What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Divinity: Original Sin 2, Rise of the Multiplayer (?)

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
<img src="http://cdn.niketalk.com/1/17/350x700px-LL-1756fde0_382.gif" alt="350x700px-LL-1756fde0_382.gif" class="bbcode_img" />

https://www.kickstarter.com/projects/larianstudios/divinity-original-sin-2

Τσιμπημένα μου φαίνονται τα tiers σε σχέση με την προηγούμενη φορά. :dry:
<span style="font-size:2">Βάλτε κι ένα soundtrack στη συλλεκτική ρε τσίπηδες...</span>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Έφυγε το pledge. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Για που; Εγώ σκέφτομαι για τη συλλεκτική αλλά 125 ευρώ σε σχέση με τα 72 της προηγούμενης μου φαίνονται πολλά ρε γαμώτο. Προς το παρόν οι διαφορές τους σε περιεχόμενο είναι: -τράπουλα και soundtrack, +lorebook, μπυροπότηρο και ouija board.
Δείτε και το βίντεο, ίσως ό,τι κοντινότερο στην pnp εμπειρία (τουλάχιστον αυτό που θέλουνε να κάνουνε).
Και εκεί στις εικόνες που λέει πως κάθε χαρακτήρας έχει και διαφορετικούς διαλόγους με τους npcs... διάβολε.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Εγώ την τσίμπησα την CE. Βγάζω τα απωθημένα που δεν στήριξα Pillars και το πρώτο Original Sin.
 

nikoladim

Gelatinous Cube
Joined
Dec 11, 2012
Messages
101
Ξερει καποιος απο το φορουμ που θα βρω το κολλεκτορα του πρωτου , σε λογικη τιμη... ???
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
και εγώ λέω ξανά για κολέκτορα αλλά αργεί γμτ. Θα πάει τουλάχιστον μέχρι το 2016 από τι λένε.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ειμαι μεγαλος φαν της λαριαν, αλλά δεν τρελλαθηκα με τους "νεωτερισμους" που εισαγουν.

νομιζω το κανουν λιγο πιο "συνθετο" και μπερδεμενο απ οτι πρεπει. οκ, ωραια φαση το καθε μελος της ομαδας μας αναλογα με την προσωπικοτητα, το οριτζιν και τα σκιλς του να εχει διαφορετικες επιλογες διαλογου με ολους τους npcs, αλλά θα χρειαστει απειρες ωρες δουλειας εκ μερους των δημιουργων και φοβερο μπάλανσινγκ για να μην διαλυθει το συμπαν. φοβαμαι δηλαδη οτι θα χασουν πολυ χρονο και χρημα σε κατι που δε θα εχει τον αντικτυπο που νομιζουν, στο τελικο γκειμπλέι.
ασε που ποιός εχει τωρα την διαθεση και τον χρονο σε καθε ενπισή που βλεπει, να κανει ρηλοουντ και να βανει τον καθενα απ το party να του μιλαει για να δει τι παιζει με τις αλλες επιλογες.

επισης βλεπω μια ταση προς το μουλτι που εχει ανησυχησει πολυ κοσμο (απ οτι διαβασα και στα σχολια στη σελιδα του κικσταρτερ), που γουσταρει ξεκαθαρη single player gaming εμπειρια.
οκ, ωραια ιδεα και ανατροπη να στραφει καποιο μελος της ομαδας εναντιον του ληντερ, αλλα στο σινγκλ κομματι δεν εχει νοημα. η λαριαν φλερταρει μ αυτη την ιδεα απο πολυ παλια (οποιος εχει παιξει το beyond divinity καταλαβαινει τι λεω), αλλά νομιζω οτι η εφαρμογη της θα λειτουργησει καλα μονο στο μουλτιπλειερ. πρεπει να εχω διαχασμο προσωπικοτητας για να εχω ομαδα, να παιζω τον ληντερ, και ξαφνικα σε μια μαχη να περασω μ ενα κλικ σ ενα αλλο μελος και να παω να κανω backstab τον ληντερ, δηλαδη εμενα παλι. οση ψυχαμάρα κι αν κουβαλαω, καπου εχει τα ορια της.

