Περιμενα να τελειωσω το witcher 3 (για λογους) πριν ξεκινησω να βαλω νεα εκδοση linux. Το witcher τελειωσε και το Linux mint αρχισε.
Απο περιεργεια και απο τσαμπουκα, δεν πηγα προς το πολυ-αγαπητο xfce αλλα στο cinnanon . Μια χαρα φορτωνει και θα το κρατησω λιγες μερες για δοκιμη. προς το παρων δεν εχω σημαδια (βασικα εχω-θα εξηγησω) "βγαλτο, βγαλτο, βαλε xfce, βγαλτο".
Ειχα καποιες περιπετειες και για οσους αναρωτιουνται, αυτος ειναι και ο λογος που περιμενα να τελειωσω το witcher. Οτι ειναι σε διαφορετικο δισκο δεν λεει κατι. Οταν ειναι να παει κατι στραβα, θα παει (μεχρι το κοκκαλο).
Βασικα εμφανιστηκε ενα προβλημα απο τα παλια. Το gparted εδειχνε μια απεχθεια στην επιθυμια μου να ενωσω καποια partition.
Τι ολικη επαναφορα εκανα στην μνημη μου, τι σελιδες επισκεφτηκα για οδηγιες, τι video ειδα στο youtube, τι μπαναγιες εριξα. τι απειλες εριξα στους αγιους, δεν επιασε τιποτα.
Τελικα εκανα οτι και τις προηγουμενες φορες, μπηκα windows και εφτιαξα τα partition απο εκει. ε μα!
Το δευτερο προβλημα ηρθε απο το καψιμο. Εβαλα το grub στον λαθος δισκο και μαλιστα ειχα κανει ολοκληρη προετοιμασια για το σωστο κλικ. Ο εκνευρισμος με τα partition τα κατεστρεψε ολα. Δεν ηρθε η καταστροφη αλλα προτιμησα να μην ξεκινησω επιδιορθωσεις. Εγκατασταση απο την αρχη και μεχρι να τελειωσει αραξα.
Ξεκιναει κανονικα το grub, windows στην θεση τους και μαλιστα εκανα και δοκιμη για να δω εαν ξεκινανε. κομπλε.
Restart για να μπω Linux γιατι τωρα ξεκιναει η κανονικη χαμαλικα.
Μετα απο μια γρηγορη ματια και τις κλασσικες ρυθμισεις τσεκαρα τα update. Το μηνυμα ηταν οτι ειμαι updateσιασμενος αλλα τρωει η κατσικα ταραμα; εκανα refresh και μου εβγαλε οτι ο manager εχει update. το ξερω το εργο, μετα το update του manager επεσε και η λιστα με τα update που πρεπει να κανω.
Εριξα μια ματια για update του grub, οχι αποψε μαναρι μου, και αφου δεν ειδα κατι με αυτο το ονομα εκανα update στα παντα.
αν δεν κανω λαθος ειχε και kernel update.
Επειδη ειμαι κυριος με το Linux, μολις ζητησε restart το εκανα και στο πρωτο δευτερολεπτο η οθονη εβγαλε διαφορα χρωματα, σαν να πειραξα το καλωδιο. μετα απο ελαχιστες στιγμες βγηκε το logo της μητρικης, σκοταδι 3 - 2 - 1 linux login.... που ειναι το grub ρε μαγκα; restart και η διαδικασια ηταν copy paste, χρωματα, logo, σκοταδι. linux.
μπαινω linux και ανοιγω terminal. πυροβολαω μερικες ακυρες εντολες επειδη τις ξεχασα. κανω επαναληψη με σωστη γραμματικια και τα windows ειναι εκει που πρεπει να ειναι και οι ρυθμισεις του grub μοιαζουν σωστες. κανω ενα sudo grub-update και restart.
τα ιδια..... σουγαμισω.
Βαζω την λογικη μπροστα και ξαναμπαινω στις ρυθμισεις του grub. Το timeout ειναι =5. Το σκοταδι δεν διαρκει 5 αλλα το αλλαξα σε -1. κανω grub-update και restart.
To grub εμφανιστηκε και απο εκεινη την στιγμη ολα δειχνουν μια χαρα.