What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Η Κόκκινη Αρκούδα; Το Ξανθό Γένος; (Αυτό που θα μας έσωζε;...)
ww2-vintage-1940s-french-propaganda-postcard-illustrating-adolf-hitler-in-a-deadly-embrace-with-a-uniformed-red-army-russian-bear-comrade-standing-on-a-map-of-the-eastern-front-R847YH.jpg


illustration-soviet-bear-vector-135393777.jpg
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,477
Δεν καταλαβαίνω τι δεν σας αρέσει σε αυτόν, μιλάμε για καθαρόαιμο Έλληνα πολιτικό που απλά έτυχε να γεννηθεί στην Αμερική :p
Αν είχε την τύχει να γεννηθεί εδώ, θα πρωτοστατούσε στα εξοπλιστικά και στα ζίμενς :p
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Δεν καταλαβαίνω τι δεν σας αρέσει σε αυτόν, μιλάμε για καθαρόαιμο Έλληνα πολιτικό που απλά έτυχε να γεννηθεί στην Αμερική :p
Αν είχε την τύχει να γεννηθεί εδώ, θα πρωτοστατούσε στα εξοπλιστικά και στα ζίμενς :p


Ξεκαθάρισε τη θέση σου Νιτρε!!! Για ποιον μιλας; Για τον Πουτιν, για τον Σαντερς η για τον Μενεντες;
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,477
Τον κλάνωμεντες. Ο Σάντερς είναι αρχηγός, φιλ δε μπέρν! Ο μόνος λογικός που κατέβηκε στις ΗΠΑ για πρεσιντέντε και τον έφαγαν με σκανδαλώδη πουστιά που πέρασε στα αζήτητα οι της κλίντον. Αφού γουστάρουν ανωμαλία τα αμερικανάκια... τι να πεις.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
Δεν εχουμε και λεμε.

Για πρώτη φορά στο Διεθνές Δίκαιο η υφαλοκρηπίδα ορίστηκε στη Διεθνή Σύμβαση για την Υφαλοκρηπίδα του 1958. Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό, η υφαλοκρηπίδα ενός κράτους εκτεινόταν στο τμήμα του θαλάσσιου βυθού που βρίσκεται γύρω από τις ακτές του και πέρα από την αιγιαλίτιδα ζώνη μέχρι βάθους 200 μέτρων, εκτός αν ήταν εφικτή η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και σε μεγαλύτερο βάθος, οπότε εκτεινόταν ως το βάθος εκείνο.
.
.
Τα δικαιώματα επί της υφαλοκρηπίδας δεν αφορούν και δεν επηρεάζουν το καθεστώς των υπερκειμένων υδάτων. Στην πράξη, εφόσον η υφαλοκρηπίδα εκτείνεται ως τα 200 ν.μ., τα υπερκείμενα ύδατα θα ανήκουν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) του παρακτίου κράτους. Πέραν των 200 ν.μ. από την ακτή, τα ύδατα αποτελούν την ανοιχτή θάλασσα, στην οποία ισχύει η ελευθερία των θαλασσών.
.
.
Τα παράκτια αυτά δικαιώματα του κράτους τού ανήκουν αυτοδικαίως, ανεξάρτητα από την τήρηση οποιωνδήποτε διατυπώσεων (π.χ. δήλωσης, οριοθέτησης κλπ.) και είναι αποκλειστικά: ακόμα κι αν δεν τα ασκήσει το παράκτιο κράτος, δεν δικαιούται να τα ασκήσει κανένα άλλο κράτος.
.
.
Όπως κάθε Διεθνής Συνθήκη, έτσι και η Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 εφαρμόζεται. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όμως, στην «υπόθεση της υφαλοκρηπίδας της Βόρειας Θάλασσας», έκρινε ότι ο ορισμός της υφαλοκρηπίδας με βάση τα άρθρα 1-3 της προγενέστερης Συνθήκης του 1958 για την υφαλοκρηπίδα αποτελούν πλέον διεθνές έθιμο και δεσμεύουν όλα τα κράτη του κόσμου, ανεξάρτητα από το αν έχουν προσχωρήσει στη συνθήκη του 1958 ή όχι.
.
.
Τα νησιά, οι νησίδες, οι βραχονησίδες, οι σκόπελοι και ανορθωμένοι βράχοι,(π.χ. πόρτες Πάρου), που περιβάλλονται μεν από θάλασσα πλην όμως δεν καλύπτονται από το χειμέριο κύμα ή την μεγίστη πλύμη, έχουν κι αυτά υφαλοκρηπίδα. Εξαίρεση αποτελούν, σύμφωνα με το άρθρο 121 της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, οι βραχονησίδες και οι βράχοι, οι οποίοι δε μπορούν να διατηρήσουν ανθρώπινο πληθυσμό ή αυτόνομη οικονομική ζωή (καλλιέργεια ή κτηνοτροφία).


