Λεβεντιά καμαρωτή

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

jimmy213 wrote:
Γιατί το απέχω είναι ηλίθιο, sorry κιόλας.</blockquote>
Με συγχωρείς αδερφέ, αλλά όταν δε σε εκφράζει τίποτα, το να απέχεις είναι μονόδρομος και όχι ηλίθιο...

Alucard wrote:

jimmy213 wrote:
Γιατί το απέχω είναι ηλίθιο, sorry κιόλας.</blockquote>
Με συγχωρείς αδερφέ, αλλά όταν δε σε εκφράζει τίποτα, το να απέχεις είναι μονόδρομος και όχι ηλίθιο...</blockquote>

το να απεχεις οταν κατι ειναι υποχρεωση σου.... ναι θα ελεγα οτι δεν ειναι ο,τι καλυτερο
επισης το να απεχεις επειδη εως τωρα δεν ηρθες face to face με το πραγματικο προσωπο του κρατους (ισως επειδη δεν εισαι ελευθερος επαγγελματιας ή συνταξιουχος) ειναι δειγμα του οτι δεν δινεις και πολυ σημασια σε ο,τιδηποτε δεν σε αφορα... καπως εγωιστικο αυτο, αλλα το συστημα σιγουρα καποια στιγμη θα σε αγγιξει οποτε τοτε ξαφνικα θα θες να ψηφισεις κατι
επισης το να απεχεις επειδη κατι δεν σε εκφραζει παλι μου μοιαζει κομματακι ανευ λογικης, καθως..... αφ ενος η ποικιλια των κομματων ειναι τεραστια και αφ ετερου αφου οπως ειπαμε ηδη, εισαι υποχρεωμενος να ψηφισεις, τοτε πρεπει να διαλεξεις την πιο κοντινη στα γουστα σου ψηφο....
Η πολιτικη ειναι για τους πολιτες, οχι για τους επαγγελματιες πολιτικους...
βεβαια αν μια ζωη (εστω και μικρη), δεν εβλεπε καποιος περα απο τo backlog του ή τα μαθηματα του, αφ ενος τον κανει αδιαφορο πολιτη, και αφ ετερου *γκουχ γκουχ* υπαρχει και εκεινο το 'get a life' τελοσπαντων που θα επρεπε να το κοιταξει (και σιγουρα δεν ειμαστε οι πρωτοι που του το επισημαινουμε!)
Γενικα η αποχη, σιγουρα σημαινει προβλημα.
Ειμαι ολοι υπευθυνοι για το αυριο μας. Ειναι καπως ανωμαλη η προσγειωση οταν διαπιστωνουμε οτι καποτε επρεπε να ειχαμε ψηφισει με σοβαροτητα. Τοτε καταλαβαινουμε το ποσο σοβαρη ειναι αυτη η υποθεση.

ΑΡΑ ΝΑΙ! δεν τιθεται θεμα αποχης... ειναι εφευρεση των media αυτο το πραμα που απο μονο του ειναι ..... παρανομια. Συγγνωμη αλλα νομιζω οτι εχουμε χασει καθε μετρο οταν περνουμε στα σοβαρα την αποχη οπως την πλασαρουν (και τελικα βλεπω οτι μας επεισαν κιολας) τα φιλτατα media...
Αρπαχτε την ζωη απο τα @@@ και αφηστε για μια μερα (λιγες ωρες δηλαδη) την ανεση του καναπε σας.
Δεν υπαρχει αποδεκτο πραμα που να το λενε αποχη στις εκλογες...

Βγειτε με την ταυτοτητα στο χερι και ψηφιστε... ο,τι ΘΕΛΕΤΕ! αυτο ειναι το πραγματικο νοημα της δημοκρατιας και αυριο ειναι η ΜΙΑ ευκαιρια για τους πολιτες να το ασκησουν!
.....αλλα ψηφιστε!

