What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Disco Elysium (ex No Truce With The Furies)

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
δεν ξερω τι ειν αυτο το οφτοπι που λετε, εξαλλου ειναι φιλος μου αυτος ο θρεντόπενε. οπότε:




αιρισμαν λεει ο αλλος. ρε, εδω δεν εχει παρει οσκαρ ο παπαμαικλ γι ΑΥΤΗ τη σκηνη και συζηταμε ακομα?
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
ΛΑΜΟΓΙΑ
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
κειμενάρα (δεν ειναι ρηβιου) απ τον αλεκ μεερ για Το Παιγνιδι..

tl dr: ο αθρωπος οσο μεγαλωνει γινεται πιο ευαισθητος, επισης ο αλεκ βαζει στην ιδια προταση DE και PS:T και βεβαια το θεωρει GOTY.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Relevant:

78883682_10220809791931525_2620657218587983872_n.jpg
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
(γερη υποψηφιοτητα για το Μεγαλυτερο Σεντονι Εβερ)

Ξεκιναω αναποδα:
Ο Robert Kurvitz ειναι μια ιδιοφυια συγκλονιστικη. Το παιχνιδι που εστησε μεσα στο μυαλο του απ το μηδεν καθως δεν υπαρχει προηγουμενο, και του εδωσε ζωη μαζι με τα άλλα υπερταλαντουχα παιδια της ZA/UM ειναι ενα αριστουργημα που αποδεικνυει στους ασχετους οτι το pc gaming ειναι Τεχνη κι ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεται. Ο αθρωπος δεν ειναι απλα ενας γκειμ ντηζαινερ. Ειναι τεραστιος συγγραφεας, ψυχολογος, ιστορικος, κοινωνικοπολιτικος αναλυτης, συναισθηματικογκομενικοαναλυτης, με κερασακι σε ολα αυτα φοβερη αιθηση χιουμορ και προφανως υψηλοτατο iq (δηλαδη εχει το προφιλ του μεσου ρεηκουίτη και γι αυτο, ακομα μια φορα, με το γραφικομετρο να εχει σπασει καθε κοντερ, ικετευω καποιον απ το σταφ να του κανει κρουση για συνεντευξη). Ειναι ο ανθρωπος που θες να γινετε κολλητοι και να πιειτε μια θαλασα μπυρες μαζι και εννοειται οτι απο δω και περα θ ακολουθω καθε του βημα.

Screenshot_7.jpg
αυτο το σκρην δεν το ποσταρες παπαφλεσα... κοκοκο????

Αφου βεβαια τελειωσα Το Παιγνιδι, διαβασα το ρηβιου του Αρχιμανδριτου και ευτυχως ειναι ανταξιο του Παιγνιδιου και της εμπειριας που προσφερει. Οπότε δε χρειαζεται να γραψω κατι για τα “τεχνικα”, “εξωτερικα” γνωρισματα. Με 2-3 λογια, ειναι ενας πανεμορφος, ισομετρικος ποταμος κειμένου χωρις μαχες, και με λιγα γνωρισματα ενος “κλασικου” rpg. Ok, εχει xp, ανεβαινεις επιπεδα, εχει σκιλς, ινβεντορυ και κουεστς (λιγο πανω απο 100 ειχε το κουεστ λογκ οταν τελειωσα). Εγω παντως ενιωθα οτι παιζω ενα αστυνομικο adventure με καποιους rpg μηχανισμους που εξυπηρετουν αποκλειστικα το κειμενο και τους διαλογους.

Screenshot_5.jpg
it's greek to me...

Ξεχωριστη μνεια απαιτει η μουσικη. Φρεσκια, πότε ατμοσφαιρικη, ποτε αποκοσμη, πότε ντανς με μπιτακια, ηταν απολυτως ταιριαστη τόσο με τις συνεχεις μεταπτωσεις στην διαθεση και το γενικο χάος του αντιηρωα, όσο και με την καθε σκηνη οπτικα και gamewise. Εκει που συγκλονιστηκα ηταν στο κουεστ που τραγουδας καραοκε. Ειχα διαλεξει να πω γενικα κατι θλιμμενο και σλοου, αλλά δεν ειχα προετοιμαστει για την Τραγουδαρα - απαγγελια που ξεχυθηκε απ τα ηχεια (ειναι, διαβασα, διασκευη στο The smallest church in Sussex των British Sea Power, που εχουν δημιουργησει και το εξαιρετικο OST) με μια αποκοσμη φωνη αναμεσα σε Κοεν, τομ γουειτς και με μια πρεζα (ειδες τι εκαμα εκει?) Μπρους μεσα. Απλα Μεγαλειωδες (αν δεν καμνω λαθος, η φωνη ανηκει στον Mikee W Goodman λεει, που τραγουδαει στην μεταλ μπαντα Sik Th (να με σχωρησουν τα παλικαρια, αλλά δεν τα ξερω. Παντως συγκλονιστικη φωναρα. Κανει και βοις ακτινγκ εκτος απο τραγουδι στο παιχνιδι ο τυπος και ειναι εφαμιλλος του κοκλ, να, το ειπα...)).

