What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Λεβεντιά καμαρωτή

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,254
Εεε ρε βασιλεια που θελουμε :pope:
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,655
Ισχύει ότι ακούγεται πολύ το όνομά του τελευταία. Ακόμα και σε άκυρα ποστς στο ίντερνετζ, κάθε φορά που κάποιος αναφέρει πως σκοπεύει να στηρίξει Λεβέντη θα πεταχτούν ακόμα 5-6 που θα πουν "ρε συ κι εγώ το σκεφτόμουν".

Καλά αν καταφέρει ο Λεβέντης να πιάσει 3% θα μιλάμε για το μεγαλύτερο πολιτικό θαύμα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Kριμα που δεν ψηφίζουμε οι του εξωτερικού. Πάντως υπενθύμισα σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς ότι υπάρχει και αυτός <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,258
Τη δικιά μου τη ψήφο θα την χάσει λόγω χρημάτων, πάντως θα έχει ενδιαφέρον να μπει έστω και με μια έδρα. Να δούμε τι θα λένε μετά οι δημοσιογράφοι που όλο βγάζουν θεωρίες για να τα μπαλώσουν. Κάτι μου λέει πως άμα μπει με τα μπούνια θα τον σηκώσουν στα ουράνια.

Φυσικά ασχολίαστο το γεγονός ότι προσπαθούν να πολώσουν λέγοντας πως όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των μικρών κομμάτων που δεν θα στη βουλή ανάλογα θα πρέπει να αυξηθεί και το ποσοστό του πρώτου για να πάρει αυτοδυναμία.

<span class="bbcode_spoiler">Είναι ενήμερος κανείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει τελικά το μπόνους που ο Γλέζος έλεγε ότι θα παραδώσουν?</span>
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,254
η δικια μου ψηφος, ειναι ενα μετρο (τοσο κοντα)
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
@Chronotrigger
Όταν βγαίνεις πρώτο κόμμα κατά αυτόν τον τρόπο όλα πάνε περίπατο.
Και το bonus εδρών και, φυσικά, το αίτημα για απλή αναλογική που ο Συνασπισμός/ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επί σειρά ετών όταν χαροπάλευε με το 3.1%.

On-topic
Για μένα ο Λεβέντης είναι απλά κωμικοτραγικός και αυτό το βασίζω στην τωρινή πολιτική του ανάλυση στο 10λεπτο προεκλογικό βίντεο, στο οποίο αναλύει
α) ότι η κρίση ήρθε επειδή απλώς έφαγαν τα ΕΣΠΑ και έγινε κακή διαχείριση. Εν ολίγοις δεν αναφέρει καθόλου όλα τα bonus δις. που δώθηκαν σε τράπεζες
β) το ακόμη χειρότερο, ότι όλο το ζόρι της κρίσης το τράβηξε ο ιδιωτικός τομέας της Ελλάδας. Με πρόφαση την κρίση πέρασαν αναδιαρθρώσεις (αρκετά ασθενές ομολογουμένως - αλλά για διαφορετικούς λόγους) ΕΣΥ και ισοπέδωσαν ακόμη περισσότερο τον δημόσιο τομέα.

<span class="bbcode_spoiler">Για το ΕΣΥ συγκεκριμένα ο μπουμπούκος πήγε να το μετατρέψει στο αγγλοσαξονικό σύστημα περηφανεύομενος. Το NHS στο οποίο πλέον μπορεί να έχεις σπάσει τίποτα και σου βγάζουν ραντεβού για 3-4 μέρες μετά. Εδώ είχα ραγίσει/σπάσει πλευρό και μου έκανε ο GP διάγνωση από το τηλέφωνο!!!!! Ετοιμαστείτε για ΕΟΠΥΥ.</span>

γ) εκεί που δεν άντεξα και το έκλεισα μετά το 5ο λεπτό είναι όλη η ταπετσαρία με τον Γ. Παπανδρέου τον Πρεσβύτερο να είναι από πίσω. Όσοι έχουν διαβάσει στοιχειώδη ιστορία γνωρίζουν.