Να με συμπαθάς, δεν είπα ότι δε θα πάω να ψηφίσω. Είπα ότι δε θέλω να στηρίξω κανένα κόμμα. Δεν είναι δικαίωμα μου; πρέπει δλδ να υποταχθω σε ότι προστάζει η κοινή γνώμη; πρέπει να συμφωνώ με κάποιον αλλιώς είμαι απολίτιστος; Θεωρώ άδικο, να μου προσάπτεις πράγματα επειδή είμαι αντίθετος με σένα. Αν το άκυρο δεν ήταν δικαίωμα, δε θα υπήρχε σαν επιλογή. Για να υπάρχει, σημαίνει ότι μπορώ.

Προσπάθεια του Luben να τον γελοιοποιήσει yet again έκανε backfire.

https://www.facebook.com/video.php?v=872143859475095&comment_id=872147462808068&ref=notif&notif_t=like

Alucard wrote:
Να με συμπαθάς, δεν είπα ότι δε θα πάω να ψηφίσω. Είπα ότι δε θέλω να στηρίξω κανένα κόμμα. Δεν είναι δικαίωμα μου; πρέπει δλδ να υποταχθω σε ότι προστάζει η κοινή γνώμη; πρέπει να συμφωνώ με κάποιον αλλιώς είμαι απολίτιστος; Θεωρώ άδικο, να μου προσάπτεις πράγματα επειδή είμαι αντίθετος με σένα. Αν το άκυρο δεν ήταν δικαίωμα, δε θα υπήρχε σαν επιλογή. Για να υπάρχει, σημαίνει ότι μπορώ.</blockquote>

πριν λεγαμε για αποχη Ηλια, οχι για ακυρα...
Το ακυρο, προφανως και δεν ειναι δικαιωμα... ειναι η κατασταση μιας ψηφου... Για παραδειγμα, δεν μπορω να παω να γραψω την ιστορια της ζωης μου σε μια ψηφο και να ειναι εγκυρη... Δεν μπορω να βαλω 5 σταυρους οταν το μαξ στην περιφερειακη μου ενοτητα ειναι για παραδειγμα 2! κλπ κλπ
Αρα το ακυρο δεν ειναι δικαιωμα.... ειναι κατασπαταληση του δικαιωματος.
Τελος δεν νομιζω οτι υπαρχει εστω και ενα κομμα που να πλησιαζει τα γουστα σου. Εισαι ο πρωτος που ακουω να αναφερει κατι τετοιο. Συνηθως δεν εχει ενημερωθει καποιος αρκετα για τα δεκαδες κομματα οποτε και δεν ανακαλυψε ακομα εκεινο που τον πλησιαζει... ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΜΜΑ! ΚΑΙ ΣΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;
ας μην τα τραγικοποιουμε κιολλας τα πραματα
Ενταξει.... εκτος αν ηθελες καποιο κομμα που θα μας εταζε πληρη ζουγκλα, απαλλαγη απο καθε μορφης υποχρεωση απεναντι του, λεφτα οποτε θελαμε με ξεκλειδωτα τα ΑΤΜ κλπ... ενταξει τετοιο πραμα δεν υπαρχει

τελος δεν ειπαμε να πας να υποταχθεις σε ο,τι προσταζει ο καθενας....
ειπαμε να ψηφισεις και εξηγησαμε το γιατι.

grotenfrod wrote:

https://www.facebook.com/video.php?v=872143859475095&comment_id=872147462808068&ref=notif&notif_t=like</blockquote>

στα pros της δημοκρατιας: ακομα και ο Luben ψηφιζει (αλλα για μισο λεπτο.... και γω ψηφιζω)
στα cons της δημοκρατιας: ακομα και ο Luben εχει δημοσια αποψη (αλλα για μισο λεπτο.... και γω μπορω να λεω οτι θελω!)

