Epic Store : όταν o Gabe έφτιαχνε client, o Sweeney έτρωγε βελανίδια.

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
ΩΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΡΥΒΟΤΑΝ Ο ΑΤΙΜΟΣ ΚΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ

Μου το έστειλε ο θείος Σουήνι Σρέντερ, γιατί νομίζεις πως έβαλα τέτοιο βαθμό στη μάπα; Ούτε μασαίρα είχες, ούτε μπορούσες να σφάζεις σαν να μην υπάρχει αύριο. Αν έσφαζες κιόλας -άκουσον άκουσον- είχες και το κακό φινάλε. Σε κοροϊδευε δηλαδή αν ήσουν νταής και κονσερβάτος. Μόνο με ύπουλες κινήσεις θα μπορούσε να έχει το μέσο όρο που έχει αυτή τη στιγμή στο Μετακρίτικ.

Ε ναι. Λάθος πληροφορίες τελείως. Με τη θαλαμηγό πάει όπου πάει και η καλύβα μοιάζει περισσότερο με πολυτελής βίλα .

Πάντως πραγματικά δεν ξέρω. Είναι σπαστικό πολύ αυτό που κάνει το epic store, αλλά το να είναι timed exclusive για 1 χρόνο ένα παιχνίδι, δεν είναι τόσο μεγάλη απειλή στους pc gamers. Είναι σίγουρα σπάσιμο που πρέπει να περιμένω, αλλά αν δεν είναι παιχνίδι που το θέλω δια καώς , μπορώ άνετα να κάνω υπομονή ένα χρόνο. Με τέτοιο backlog δλδ δεν είναι και τόσο δύσκολο... Σπαστικό όσο δεν πάει δε.....

Ναι αλλα στο εστειλε τζαμπα η το πληρωσες? Γιατι αν το πληρωσες σημαινει οτι το αγορασες.  Ενας στο steam υπολογισε ποσο θα ειναι οι πωλησεις του metro exodus επειδη ξερουμε ποσο ειχε πουλησει το last light στο ιδιο χρονικο διαστημα(το ειχε πει η 4a games). Συμφωνα με αυτον λοιπον το exodus πουλησε στο epic 250.000 αν ειναι 2,5 φορες περισσοτερες απο οτι στο steam.  Oμως εδω λεει 500.000 http://steamspy.com/app/412020 Αρα ξεπερασε το 1 εκατομυριο?

Βρέχει δωρεάν κλειδιά τάχα 'για ρηβιού' ο θείος Σουήνι, Σρέδερα. Έτσι εξαγοράζει εμάς τους αλήτες δημοσιογράφους και γράφουμε τα καλύτερα για το μαγαζάκι του!

Kάτσε τι, γράφετε και ρηβιούζ εδώ πέρα; Τα ανεβάζετε πουθενά, ή καθαρά για προσωπική χρήση;

EDIT: Ρε αυτά τα κουμπιά εκεί πάνω πατιούνται, home, reviews κτλ. Νόμιζα για φιγούρα είναι. ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!111!!11111|1!1

<blockquote>Έτσι εξαγοράζει εμάς τους αλήτες δημοσιογράφους και γράφουμε τα καλύτερα για το μαγαζάκι του!</blockquote>
Τόσο καιρό προσπαθώ να με εξαγοράσει κάποιος, και δεν τα καταφέρνω!!! Τί κάνω λάθος?

My two pence, κάνοντας τώρα λίγο τον δικηγόρο του Διαβόλου!!

Περισσότερο με ενδιαφέρει, αν το παιχνίδι έχει κάποιο είδος DRM,  παρά το storefront που θα το αγοράσω. (Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο προτιμώ το GoG)!!! Επειδή μου έχει τύχει να κλείσει κατάστημα (Stardock Central/Gamespot), και ή να ξανα αγοράσω τα games (ακόμα και σε τιμή χώμα, αλλά τα ξαναγόρασα) ή ακόμα χειρότερα να τα χάσω, πλέον τον τελευταίο ειδικά χρόνο, πρώτη μου προτεραιότητα είναι αυτή. Αν όπως δήλωσε ο Gollop, το  Phoenix Point δεν θα έχει DRM, και δεν θα χρειάζεται  ούτε καν τον Epic Client για να τρέξει, παρά μόνο για το κατέβασμα του παιχνιδιού (πιθανόν δηλαδή με απλό copy paste, να εγκαθίσταται και σε δεύτερο υπολογιστή), δεν καταλαβαίνω τον κακό χαμό που γίνεται!! Ειδικά αν ισχύει το ίδιο και με το τελευταίο Metro!! (Εξαίρεση οι kickstarter backers, θα αναφερθώ σε αυτούς παρακάτω).

