What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
@Theofilis Ακριβώς όπως και τώρα. Αναλωνόμαστε στα ποιος και γιατί θέλει να γίνει ένα δημοψήφισμα αντί να κοιτάμε τι τελικά πραγματικά συμφέρει το λαό. Φυσικά και ο Τσίπρας θέλει να αποποιηθεί της ευθύνης, μειώνει αυτό τη σημαντικότητα ενός "Όχι";


@Sith: Το παραπάνω απαντάει και σε εσένα βασικά. Επιπλέον, σου ξαναλέω, αν γινόταν να σαμποτάρουμε όντως το δημοψήφισμα τότε θα άλλαζε η κουβέντα. Από τη στιγμή όμως που δεν μπορείς να αρπάξεις όλες τις κάλπες και να μην επιτρέψεις να πραγματοποιηθεί, η αποχή μίας μερίδας ανθρώπων μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει. Οι φοβισμένοι θα ψηφίσουν 100%, ο φόβος είναι ισχυρός (όχι όμως και σωστός) σύμβουλος...
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


Pain wrote:
@Theofilis Ακριβώς όπως και τώρα. Αναλωνόμαστε στα ποιος και γιατί θέλει να γίνει ένα δημοψήφισμα αντί να κοιτάμε τι τελικά πραγματικά συμφέρει το λαό. Φυσικά και ο Τσίπρας θέλει να αποποιηθεί της ευθύνης, μειώνει αυτό τη σημαντικότητα ενός "Όχι";</blockquote>

Ρε φίλε μου, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει αφιερώσει λίγο χρόνο να μας αναλύσει ποιες πιστεύει ότι θα είναι οι συνέπειες του "όχι".
Δεν σου λένε καν το αυτονόητο για όποιον έχει κοινή λογική , ότι "όχι"=έξοδος από ευρώ!! Όταν ακόμα και αυτό το αυτονόητο, ΔΕΝ το παραδέχονται, πώς να ακούσω εγώ μετά τέτοιου είδους άτομα; :eek:hmy:

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,548
Το αστείο είναι πως ακόμα και "ΝΑΙ" να έβγαινε, ακόμα και τα ακροδεξιό Σαμαροποταμίτικο βδέλυγμα να ερχόταν στην εξουσία στις 6 του μηνός και να υπέγραφε τα ΠΑΝΤΑ, θα παραμέναμε σε capital controls και θα ερχόμασταν ακριβώς στο ίδιο σημείο σε τέσσερις-πέντε μήνες από τώρα. Για την ακρίβεια, ελπίζω να έχετε συνειδητοποιήσει πως τα capital controls ήρθαν για να μείνουν. Στήμ ό,τι πήραμε, πήραμε.

Εάν η χώρα δεν δημιουργήσει αληθινές υποδομές (όχι εγώ να πουλάω υπηρεσίες στον Γκού κι εκείνος να μου πουλάει άλλες πίσω), εάν δεν καθαρθεί το δημόσιο από κομματικούς αφισοκολλητές και εάν η παιδεία των δυο-τριων επόμενων γενεών δεν αλλάξει ριζικά προς το ουσιαστικά ανθρωπιστικό ιδεώδες (γαμήθηκα στα γέλια και μόνο που το έγραφα αυτό) δεν πρόκειται ούτε η χώρα να ξεχρεώσει, ούτε να "ξαναβγούμε στις αγορές", αυτή την επαίσχυντη δηλαδή καυχησιά των δεξιών, που βαφτίζουν το status Ευρωζήτουλα ως "έξοδο στις αγορές" αντί για "απλωμένο χέρι χωρίς να μου το κάνουν ντα" ούτε τίποτα.

Όποιος έχει τη δυνατότητα να φύγει στο εξωτερικό, το πράττει άμεσα. Εμείς οι υπόλοιποι, εδώ, με μακαρονάδα και θάρρος, θα το παλεύουμε μέρα με την ημέρα. Ασημένια σφαίρα που ξεμπουντουλώνει 40 χρόνια ρεμούλας, μίζας και αντιπαραγωγικής αθλιότητας εν μια νυκτί, απλά δεν υπάρχει.

Αυτή είναι και η αλήθεια που θα ρεγουλάρει την καθημερινότητά μας για το άμεσα προβλεπόμενο μέλλον. Τουλάχιστον ίσως τώρα τελικά, καθαρίσουμε το ρημάδι το μπάκλογκ.