ΟΚ η λέξη "ηλίθιο" ίσως ήταν λίγο βαριά, αλλά δεν πάμε να ψηφίσουμε για δήμαρχο στο χωριό μας!
Τελοσπάντων.

grotenfrod wrote:

https://www.facebook.com/video.php?v=872143859475095&comment_id=872147462808068&ref=notif&notif_t=like</blockquote>

Ομοβροντία όμως. Μακάρι να έχει ρεύμα.

jimmy213 wrote:
ΟΚ η λέξη "ηλίθιο" ίσως ήταν λίγο βαριά, αλλά δεν πάμε να ψηφίσουμε για δήμαρχο στο χωριό μας!
Τελοσπάντων.</blockquote>
καθολου βαρυ... το να απεχεις, αυτο ακριβως ειναι.
και δεν μπορω να καταλαβω γιατι κανεις να θελει να απεχει απο μια υποχρεωση του που ταυτοχρονα ειναι ανεκτιμητο δικαιωμα του. τελειως ασυμβατο με την λογικη κατι τετοιο.

InfamousJohn wrote:
εκτος αν ηθελες καποιο κομμα που θα μας εταζε πληρη ζουγκλα, απαλλαγη απο καθε μορφης υποχρεωση απεναντι του, λεφτα οποτε θελαμε με ξεκλειδωτα τα ΑΤΜ κλπ... ενταξει τετοιο πραμα δεν υπαρχει</blockquote>

Αν υπήρχε ο σοφός ελληνικός λαός θα του έδινε 80%.

Alucard wrote:
πρέπει δλδ να υποταχθω σε ότι προστάζει η κοινή γνώμη; </blockquote>

Μα αποχή/άκυρη ψήφος/λευκή ψήφος είναι ακριβώς πλήρης υποταγή στην κοινή πλειοψηφική γνώμη. Πολιτικά είναι ισοδύναμο με το "ας αποφασίσουν άλλοι για εμένα" - και αυτό δεκτό, δημοκρατία έχουμε άλλωστε, αλλά μη τα παρουσιάζουμε και σαν πράξεις αντίστασης και επανάστασης.

Παναγιώτη, συνεχίζεις να προσβάλλεις...
Είπα για άκυρο, γιατί τα λευκά πάνε στο πρώτο κομμα, χωρίς να το θέλω. Ίσως να μην έψαξα όλα τα κόμματα που υπάρχουν εκεί έξω για να ψηφίσω, αλλά πλέον έχω ξενερώσει με τους επαγγελματίες πολιτικούς. Δε θέλω να ψηφίσω κανέναν. Οκ, σύμφωνα με σένα, και αρκετούς άλλους, θα έπρεπε να ψηφίσω κάποιον, ο ίος αν εκλεγείεέχει το δικαίωμα να μην κάνει όσα υποσχέθηκε. Θα μου πεις, μην τον ξαναψηφίζεις. Εγώ προτιμώ να ψηφίσω κάποιον που θα μου έχει αποδείξει ότι άξιζε την ψήφο μου. Την έχω πατήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, που μου επιτρέπει να τη "δω" αλλιώς. Δεν το καταλαβαίνεις; Στα @@ μου. Αλλά μη μου τη λες για τη ζωή μου και τον τρόπο σκέψης μου, δε με ξέρεις. Μπορείς να παραινέσεις την άποψη σου όμορφα και ωραία. Δε σε αναγκάζει κανένας να γράψεις στο φόρουμ...

grotenfrod wrote:

Καλά να πάθει ο τυπάκος, δε του φταίει κανείς, η εξυπνάδα του και μόνο. Από τέτοιους έξυπνους και... πεφωτισμένους χορτάσαμε άλλωστε.

castorsia wrote:
Όμως, την ίδια στιγμή θέτει θέματα διαχείρησης των ΕΣΠΑ.
Τα ΕΣΠΑ είναι, εκ της συλλήψεώς τους, εργαλεία που συμφέρουν και εξυπηρετούν τους μεγαλοεργολάβους και το όλο οικοδόμημα. Για τον εργαζόμενο σημαίνουν μόνο επισφάλεια. Εξ ου και κοινωφελής εργασία, βάουσερ και τα λοιπά.
Για αυτό άλλωστε και οι εργολάβοι είναι από τους πρώτους που προσλαμβάνουν εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ, με ψίχουλα μισθό. Παράδειγμα, τα διόδια Ακτίου, στα οποία οι εργαζόμενοι απολύθηκαν και αντικαταστάθηκαν με ΕΣΠΑίτες, με σύμβαση και ελάχιστα δικαιώματα.</blockquote>