βεβαια φαινεται οτι οι ανθρωποι λατρευουν αυτο που κανουν και εννοειται οτι αιφνιδιαστηκα ευχαριστα και χαρηκα απιστευτα που φτασανε το ποσο σε 12 ωρες και θα μαζεψουν ολο το χαρτί. ειναι τεραστια επιτυχια τους οτι ο κοσμος τους εχει βαλει πια, ας πουμε λιγο πιο κατω απ την cdp και τους αντιμετωπιζει απολυτα δικαιολογημενα για μενα, ως μια απ τις μεγαλες rpg εταιριες που υπαρχουν.

ελπιζω και πιστευω μεσα απ τα updates να διασκεδασουν τις ανησυχιες μου και να φτιαξουν παιχνιδαρα που θα χαιρομαστε για χρονια.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
<blockquote>ειμαι μεγαλος φαν της λαριαν, αλλά δεν τρελλαθηκα με τους "νεωτερισμους" που εισαγουν.
νομιζω το κανουν λιγο πιο "συνθετο" και μπερδεμενο απ οτι πρεπει</blockquote>
Έννοιες όπως σύνθετο, πολύπλοκο κτλ. δεν πάνε πακέτο με τον νεωτερισμό. Αν μη τι άλλο ο νεωτερισμός συνδέεται συνήθως με απλοποίηση και ευκολίες (όχι απαραίτητα κάτι κακό, αναλόγως και του είδους).

<blockquote>θα χρειαστει απειρες ωρες δουλειας εκ μερους των δημιουργων και φοβερο μπάλανσινγκ για να μην διαλυθει το συμπαν</blockquote>
Ναι είναι σίγουρα κάτι δύσκολο και από ρεαλιστική σκοπιά μάλλον απίθανο να υλοποιηθεί μέχρι τέλους (εκτός κι αν καθυστερήσει αρκετά το παιχνίδι) αλλά και 50 φορές που λέει ο λόγος, να συναντάς διαφορετικούς διαλόγους, μόνο καλό κάνει στο rp της υπόθεσης.

<blockquote>ασε που ποιός εχει τωρα την διαθεση και τον χρονο σε καθε ενπισή που βλεπει, να κανει ρηλοουντ</blockquote>
Ποιο reload...; Εδώ μιλάμε για ωραιότατο replay value!

<blockquote>ωραια ιδεα και ανατροπη να στραφει καποιο μελος της ομαδας εναντιον του ληντερ, αλλα στο σινγκλ κομματι δεν εχει νοημα.</blockquote>
Προφανώς δεν έχει νόημα, γι' αυτό και στο single δε θα γίνεται. Οκ θα υπάρχει ελευθερία φυσικά να κάνεις ό,τι θέλεις αλλά αν εννοείς πως οι party members θα δρουν αυτόνομα και μπορούν "να στη φέρουν", όχι αυτό δε θα γίνεται. Αυτό που είδες να φορτώνει κρυφά ένα potion στο inventory άλλου χαρακτήρα και μετά να καλεί τους φρουρούς για να τον μπαγλαρώσουν ήταν στο multi και συγκεκριμένα στο ανταγωνιστικό. Ήταν πολύ ξεκάθαροι σε αυτό, 2 είδη multi αυτή τη φορά συνεργατικό που υπήρχε και στο προηγούμενο και ανταγωνιστικό που είναι κάτι νέο.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
μια που μου δινεις την ευκαιρια να ξαναποσταρω, να συμπληρωσω οτι εχει ξενισει πολυ κοσμο η περιγραφη που εδωσαν, το πρωτο πραγμα ουσιαστικα που βλεπει κανεις μολις μπει στη σελιδα του κικσταρτερ:
"An epic RPG with turn-based combat, cooperative/competitive multiplayer",
ακριβως γιατι μεχρι τωρα τουλαχιστον, η λαριαν εριχνε παντα το βαρος στο σινγκλ.