Screenshot_4.jpg
ετσι τραγουδαω εγω καραοκε. με ναιλον σακουλα στο χερι και ενα λοστάρι στο αλλο.. γιατι μπορω.



αρχιζει στο 1'05''

I would often go there
To the tiny church there
The smallest church in Saint-Saëns
Though it once was larger
How the rill may rest there
Down through the mist there
Toward the Seven Sisters
Toward those pale cliffs there

I would often stay there
In that tiny yard there
I have been so glad here
Looking forward to the past here

But now you are all alone
None of this matters at all.



Ολα αυτα ομως ειναι η επιφανεια και η επιφαση για το ταξιδι που ειναι η ουσια του παιχνιδιου. Ταξιδι στα σκοταδια του εγκεφαλου και της ψυχης του αντιηρωα, αλλά στην πραγματικοτητα και κυριως, ταξιδι στο Μεσα του καθενος που παιζει το παιχνιδι. Βαθυ, δυσκολο και επωδυνο. Στο τελος θολωσαν επικινδυνα οι γραμμες του RP και ειδικα σε καποιον διαλογο – ονειρικο σηκουενς προς το τελος του παιχνιδιου με την πρωην σου, επιασα τον εαυτο μου να μην διαλεγω τις ατακες που θα ελεγε ο ηρωας που “δημιουργησα”, αλλά αυτες που θα ελεγα εγω ο ιδιος.. και με αγωνια περιμενα την επομενη ατακα – μαχαιρια της ex που σε παραταει συξυλο και διαολε, ηταν τοσο αληθινο και χειροπιαστό που πονουσε.

Ολη η μαγεια του παιχνιδιου ειναι στους διαλογους. Ανεβαζεις τα σκιλς του εσωτερικου σου κοσμου κι εκει που μιλας με καποιον για κατι, ξαφνικα πεταγεται ο εγκεφαλος σου ξερω γω, μαλλον το κομματι του το αφιερωμενο στα ντραγκς και στα ποτα και σου πεταει μια ατακα, απο κατω απανταει το μπατσικο σου ας πουμε ενστικτο, ή η ανθρωπινη συμπονια σου ή ο Σκληρος Εαυτος σου τα οποια διαφωνουν μεταξυ τους, σε μπερδευουν, σε τρολαρουν και σ αφηνουν να διαλεξεις τη λιγοτερο κακη επιλογη, αναλογα με τον τυπο Ηρωα που εχεις φτιαξει. Ναι, μολις ακουστηκα σαν τον αντιπροεδρο του εδεσαικου, αλλά μολις το παιξεις θα καταλαβεις.

Η δουλεια που εχει γινει στο κειμενο δεν εχει προηγουμενο. Οπως κι η βαθια γνωση των δημιουργων για τα πολιτικοκοινωνικα συστηματα των 3 τελευταιων αιωνων. Μονο και μονο που μπορεις να παιξεις ολοκληρο το παιχνιδι ως φασιστορατσιστης του κερατά, ως ρεφορμιστης σοσιαλδημοκρατης αλλά και ως σκληρος κομμουνιστης δειχνει την τεραστια δουλεια που εχει γινει. Και προσεξτε, δεν εννοω οτι στην ιδια προταση ξερω γω αλλαζουν 2 λεξεις για να ξεχωρισουν και καλα, τα 3 παραπανω αρχέτυπα που ανεφερα. Αλλάζουν ολοκληρες παραγραφοι με το αναλογο καθε φορα κοινωνικοπολιτικο περιεχομενο και με θεωρητικο υποβαθρο που τρομαζει σχεδον.

