Global GPU clusterfuck και άλλα νέα

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Σε λιγο θα τους στελνει απλα ενα σχεδιο σε χαρτι, ενα κατσαβιδι και ενα κολλητηρι...

το θέμα είναι ότι άλλες τιμές τσιμπάει με μαζική παραγγελία η nvidia και άλλο οι μικρότερες εταιρίες που κάνουν κάρτες. Είχε δει το μέλλον η EVGA...

Τρελαθηκαν στην micron? Αλλα ενταξει τοσες εταιριες βγαζουν ssd και ram αραν δεν εχουμε προβλημσ. Σημερα το συζητουσα με εναν συναδελφο στο γραφειο. Μου ειχε πει πριν μηνες οτι μαζευει λεφτα για 5090 και τον ρωτησα αν αποφαισε ποτε θα την παρει. Μου ειπε οτι αυτην την περιοδο δεν πρεπει να κανουμε καμια αναβαθμιση εκτος αν χαλασει κατι γιατι λογω των windows 11 και ΑΙ αναβαθμιζουν παρα πολλοι και ετσι εχουν αυξηθει πολυ οι τιμες και υπαρχει τεραστια ελλειψη.

ναι σρε, οι αναβαθμίσεις των εορτών ανε´βασαν τις τιμές.

Εκεί που έβρισκες πριν κάνα 2μηνο τα 64gb ραμ στο 100αρι, τώρα έχει πάει το πράγμα στο 450+

Eξαρταταια απο την ταχυτητα της μνημης και οχι μονο τα GB. 32 GB DDR5 6400 κανει 400 ευρω τωρα ενω πριν 1 μηνα εκανε 220 ευρω!
https://www.skroutz.gr/s/40928570/C...tita-6400-gia-Desktop-CMH32GX5M2B6400C36.html 32 GB DDR5 6000 https://www.skroutz.gr/s/39177393/P...achytita-6000-gia-Desktop-PVV532G600C36K.html 326
Πριν 1 μηνα ηταν 220 για 6400 και 180 6000. Αρα σε ενα μηνα διπλασιαστηκε η τιμη.

άμα ήταν μόνο διπλασιασμός καλά θα ήταν.
Τα στικ που ήμουν έτοιμος να πάρω.

Καλοκαίρι 61€
Τώρα 235€

1764855048549.png

Steam box η μόνη λύση. Τόσο για gaming όσο και γενικά. Διότι.ολεον θα είναι δύσκολο να στήσεις κι ένα απλό μηχάνημα να κάνεις την δουλειά σου.

Εγώ βλέπω η nvidia κάνει φιλότιμες προσπάθειες να μειώσει την κυριαρχία της στο gaming. Αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος.

Νομίζω πλέον η μόνη λύση είναι να έχουμε ένα budget πάντα στην άκρη για hardware και μετά από κάθε crush, ψωνίζουμε. Έχει γίνει σταθερό πλέον, κάθε 1-2 χρόνια κάτι συμβαίνει και οι τιμές σε κάτι πάνε στο θεό, επανέρχονται λίγο κανά χρόνο, άντε 2 και μετά μπουμ πάμε άλλα 1,2,3 χρόνια σκατίλα.

Πρώτο mining rush, δεύτερο, πρώτο ΑΙ rush που ανέβασε κάρτες γραφικών, δεύτερο ΑΙ rush ανέβασε μνήμες και δίσκους (σε λίγο ακολουθούν και οι HDD όπως βλέπω...).
Κάθε φορά ενδιάμεσα είχαμε μια ανάσα, μόνο τότε μπορείς να ψωνίσεις.

Νομίζω πλέον η μόνη λύση είναι να έχουμε ένα budget πάντα στην άκρη για hardware και μετά από κάθε crush, ψωνίζουμε.

Κάπως έτσι κινούμαι. Κρατάω μερικά χρήματα στην άκρη όποτε μπορώ για να κάνω κάποια αγορά μελλοντικά όταν χρειαστεί, αλλά έχω και το κόλλημα ότι αρνούμαι να πληρώσω καραβίσιες τιμές. Η σκέψη ότι θα μου πιάσει τον κώλο ο Τζένσεν της Nvidia και ο κάθε καιροσκόπος κατασκευαστής με απωθεί από οποιαδήποτε σκέψη αγοράς. Όταν ή αν οι τιμές καταστούν πάλι λογικές, τότε θα αγοράσω. Ειδάλλως βουτιά στο backlog και στο retro gaming με το κινέζικο handheld.

Αρχες Οκτωβρη αγορασα μεταχειρισμενη asus rx6600xt (8αρα αλλα τι α κανς) στα 120 ευρω, πουλησα την ηρωικη sapphire rx570 (8αρα τουμπανη) στα 40 ευρω.

Χτυπησε νοτιφικεισο πριν λιγες μερες προσφορα CPU Ryzen 5 5600T στα 105 ευρω απο σκρουτζ, θα πουλησω τον ryzen 5 2600x κανα 30αρι.

Μονο που δε προλαβα να παρω μνημη και ειμαι με 16gb (ευτυχως nvme swap σε λινουξ πεταει ακομη)

Δυο-Τρια χρονια στο 1080p 27αρι AOCακι μου μια χαρα με βλεπω για 150 ευρα, η επομενη αναβαθμιση θα σκασει στο Divinity complete release

Αρχες Οκτωβρη αγορασα μεταχειρισμενη asus rx6600xt (8αρα αλλα τι α κανς) στα 120 ευρω, πουλησα την ηρωικη sapphire rx570 (8αρα τουμπανη) στα 40 ευρω.

Χτυπησε νοτιφικεισο πριν λιγες μερες προσφορα CPU Ryzen 5 5600T στα 105 ευρω απο σκρουτζ, θα πουλησω τον ryzen 5 2600x κανα 30αρι.

Μονο που δε προλαβα να παρω μνημη και ειμαι με 16gb (ευτυχως nvme swap σε λινουξ πεταει ακομη)

Δυο-Τρια χρονια στο 1080p 27αρι AOCακι μου μια χαρα με βλεπω για 150 ευρα, η επομενη αναβαθμιση θα σκασει στο Divinity complete release

Μια χαρά είσαι, από την στιγμή που και το Steam Machine θα έχει παρόμοια κάρτα γραφικών πιστεύω θα έχεις καλή απόδοση για χρόνια.

Κοιταζα τωρα τιμες για μνημες. 16 GB DDR5 6000 MHZ ειναι 500 ευρω ενω πριν 1 εβδομαδα ηταν 400. Αλλα ηδη πηρα κατι καινουργιο για το pc τον εκτυπωτη πριν 1 μηνα που εκανε 220 ευρω. Αν ειναι να κανω τωρα καποια αναβαθμιση τοτε μονο το 1200 watt τροφοδοτικο HX Corsair αξιζει να παρω. Για επεξεργαστη μνημη και μητρικη περιμενουμε να πεσουν οι τιμες στις μνημες. Αν και επειδη εχω αποφασισει να παρω zen 6 η nova lake δεν αλλαζει κατι.

(8αρα αλλα τι α κανς)
μια χαρά είναι τα 8 γίγα vram (και επίσης μια χαρά είναι τα 16 γίγα ram). Τα 8 γίγα vram δεν δικαιολογούνται (τώρα που ξέφυγαν πάλι τα πράγματα δεν ξέρω) όταν η κάρτα γραφικών κάνει 300 ευρώ. Τόσα λεφτά και να τσιγκουνεύονται την ραμ είναι παλαβό.

Back