Πηγη Wikipedia

Δεν θα μπω στα αδυτα της υπεραναλυσης. Ο Ερντογαν θεωρει οτι τα νησια δεν εχουν υφαλοκρηπιδα και δεν βγαινει καποιος "αρμοδιος" να τον διορθωσει. Αυτο που ακουγεται συνεχεια ειναι να πατε στα δικαστηρια. Υπαρχει μια γενικη σιωπη για την νομοθεσια.

από τις διάφορες καλοκαιρινές πυρκαγιές φέτος στην χώρα μας, 2 φαίνεται να ξεκίνησαν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Μου (Μας) εχει τυχει σε σε ανταρτοπολεμο και τα τροχιοδεικτικα ειναι ο εμπρηστικος παραγοντας. Το γλυφτρακι που το καβατζωσαν πανω σε δεντρο για να τσεκαρει για φωτια πηρε τιμητικη. Ναι, με τα παγουρια την σβησαμε. ειχε αρπαξει ενας θαμνος και προλαβαμε τα χειροτερα γιατι το συγκεκριμενο δασος ειναι εκτος απο τεραστιο, απο τα ομορφοτερα. Δεν λεω που ειναι για να μην το καψουν με αντιπαροχη.

meanwhile μόλις είδα που είναι το Καστελλόριζο και την ΑΟΖ που έχουμε... γμτ τώρα νοιώθω κάπως διχασμένος μεταξύ λογικής και πατριωτισμού.
Απο την στιγμη που θελουν να κανουν ερευνες σε αποσταση που ειναι μικροτερη των 200 ναυτικων μιλιων (180 για την ακριβεια) απο το καστελοριζο και οριακα, στα 200 απο την Κρητη, δεν υπαρχει θεμα λογικης αλλα νομοθεσιας. Αν ειναι τυχεροι μπορει να παιζει 1-2 μετρα κενο.
Ας σκαψουν για πηγαδι. Συγνωμη, αλλα αυτα ειναι τα συνορα και δεν βγηκαν απο μονομερη συμφωνια και υπαρχει σχετικη νομοθεσια.
Δηλαδη τι να πουν και αυτοι οι αμοιροι;
map.jpg
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317
1.JPG

Απ όσο καταλαβαίνω ο Ερντο στηρίζεται (τυπικά) στο γεγονός ότι γεωλογικά, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου όντως πατάνε πάνω στην υφαλοκρηπίδα της τουρκίας. Η παραπάνω μακέτα είναι από το μοντέλο του ωκεανογραφικού σκάφους του ΙΓΜΕ. (ναι τις καλές εποχές το ΙΓΜΕ είχε δικό του καράβι). Όπως όμως λέει σωστά ο κούνελος τα νησιά έχουν δικό τους χώρο ανεξάρτητα από την γεωλογία.