Το οραματίζομαι από τώρα : σε δυο-τρεις μήνες, με στάση πληρωμών, δελτίο τροφίμων και γενικότερη Fallout φάση, να μπαίνουμε όσοι έχουμε κατορθώσει να κρατήσουμε σπίτι/ίντερνετ στο φόρουμ και να ποστάρουμε πως επιτέλους τερματίσαμε ΕΚΕΙΝΟ το καμμένο RPG του '94 με το οποίο όλο θέλαμε να ασχοληθούμε και ποτέ δεν καθόταν!
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,768
Αντικειμενικά, αυτό που "συμφέρει τον λαό" είναι κατά κύριο λόγο να αποβάλουμε επιτέλους το εμφυλιακό κόμπλεξ ("εμείς και οι άλλοι", "οι καπιταλιστές και τα κουμούνια", "οι ΝΑΙ και οι ΟΧΙ") και να ζητήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μεταρρύθμιση του Ελληνικού συστήματος στα όλα του, ασχέτως δημοψηφισμάτων και προσωπικών πολιτικών πεποιθήσεων, μπας και δούμε άσπρη μέρα.

Αλλά δυστυχώς οι "μεταξύ μας έριδες" που λέει και ο Βθεοφίλης παραπάνω υπερισχύουν μέχρι και την ύστατη ώρα, με βάση τα όσα παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες. Λιγότερο ουτοπικό είναι να αποδειχθεί πεφωτισμένος ηγέτης ο Τσίπρας παρά το να ισχύσει ότι γράφω παραπάνω.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Ρε Sith, μαζί σου, είναι ψεύτες, υποκριτές, αποφεύγουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις κλπ. Σίγουρα κάποιοι θέλουν να κρυφτούν πίσω από τις πλάτες του λαού, τόσο για να μη νιώσουν την οργή του αλλά και για να μην έχουν την πολιτική ευθύνη στα μάτια των Ευρωπαίων. Αυτή τη στιγμή όμως έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις ενεργά στη διαδικασία διαμόρφωσης μια απόφασης.
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


Pain wrote:
Αυτή τη στιγμή όμως έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις ενεργά στη διαδικασία διαμόρφωσης μια απόφασης.</blockquote>

ΝΑΙ αλλά ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό:
Ναι μεν εγώ θα αποφασίσω, ΟΜΩΣ την υλοποίηση της απόφασης πάλι αυτοί οι τύποι θα την αναλάβουν, συνεπώς πάλι καταλήγουμε στο ερώτημα: Τους εμπιστευόμαστε; !!!
Το<b><u> μόνο</u></b> που θα αλλάξει με το δημοψήφισμα, θα είναι να τους απαλλάξουμε από την πολιτική τους ευθύνη και για την προεκλογική τους πλάνη, και για το πώς κυβέρνησαν μετεκλογικά.

 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,446


Borracho wrote:
Αυτή είναι και η αλήθεια που θα ρεγουλάρει την καθημερινότητά μας για το άμεσα προβλεπόμενο μέλλον. Τουλάχιστον ίσως τώρα τελικά, καθαρίσουμε το ρημάδι το μπάκλογκ.

Το οραματίζομαι από τώρα : σε δυο-τρεις μήνες, με στάση πληρωμών, δελτίο τροφίμων και γενικότερη Fallout φάση, να μπαίνουμε όσοι έχουμε κατορθώσει να κρατήσουμε σπίτι/ίντερνετ στο φόρουμ και να ποστάρουμε πως επιτέλους τερματίσαμε ΕΚΕΙΝΟ το καμμένο RPG του '94 με το οποίο όλο θέλαμε να ασχοληθούμε και ποτέ δεν καθόταν!</blockquote>

Δηλαδή, δεν είμαι ο μόνος που ενώ άλλοι αδειάζουν τα ράφια των σούπερ-μάρκετ και τα βενζινάδικα, κάθομαι και κάνω back-up στο σκληρό δίσκο ότι έχω και δεν έχω από GoG και γενικά DRM-free, για την περίπτωση που δεν έχουμε Internet για καναδύο χρόνια;

 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,446


vtheofilis wrote:


