Φέισπαλμ σταφ

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
because murka... στην αριστερή λωρίδα αυτοκινητόδρομου, χωρίς κώνους, χωρίς τρίγωνο, χωρίς καν φάρο το φορτηγάκι και την ράμπα κάτω... ε ναι και εγώ δεν θα το έβλεπα το γαμίδι...

Παραλίγο να ξεκλειδώσει τρελό achievement!
Πάντως η αλήθεια είναι ότι εκεί, δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με εδώ, δεξί ρεύμα, τρίγωνα κτλ, ανάλογα την περιοχή. Το κουφό είναι πάντως ότι τα περισσότερα οχήματα που κυκλοφορούν είναι είτε ρυμουλκες ή έχουν δυνατότητα να πάρουν/σύρουν. Μάλλον επειδή κάθε εκατό μέτρα έχει τράκα κι επειδή άμα έκανες το λάθος και κάνεις στάση σε ιδιωτική γη, σε σήκωσαν μαζί με το αυτοκίνητο.
 
Παραλίγο να ξεκλειδώσει τρελό achievement!
Πάντως η αλήθεια είναι ότι εκεί, δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με εδώ, δεξί ρεύμα, τρίγωνα κτλ, ανάλογα την περιοχή. Το κουφό είναι πάντως ότι τα περισσότερα οχήματα που κυκλοφορούν είναι είτε ρυμουλκες ή έχουν δυνατότητα να πάρουν/σύρουν. Μάλλον επειδή κάθε εκατό μέτρα έχει τράκα κι επειδή άμα έκανες το λάθος και κάνεις στάση σε ιδιωτική γη, σε σήκωσαν μαζί με το αυτοκίνητο.
Είναι τόσο στόκοι οδηγοί όσο και στις ταινίες/σειρές όπου απλά περνάς το δρόμο και σε πατάνε ή πέφτουν πάνω στο αυτοκίνητό σου;
 
Μιας και πιάσαμε κουβέντα για αυτοκίνητα και επισκευές σε άλλο thread, δείτε μερικά βίντεο πως να μην επισκευάζετε το αυτοκίνητο. :ROFLMAO:

Στο 8:48, epic facepalm........


 
Last edited:
Είναι τόσο στόκοι οδηγοί όσο και στις ταινίες/σειρές όπου απλά περνάς το δρόμο και σε πατάνε ή πέφτουν πάνω στο αυτοκίνητό σου;
Τα παρακάτω αφορούν το Τέξας.

Πρέπει να το έχω ξαναγράψει αλλά αξίζει μια επανάληψη. Καταρχάς, η στροφή δεξιά επιτρέπεται πάντα, ανεξαρτήτως φαναριού και μάλιστα επειδή δεν παίζουν πινακίδες παραχώρησης προτεραιότητας ή πορτοκαλί φανάρια, έχει επικρατήσει ότι αυτός που στρίβει δεξιά έχει και προτεραιότητα.

Βρίσκομαι έξω από την Toyota Arena στο Χιούστον, η οποία είναι σε κεντρικό σημείο. Ανάβει το φανάρι για τους πεζούς, πάω να περάσω και με σαλτα επιστρέφω πίσω για να μην βρεθώ κάτω από ένα αγροτικό το οποίο τελευταία στιγμή άλλαξε πορεία για να στρίψει δεξιά. Σημείωση, επάνω στην διάβαση.
Κάνω δεύτερη απόπειρα και ακούω μια σφυρίχτρα. Είναι μία τροχονόμος η οποία τα έχει βάλει μαζί μου γιατί λέει προσπαθώ να διασχίσω τον δρόμο, μίας κατεύθυνσης, πεζός. Να μην μακρυγορω, αφού βλέπει ότι έχω σκοπό να περάσω, σταματάει αυτή την κυκλοφορία και με περνάει από το χέρι απέναντι.

Πάω να την ευχαριστήσω και ξεκινάει ένα κράξιμο για την τήρηση του ΚΟΚ και ότι κανονικά εγώ είμαι ο παράνομος που θα προκαλέσω ατύχημα. Προφανώς και δεν έβγαλα άκρη. Το μόνο που επιβεβαίωσα ήταν ότι ο πεζός είναι σκουπίδι.

Το δεύτερο για τους πεζούς ήταν οι συνεχείς πινακίδες που προέτρεπαν τον κόσμο να δίνει προτεραιότητα πάντα στα αυτοκίνητα, να φοράει ορατά ρούχα και άλλα κουφά. Βέβαια, είδα πολλές φορές κόσμο να σέρνει καρότσι του σουπερμάρκετ μέσα σε αυτοκινητόδρομο. Ποδηλάτες με οικογένεια, επίσης σε αυτοκινητόδρομο. Στον αντίποδα, θηρία αγροτικά να κόβουν δρόμο από τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια ή να νιώθουν ότι οδηγάνε στο Ντακάρ μέσα σε πάρκο.

Η ίδια τρέλα επικρατεί και στο πως αλλάζουν λωρίδες, που τα φορτηγά και τα λεωφορεία οδηγούν στην αριστερή λωρίδα, μεταξύ έξι λωρίδων, για να αρχίσουν εν μέσω κίνησης να μετακινούνται δεξιά μπας και προλάβουν την έξοδο στο επόμενο μίλι. Για κάτι τέτοια, οδηγούσα κυρίως στις δεξιές λωρίδες, όπου εν τέλει κατάφερνα να πηγαίνω αρκετά πιο γρήγορα και εννοείται ότι τα ζιγκ ζαγκ είναι νόμος.

Στις άλλες πολιτείες που επισκέφθηκα, πήγα παντού οδικώς, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα, με εξαίρεση την Αλαμπάμα. Η Georgia με την South Carolina ήταν με διαφορά οι καλύτερες και οι μόνες που είχαν πραγματική πεζοδρόμηση στο κέντρο των πόλεων τους.

Αυτά τα ολίγα 😛
 
Η οδήγηση στις ΗΠΑ είναι σοκαριστική, ο Κ.Ο.Κ. σοκαριστικά άσχημος. Σε σημείο που το AI driving behaviour στο GTA το θεωρώ πλέον simulation του πώς οδηγούν και όχι ότι ήταν απλώς εκνευριστικά random.
 
μόνο η οδήγηση είναι; τα χρέπια που δεν περνάνε από κανέναν έλεγχο;
 
μόνο η οδήγηση είναι; τα χρέπια που δεν περνάνε από κανέναν έλεγχο;
Αυτά είναι ένα μικρό ποσοστό των αυτοκινήτων στον δρόμο. Ειδικά σε Τέξας και Ντένβερ που το φυσάνε, ντρεπόσουν να κυκλοφορήσεις και είχα Volvo XC90
 
IMG_20230702_132018.jpg
 
Και δεν μπορεί ο κόσμος να βράσει αυγά τώρα στο κολυμβητήριο, δράμα.
 
Γερμανοί: OMG! Τί 30άρια είναι αυτά! Κλιματική αλλαγη oh mein Gott!
Επίσης Γερμανοί: Ice hockey!
 
Back
Top