vtheofilis
Death Knight
Ας ξεκινήσουμε με μερικά νέα για το Xenia, emulator για το ΧΒΟΧ 360:
By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!
Δεν είναι εικονική μηχανή. Είναι κανονική εξομοίωση πισί.
Δεν τρέχει emulator πάνω σε emulator. Τρέχει emulator πάνω σε compatibility layer. To compatibility layer αν και πάντα έχει το μειονέκτημα ότι τρέχεις πίσω από το πρωτότυπο να μιμηθείς με ακρίβεια και συχνά υστερεί, δεν έχει θεμελιώδη λόγο να υστερεί.Τρέχοντας PCem με Proton, τρέχει emulator πάνω σε emulator!!
Τώρα το λέει ότι το κάνει «επειδή μπορεί», αλλά υπάρχει και ένας πρακτικός λόγος. Η λίνουξ έκδοση νομίζω δεν έχει το εκτελέσιμο, έχει τον πηγαίο κώδικα (κακώς, θα έπρεπε να δίνει και τα δύο) οπότε είναι πολύ μεγαλύτερη φασαρία να κάνει compile.
Ναι πιθανότατα το dosbox-x είναι πιο αποδοτικό (αλλά λιγότερο γενικό). Θα είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση.
Συγγνώμη ξέχασα. Το σημείο κλειδί που νομίζω γίνεται μόνο μέσω PCem είναι η εξομοίωση Voodoo. (αν και πιθανότατα δεν συμφέρει να το κάνεις)
Δεν έχω ασχοληθεί με αυτές τις αλχημίες αλλά εγκυκλοπαιδικά είμαι βέβαιος ότι αυτό ισχύει και για λίνουξ είτε μέσω dosbox είτε μέσω wine. (και συνήθως όλες αυτές οι αλχημίες φτιάχτηκαν και λίγο πρώτα στο λίνουξ) Το θέμα είναι ότι όπως το καταλαβαίνω το pcem εξομοιώνει κανονικά το υλικό (πχ τρέχει οποιοδήποτε λειτουργικό) (αν και η αλήθεια είναι ότι συνήθως δεν θες κάτι τέτοιο, όσο μπορείς να αποφύγεις την εξομοίωση τόσο το καλύτερο)Στα W10 το dosbox τα στέλνει σε εξωτερικό glide-wrapper!!