Great0ldOne wrote:
Να σου και η ταμπέλα στην διαφορετική άποψη και η δαιμονοποίησή της. Ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις την άποψη μου για το πολιτικό επίπεδο όσων τρέχουν να βροντοφωνάξουν όχι σε ένα ερώτημα που υπάρχει μόνο στην φαντασία τους, χωρίς να έχουν ιδέα για τις πιθανές συνέπειες.</blockquote>
Άλλος δαιμονοπείει την αντίθετη άποψη. Δεν σε είπα γερμανοτσολιά. Είπα ότι κοιτάς την όποια βολή, μικρή ή μεγάλη, έχεις. Γιατί με αυτά που γράφεις, αυτό μου έδειξες.</blockquote>

Και εσύ μου δείχνεις πως θεωρείς το σπάσιμο των αυγών αυτοσκοπό, χωρίς καθόλου να σε ενδιαφέρει πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την περίπτωση που αυτά είναι κλούβια και η ομελέτα βγει δηλητηριασμένη - θα την φας ευχαρίστως anyway, μιας και ο θάνατος θα σε βγάλει πράγματι από τη βολή που τόσο σιχαίνεσαι.

Γενικά θα προτιμούσα να λέει ο καθένας την άποψη του για το τι θα ψηφίσει ο ίδιος και ίσως να αναλύσει τους λόγους, και τη γνώμη που έχει ο καθένας μας για τους "αντιπάλους" (μου προκαλούν εμετό, ψόφος, είναι όλοι φοβισμένοι/βολεμένοι, είναι ανώριμοι) να την κρατάει για τον εαυτό του, από την μία δεν οδηγεί πουθενά, από την άλλη "οι άλλοι" νιώθουν πως δε μπορούν να το αφήσουν να περάσει έτσι και η χολή συνεχίζεται...

EDIT: Συγνώμη για το double-post, αλλά δεν είναι δίκαιο να χώνω εκ των υστέρων μια διαφωνία σε ένα χιουμοριστικό (λέμε τώρα, γιατί όντως κάνω back-up τα πάντα) post.



 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,768
To Witcher 3 και το Pillars παίζουν και οφλάην. Μόνο με αυτά είμαστε κομπλέ για κάνα χρόνο.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,443
Παλαιέ, ξέρω ότι υπάρχει ρίσκο, και τίποτα δεν είναι σίγουρο με το OXI.
Θα πεθάνω από την πείνα, αν κάθομαι και κοιτάω τα αυγά, και θα κλουβιάσουν σίγουρα, αν δεν τα φάω.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,548
Γκου καλά που το ανέφερες...να ένα πρότζεκτ για το ΠΣΚ! Κατέβασμα από GoG ΟΛΩΝ όσων θέλω να παίξω κάποια στιγμή τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Αν και έχει βγει σχετικό φερμάνι (δωρεάν ΜΜΜ, δεν διακόπτονται συνδέσεις ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ/Τηλ./Internet λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών) και όντως το Internet στα σπίτια ώστε να έχουμε φτηνή ψυχαγωγία/αποχαύνωση και να μη βγούμε στους δρόμους με τα δικράνια στα χέρια αποτελεί μια πολύ καλή στρατηγική ελέγχου πληθυσμού ("Πτωχεύσαμε; Ποιος γαμεί την πτώχευση; True Detective νέο επεισόδιο είδατε;") υπάρχει ενδεχόμενο, αν έχουμε άσχημη και βίαιη κλιμάκωση, να μπούμε και σε επικοινωνιακό blackout. Σχετικά απίθανο, αλλά τι κοστίζει ένα τόσο δα installation από το GoG;
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Guys, εγώ που έχω μόνο παιχνίδια σε Origin και Steam, γίνεται να τα κατεβάσω και να τα παίζω offline? (φυσικά εξαιρούνται τίτλοι τύπου ΜΜΟ αφού εκ των πραγμάτων απαιτούν σύνδεση στο Internet)
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,946
Το σπάσιμο των αυγών δεν είναι αυτοσκοπός, όμως είναι αναπόφευκτο. Ποτέ τίποτα ουσιαστικό δεν άλλαξε με ενδοθεσμικά μέσα. Κι αν δε γίνει τώρα, ή σε 100 ή σε 200 χρόνια, θα γίνει όταν το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού θα φτάσει σε αξεπέραστα κοινωνικά αδιέξοδα.