Τώρα σχετικά με τα timed exclusives: Λυπάμαι, αλλά αν με την υπογραφή μου εξασφάλιζα οικονομικά τις 15 - 20 οικογένειες που εξαρτώνται από εμένα για κανα δυό χρόνια, δαγκωτό θα το υπέγραφα. Στην τελική δεν απέκλεισα και κανέναν από την πλατφόρμα (όπως κάνουν μερικοί - μερικοι, ονόματα δεν λέμε: Rockstar, υπολήψεις δεν θίγουμε: RDR/RDR2).

Εξαίρεση στα παραπάνω αποτελούν οι kickstarter backers, γιατί με τα χρήματα τους και βοήθησαν στην αρχική ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά ήταν και χρήσιμο στατιστικό δείγμα, βάση του οποίου η Epic έκανε την προσφορά της. Εκεί η αντιμετώπιση με το Metro, θεωρώ ότι ήταν αρκετά καλή. Ο Gollop θα έπρεπε να προφέρει το Phoenix Point σε GoG/Steam την καθορισμένη ημέρα που θα έβγαινε και στο Epic. (Δεν ξέρω να πρόσφερε κωδικούς για εκεί. Θα πρέπει να το δούμε και αυτό).

https://youtu.be/UsFLVL6FM-E

Είπαμε δικηγόρος του Διαβόλου!!!!!!

Κάπταιν πρέπει να τύχεις στη σωστή συγκυρία. Να χρειάζονται τα φραγκάτα Ερπετά άμεσα κάποιο αήθικο φερέφωνο με επιρροή στις μαζές. Μια φορά να κάμεις τη ντουντούκα του διαόλου, παίρνεις το δαχτυλίδι με το διαβητάκι και διαβαίνεις!

Ωστε το παραδεχεσαι λοιπον οτι δεχτηκες να σε δωροδοκησει ο θειος. Αυτο ειναι σαν το αγορασες. Γιατι μπορει να μην του εδωσες λεφτα αλλα με αυτο που κανεις ειναι σαν να τον στηριζεις να συνεχισει να παιρνει και αλλες αποκλειστικοτητες. Γι αυττο συνεχισε να κρυβεσαι στο νησι σου στην καλυβα!

Φημες λενε οτι και το steam θα ξεκινησει να κανει κατι παρομοιο, Το οτι το halo mster cheif collection βγαινει σε steam και windows store αλλα πουθενα αλλου σημαινει οτι η valve πληρωσε για να βγει μονο εκει. Φανταστειτε τι εχει να γινει αν ο Gabe μαζι με τον Phil πανε στην Σονυ και πληρωσουν 10 δισεκατομυρια ο καθενας για να βγουν ολα τα αποκλειστικα του playstatiom(god of war last of us spiderman days gone....) στο pc. Ηδη φημες λενε οτι ετοιμαζουν οι δυο τους ενα τεραστιο πουλμαν φορτωμενο με λεφτα για να πανε ενα ενα σε ολα τα στουντιο της sony. Μην σας φανει καθολου παραξενο αν τις επομενες μερες και εβδομαδες δουμε ανακοινωση πως το spiderman ερχεται στο pc η το days gone ερχεται και συτο σε pc η τα last of us κτλ. Θα αντιδρασουν δεν θα αφησουν την epic να κανει οτι θελει!

Σρέδερ η ιδέα του πούλμαν εγκαταλείφθηκε γρήγορα, καθώς κλάταραν οι αναρτήσεις από το βάρος των χαρτονομισμάτων. Διπλανάκια φορτώνει ο θείος Τιμ και στέλνει στους εκάστοτε θεματοφύλακες της διαφθοράς. Γιατί νομίζεις ήρθαμε με το μπάρκο στο Φρίσκο; Τάχα να φορτώσουμε οργανικά λάτε και να εισάγουμε τεχνικές τριμαρίσματος χιπστερόμουσου; Γιομίζουμε τα κοντέηνερ επικά (χοχό) πεντοχίλιαρα.

#EdwMonoAlitheies

Το 2019 ολοκληρώθηκε πολύ νωρίς. Κάθε άλλο συμβαν θα είναι φτωχό πλέον.