δεν υπαρχει πια χρονος για ρηπλει ανταν, μονο ρηλοουντ και πολυ σου λεω... :lol:
το καταλαβα οτι αυτο που φυτευεις το ποσιον στο ινβεντορυ του αλλου θα ειναι στο μουλτι και υποθετω θα ειναι πολυ διασκεδαστικο και απροβλεπτο. εγω μιλαω για τη φαση που πας και κανεις μπακσταμπ μελος της ομαδας σου. ειναι στο 3.15 του βιντεο. δεν βλεπω πως θα μεταφερθει κατι τετοιο στο σινγκλ. μαλιστα ο σβεν κατι πεταει εκει οτι μ αυτο τον τροπο εχεις και πολλες επιλογες στο σινγκλ πλειερ. χωρις να πει κατι παραπανω, ξεπετα κανονικη.

καταπληκτικα γραφικα παντως, ξερω οτι ειναι η ιδια μηχανη του DOS1, αλλα μου φαινονται πολυ πιο καθαρα και ομορφα. σιγουρα εχουνε κανει καποιες βελτιωσεις, που μακαρι να τις δουμε και στην enhanced του DOS1.

τελειωνω με μια συμβουλη στη λαριαν (ναι, σιγουρα κρεμονται απ τα χειλη μου τωρα, λεμε...)
φτιαχτε εκει χαμω ενα πανεμορφο κλικι κλικι ρηαλ ταιμ arpg, σας ικετευω, με μια ωραια, γαματη ιστορια. ριξτε εκει το βαρος, στην ιστορια και στα κουεστς. δεν ειναι αναγκη να ανακαλυπτετε καθε φορα τον τροχό.

μολις ξεκαθαρισουν το θεμα σινγκλ/μουλτι και προφανως διαβεβαιωσουν τον κοσμο οτι ολα θα ειναι οκ και στην μοναχικη εμπειρια, θα αυξηθουν κι αλλο τα pledges, οχι οτι εχουν σταματησει δηλαδη, αλλά λεμε. τους βλεπω, αναλογα και με τα στρετς γκολς, γυρω στο 1,5 με 2 μυρια. μακαρι.


εντιτ: αφου δεν υπαρχει ακομα update που ν αναφερεται στο κυριο θεμα, που ειναι αυτο το μπερδεμα με σινγκλ και μουλτι, κοπιπαστάρω την απαντηση που εδωσε σε καποιον καποιος απ την εταιρεια στα σχολια:

<i>@June: "will D:OS2 be arguably just as rich an experience for single players?"

In regards the single player vs multiplayer experience, we did have this worry when we started making the game. It sounds like the kind of game that HAS to be played with others, because we do keep going on about it, but actually as we got into making the game, we realised that adding all the content that we needed to make multiplayer interesting translates directly into a fantastic single player experience too.
If you're playing on your own, you don't get to stab your friends in the back, but all of the content and freedom that makes the multiplayer experience so believable is still present when you're playing on your own. And you don't have to have arguments like "No, look, I'm in the forest, by the cave. No, IN THE FOREST! Just look at your map!!!" with people if they're not quite on the same level as you. (I think we've all been there once or twice...)
If you liked Divinity: Original Sin, you're going to a single player experience that's so much so, so much deeper than anything we've ever made before. The combat's better, the story's better, the characters are better- everything has been turned up to 11. Plus you'll still have companions that will fight you on some issues, so you don't lose that feeling of "I can't really trust my party." It's a really fun experience, whatever your preferred play style.</i>
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
^Αρκετά ενθαρρυντική η απάντηση.
Αν άκουσα σωστά, αυτό που δείξανε <b>είναι</b> η τροποποιημένη μηχανή της enhanced, αλλά είναι ακόμα "prototype" οπότε έχουμε ακόμα να δούμε...
Πάντως η λεπτομέρεια σε μερικές εικόνες (π.χ. βλάστηση) σπέρνει.