Δηλαδή κατά τη γνώμη σου δεν είναι η διαχείριση το πραγματικό πρόβλημα. ΟΚ, διαφωνούμε, αλλά τέλος πάντων.

Μια και το πολυαναφέρουμε το ΕΣΠΑ όμως, να σου κάνω κι εγώ μία ερώτηση: Έχεις πάρει ποτέ επιδότηση από ΕΣΠΑ για εκκίνηση επιχείρησης; Kι αν όχι, αν μπορούσες να πάρεις, θα έπαιρνες ή όχι;

Great0ldOne wrote:

Alucard wrote:
πρέπει δλδ να υποταχθω σε ότι προστάζει η κοινή γνώμη; </blockquote>

Μα αποχή/άκυρη ψήφος/λευκή ψήφος είναι ακριβώς πλήρης υποταγή στην κοινή πλειοψηφική γνώμη. Πολιτικά είναι ισοδύναμο με το "ας αποφασίσουν άλλοι για εμένα" - και αυτό δεκτό, δημοκρατία έχουμε άλλωστε, αλλά μη τα παρουσιάζουμε και σαν πράξεις αντίστασης και επανάστασης.</blockquote>

Έγραψα εγώ πουθενά ότι επαναστατώ και αντιδρώ; είπα ότι δε με εκφράζει κάτι πολιτικό και γι αυτό απέχω. Δε γουστάρω κανένα επαγγελματία πολιτικό. Δεν πλάσαρα πουθενά ότι είμαι κάτι άλλο από αυτό που γράφω. Δε γουστάρω, δικαίωμα μου.

Alucard wrote:
Παναγιώτη, συνεχίζεις να προσβάλλεις...
Είπα για άκυρο, γιατί τα λευκά πάνε στο πρώτο κομμα, χωρίς να το θέλω. Ίσως να μην έψαξα όλα τα κόμματα που υπάρχουν εκεί έξω για να ψηφίσω, αλλά πλέον έχω ξενερώσει με τους επαγγελματίες πολιτικούς. Δε θέλω να ψηφίσω κανέναν. Οκ, σύμφωνα με σένα, και αρκετούς άλλους, θα έπρεπε να ψηφίσω κάποιον, ο ίος αν εκλεγείεέχει το δικαίωμα να μην κάνει όσα υποσχέθηκε. Θα μου πεις, μην τον ξαναψηφίζεις. Εγώ προτιμώ να ψηφίσω κάποιον που θα μου έχει αποδείξει ότι άξιζε την ψήφο μου. Την έχω πατήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, που μου επιτρέπει να τη "δω" αλλιώς. Δεν το καταλαβαίνεις; Στα @@ μου. Αλλά μη μου τη λες για τη ζωή μου και τον τρόπο σκέψης μου, δε με ξέρεις. Μπορείς να παραινέσεις την άποψη σου όμορφα και ωραία. Δε σε αναγκάζει κανένας να γράψεις στο φόρουμ...</blockquote>

Σιγα ρε Ηλια που τα εκανα ολα αυτα.
Ειπες οτι γουσταρεις αποχη, ειπα οτι αυτο ειναι ανοησια, το εξηγησα και τελος
Αν ενιωσες τοσο ανειπωτα θιγμενος επειδη δεν βαρεσαμε παλαμακια με το 'γουσταρω αποχη', μεσα σε ενα συστημα που ξαναλεω (ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ) οτι η ψηφος ειναι ανεκτιμητο δικαιωμα ΑΛΛΑ και υποχρεωση, τοτε μαλλον υπαρχει προβλημα.
ΑΝ επισης καταφερεις να μου δειξεις που σε προσβαλλα, θα ζητησω και συγγνωμη γιατι ΔΕΝ ειχα τετοιο σκοπο. Καθε αλλο μαλιστα, σε θεωρω και φιλο μου, οποτε δεν θα το εκανα.