Την ανάλυσή του περί λαμογίων και ότι "αυτοί τα φάγανε" την βρίσκω υπεραπλουστευμένη και ισοπεδωτική επίσης. Επίσης από πρόγραμμα, δεν έχω δει ανάλυση πουθενά. Προσωπική άποψη πάντα.
 

quake_gl

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 9, 2013
Messages
354


manos426f wrote:
Τέλος πάντων, έχω περιέργεια να δω αύριο το βράδυ μέχρι που θα τον φτάσει αυτή η τάση των τελευταίων ημερών. Κυρίως αναρωτιέμαι για το αν θα ξεπεράσει κόμματα σαν αυτά που ανέφερα παραπάνω...</blockquote>

Μάνο,λυπάμαι αλλά είναι απίθανο σε αυτή τη χώρα να συμβεί κάτι τέτοιο.
Ο Λεβέντης εκτός του ότι είναι γραφικός(αλλά σε μας δεν πειράζει),δεν τα έχει καλά με το κατεστημένο και δεν <u>προβάλετε</u>.
Αν δεις ποιοι είναι στην TV,θα δεις ότι όλοι αυτοί θα πάρουν μεγάλα ποσοστά παρότι λένε πίπες.

Σε αυτή τη χώρα,για έναν πολιτικό το πιο σημαντικό είναι να είσαι μες το "παιχνίδι" των media,να σε δείχνουν και να σε ξέρει πολύς κόσμος.Γιατί μπαίνουν συνέχεια αθλητές/τραγουδίστριες/μοντέλα στα ψηφοδέλτια?Για την αξιοπιστία τους? :whistle:
Η ουσία είναι το δεν έχει σημασία τι λες,αλλά με ποιο κόμμα είσαι και πόσοι σε ξέρουν.
Ο Θεοδωράκης από που έφτασε στο 7%, λέει κάτι καινοτόμο?Είναι ο μεγάλος σωτήρας που έφτασε από κάπου?
Ή είναι απλά in,και επένδυσαν τα media πάνω του?

Και το τελευταίο καρφί είναι το ο Λεβέντης λέει αλήθειες.
<b>BIG NO NO!!</b> για έναν λαό που εδώ και δεκατίες μόνο ψέμματα και εύκολες λύσεις θέλει να ακούει.
Συνεπώς κινήσεις τύπου Λεβέντη,όσο και αν προσελκύουν μεμονομένους πολίτες που θέλουν κάτι πιο pure,δεν θα φτάσουν πουθένα,χωρίς επικοινωνιακό σπρώξιμο από πίσω.Δεν πρόκειται ποτέ μεγάλα κομμάτια των ψηφοφόρων,ξαφνικά να αρχίσουν να σκέφτονται διαφορετικά από όλα αυτά τα χρόνια.Η ψήφος στην Ελλάδα είναι οπαδική.
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Με εκπλήσσει πάντως που ένα τόσο ετερόκλητο πλήθος νέων ανθρώπων όπως εδώ στο rq σε αυτές τις εκλογές θα τον στηρίξει τόσο πολύ. Μακάρι έστω και να τα καταφέρει να μπει στην βουλή. Θα είναι μια πολύ καλή καταγγελτική παρουσία. Από εμένα την κέρδισε την ψήφο.
 

quake_gl

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 9, 2013
Messages
354


Northlander wrote:
Την ανάλυσή του περί λαμογίων και ότι "αυτοί τα φάγανε" την βρίσκω υπεραπλουστευμένη και ισοπεδωτική επίσης. Επίσης από πρόγραμμα, δεν έχω δει ανάλυση πουθενά. Προσωπική άποψη πάντα.</blockquote>

Συνεχίζοντας την ανάλυση και για το ποστ του North.
Νorth,ναι ο Λεβέντης είναι γραφικός,και ίσως κομικοτραγικός.Για αυτό και είναι αντι επικοινωνιακός.Τι να κάνουμε,δεν είναι Αβραμόπουλος.
Το πρόγραμμά του δεν έχει κάτι βαθύ πολιτικά.Περισσότερο αναλώνεται στον να κατηγορεί το δικομματισμό(για το οποίο έχει δίκιο 1000%).