Nα δω τον Φιλ έξω από τα γραφεία της Σόνυ με το ντάτσουν γεμάτο λίρες να παρακαλάει για αποκλειστικότητες και τι στο κόσμο.

https://twitter.com/ChrisAvellone/status/1108592348676579328

παιδιά το γνωρίζω ότι η συζήτηση για πειρατία σε όλα τα forum και φαντάζομαι και σε αυτό εδώ δεν επιτρέπετε αλλά πλέον η μόνη απάντηση στις crap τακτικές της epic είναι η πειρατία.
Δεν παν να χεστούν λέω εγώ αυτοί και τα studio με τις συμφωνίες μην εκφραστώ και άλλο.
Είμαι από τους ανθρώπους που έχουν χώσει μιλάμε για χοντρό χρήμα στο gaming και δεν διστάζω να αγοράσω όποιο game μου αρέσει. Αλλά εδώ η κατάσταση είναι πλέον εξωφρενική και απλά οι τύποι θα κάνουν κάτι που το steam είχε στην κυριολεξία σχεδόν εξαφανίσει.
Την επαναφορά της pirate era στο χώρο του pc gaming. Gz. Προσωπικά αυτό τον δρόμο θα ακολουθήσω με όλα τα exclusive τους

Διαφωνώ.

Μια εταιρεία παραγωγής video games, είναι μια κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία παράγει αγαθά υπερπολυτελείας, παντελώς άχρηστα για την επιβίωσή μας ως είδος. Σκοπός της, είναι το μέγιστο οικονομικό κέρδος. Για πάρτη της και μόνο. Από εκεί και πέρα, μ'αρέσει ένα παιχνίδι; Κοιτάζω πού διατίθεται και το αγοράζω, πρώτα και κύρια για να το χαρώ ο ίδιος και μετά για να στηρίξω το καλλιτεχνικό έργο της ομάδας ανάπτυξης. Επιλέγω συνειδητά να στηρίζω κάτι που αγαπάω, ώστε αν μια μέρα καταρρεύσει, να ξέρω πως τουλάχιστον έβαλα το λιθαράκι μου για να το σώσω.

Με την ίδια λογική πληρώνω συνδρομή στο Netflix ('Μα να κλειδώνουν το Love, Death &amp; Robots στην πλατφόρμα του; Θα το κατεβάσω!'). Είναι κάτι που με ευχαριστεί πρώτα και κύρια, είναι εντός των δυνατοτήτων μου και δεν θα κρυφτώ πίσω από την οποιαδήποτε 'ιδεολογία' προκειμένου να κλέψω το περιεχόμενό του. Αν δε με έκαιγε πολύ, θα περίμενα 6 χρόνια, να το δω στην κρατική τηλεόραση. Αλλά με καίει, οπότε το πληρώνω.

Όπως έγραψε σωστά και ο Κάπταιν Καλ πιο πάνω, αν με μια υπογραφή σου εξασφαλίζεις τις 50 οικογένειες που δουλεύουν σε εσένα για τα επόμενα δυο χρόνια, με κλειστά μάτια την βάζεις. Ακραίοι ατομισμοί παραπέμπουν σε εφηβικό συναισθηματισμό, ο οποίος δεν βγήκε ούτε καν για το Romero.

Διαφωνώ.

Οι παραγωγές Netflix θα κυκλοφορήσουν στο Netflix, γκρίνιαξε κανείς επειδή έφτιαξε η έπικ φέιλ κανά παιχνίδι δικό της να το κλειδώσει στο έπικ φέιλ στορ; Το να νομίζεις ότι κλειδώνοντας third πάρτυ τίτλους σε ένα μαγαζάκι με τακτικές console wars, ανήθικο ανταγωνισμό απ' τη μία και να στηρίζεις εσύ σαν καταναλωτής τέτοιες πρακτικές νομίζοντας ότι βοηθάς τους developers απ' την άλλη, προσωπικά το βρίσκω εκτός πραγματικότητας. Και μην πιάσω για αντικαταναλωτικές συμπεριφορές και ψέματα στην μάπα του υποψήφιου αγοραστή (βλέπε exodus, phoenix point, outer world κλπ) με την σιγουριά ότι η short memory του ανθρώπινου γένους θα βοηθήσει την εταιρεία μας να πλουτίσει περισσότερο.

Η καλλιτεχνική ομάδα ενός παιχνιδιού, υποθέτω, πληρώνεται μηνιάτικο κατά τη διάρκεια ανάπτυξης παιχνιδιού και δεν παίρνει ποσοστά απ' τις πωλήσεις. Τα κέρδη από πωλήσεις πάνε στους publishers και τα υψηλά κεφάλια της κάθε εταιρείας.

