What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Linux corner

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Δεν ξέρω, εγώ προτιμώ XFCE για παλιά μηχανήματα, και Cinammon για πιο καινούργια. Για κάποιον που θέλει να κάνει την μεταπήδηση από Windows όπως εγώ, θεωρώ ότι είναι πολύ καλές επιλογές.<br><br>Ας είναι όσο GUI Nazis θέλουν, αρκεί να έχουν ανοιχτό τον κώδικά οι gnomαίοι. Τα forks γι&#039; αυτό υπάρχουν. <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Συμφωνώ με vtheo και θα πω XFCE γενικότερα. Δυστυχώς το Plasma μου κάνει νερά με την 750Ti, πολλά glitches, από 5.8 μέχρι και τη σημερινή 5.12. Με 2 Intel iGPUs που το έχω δοκιμάσει τρέχει νερό.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
το xfce ειναι ενα τιμιο εργαλειο που εκτος των αλλωνπαρεμβαινει θεικα και ανασταινει μηχανηματα.<br><br>Αυτο με την υποχρεωτικη διαταξη το θυμαμαι. <br>θυμαμαι και το ξενερωμα που ειχα. κατι ειχα κανει για αυτο, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.<br>
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,694
<blockquote><br>το xfce ειναι ενα τιμιο εργαλειο που εκτος των αλλωνπαρεμβαινει θεικα και ανασταινει μηχανηματα.<br><br>Αυτο με την υποχρεωτικη διαταξη το θυμαμαι. <br>θυμαμαι και το ξενερωμα που ειχα. κατι ειχα κανει για αυτο, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.<br></blockquote><br><br>Η κοινότητα έβγαλε <u>χωρίς την υποστήριξη τού gnome</u> το gnome-tweek-tools το οποίο έλυσε ένα σωρό θέματα μέσα και αυτό. Τελικά μετά από πολύ καιρό και γενική κατακραυγή έγινε αποδεκτό σαν μέρος τού gnome (αν και τώρα κάτι ακούω ότι θα σπάσει με το gnome4)
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
Α μπραβο, τωρα που ανεφερες το gnome tweak tools, η μνημη μου μπηκε στη θεση της.<br>Εκανε ωραια πραγματακια αυτη η εφαρμογη.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Πολύ φασαρία βλέπω για ένα άρθρο που βγήκε. Διαφωνώ στο να «φύγει» το Mint, αλλά ήταν ένα άρθρο. Βρήκαν απλώς ευκαιρία οι youtubers για να βγάλουν ένα «εύκολο» βίντεο ή υπάρχει παρασκήνιο από πίσω;
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Το community κρίνει αν ένα distro έχει λόγο ύπαρξης, οπότε τα υπόλοιπα πέφτουν στο κενό. Drama for drama's sake.

For the record, συμφωνώ πως το Mint δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, ειδικά με τα Pop!_OS και Elementary να είναι σε αυτό το επίπεδο. Προσφέρει ένα παλαιωμένο desktop paradigm, το οποίο έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή, αν υπάρχει ενδιαφέρον, θα καταλήξει παντελώς distro-agnostic. Κάποιος θα κάνει ένα fork και η ζωή συνεχίζεται.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Η αλήθεια είναι πώς φαίνεται κάπως παρωχημένο πλέον (εμφανισιακά), αλλά το είχαν σαν το "default" distro για τους νέους χρήστες που έρχονταν απ' τα Windows. Βέβαια αυτούς τους χρήστες κι εγώ προς Elementary/Pop θα τους έστελνα πλέον.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
Το mint έχει με θέση στην γκαρδια μου και όσο υπάρχει support,ότι λενε οι κακές οι γλώσσες σε ουρολοίμωξη να τους γυρίσει.

Αυτές οι απόψεις μου θυμίζουν συζήτηση για τα windows. Τα xp μαμουσαν και τα μιλένιουμ σπαρταρουσαν ωσάν το ψάρι στην αμμουδιά και ενώ υπάρχει σαν θέμα συζήτησης, απουσιάζει η ουσία. Ε και; Όσοι χρησιμοποιούν οποιαδήποτε έκδοση, το μόνο που τους νοιάζει είναι το support. Αν ο κλεμ γουστάρει να δίνει support χεστηκαμε που κλαναμε αν κάποιοι στραβωνουν για το background με τον Καραϊσκάκη και για την ομορφιά των άλλων.

Η άποψη μερικών δεν μπορεί να είναι κριτήριο για να μπαίνουν στην άκρη διανομές. Συμπαθατε με ωρε πατριώτες αλλά εάν εγώ βγω και πω το puppy ήταν ο μεγαλύτερος εμετογκασμας δεν θα είμαι άδικος;
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Ubuntu 19.10 To Drop 32-bit x86 Packages

Καταλαβαίνω το να πουν «τέλος τα 32bit ISOs», αλλά όχι το να κόψουν τα 32bit προγράμματα. Με ποια λογική το κάνουν αυτό; Μου διαφεύγει κάτι;



Ένας dev της Valve είπε ότι σταματάνε την υποστήριξη του Ubuntu 19.10 (και των επόμενων) και ότι θα στραφούν σε διαφορετική διανομή (άγνωστη ακόμα).
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,694
Ακούγεται παράξενο, αλλά χαίρομαι πολύ για αυτές τις εξελίξεις. Εγώ το βλέπω ως εκπληκτική ευκαιρία να διορθωθούν σημαντικά λάθη που έγιναν το 2012.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Αν θες, ανέλυσε το λίγο.