Εγώ σου λέω,ότι αν βρεθεί να πάρει αποφάσεις μια χαρά θα τα πήγαινε.Γιατί ο Θεοδωράκης έχει πρόγραμμα δηλαδή τώρα με συγχωρείς....
Ασάφεια σε όλο της το μεγαλείο.
Ο Σταύρος απλά είναι επικοινωνιακός και ξέρει πως να παίξει παιχνίδι,και να βάλει-βγάλει τα κατάλληλα άτομα.Αυτό είναι το bottom line.
Στο κάτω κάτω,είδαμε και άλλους με σοβαρά προγράμματα (ΝΔ),να τα κάνουν κώλος.Δεν είναι το πρόγραμμα που θα σε σώσει.
Περισσότερο σημασία να είναι αξιόπιστος και όχι λαμόγιο.

Αν θέλουμε να μιλάμε για σοβαρές προτάσεις ,να δούμε τον Τζήμερο.Ο άνθρωπος ήταν μπροστά από όλους και σε προτάσεις,και σε φιλοσοφία.Αλλά πήρε το μπούλο στους ψήφους,γιατί στην Ελλάδα αυτά <b>ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ</b>

 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
@ Quake_gl
Τα είπες όλα, δε χρειάζεται να συμπληρώσω τίποτα.

@Northlander
Παύλο, σφάλλεις και πολύ μάλιστα. Ουσιαστικά πέφτεις κι εσύ στην παγίδα να κρίνεις έναν άνθρωπο μέσα από 10'. Σε κάθε περίπτωση πάντως:

α. Όποιος τον έχει παρακολουθήσει, γνωρίζει ότι έχει πολλάκις αναφέρει την πηγή και τα αίτια του χρέους και φυσικά δεν εντοπίζονται σ' αυτό που αναφέρεις. Όχι όμως ότι δε φαγώθηκαν και πάμπολλα λεφτά από ΕΣΠΑ, να ξέρουμε τι λέμε.
β. Δηλαδή αμφιβάλλουμε για το αν το ζόρι το έχει τραβήξει πολύ περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας; Αυτό δε το αμφισβητεί σχεδόν κανείς, πλην των δημοσίων υπαλλήλων και μίας μικρής μειοψηφίας πολιτών.
γ. Εδώ δεν θα επεκταθώ, γιατί θ' ανοίξουμε συζήτηση που δεν χρειάζεται και που σίγουρα προτιμότερο είναι να μη γίνεται δικτυακά. Θα πω μόνο ότι η στοιχειώδης ιστορία γι' αρκετό κόσμο, με βάση τα γεγονότα της εποχής, δεν κατατάσσει τον Γεώργιο Παπανδρέου τον πρεσβύτερο σε δεινή θέση.

Τέλος, και για να επανέλθω στον Λεβέντη, μπορεί να τον λέμε τρελό, αλλά τις πάσης φύσεως τρέλες άλλων κομμάτων που δεν έχουν κυβερνήσει, άρα είναι εύκολο να λένε ό,τι θέλουν, δεν έχω ακούσει να τις λέει, βλέπε έκδοση ομολόγου για πετρέλαια που ΘΑ βγάλουμε στο μέλλον (ΛΑ.Ο.Σ), αφοπλισμό της αστυνομίας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), επί τόπου έκδοση χαρτιών σε κάθε μετανάστη που εισέρχεται στη χώρα (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), έξοδο από ευρώ και Ευρωπαϊκή ένωση (Κ.Κ.Ε, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, Ε.ΠΑ.Μ και λοιπές δυνάμεις αριστεράς) και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης ν' αναφέρω.