Και να στο θέσω προσωπικά και εντελώς μπακαλίστικα, καθώς δεν έχω την ευφράδεια του λόγου σου, Στέφανε, αν νομίζεις ότι εγώ, με τετραψήφιους και τριψήφιους αριθμούς παιχνιδιών σε πολλά stores, κρύβομαι πίσω από κάποια ιδεολογία γιατί με βολεύει σαν δικαιολογία προκειμένου να κλέψω το περιεχόμενο ενός παιχνιδιού, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς καλύτερα.

Οι ομάδες ανάπτυξης ναι μεν μηνιάτικο πληρώνονται, αλλά το μπόνους τους και το σημαντικότερο το μέλλον τους, εξαρτάται από τις πωλήσεις. Μια ομάδα δηλαδή 'προστατεύεται' όσο ένας τίτλος είναι υπό ανάπτυξη. Αν όμως βγει και δεν πουλήσει, ακόμη και αν δεν είναι στο παραμικρό υπαίτια η ομάδα (άψογο τεχνικά το παιχνίδι και όλα τα milestones/deadlines εκπληρωμένα και τα ρηβιούζ στο Θεό) θα την πετσοκόψουν. Στην καλύτερη θα τους βάλουν σε άλλα πρότζεκτς, αν μιλάμε για μεγάλο στούντιο. Οι μικρές ομάδες όμως, υποφέρουν.

Δεν αμφισβητώ καθόλου τις αγορές σου Πάθορι, ούτε την αγάπη σου για το αντικείμενο. Αλλά από τη στιγμή που ένας εκδότης αποφασίσει να διαθέσει το Χ παιχνίδι αποκλειστικά σε ένα κανάλι (σίγουρα, βρώμικο σαν τακτική, αλλά καθαρές μπίζνες, δεν υπάρχουν και ούτε υπάρχει λόγος να υπάρχουν, ΕΙΔΙΚΑ στη σόου-μπιζ, την ψυχαγωγία. Δεν μιλάμε για το νερό και το ψωμί μιας πόλης) η ομάδα ανάπτυξης, δεν έχει κανένα λόγο σε αυτό. Οπότε μετά είναι καθαρά θέμα του πόσο σε καίει να παίξεις το Outer Worlds Day 1. Αν τώρα το πειρατέψεις από το Έπικ και μετά το αγοράσεις Day 1 στο Steam ή σαν κολλέκτορα, σε καταλαβαίνω ηθικά, αλλά είναι και πάλι κλεψιά. Μπορείς πολύ απλά να περιμένεις, όπως λένε οι περισσότεροι πολέμιοι του Epic Store, τόσα άλλα παιχνίδια υπάρχουν.

Όσον αφορά τώρα τις εξαγγελίες/κοροϊδίες προ της κυκλοφορίας, είναι σαν τις προεκλογικές δηλώσεις. Ο μόνος που φταίει, είναι ο καταναλωτής/ψηφοφόρος που τις πιστεύει. Προπαραγγελίες ποτέ και για κανέναν. Όταν με το καλό κάτι κυκλοφορήσει, ψηφίζουμε με το πορτοφόλι.

Γιαυτο ακριβώς τον λόγο επειδή σε αυτό το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον η μόνη γλώσσα που μπορούν να καταλάβουν είναι το οικονομικό σαμποτάζ και η πειρατεία είναι μια μορφή του.
Σε πληροφορώ ότι αν τα game τους έχουν τεράστιες απώλεις εσόδων από πειρατεία για πότε θα αλλάξουν αυτό το άθλιο επιχειρηματικό τους μοντέλο

Η περίπτωση του Μέτρο όμως, απέδειξε (εκτός κι αν ψεύδονται ασύστολα σε όλες τις ανακοινώσεις τους, τραβηγμένο, αλλά θα μπορούσε να συμβαίνει) πως οι πωλήσεις του παιχνιδιού, καθόλου δεν επηρεάστηκαν, θεωρείται ήδη εμπορική επιτυχία το Exodus.

Για μένα καλύτερο μποϋκοτάζ είναι το να αγνοήσεις πλήρως τον τίτλο. Όχι να τον κατεβάσεις πειρατικό. Να μην ασχοληθείς. Να μην γράφεις γι'αυτόν, να μη διαβάζεις, σαν να μην υπάρχει. Να μην έχει ορατότητα καμία. Γιατί ακόμα και πειρατικό να κατεβάσεις ένα παιχνίδι και σου αρέσει πολύ, θα μιλήσεις γι'αυτό, θα γράψεις, θα το ψηφίσεις, θα το διαφημίσεις ουσιαστικά. Και από τη δική σου ενασχόληση, πόσοι θα τρέξουν να το αγοράσουν αυθεντικό, από το ίδιο το Epic Store μάλιστα.

Back