Emulators, VMs, και Συναφή - Το Νήμα.

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Το εχει δοκιμασει κανεις;

Το εχει δοκιμασει κανεις;

Προσωπικά όχι αλλά έχω ακούσει ότι τους τελευταίους μήνες έχει γίνει σημαντική πρόοδος.

Την άφησε την αναφορά στο wine για το τέλος. Περίμενα ότι θα το ανέφερε χρονολογικά ως κάτι που ήταν στα πλαίσια τού ελεύθερου λογισμικού και τού λίνουξ και οι εταιρείες δεν τού έδωσαν καμμία σημασία. (και σωστά δεν έπαιξε ρόλο στην ιστορία που διηγείται)

Μικρή παρατήρηση. Στο τέλος αναφέρεται στο wine με τον αποστασιοποιημένο από το λίνουξ τρόπο που το κάνει και η βικιπαίδεια. Στην πράξη το wine ήταν για αρκετά χρόνια αποκλειστικότητα τού λίνουξ ασχέτως αν θεωρητικά μπορούσε να μεταφερθεί. Φτιάχνεται πρώτα από όλα για το λίνουξ με βελτιστοποιήσεις ειδικά για το λίνουξ, οπότε είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα να το σκεφτόμαστε ως λίνουξ λογισμικό που μεταφέρεται και σε άλλα λειτουργικά παρά σαν ουδέτερο.

Επίσης τα windows 3.1 ήταν η πρώτη έκδοση που είχαν περίπου win32 (γνωστό σαν win32s, αλλά έχει σημασία γιατί δεν το είχαν τα windows 3.0) κανονικό win32 είχαν πρώτα τα windows NT όσο καταλαβαίνω και φυσικά τα windows 95 πρώτα. για τον πολύ κόσμο.

Last edited:
Εψαχνα τροπο να διαλυσω το συστημα με την βοηθεια του software manager και μεσα στα πολλα, πετυχα amiga emulator.
FS UAE λοιπον. Μπηκα στον πειρασμο αλλα το αφησα για αλλη φορα.
Λιγο αργοτερα βγηκα για καφε με ενα φιλαρακι και πιασαμε κουβεντα, εννοειται, για gaming. Ειπαμε και για amiga και με πληροφορησε οτι πριν μερικα χρονια, επαιξε ενα μπραφ με δικαιωματα και εξαφανιστηκαν τα rom απο το Internet. Emulator παντου.
Στην πορεια δεν ασχοληθηκε για να δει πως συνεχιστηκε η φαση.
Αυτο μου ηταν αρκετο για να κανω εγκατασταση.

Εκανα γκαντασταση και δεν δουλεψε τιποτα. Βασικα δεν ειχε και τιποτα για να δουλεψει και αυτο ξεχασαν να το αναφερουν.
Παω ΥΤ και ευτηχως δεν ειδα Ινδους με amiga. εχετε δει εσεις;

Πρωτο βιντεο, ειναι ενας φιλικος τυπος και λεει οτι "λειπει κατι" και το κοτσαρω, συμφωνα με τις οδηγιες. Ξεκιναει η φαση και παω πισω στο βιντεο, να δω τι αλλο δεν ξερω. Μετα, λεει ο τυπος, θα πατε στο amiga for ever που δεν ειναι δωρεαν. next video. θα πατε στο amiga for ev... next video κτλ κτλ

Τελικα πετυχα εναν τυπο που ειπε, μπορειτε να πατε στο amiga αλλα και στο internet archive, αυτος! λεω, ειναι ο ανθρωπος μου.
Ειδα το connect στις επιλογες, που δεν το ειχα προσεξει. Κατεβασα και Indiana Jones last crusade, αυτο το ειπα για να ζηλεψετε.
Ξεκινησε κανονικα η φαση και το εκλεισα. Ειχα φαει ταλαιπωρια γιατι στο ενδιαμεσο επαιξαν και καποια αλλα προβληματα, που τελικα βρηκα την λυση μονος μου. Σημερα ειναι η τριτη μερα που δεν ακουμπησα amiga emulator. Ηταν πολυ ευκολο να μην μου βγαλουν την πιστη.

γιατί δεν είναι δωρεάν; έχει αγοράσει τα δικαιώματα;

Ναι!! Έχει αγοράσει τα δικαιώματα για τις roms, αλλά και για κάποια games (και νομίζω για το Workbench), εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό. και για κάποιον που δεν ξέρει να σετάρει τον emulator, είναι μια καλή αρχή. Και η Α500mini, εκεί στηρίζεται Όχι ότι είναι δύσκολο να βρεθούν οι rom σε τορρεντ!!

Για Linux δες προς Amiberry μεριά πάντως!!!

χω χω χω ένα μπουκάλι ρούμι...

(Amiga) announced on its website that it had granted Cloanto, publisher of Amiga productivity applications, the rights to publish an Amiga emulator containing the AmigaOS software

Δεν εχω τιποτα με την amiga for ever. Το deal δεν ειναι κακο. Στην ουσια κρατανε την amiga ζωντανη, με τροπο proprietary.
Κατεβαζεις τον emulator κανονικα/δωρεαν. Για να λειτουργησει δωρεαν δεν θελει τορενταδικα και λοιπες παπαριες. Στο Internet archive εχει workbench, kickstart, rom κτλ Ενα register στο open retro database βοηθαει.

Back