Όπως άλλωστε δεν έχω ακούσει κανένα κόμμα να μιλά για διακοπή χρηματοδότησης απ' το κράτος (δηλαδή όλους εμάς), μείωση των μισθών των βουλευτών και διάφορα άλλα ζητήματα που "καίνε". Και μία απαραίτητη διευκρίνιση εδώ: Ίσως ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει μόνο το "έξω από τη βουλή ή κυβέρνηση", υπάρχει και το "μέσα στη βουλή για γόνιμη και παραγωγική αντιπολίτευση". Αυτό δηλαδή που έχουν <u>παταγωδώς</u> αποτύχει να κάνουν άλλα κόμματα εδώ και χρόνια. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
βορειε νομιζω οτι τον αδικεις τον Λεβεντη. σωτηρας δεν ειναι σε καμια περιπτωση.
αλλα
απο το 1993 ελεγε τι θα συμβει και ολοι τον αποκαλουσαν γραφικο και κωμικοτραγικο. μεχρι και ξυλο εφαγε.
τωρα ειναι παλι γραφικος και κωμικοτραγικος;

ο τυπος ειπε ξεκαθαρα οτι ο βενιζελος και κατι λοβερδοι και βοριδηδες <u>δεν πρεπει να ξαναμπουν</u> στην βουλη. ειπε οτι δεν πρεπει να κυβερνανε κομματοσκυλα. ποιος αλλος τα ειπε αυτα;
το ποιος τα εφαγε ειναι ενα θεμα που επρεπε ηδη να ειναι στην αγκαλια της δικαιοσυνης.
βαλανε φυλακη τον συνταξιουχο πολιτικο και ολα κομπλε. αυτος τα εφαγε ολα. καποιοι αλλοι μπηκαν μεσα για μια νυχτα και νυχτα εφυγαν απο την φυλακη.
κωμικοτραγικοι ειναι αυτοι που θα ψηφισουν για κυβερνηση τους ανθρωπους που θελουν τετοια δικαιοσυνη.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Οι απαντησεις που διαβασα κατ'ουσιαν λενε για παραδειγμα τους αλλους. Δεν θα επεξταθω περισσοτερο καθως εχω πει πολλακις οτι τετοιες κουβεντες ειναι αντιπαραγωγικες αν δεν γινονται ενωπιος ενωπιω.

Προσωπικα προτιμω οταν κρινω που θα το ριξω, οχι στο ποια ειναι η σταση αυτου που θαψηφισω απεναντι στους αλλους, αλλα πως απανταει ο ιδιος σε καιρια ζητηματα. Πανω σε αυτο ο λεβεντης εχει σφαλλει (το αν το αναγνωρισε δεν το γνωριζω).

Μανο ξερεις πολυ καλα οτι οταν μιλαω επι τετοιων θεματων δεν κρινω μονο απο ενα βιντεο ή απο ενα σκανδαλο ή οτιδηποτε, απλος σταθηκε ως αφορμη για να επιβεβαιωσει ορισμενες μου αποψεις. Με υποτιμαει ενας τετοιος χαρακτηρισμος. Για τον παππου παπανδρεου να'ναι καλα το κάιρο κι ο κοσμακης που ψοφαγε.

Λελο πολλοι εχουν επιβεβαιωθει γθα αναλυσεις του 90-92, αυτο δεν λεει απολυτως τιποτα και φυσικα καμμια θετικη επιπτωση δεν υπηρξε στο κοινωνικο τους ερισμα.

Κλεινοντας θελω να πω οτι δεν προσπαθω να μεταπεισω κανεναν (οχι τουλαχιστον απο εδω). Προσωπικα εκανα το χρεος μου και περισσοτερο την υποχρεωση μου να γυρισω πισω για να ψηφισω.

Edit: για να ειμαι ξεκαθαρος. Πανολεθρια επαθε ο κοσμακης στο συνολο του ανεξαρτητως δημοσιου/ιδιωτικου τομεα.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Μάνο, υπάρχει κάτι λανθασμένο στο να δέχεσαι ανθρώπους από άλλες χώρες;
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


Northlander wrote:
Προσωπικα προτιμω οταν κρινω που θα το ριξω, οχι στο ποια ειναι η σταση αυτου που θαψηφισω απεναντι στους αλλους, αλλα πως απανταει ο ιδιος σε καιρια ζητηματα. Πανω σε αυτο ο λεβεντης εχει σφαλλει (το αν το αναγνωρισε δεν το γνωριζω).