Εν τω μεταξύ...
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b563/judas14132/1_zpse69wcvbp.jpg" alt="1_zpse69wcvbp.jpg" class="bbcode_img" /></span>

Αναρωτιέμαι ποιον θα επιλέξουν για τη μουσική του παιχνιδιού.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
τα στρετς στο 1.200.000 και στο εναμιση, που μου φαινονται και τα πιο ενδιαφεροντα, θα τα φτασουν, οποτε οκ.

εξακολουθει να μ ενοχλει που δεν ειπωθηκε κουβεντα για δυνατο, αυτονομο, σινγκλ πλειερ κομματι. και οι απαντησεις της εταιρειας στα σχολια του κοσμου που ευτυχως ειναι παρα πολλα γι αυτο το θεμα, ειναι χλιαρες διαβεβαιωσεις και αστειακια του στυλ: "μα γιατι? δε θελετε να μαχαιρωσετε στην πλατη τους φιλους η την κοπελα σας? χαχα".
οχι, μεγαλε, αυτα ειναι πραματα που νιωθουμε στην ρηαλ λαιφ. δε θελωμε τοσο ρεαλισμο στα πισι γκειμς μας.
για μενα ειναι ξεκαθαρο πια οτι το κυριαρχο οραμα τους ειναι "η επανασταση στο μουλτιπλειερ" (η στο κοόπ, η στο pvp.. δεν ξερω τις διαφορες τους ακριβως και ουτε με νοιαζει). ουτε ειναι τυχαιο που στο φοβερο αλλο βιντεακι που εχουν στο απντειτ, ο σβεν δειχνει συνεχεια στους δημοσιογραφους pvp μαχες, και ακομα και στο περιπτερο στην pax οι επισκεπτες θα παιζουν pvp.
απολυτως σεβαστη η επιλογη τους, αλλα καλο θα ειναι να ξεκαθαρισουν οσο το δυνατον συντομοτερο τα πραγματα.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
δεν το εχουν ξεκαθαρισει ακομα. για οκτωβρη λενε. τελος οκτωβριου απαντησε καποιος απ την εταιρεια σε μια ερωτηση καποιου στο κικσταρτερ για το DOS2. για χριστουγεννα το βλεπω.

σε αλλα νεα, εχω φορτωσει μ αυτο που συμβαινει με το σινγκλ κομματι του DOS2. απ την αρχη εβλεπα οτι θεωρουν αυτο το competitive κομματι του μουλτι τρομερη ανακαλυψη και ριχνουν ολο το βαρος εκει. ειτε παει ο ιδιος ο σβεν σε ρηβιουερς και φορτωνει το παιχνιδι, ειτε σε εκθεση ειναι, (οπως στην ΡΑΧ), ειτε στις απαντησεις στα σχολια του κικσταρτερ, ειναι το μοναδικο κομματι που τονιζουν και λενε ποσο καταπληκτικο και θαυμασιο ειναι. οκ, θελουν να διευρυνουν το κοινο στο οποιο απευθυνονται τωρα που ειναι μεγαλη εταιρεια, το καταλαβαινω αυτο.
αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν ξεκαθαριζουν το θεμα. εχουν πει, γιατι ο κοσμος λυσαει, οτι θα κανουν ενα απντειτ μονο για το σινγκλ κομματι. εχουν γυρισει 4-5 μερες απ το αμερικα κι ακομα τιποτα.