Είναι προφανές ότι το δημοψήφισμα είναι ψευδεπίγραφο. Είναι επίσης προφανές πως υπάρχει εκατέρωθεν προπαγάνδα και δημαγώγηση, βασισμένη σε απόκρυψη της πραγματικότητας. Και είναι επίσης αλήθεια πως η κυβέρνηση δεν έχει πάρει, και ούτε πρόκειται να πάρει στον αιώνα τον άπαντα, καθαρή θέση για τις συνέπειες της χρεωκοπίας των τραπεζών. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν σήμερα υπάρξει μια τοποθέτηση που να εκφράζει με σαφήνεια ολική επανεκκίνηση της οικονομίας. Ποια κυβέρνηση τέτοιου πολιτεύματος έχετε δει να κάνει κάτι τέτοιο ιστορικά, ΠΡΙΝ φτάσει στο σημείο μηδέν;

Η μόνη αξία που έχει το δημοψήφισμα είναι ο δημοκρατικός συμβολισμός που εσωκλείει η όποια απάντηση. Αν κανείς πάει στο δημοψήφισμα για να ψηφίσει, θεωρώντας πως η απάντησή του θα διαμορφώσει πολιτική, τότε αυταπατάται. Αν δεν πάει, κατ' εμέ εκχωρεί τη μοναδική δυνατότητα που του δίνεται να εκφραστεί άμεσα όσο ζει.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
To steam έχει offline mode επομένως εφόσον είναι εγκατεστημένο κάποιο game δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,548
Απλά για να κάνεις ινστόλ όλο το Στήμ Μπάκλογκ είναι μεγάλο πακέτο (ευτυχώς GTAV και Χουίτσερ (sic) είναι πάνω, οπότε είμαι καλυμμένος για τις επόμενες 140 ώρες της ζωής μου. To GoG έχω να το ρίξω στον παλιό σκληρό, θα ζήσω το όνειρο αδέρφια.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,768
ΜΟΝΟ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

https://www.youtube.com/watch?v=CRYXfBxTsmQ


"Η θέση της Ελλάδας είναι μεν στην Ευρώπη, αλλά αρνούμαι προσωπικά να βάλω τον εαυτό μου στο ίδιο στρατόπεδο με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο".

Λέει πως θα το ρίξει άκυρο ο ίδιος για τον παραπάνω λόγο λίγο-πολύ, τονίζοντας βέβαια πως ο καθένας είναι ελεύθερος προφανώς να ψηφίσει ότι επιτάσσει η συνείδησή του.

Εκλογές άμεσα και Λεβέντης στη Βουλή, γίνεται?
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,548
Δυστυχώς, ΔΕΝ γίνεται. Ο Πρόεδρος μιλά τίμια, έτσι κι αλλιώς "άκυρο" θα είναι το αληθινό αντίτιμο του ψηφοδελτίου, αλλά όπως ορθά έγραψε ο Μητσάκος/Down/Lifer πιο πάνω, το "Ναι" ή το "Όχι" είναι μονάχα για την ηθική ικανοποίηση του καθενός μας.

Οι πρακτικές επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας, θα είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες, δυστυχώς.
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Δηλαδή πρέπει να εγκαταστήσω ΟΛΑ τα στημ γκεημς μου στο σκληρό για να σιγουρετώ πως θα τα χω σε περιπτωση ελλειψης Ιντερνετ? Κι αν χρειαστεί να κάνω κανά φορμάρισμα? Απλά τον ήπια?
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Μπρος στο neutral path του Γκέραλτ λοιπόν. Συμφωνώ και εγώ με τη συλλογιστική του προέδρου, κατευθυνόμουν και εγώ για άκυρο αλλά έπεσα και εγώ στο τριπάκι να συνομιλήσω με "ευρωπαϊστές" οπαδούς του "ΝΑΙ" και δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος στη συγκεκριμένη ερώτηση. Πράγματι όπως λέτε η βαρύτητα του ΝΑΙ/ΟΧΙ θυμίζει λίγο RPG της Bioware με το ίδιο ending αλλά με άλλο path.
Παρότι χρόνια τώρα είμαι παρανοϊκός με το θέμα postapocalyptic πυρηνικό καταφύγιο gaming, θεωρώ αρκετά απίθανο να μην υπάρχει inetrnet διαθέσιμο λόγω οικ.κρίσης. Στην χειρότερη έχω και τα παλιά τα κουτάτα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,548
Προφανώς. Πιτσίνιε όχι να σε τρομάξω, αλλά αν υλοποιηθεί όντως το WROL όνειρο, κανά μισοκαμένο σκάκι αν βρεις στα συντρίμμια, θα 'σαι μεγάλος μάγκας. Στήμ/Γκόγκ θα είναι ξεχασμένα τοτέμ.
 
Top Bottom