Μανο ξερεις πολυ καλα οτι οταν μιλαω επι τετοιων θεματων δεν κρινω μονο απο ενα βιντεο ή απο ενα σκανδαλο ή οτιδηποτε, απλος σταθηκε ως αφορμη για να επιβεβαιωσει ορισμενες μου αποψεις. Με υποτιμαει ενας τετοιος χαρακτηρισμος.

Λελο πολλοι εχουν επιβεβαιωθει γθα αναλυσεις του 90-92, αυτο δεν λεει απολυτως τιποτα

Κλεινοντας θελω να πω οτι δεν προσπαθω να μεταπεισω κανεναν (οχι τουλαχιστον απο εδω).</blockquote>

Προφανώς συμφωνώ στ' ότι δε μπορούμε να εμβαθύνουμε σε τέτοια συζήτηση εξ' αποστάσεως, το έγραψα παραπάνω. Πάντως κι εγώ με την ίδια ακριβώς λογική που ανέφερες ψηφίζω.

Από 'κει και πέρα, γιατί είμαι εγώ εκείνος που σε αδικώ ρε φίλε, τη στιγμή που εσύ ο ίδιος έγραψες κάτι αναφέροντας ξεκάθαρα ότι το βάσισες σ' ένα βίντεο δεκάλεπτης διάρκειας; Προφανώς δεν είχα τέτοια διάθεση, αν κι εξακολουθώ να θεωρώ ότι σφάλεις στο συμπέρασμά σου.

Κάποιους απ' όλους εκείνους τους πολιτικούς που έχουν επιβεβαιωθεί για τις αναλύσεις την περίοδο 90-92 θες ν' αναφέρεις; Ακόμα καλύτερα, υπάρχει κάποιο σχετικό βίντεο; Τέλος, εννοείται ότι ούτε εγώ προσπαθώ να πείσω τον οποιοδήποτε να ψηφίσει ή να μη ψηφίσει κάποιον, ούτε από εδώ, ούτε απ' οπουδήποτε αλλού.




TomG wrote:
Μάνο, υπάρχει κάτι λανθασμένο στο να δέχεσαι ανθρώπους από άλλες χώρες;</blockquote>

Όχι φυσικά, παντού συμβαίνει. Πρέπει όμως να γνωρίζεις μέχρι πόσους μπορείς να δεχθείς και να μη συνεχίζεις να δέχεσαι είτε επειδή (στην καλύτερη) είσαι τελείως ανεύθυνος, είτε (στη χειρότερη) προκειμένου να τους χρησιμοποιήσεις για να επιτύχεις τους σκοπούς σου. Κάτι τέτοιο δε κάνει καλό ούτε στον γηγενή πληθυσμό, αλλά ούτε και στους μετανάστες μίας χώρας.



 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959


Northlander wrote:
Προσωπικα προτιμω οταν κρινω που θα το ριξω, οχι στο ποια ειναι η σταση αυτου που θαψηφισω απεναντι στους αλλους, αλλα πως απανταει ο ιδιος σε καιρια ζητηματα. Πανω σε αυτο ο λεβεντης εχει σφαλλει (το αν το αναγνωρισε δεν το γνωριζω).
</blockquote>

Δεν ξέρω ποια ακριβώς εννοείς καίρια ζητήματα αλλά αυτά που είχε να πει τα είπε για δημόσιο, φορολογία, συντάξεις κτλ. + ότι είναι ο μοναδικός που κάνει τόσο εκτενείς αναφορές για καναλάρχες και το ρόλο που αυτοί παίζουν.

<blockquote>α) ότι η κρίση ήρθε επειδή απλώς έφαγαν τα ΕΣΠΑ και έγινε κακή διαχείριση. Εν ολίγοις δεν αναφέρει καθόλου όλα τα bonus δις. που δώθηκαν σε τράπεζες</blockquote>

Αν κάτι λέει είναι για το χρηματιστήριο, όχι το ΕΣΠΑ. btw αυτά τα bonus στις τράπεζες που αναφέρονται συχνά πυκνά αν δεν κάνω λάθος ήταν απλά εγγυήσεις.