και βλεπω πολυ ανησυχητικα δειγματα, οπως αυτο. τους γραφει καποιος στο κικσταρτερ πριν 10 ωρες:

<i>I hope that the other secret RPG that Larian is working on is single-player only without any multiplayer whatsoever.</i>

κι απανταει καποιος απ την εταιρεια (μαλλον ο σβεν, αυτος μιλαγε τελευταιος) κι ενω εχουν γινει αλλα 30 σχολια γι ασχετα θεματα, μετα απο 7 ωρες, με μαλλον ενοχλημενο υφος:

<i>@Stabbey: If it's up to me, multiplayer is going to be a part of all our future games. I personally think our games get better because of it, not worse. The options we're putting in that you'll be able to exploit in single player wouldn't be there if we wouldn't have multiplayer. </i>

ωπα ρε ψηλε, ωπα. κανε οτι γουσταρεις, δικαιωμα σου. θες μονο μουλτι? τελεια. βγες και πεστο. οχι υφακι οτι μας κανεις και χαρη που θα εχει σινγκλ πλειερ mode. ειναι φανερο οτι σχεδιαζουν το παιχνιδι ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ απ τη λογικη και τη δομη που εχει το μουλτι η εστω το κοοπ. τα οποια ειναι τελειως διαφορετικη εμπειρια με το σινγκλ και κατοπιν μεταφερουν λορ, ιστορια, npcs, μηχανισμους στο σινγκλ. μεχρι τωρα (μαλλον μεχρι το dos1) εκαναν το αντιθετο. μεγαλη αλλαγη φιλοσοφιας κατα τη γνωμη μου.

προσπαθω να ειμαι θετικος και αισιοδοξος και περιμενω το γαμοαπντειτ. εκει, δεν μπορει, θα φανει τι παιζει.
σβεν, κανονισε. μ απογοητευσε ο αλεξης, μ απογοητευσε ο Προεδρος, μην το κανεις κι εσυ, ρε ψηλε. ποσα χτυπηματα πια ν αντεξω ο αθρωπος??
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Αρα θα περιμενω να αγορασω την enhanced μια και καλη.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ναι, εννοειται. θα βλτιωσουν πολυ το οριτζιναλ: θα εχει μαλλον full voice acting, καλυτερα γραφικα, και θα εμπλουτισουν το τελευταιο κομματι του παιχνιδιου που οπως λενε οι κακες γλωσες βιαζοντουσαν για να προλαβουν τις προθεσμιες ή ειχαν τελειωσει τα λεφτα και ηταν καπως αποτομο και ρηχο.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,887


Brother Bruce wrote:
ναι, εννοειται. θα βλτιωσουν πολυ το οριτζιναλ: θα εχει μαλλον full voice acting, καλυτερα γραφικα, και θα εμπλουτισουν το τελευταιο κομματι του παιχνιδιου που οπως λενε οι κακες γλωσες βιαζοντουσαν για να προλαβουν τις προθεσμιες ή ειχαν τελειωσει τα λεφτα και ηταν καπως αποτομο και ρηχο.</blockquote>

Πάντως το τελικό boss ήταν άψογο. Και η ήττα απ'αυτό απλά επική.

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
απαντηση του σβεν στο κικσταρτερ:

<i>..Regarding the single-player - we probably did some miscommunication by focussing so heavily on the competitive (but obviously we're proud of it as it's something new), given the amount of worry out there & here. We're a bit surprised by that because we're very well aware that the majority of our players play our games in single player, and we though it'd be evident that we'd be stupid to ignore that. On the contrary - a lot of our effort is aimed at improving the single-player, definitely on the inter-party front. I hope that we'll be able to show you an update in the coming weeks that shows this.
</i>
το πιασες το νοημα, ψηλε. το φοκους που κανετε ειναι βαρυ κι ασηκωτο. οκ, θα περιμενωμε το απντειτ.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Τα λέει όλα εδώ Brother, μπορείς να κοιμηθείς ήρεμος τώρα... :silly:
http://larian.com/news/kickstarter-faq-divinity-original-sin-2/
 
Top Bottom