Alucard wrote:
Δε γουστάρω κανένα επαγγελματία πολιτικό.</blockquote>

Πώς ακριβώς ορίζεις τους "επαγγελματίες πολιτικούς"; Γιατί μου δίνεις την εντύπωση πως περιλαμβάνεις όλους όσους έχουν βάλει υποψηφιότητα με οποιοδήποτε κόμμα/συνδυασμό.

Μετά από 7 σελίδες, είπα να πω την άποψη μου. Έσφαλα. Λάθος μου. Γράψε λάθος κ ας συνεχίστει η συζήτηση...

Μάνο, από την στιγμή που υπάρχει τέτοιο χάσμα απόψεων, δε ξέρω αν έχει νόημα να σου απαντήσω. Εγώ ναι, δε πιστεύω ότι το κύριο προβλημα είναι η διαχείρηση, και ας ήταν κακή. Μια ματιά πανευρωπαικά, βοηθάει.

Όσο για το ΕΣΠΑ, δε καταλαβαίνω γιατί με ρωτάς, αλλά δεν έχω πάρει επιδότηση, όχι. Όσο για το αν θα έπαιρνα, δεν ξέρω. Και καταφατικά να απαντούσα, τι θα σήμαινε; Ότι όλα καλά όλα ανθηρά;

Πολλοί το έχουν κάνει, η το σκέφτονται, μέσα στο έρεβος που επικρατεί. Αυτό δεν ξεπλένει τα τα συγκεκριμένα προγράμματα και το τι κρύβεται από πίσω. Λίγο εκβιαστική η λογική πίσω από το ερώτημα.

castorsia wrote:
Μάνο, από την στιγμή που υπάρχει τέτοιο χάσμα απόψεων, δε ξέρω αν έχει νόημα να σου απαντήσω.

Όσο για το ΕΣΠΑ, δε καταλαβαίνω γιατί με ρωτάς, αλλά δεν έχω πάρει επιδότηση, όχι. Όσο για το αν θα έπαιρνα, δεν ξέρω. Και καταφατικά να απαντούσα, τι θα σήμαινε; Ότι όλα καλά όλα ανθηρά;

Πολλοί το έχουν κάνει, η το σκέφτονται, μέσα στο έρεβος που επικρατεί. Λίγο εκβιαστική η λογική πίσω από το ερώτημα.</blockquote>

Κάτσε, γιατί εσύ μάλλον με παρεξηγείς τώρα, καταρχήν τ' ότι υπάρχει διάσταση απόψεων γιατί ακυρώνει το νόημα του διαλόγου;

Εγώ απλά προσπαθώ να σου πω ότι το ΕΣΠΑ έχει και τη θετική του πλευρά και απορώ για ποιο λόγο δε θα έπαιρνε κανείς χρήματα για να ξεκινήσει μία δική του επιχείρηση, αν μπορούσε. Καλώς το έχουν κάνει ασφαλώς όσοι το έχουν κάνει κι όσοι θα το κάνουν, πού είναι ο εκβιασμός στη λογική, που μου καταλογίζεις;

Northlander wrote:

Οχι τιποτα αλλο, να μην κατηγορηθω και απο τον λελο (οπως εχει κανει στο παρελθον) οτι προσπαθω να χρησιμοποιησω τη θεση μου για πολιτικη επιβολη αποψεων.</blockquote>
δεν υπαρχει περιπτωση να σε κατηγορησα οτι χρησιμοποεις την θεση σου για να επιβαλεις καποια πολιτικη θεση.

οι κρατικοι μηχανισμοι εχουν μια λογικη. ο χειρισμος τους ειναι παραλογος.

Back