Σε κάθε περίπτωση ισχύει ότι αποφασίσουν τα 2 αρμόδια κράτη. Πολύ πρόσφατα ορίστηκε ΑΟΖ από την πλευρά του Ιονίου με βάση διμερής συμφωνία με την Ιταλία.. Αν γίνει μονομερής ορισμός καταλήγεις διαφιλονικούμενες περιοχές. Αν δεν γίνει καθόλου ορισμός πάλι υπάρχει διαμάχη όταν υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. oh well life iz a biatch.. Μιας και η τουρκία δεν θέλει.. ή θα υπάρχει διαιτησία βάση ευρύτερων συμφερόντων ή la guerra..
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
Τα ελληνικα νησια ηταν απο παντα αγκαθι στο ματι των Τουρκων.
Δεν ειναι οι γεωτρησεις, ειναι τα νησια μεσα στα μουτρα τους. Συμφωνα με δηλωση τουρκου αξιωματουχου του παρελθοντος, ειναι βατηρες.
Αν παρεις φορα απο τουρκικο λιμανι και πηδηξεις στην θαλασσα, θα πεσεις με τα δοντια σε ελληνικα βραχια. Πρεπει να εχουμε τα περισσοτερα φυσικα αεροπλανοφορα στον κοσμο.

Πολύ πρόσφατα ορίστηκε ΑΟΖ από την πλευρά του Ιονίου με βάση διμερής συμφωνία με την Ιταλία..
Με την Ιταλια, δεν με καλεσαν στις συνομιλιες, αλλα απο χαρτες που ειδα, χαραξαν μια γραμμη στην μεση του πουθενα η οποια απεχει ΠΟΛΥ απο τα νησια του Ιονιου.
image.png


δεν υπαρχει χωρος να σχεδιασουν την γραμμη. κοιταξτε ποσο λεπτη ειναι η γραμμη.

Οσο παρατηρω τον χαρτη με πιανει νευρικο γελιο. Ο τουρκικος εκνευρισμος εχει καποια βαση, αλλα τι να κανουμε τωρα;
Κυβερνας μια αχανη χωρα και διοικεις εναν απο τους μεγαλυτερους στρατους στον κοσμο αλλα δεν μπορεις να βγεις για ψαρεμα επειδη καρφωθηκε μια πινεζα στην σαγιοναρα σου. Το Γαλατικο χωριο ειναι στον δρομο για την παραλια.

Αυτο μου με ενοχλει απιστευτα ειναι οι χλιαρες δηλωσεις των "φιλων" που σε περιπτωσεις δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ ξεκαθαρες.
Ο Κυριακος ζητιανευει ψυχολογικη υποστηριξη και χαριζει γη και υδωρ. Αν τα εδινε στους τουρκους, μια χαρα θα τα βρισκαμε.
Με το υφος του φτωχου συγγενη δεν μπορει να σε παρει κανενας στα σοβαρα και ειδικα στην περιπτωση με την τουρκια, οπου υπαρχουν πολλα συμφεροντα. Τι να κανουμε; εχει μεγαλυτερη αγορα και τα σουπερ-φθηνα εργατικα χερια δεν μιλανε και πολυ.
Οτι λενε και κανουν ειναι σαν προσπαθεια για καλους τιτλους ειδησεων.
Ολες αυτες οι χλιαροτητες δεν μπορουν να κοψουν την πορεια της τουρκιας και στο τελος θα κληθω να αφησω την σπληνα μου, σε καποια ερημικη τοποθεσια για την πατριδα. Ο θανατος δεν ειναι καθολου χλιαρη κατασταση.
Δεν ξερω τι θα κανουν. αυτα θα επρεπε να τα σκεφτουν πριν κατεβουν στις εκλογες, εγω εχω πολυ δεμενη σχεση με την σπληνα μου.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,668
Το μίνιμουμ που μπορούμε να κάνουμε είναι να ορίσουμε ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Κύπρο. Στο καπάκι θα έπρεπε και να επεκτείνουμε και τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια για να σκούξει περαιτέρω ο σουλτάνος, αλλά δεν τους βλέπω να έχουν και πολλή διάθεση για τέτοια τώρα.

