μακρυά (αν χρειαστεί). Θέλω να εξετάσω το non-lethal playthrough αν βγαίνει, αργότερα. Κάθε επιλογή (οφείλει να) είναι διακριτική, "καθαρή", να κρύβει το πόσο και για τι πράγμα είναι ικανή. Substance over style είναι το motto της.

Για τα Nomad ή Street kid path, σκέφτομαι έναν περισσότερο σωματώδη τύπο με γυαλιστερά μπλιντζιμπλόγκια να μιλάνε για αυτόν προτού ανοίξει το στόμα του. Η αναγκαιότητα για ανέλιξη δημιουργεί την αντίστοιχη ψυχοσύνθεση.

Έχω πλέον παίξει τα δύο εκ των τριων life paths (και ίσως αφήσω το παιχνίδι στην άκρη λόγω "αδύναμου" συστήματος, lol τι λέω ο μλκς). Αυτό που μου άρεσε είναι ότι η σκηνοθεσία χτύπησε διάνα. Στο Nomad path είσαι το ψάρι που έπεσε στον ωκεανό, ένας λευκός καμβάς που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κοιτάξει προς τον ουρανό. Μόνο ανοδική είναι η πορεία σου, αφού ξεκίνησες από τον απόπατο. Στο Corpo, σού δημιουργείται η αίσθηση ότι πρεπει να ανακτήσεις αυτά που έχασες. Το αν θα υποκύψεις σε αυτό το συναίσθημα ή όχι είναι δική σου υπόθεση, αλλά ξεκινάς αυτομάτως με ένα αίσθημα απώλειας.

Δεν το έχω παίξει ακόμα, έχει πλάκα όμως που μετά τα παράπονα γιατί δεν τρέχει καλά σε κονσόλες των 900p έχουμε και παράπονα γιατί είναι..rpg. Γιατί μαμά έχει διαλόγους? Γιατί έχει branching paths? Γιατί είναι πολύπλοκο? Γιατί δεν έχει apartment customization !? Φαίνεται πως το πήραν απλά και μόνο λόγω hype, περιμένοντας κάνα gta στο μέλλον ή κάνα AC. O τελευταίος κάνα 3A sims μάλλον

Είμαι κοντά στις 20ωρες , έχω να πω ότι όσα shortcomings μπορεί να έχει σαν open world games οι Πολωνοί ξέρουν να κάνουν quests και ειδικά side quests με θέματα πολύ ενδιαφέροντα black mirror στυλ έλεγχο σκέψης αλλαγή συνηδεισης κτλπ. Ανυπομονώ για τα expansions που θα έχει στρώσει και άλλο το παιχνίδι, θα γουσταρα να δω ένα πολύ corpo based expansion σκοτεινό σαν το hearts of stones.

Υ.Σ Η Ai του παιχνιδιού είναι ανύπαρκτη στην καλύτερη. Γενικά εγώ σαν παίχτης δεν ενοχλώ τον κόσμο γύρω μου για να με αφορά αστυνομίες κτλπ αλλά δοκίμασα σε ένα save να κάνω μακελειό αλλά gta το σύστημα είναι broken θέλει πολύ δουλειά.

Τώρα βέβαια αισθάνομαι σαν party pooper, αλλά τελικά πληρώθηκαν υπερωρίες σε όσους συμμετείχαν στο crunch για να προλάβουν την ημερομηνία; Ήταν αρκετά καλές; Ή εκμεταλλεύτηκε η CDPR τυχόν ευνοϊκή νομοθεσία, για να δώσει τρίχες;

Eίπα κι εγώ να παίξω μία τους τρεις προλόγους να δω πως ξεκινάει ο καθένας, αλλά λέω άσε να μην έχω ιδέα να μου μείνει και η αγωνία για μετά αν πω να κάνω άλλο πλέηθρου. Με τον λεπτομερή κόσμο πάντως που φαίνεται να έχει, πραγματικά με τρώει να δω πόσο διαφορετική είναι η πορεία του κάθε λάιφπαθ. Φαντάζομαι η αρχή τουλάχιστον θα διαφέρει αισθητά. Και το πως συναντάς τον τύπο στον πρόλογο.
Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι όλοι συναντάνε τον Τζάκι πριν αρχίσει το γκέημ βασικά.