Θα το καταλάβαινα αν το έκανε η MS με τη θέση που κατέχει. Έχει τη δύναμη να πιέσει καταστάσεις (καλώς ή κακώς). Η Canonical τι έχει;

Εγώ το βλέπω σαν ένα νέο εμπόδιο εισόδου νέων χρηστών στο Linux γενικότερα, μιας και το Ubuntu είναι η πρώτη διανομή που ακούει όποιος θέλει να κάνει το switch. Τουλάχιστον η System76 έχει πει ότι θα συνεχίσει την υποστήριξη 32bit εφαρμογών.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,694
Το πνεύμα μου είναι άλλο. Προφανώς αυτό δεν είναι καλό για το ubuntu. H canonical εδώ και αρκετά χρόνια μοιάζει να κάθεται και να σκέφτεται ποια επόμενη φρικτή ιδέα (συχνά αντιγραφή από τις χειρότερες τις Apple) θα τούς κατέβει να κάνουν.

Δεν χρησιμοποιώ ubuntu και δεν με νοιάζει τι βλακείες θα κάνει το ubuntu ούτε με νοιάζουν οι χρήστες που αναφέρεσαι. Με νοιάζει να φτιάξουν ορισμένα πράγματα και ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά τών 32bit είναι καλό. Επίσης είναι καιρός η Valve να ξανασχοληθεί με τον client στο λίνουξ. Το καλό με την Valve είναι ότι ναι μεν δεν έχει προωθήσει σθεναρά το λίνουξ όπως θα θέλαμε, αλλά ούτε το έχει εγκαταλείψει και επιπλέον έχει προωθήσει σημαντικές τεχνολογίες που θεμελιωδώς είναι περισσότερο αναγκαίες (πχ Vulkan, mesa, wine). Πιστεύω όμως ότι είναι καιρός να ξανασχοληθεί λίγο περισσότερο με τον client με τον οποίο ασχολείται με τα μικρά καθημερινά bug αλλά όχι με τα μεγάλα προβλήματα, και αυτές οι ανοησίες τής canonical είναι μια ιδανική υπενθύμηση ότι δεν μπορεί να τα αγνοεί εσαεί.

Για μένα το μήνυμα ότι η canonical δεν είναι αξιόπιστη, είναι καλό μήνυμα και το αποδεικνύει ακόμα και κάνοντας τις μεγαλύτερες ανοησίες και μετά κατηγορεί την κοινότητα. Αναρωτιέμαι τι πίνουν.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,651
Από τη μια θέλουμε να μπουν οι χρήστες σε περιβάλλον Linux, από την άλλη δεν μας νοιάζουν καθόλου αυτοί οι χρήστες και αν θα χρειαστεί να βρουν κάτι οικείο ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα.

Προσωπικά αδυνατώ να κατανοήσω αυτήν την αντίφαση.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,694
Μιλάτε για τελείως υποθετικούς χρήστες που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Ξέρετε δηλαδή κανέναν που τώρα έβαζε linux αλλά ξαφνικά προέκυψε αυτό και είναι αυτό το κρίσιμο σημείο που τον γυρνάει στα windows; Γιατί όσοι χρήστες ξέρω εγώ είναι είτε αποφασισμένοι, είτε κάποιος άλλος τούς το έχει στήσει και οι ίδιοι δεν έχουν καν ιδέα ότι αυτό που τρέχει στον υπολογιστή τους είναι λίνουξ.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,651
Ναι, ομολογουμένως μας έχεις πει για τις passive aggressive τακτικές τού να εισάγει κάποιος στο περιβάλλον Linux κάποιον που δεν το ζήτησε ποτέ. Παρόλα αυτά η (υποκειμενική) σου εμπειρία δεν καθίσταται αυτομάτως και γενικευμένη εικόνα. Και ως απάντηση στην ερώτησή σου, ναι γνωρίζω άτομα που ξεκίνησαν από Ubuntu και είδαν ότι το distro δεν τους εξυπηρετούσε, εφόσον πήραν την πρώτη γεύση.

Όπως και να το κάνουμε, υπάρχουν χρήστες (και άνθρωποι) που πρώτα μαθαίνουν να περπατάνε και μετά να κολυμπούν. Άλλοι γεννιούνται και σε πισίνα.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Ubuntu Cinnamon Remix 19.10 first look

Αν και δεν είναι το αγαπημένο μου desktop paradigm αυτό που λανσάρει το Cinnamon, εντούτοις παραμένει ένα από τα καλύτερα που έχει να προσφέρει το community.
 
Top Bottom