Οκ, το τελος μετα απο τετοιο ρολερκοστερ συναισθηματων μπορει να θεωρηθει λιγο anticlimactic (ωου, πως με ειδες??) και φλατ, αλλά πρεπει παντα να υπαρχει μια ρυτιδα σε καθε εργο Τεχνης που αποκαλουμε αριστουργημα. Ισως και να ηταν το τελος που επελεξα εγω ετσι. Θα τσεκαρω στο γιουτιού τα υπολοιπα και θα επανελθω. Μπαγκς εγω παντως, δε βρηκα ουτε για δειγμα.

Screenshot_6.jpg
Der Commissar
aka
Από το τελος του Παιχνιδιού.. (Τσού απρούβς)


Οπότε μπαρμπα μπρους ΠΡΟΦΑΝΩΣ συστηνεις σε ολους να παιξουν Το Παιγνιδι, ναι?? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ, αγαπητέ. Πρεπει να το σεβαστεις και να του φερθεις σωστα, για να σου δοθει ολοκληρωτικα και απολυτα. Γνωμη μου ειναι οτι για να το απολαυσεις οπως πρεπει, υπαρχουν προυποθεσεις και προαπαιτουμενα.
ΜΗΝ το παιξεις αν:
- βαριεσαι να διαβαζεις. Ειπαμε ειναι το δυνατο του σημειο.
- σ αρεσουν τα λογκ σεσιονς, δηλαδη πενταωρα, εξαωρα ξερω γω. Νομοτελειακα θα κουραστεις και θ αρχισεις να κλικαρεις νεξτ, νεξτ και δε θα διαβαζεις με προσοχη το κειμενο. Ειναι κριμα.
- εισαι μικροτερος απο καποια ηλικια. Οκ, αυτη διαφερει για τον καθενα, αλλά για μενα πρεπει να εχει περασει η Ζωη απο πανω σου σαν νταλικα στην εθνικη, να εχεις φαει τα χαστουκια σου απο φιλους, σχεσεις, εργοδοτες, πολιτικους κλπ για να Νιωσεις τι σου λεει Το Παιγνιδι.

Για να ολοκληρωσω (καποια στιγμη σημερα), Το Παιχνιδι ειναι μια εκπληξη απ το πουθενα, ενα πρωτοπορο Αριστουργημα, μια καταθεση ψυχης και οσο με αφορα προσωπικα, ενα απ τα Σημαντικοτερα που εχω παιξει ποτές.
Χαλαρα Γκοτύ 2019 και άλλων πολλών χρονιών επισης.

Screenshot_1.jpg
Top - 10 GOAT: new entry


Tl dr: ο μπραδερ μαλλον περναει αντροκλιμακτηριο και σιγουρα εχει πολυ ελευθερο χρονο.
 
Last edited:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,260
Ομολογώ πως αρχίζω και δελεάζομαι να το βάλω σε προτεραιότητα.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
δεν ειμαι στρουθοκαμηλοφανμπόης κι αφου ξεχασα να το γραψω χτες, να συμπληρωσω οτι υπαρχει κι ενα αρνητικο σΤο Παιχνιδι.
κι επειδη διορθωνεται πολυ ευκολα απορω που δεν το εχουν κανει ακομα. δεν εχει φαστ τραβελ.
οκ, οι περιοχες που διασχιζεις ειναι ομορφες και ο χαρτης δεν ειναι πια και τοσο μεγαλος, αλλά επειδη εχει πολυ μπακτρακινγκ μεσα, καποια στιγμη σιγουρα θα το ριξεις το μπινελικι κατα των ντεβς.
να τα λεμε κι αυτα.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
ναι ρε φιλε.
τα πλανα με τον φινιξ ειναι απ την ψυχοσάικο ταινιαρα inherent vice.
αυτο που λεμε λελοκουνελομπορατσοταινια για να την περιγραψω με μια λεξη.
ο αθρωπος ειναι αδιανοητη ηθοποιαρα.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
ταινιαρα και βιβλιαρα το inherent vice
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
ρε σεις τόσο καλό είναι? Το συζητάνε παντού αυτό το game
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Στα κινητά. 🥡
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,260
Γιατι υπαρχουν παιχνιδια καπου αλλου; :cool::cool::cool::cool:

Tinapeis, μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Θα μου άρεσε και το προφίλ σου αν έβρισκες να βάλεις ένα όμορφο avatar 😁
 
Top Bottom