Ο νόμαντ πάντως που ξεκινάει στις ερημιές και είναι σε φάση ότι έχει φάει ήδη το σκατό με το κουτάλι (χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες) οπότε πάμε γι' άλλα, θυμήθηκα και με συγκίνηση τον Τζέσι να μαγειρεύει με το βαν εκεί στις ερημιές, λέω έφυγε.

Τώρα βέβαια αισθάνομαι σαν party pooper, αλλά τελικά πληρώθηκαν υπερωρίες σε όσους συμμετείχαν στο crunch για να προλάβουν την ημερομηνία; Ήταν αρκετά καλές; Ή εκμεταλλεύτηκε η CDPR τυχόν ευνοϊκή νομοθεσία, για να δώσει τρίχες;
Τα bonus θα τα πάρουν κανονικά.

Εγω μπηκα σε διαδικασια σκεψης εαν πρεπει να κανω κλικ στο topic.
Εγώ αποφάσισα μέχρι να το ξεκινήσω, κάτι που θα συμβεί σε μερικούς μήνες λογικά, να μπαίνω μόνο σε αυτό το forum για το cyberpunk. Θέλω να ενημερώνομαι για το παιχνίδι ενώ νιώθω και ασφαλής ότι δεν θα φάω κανένα spoiler από τα μέλη εδώ.

Και το ρηβιού θα είναι spoiler-free.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά το Main Quest σε τελική ανάλυση φαίνεται να καλύπτει σχετικά μικρό μέρος της όλης εμπειρίας, αν υπολογίσουμε το μέγεθος του εγχειρήματος.

Με τον Silverhand πώς τα πάτε, όσοι το έχετε προχωρήσει περισσότερο? Επιχειρώ προσέγγιση "φιλική" προς το παρόν, και φαίνεται να καταλήγει σε Samurai reunion show :O

Δεν ξέρω βέβαια αν το παραπάνω δένει με τη φιλική προσέγγιση ή είναι default κατάληξη.

διαολε δεν εχω προχωρησει το στορυ :p δεν μπαινω να διαβασω το σποιλερ αλλα ναι. δεν εχω προχωρησει.

Edit. Μου κάνει εντύπωση που λένε για την οικονομία (φαίνονται κάποια πράγματα ακριβά) αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με το crafting (που βλέποντας τα perks έχει να τα πουλάς πιο ακριβά κλπ). Βέβαια είναι long term investment και όχι short term. Αλλά πάλι φαίνεται αρκετοί ήθελαν να αγοράσουν όλα τα οχήματα με το καλημέρα για ψωρο-eurodollars

Last edited:
Με τον Silverhand πώς τα πάτε, όσοι το έχετε προχωρήσει περισσότερο? Επιχειρώ προσέγγιση "φιλική" προς το παρόν, και φαίνεται να καταλήγει σε Samurai reunion show :O

Δεν ξέρω βέβαια αν το παραπάνω δένει με τη φιλική προσέγγιση ή είναι default κατάληξη.
Εγω τον γουσταρω πολυ θα γουσταρα να παιζαμε ως αυτος να πω την αληθεια, οποτε το εχω προσεγγισει και εγω πολυ φιλικα
Υπαρχει side job που εμβαθυνουν ποιο πολτ στην μεταξυ τους σχεση λογικα εχεις κανει μερικα. Γενικα πιστευω οτι εχει αλλες προθεσεις και το game προσπαθει να μας ξεγελασει εμενα με το εχει πουλησει παντως και δεν προσπαθω να τον σβησω αλλα μια μερα θα ξυπνησω και δεν θα υπαρχω.

Ακούγεται από τα μεγάφωνα στην Pacifica μια ανακοίνωση "φοβάστε τους καρχαρίες? Κακώς! Ο τελευταίος καρχαρίας του πλανήτη πέθανε το 2067". Πέθανα στο γέλιο.

ΥΓ. Τεράστιος τυπάς ο Τζώνη.

Back