<blockquote>το ακόμη χειρότερο, ότι όλο το ζόρι της κρίσης το τράβηξε ο ιδιωτικός τομέας της Ελλάδας. Με πρόφαση την κρίση πέρασαν αναδιαρθρώσεις (αρκετά ασθενές ομολογουμένως - αλλά για διαφορετικούς λόγους) ΕΣΥ και ισοπέδωσαν ακόμη περισσότερο τον δημόσιο τομέα.</blockquote>

Για τους εργαζόμενους μιλάει που εκεί είναι αλήθεια ότι το ζόρι το τράβηξε κυρίως ο ιδιωτικός τομέας. Στο δημόσιο είχαμε μειώσεις μισθών και μερικές απολύσεις στα εύκολα θύματα (βλέπε καθαρίστριες υπ.οικ), στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει πολύς κόσμος που το εισόδημα του ουσιαστικα μηδενίστηκε.

<blockquote>εκεί που δεν άντεξα και το έκλεισα μετά το 5ο λεπτό είναι όλη η ταπετσαρία με τον Γ. Παπανδρέου τον Πρεσβύτερο να είναι από πίσω. Όσοι έχουν διαβάσει στοιχειώδη ιστορία γνωρίζουν.</blockquote>

Δίκιο έχεις αλλά αυτό μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα φαίνεται και είναι πταίσμα <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Εξακολουθει να ειναι τραγικος ακομη και τωρα βασιζομενος στο βιντεο. Τουλαχιστον εσυ που εχουμε πει και δυο κουβεντες παραπανω οφειλες να το καταλαβεις αυτο αθως και τη σταση μου. Ειναι επιβεβαιωση και αυτο βεβαια για αλλα ζητηματα.

Για το ποιοι αλλοι κατα τις δεκαετιες 90 και 00 μιλουσαν και τι ελεγαν, δεν προκειται να παραθεσω τιποτα. Στην εποχη οπου η προσβαση στην αντικειμενικη πληροφορια ειναι το πιο ευκολο, ειναι εφησυχασμος να περιμενουμε να μας δωσουν μασημενη τροφη.

Ενα Google search για τα πρακτικα συνεδριων και τη σταση ολης της πολιτικης σκηνης τοτε για καυτα και μη θεματα μπορει να δωσει καποια συμπερασματα πχ. ονομασια Μακεδονιας το 90, Siemens, σταση επι του ευρωσυνταγματος (ειπε το οχι η ολλανδια και ΜΟΝΟ τοτε ενιωσαν τα γιδια να αναρωτηθουν τι ειναι - τους ελεγες 6 μηνες νωριτερα για δημοψηφθσμα εδω και σου ελεγαν παμε μπουζουκια). Και φυσικα για το δικομματισμο. Βεβαια την ιδια σταση για το δικομματισμο εκανε και ο συριζα τις παλιες εποχεσ που ενιωθαν και λιγο αριστεροι.

Οχι τιποτα αλλο, να μην κατηγορηθω και απο τον λελο (οπως εχει κανει στο παρελθον) οτι προσπαθω να χρησιμοποιησω τη θεση μου για πολιτικη επιβολη αποψεων.

Εξακολουθω να λεω οτι: ο λεβεντης παταει στο ζητημα του δικομματισμου το οποιο ειναι υπαρκτο προβλημα και για αυτο ειναι προσιτος. Σεβαστοτατον. Απο εναλλακτικη προταση ομως εγω δεν εχω δει τιποτα επουσιωδες, αλλα αλλη μια διαχειριση του προβληματος.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207


Northlander wrote:
β) το ακόμη χειρότερο, ότι όλο το ζόρι της κρίσης το τράβηξε ο ιδιωτικός τομέας της Ελλάδας. Με πρόφαση την κρίση πέρασαν αναδιαρθρώσεις (αρκετά ασθενές ομολογουμένως - αλλά για διαφορετικούς λόγους) ΕΣΥ και ισοπέδωσαν ακόμη περισσότερο τον δημόσιο τομέα.
.</blockquote>