ΥΓ. Μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά : Δεν θα δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος μέλους ΕΕ | ΣΚΑΪ
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317
Ναι Αίγυπτος, Κύπρος αφορούν το Νοτιοανατολικό, Νότιο κομμάτι. Ανατολικά και Βόρειοανατολικά όμως είναι καθαρά μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας.

Όλη η πλάκα με την Λιβύη προφανώς είναι απόπειρα της τουρκίας να έχει λόγο και για το Νότιο σκέλος
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,668
Κλείνεις μέτωπα όμως έτσι. Προβάλεις προς τα έξω (και, κυρίως, προς τα κράτη που εμπλέκονται μέσω εταιρειών στα κοιτάσματα της Μεσογείου) πως είσαι δραστήριος και έχεις συμμάχους με τους οποίους μπορείς να συζητάς και να φτάνεις σε νόμιμες συμφωνίες, και πως ο μόνος που μένει στην απόξω και δεν θέλει να παίξει επειδή είναι κακομαθημένος νταής είναι ο Ερντογάν. Και ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου είναι και έμμεση χλεύη προς τον Ερντογάν γιατί πιστοποιείς με κάθε μέσο στα μούτρα του πως "τα νησιά έχουν ΑΟΖ βρε ΒΛΑΚΑ".

Όπως και να έχει, αν δεν γίνει κάνας πόλεμος ως το Σεπτέμβρη, είμαι 99% σίγουρος πως θα χαρίσουμε 50-80% της ΑΟΖ του Καστελλόριζου, με αντάλλαγμα κάνα έξτρα δις δάνειο από τη Γερμανία. Θα βρουν και κάνα τρόπο να το πλασάρουν ως "ιστορική συμφωνία - βγήκαμε κερδισμένοι", και όλα καλά όλα ανθηρά.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,668

Kαλού-κακού τελειώστε με τις επείγουσες υποθέσεις σας μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Και στοκάρετε κονσέρβες και κωλόχαρτα.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Το τι πυρομαχικό έχει βγει απ' τις αποθήκες, δεν περιγράφεται. Έπεσε πολύ κουβάλημα απ' τους συνοπλήτες μου.

Ας σοβαρευτούν λέω εγώ. Λίγες ώρες πέρασαν απ' όταν έγινα πάλι πολίτης, βαριέμαι να ξαναπάω Χίο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
jimmy το εχεις σκεφτει οτι ισως να τους ελλειψες;
Η Αμερικη κουναει το δαχτυλο και χτυπαει φιλικα την τουρκια στην πλατη.
Η Γαλλια δεν ξερω ποσο θα το σπρωξει το θεμα και που θα ειναι εαν ξεκινησει κανενα pew pew και αν θα την παλεψει.


με την ευκαιρια, το προτεινω το ταινιακι "The siege of Jadotville" γιατι εκτος απο μια χαρα ταινια, δειχνει και την βρωμια και την ψευτια την οποια μας την εχει περιγραψει και ο Πετροχειλος στην ταινια Χουλιγκανς. Καπως ετσι παιζει και το εργο για μας.

Δευτερο χτυπημα για την Ελλας Γαλλια συμμαχια ειναι η δηλωση του Norman Schawrtzkopf που ηταν επικεφαλης στο pew pew στο Ιρακ.
Το να πηγαινεις σε πολεμο χωρις την Γαλλια ειναι σαν να πηγαινεις για κυνηγι χωρις ακορντεον.


Αυτο που ισχυει και το εχουν πει και οι πολιτικοι μας, σε αυτο θα ειμαστε μονοι μας. ολα τα αλλα ειναι για τα κλικ.
 
Top Bottom