Εδώ θα διαφωνήσω κάργα Παύλο. Ο ιδιωτικός τομέας σχεδόν εξολοθρεύτηκε στην Ελλάδα, δεν αντέχει σε συζήτηση καν το ποιον έπληξε η ολη κατάστασγη περισσότερο. Ο πατέρας μου χρεοκόπησε γιατί η κίνηση στο μαγαζί του εκμηδενιστηκε μεσα σε 12 μήνες (έπιπλα) και βρέθηκε με χρέη πολλών δεκάδων χιλιάδων μεσα στο ίδιο διάστημα που πάσχισε να την σώσει, τα οποία χρέη δεν του επέτρεψαν να βγάλει αναπηρική σύνταξη αν και είχε όλες τις προυποθέσεις (καρδιοπαθής κλπ). Πλέον εφτασε η ώρα για την πλήρη σύνταξη (στα 67 βεβαίως) που και πάλι δεν του την βγάζουν για τον ίδο λόγο (όταν οι του δημοσίου βγαίνουν ακόμα κατα μέσο όρο στα 55). Πως επιβιώνει ; Τους συντηρούν η μητέρα και η αδερφή της μάνας μου με τις συντάξεις τους του δημοσίου ,βεβαίως. Καλά κάνουν και φωνάζουν του δημοσίου για το ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων και χίλια δίκια έχουν. Αλλά καμία σχέση με την άλλη πλευρά, ζωές καταστράφηκαν και κάποιοι απο μας αναγκαστήκαμε να μεταναστεύσουμε.

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Ακριβως για αυτο βρισκω αντιπαραγωγικες αυτες τις κουβεντες. Πρεπει να αιτιολογω καθετι για να μην παρεξηγειται.

Ειπα οτι ΟΛΟΙ οι τομεις πληγησαν. Ο δημοσιος επληγη ακομη περισσοτερο σε σχεση με αυτο που ηταν, ΟΧΙ σε σχεση με τον ιδιωτικο.

Σε καμια περιπτωση ολο το ζορι δεν το τραβηξε αποκλειστικα ο ιδιωτικος τομεας (ο οποιος ειναι οικονομικα ειναι διακριτος απο αυτο που λεμε μικροεπιχειριση και που περιγραφεις Βασιλη). Σιγουρα σε καιρους κρισης οι αντιθεσεις οξυνονται και φυσικα αυτος που τρωει την δραματικοτερη αλλαγη ειναι οι μικροαστοι (η λεγομενη μεσαια ταξη - εμποροι, αγροτες κτλ. με δικες τους εοιχειρησεις).

Παραδειγματα παντως εχουμε ολοι και αυτο επιβεβαιωνει αυτο που ειπα αλλα περασε στα ψιλα. Πανωλεθρια επαθε στο συνολο του ολος ο κοσμος. Το οτι ο ιδιωτικος τομεας ηταν "πρωτοπορος" σε αυτο, οφεικεται και σε αλλους παραγοντες.

Περι καναλαρχων riki, ετσι οπως το περιγραφεις ειναι σαν ο λεβεντης να ανακαλυψε τον τροχο. Τουκαχιστον να τους λεμε με το ονομα τους: μπομπολας, αλαφουζος κτλ. Να μην υπαρχουν ντροπες σε αυτα.

Η ελλειψη ορθογραφιας και στιξης οφειλεται στο οτι γραφω απο το κινητο.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


Northlander wrote:
Εξακολουθει να ειναι τραγικος ακομη και τωρα βασιζομενος στο βιντεο.
Στην εποχη οπου η προσβαση στην αντικειμενικη πληροφορια ειναι το πιο ευκολο, ειναι εφησυχασμος να περιμενουμε να μας δωσουν μασημενη τροφη.</blockquote>

Mπορώ να δεχτώ ότι, κατά τα δικά σου κριτήρια και σύμφωνα με τον τρόπο που σκέφτεσαι, είναι τραγικός ακόμη και σήμερα, δε θα δεχτώ όμως ότι εφησυχάζομαι κι ότι περιμένω για μασημένη τροφή από άλλους. Αυτό περί επιβεβαίωσης για άλλα ζητήματα, που δε ξέρω κιόλας αν με περιλαμβάνει κάπου, ομολογώ ότι δεν το έπιασα.

Κανένα πρόβλημα λοιπόν αν δε θες να παραθέσεις το παραμικρό, άλλωστε τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει κι εγώ για τους πολιτικούς τόσο του 90-92, όσο και πριν, αλλά και όλης της μετέπειτα πορείας μέχρι σήμερα.

Θα σταθώ μόνο σ' αυτό που αναφέρεις περί ονομασίας της Μακεδονίας το 1990, απλά για να θυμίσω ότι ο Ριζοσπάστης έχει γράψει περί "<i>ανεξάρτητης Μακεδονίας, μίας ενότητας με ιδίαν εθνική συνείδηση</i>", καθώς για "<i>τον πόθο για μία ενιαία κι ανεξάρτητη Θράκη, που έχει τεμαχιστεί σε τρία μέρη από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία</i>". Ούτε εγώ, ούτε ο Λεβέντης τα έχουμε γράψει αυτά. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />



Northlander wrote:
Απο εναλλακτικη προταση ομως εγω δεν εχω δει τιποτα επουσιωδες, αλλα αλλη μια διαχειριση του προβληματος.</blockquote>

Εξαρτάται.

Αν ως εναλλακτική λύση προσδιορίζεις την ακραία επικίνδυνη ρητορική περί εξόδου απ' το ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση και την άρνηση αποπληρωμής οποιουδήποτε μέρους του δημοσίου χρέους της χώρας -<u>μικρό μέρος του οποίου, ξαναλέω, δημιουργήθηκε τόσο από τη χρηματοδότηση των κομμάτων, όσο κι απ' την υπέρογκη μισθοδοσία των βουλευτών, ακόμη κι ενός κόμματος το οποίο μετέχει μεν σ' εκλογικές διαδικασίες, αποδέχεται να εισπράττει το χρήμα από την κρατική επιχορήγηση, κατά τ' άλλα όμως δε δηλώνει σεβασμό στο σύνταγμα, ούτε κι αποδέχεται την αστική δημοκρατία</u>-, ναι, τέτοια δεν έχει.

Αντιθέτως, συζητά ρεαλιστικούς κι εφαρμόσιμους τρόπους για τη δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών και για συμμάζεμα του χρήματος που κατασπαταλείται δεξιά κι αριστερά επί χρόνια, ούτως ώστε να πάψουμε να είμαστε ελλειμματική χώρα. Κι είναι κι εκείνος που φροντίζει να θυμίζει στον λαό ότι δε πρέπει να συνεχίζει να τρώει εσαεί το παραμύθι για "μνημόνιο-αντιμνημόνιο", που μόνο σκοπό έχει τη μετάθεση των ευθυνών των ελλήνων πολιτικών στους ξένους. Μάλλον λίγοι θυμούνται ακόμη ότι δεν ήταν το μνημόνιο εκείνο που έφερε το χρέος, άρα και τις καταστροφικές συνέπειές του, αλλά η ύπαρξη και γιγαντοποίηση του χρέους που μας οδήγησε στο μνημόνιο και στην επίσκεψη και παρουσία της τρόϊκα. Και σχεδόν άπαντες οι όψιμοι αντιμνημονιακοί πολιτικοί είχαν πάρει μέρος σ' εκείνο το μακράς διαρκείας φαγωπότι, ως στελέχη άλλων, μεγαλύτερων, κομμάτων...



 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Ο "ρεαλισμος" των απαιτησεων πηγαζει απο τον πηχη των απαιτησεων του συνολκυ.

Για τα υπολοιπα εξαιρετικα ενδιαφεροντα ζητηματα που εθιξες, υοαρχει και το fairy tale. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom