What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Lord of the Rings: The Rings of Power

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Οι θεματικές του πρωτότυπου έργου μια χαρά αταίριαστες είναι με το τι θα συνέβαινε σε έναν "μεσαιωνικό" κόσμο όταν βλέπουμε κύριοι ήρωες να αναδεικνύονται τα μπασμένα χόμπιτ ή μια γυναίκα να παρακούει τις εντολές του Βασιλιά της και να νικά στο πεδίο της μάχης, μη μιλήσουμε καν για τα interracial ζευγάρια και την ύπαρξή τους στα γραφτά του.

Μια από τις επιθυμίες που είχε ο καθηγητής ήταν να φτιάξει τη Μυθολογία της Αγγλίας που βασιζόταν κυρίως σε μεσαιωνικές/ιπποτικές εποχές και όχι έναν πιστό μεσαιωνικό κόσμο. Εξού και ότι υπήρχαν Χόμπιτς, δράκοι, Τρολς, Ορκς, Μαγικά Δαχτυλίδια, Νάνοι, Θεότητες, Τεράστιες αράχνες που εκλύαν σκότος, Γιγαντιαία Δέντρα που εκπέμπαν (edit : εξέπεμπαν; ) φως κλπ κλπ.
Αν θυμάμαι καλά σε ένα βιβλίο που χα αγοράσει έγραφε και για βρικόλακες. Δυστυχώς σε αυτόν τον κόσμο που άλλοτε ήταν αρκετά λεπτομερής και άλλοτε λιγότερο, δεν αναφέρθηκε ποτέ για μαύρο Νάνο ή πολύ περισσότερο Μαύρο Έλφ.

Ορίστε και τα λόγια του ίδιου του Καθηγητή (edit : για το ποιος ήταν ο σκοπός του με τα έργα της Μέσης Γης) :
1644925694327.png

Τα παράτησε στη μέση δυστυχώς και δεν ολοκλήρωσε την μυθολογία που ήθελε να φτιάξει. Έχουμε μόνο ένα κομμάτι της. Αλλά κανείς δεν είπε ότι ο κόσμος του ήταν μια πιστή αντιγραφή του Ευρωπαικού μεσαίωνα. Αν το εννόησα εγώ, απλά δεν ήθελα να το πω έτσι.
 
Last edited:

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,813
Σε άλλη σελίδα για το ίδιο θέμα αναφέρει και αυτό
By the 2022-2023 season, the network aims to have 50% of the staff in its writers' rooms identify as people of color.
Πηγή

Γιατί το μισοί να είναι people of color? Γιατί όχι γυναίκες? Αυτό είναι διάκριση απέναντι στις γυναίκες!
Γιατί όχι gay? Αυτό είναι διάκριση απέναντι στους ομοφυλόφιλους!
Γιατί όχι μαϊμούδες που πατάνε πλήκτρα σε γραφομηχανές? Αυτό είναι διάκριση απέναντι στις μαϊμούδες (θα γράψουν και πολύ χειρότερα σενάρια από αυτά που βλέπουμε τελευταία?)!
Μπορώ να συνεχίσω αλλά καταλαβαίνετε που το πάω. Αντί να έχουμε στόχο το 100% να είναι οι πιο ικανοί και άξιοι σε μια θέση, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ χρώματος, φύλλου, σεξουαλικού προσανατολισμού κτλ, μας ενδιαφέρει πρωτίστως τι χρώμα είναι.
Το έχει αναφέρει ήδη κάνα δυο φόρες μόνο σε αυτό το θέμα ο κούνελος. Οδεύουμε σε μια πραγματικότητα που δηλώνει ότι πολεμάει τον ρατσισμό, χρησιμοποιώντας όμως ρατσιστικά κριτήρια!
Δεν ξέρω που θα καταλήξουμε, έχω την ελπίδα ότι θα ισορροπήσει η κοινωνία κάποια στιγμή σε σημείο να μην δίνουμε μεγάλη σημασία σε τέτοια χαρακτηριστικά (να σταματήσουμε τελείως είναι ενάντια στην φύση μας), αλλά φοβάμαι ότι το υπάρχων κλίμα, μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,267
τι σκάμε για το τι γίνεται στας αμέρικας anyway?
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
H Αγγλια τι μυθολογια να φτιαξει? Μυθολογια εχει ενας τοπος/λαος που υπηρχε τουλαχιστον 1000 χρονια π.χ. Μυθολογια ειναι η δια λογου,(χωρις γραφη) ιστορια. Γι αυτο, εχει αληθοφανεια, αλλα οχι 100% αληθεια. Ωρες ειναι να μας βγαλουν και US mythology. Τωρα πως θα καταπολεμισουμε τον ρατσισμο, λεγοντας λακαμιες, δεν μπορω να το καταλαβω. Ο Ηρακλης ειταν πυγμαιος παει και τελιοσε! Οποιος εχει αλλη γνωμη, υπογραμμιζεται ως ρατσιστης. Και ποιος βγαινει να μας κανει μαθηματα ρατσισμου? Η Αμερικανια. Ελεος ρε, ελεος
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
@Grotenfrod Την βρηκες την πορτα; σου πηρε λιγο.


τι σκάμε για το τι γίνεται στας αμέρικας anyway?

Επειδη οτι βλακεια ξεκιναει εκει μετα ερχεται και απο εδω. Αν παρουν χαμπαρι σε κανενα social μαραφετι για την συζητηση που κανουμε εδω, ο Κουνελος και μερικοι ακομα θα φαμε την ρετσινια του Ιουδα. Αυτη η συζητηση ειναι αποτελεσμα απο τα απονερα ολων αυτων των κινηματων που ξεκινησαν στην Αμερικη. Ειμαι σιγουρος οτι καποιος εκει εξω, εαν ειχε την ευκαιρια, θα με πει ρατσιστη επειδη στραβωσα με τον μαυρο Αχιλλεα.
Ο Cavill δηλωσε οτι πλεον φοβαται να μιλησει σε γυναικα και ορμηξαν να τον φανε. Ευτηχως που ο Κουνελος ειναι ασημος και δεν τον ξερει κανενας.
Εχουμε φτασει σε ακροτητες που ειναι ανεκτες και αυτο δεν ειναι καλο.

Γιατι ειναι φτηνοτερο να ρισκαρουν με γνωστους τιτλους που κοστιζουν και περισσοτερο; που να φανε ολα τους τα λεφτα σε κρεμες για τους μυκητες στα νυχια.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Άμα είχαν την παραμικρή αίσθηση χιούμορ, θα έβαζαν αυτό να παίζει στα credits κανενός επεισοδίου
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,267
H Αγγλια τι μυθολογια να φτιαξει? Μυθολογια εχει ενας τοπος/λαος που υπηρχε τουλαχιστον 1000 χρονια π.χ. Μυθολογια ειναι η δια λογου,(χωρις γραφη) ιστορια. Γι αυτο, εχει αληθοφανεια, αλλα οχι 100% αληθεια. Ωρες ειναι να μας βγαλουν και US mythology. Τωρα πως θα καταπολεμισουμε τον ρατσισμο, λεγοντας λακαμιες, δεν μπορω να το καταλαβω. Ο Ηρακλης ειταν πυγμαιος παει και τελιοσε! Οποιος εχει αλλη γνωμη, υπογραμμιζεται ως ρατσιστης. Και ποιος βγαινει να μας κανει μαθηματα ρατσισμου? Η Αμερικανια. Ελεος ρε, ελεος
μα για αυτό ξεκίνησε ο Tolkien να γράφει τα βιβλία του, το διάβαζα θυμάμαι στην εισαγωγή του Silmarilion, ότι αφού δεν έχει μυθολογία η Αγγλία, γιατί να μην γράψει αυτός;

@lelos kounelos ας μην υπερβάλουμε, δεν θα κουνηθεί τίποτα εδώ, και αυτά που γράφω για τρολάρισμα θα τα έλεγα ποιο επικίνδυνα μην τα δει κανείς και λιτσάρει εμένα που λέω τέτοια παρά εσένα που λες τα δικά σου.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
τι σκάμε για το τι γίνεται στας αμέρικας anyway?
Έχω παρατηρήσει ότι είμαστε καμία εικοσαριά χρόνια πίσω από τις ΗΠΑ σε όλα, αλλά επειδή ανήκωμεν εις την δύσιν (lol) οι κοινωνικές ζυμώσεις εκείνης της κοινωνίας μεταφέρονται μέσω της παγκοσμιότητας της αμερικανικής κουλτούρας και σε εμάς. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι η ευρωπαϊκή αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων είναι κάπως διαφορετική αλλά όχι τόσο ώστε να μην μας αφορά καθόλου.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Έχω παρατηρήσει ότι είμαστε καμία εικοσαριά χρόνια πίσω από τις ΗΠΑ σε όλα,

Το ιντερνετ εχει μειωσει αυτον την χρονικη διαρκεια στους μηνες. Υπενθυμιζω οτι πριν μερικα χρονια ειχαμε την πρωτη δικαστικη αποφαση για τυπο που ηθελε να ειναι γενους "ΤΟ" και κερδισε την υποθεση. Μιλαμε για την Ελλαδα. Αυτο βασικα εγινε για να ανοιξει ο δρομος για οσους θα ακολουθησουν.
Πριν λιγο καιρο ειχαμε το project ξεπαρθενων που ηταν μια πολυ καλα οργανωμενη ακτιβιστικη κινηση. Επι ΠΑΣΟΚ το συνταγμα θα ειχε στολιστει με τα κεφαλια τους.

θα τα έλεγα ποιο επικίνδυνα μην τα δει κανείς και λιτσάρει εμένα που λέω τέτοια παρά εσένα που λες τα δικά σου.
Οι ρολοι εχουν αντιστραφει, δεν ξερω εαν εχεις παρατηρησει τι παθαινουν οσοι θελουν να εχουν μια διαφορετικη αποψη, απο αυτες που οριζουν τα τελευταια τρεντ. Οχι να πεις κατι εναντια σε αυτα αλλα να εχεις μια δικια σου αποψη που να θεωρεις δικαιη.
Καποτε, οταν ανεβαινε λιγο η θερμοκρασια πχ καποιος πηγαινε να πεταχτει σαν τσουτσουνακι απο STOP, το opening line μου για να δημιουργησω ηφαιστειο και να κλιμακωθει η κατασταση ηταν που πας μωρη πυστ@ρ@; τωρα το μονο που ρωταω ειναι "που πας;" γιατι ο αλλος μπορει να ειναι οντως και να κατηγορηθω ως ομοφοβικος. Ουτε να τσακωθουμε δεν μπορουμε και ουτε να ξεφυγουμε απο τις μπαναγιες. τρολαρω φυσικα, εγω ειμαι παραδοσιακος τυπος με γεννετησιες ευχες και μπαναγιες.


@Adhan Τι κομματαρα ειναι αυτη;
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ όσο θα ήθελα αλλά ας γράψω κι εγώ τα δικά μου, αν και κυρίως ενημερώθηκα από εδώ.

Τελικα από το μικρό κατς απ' που έκανα, νομίζω πως με κάλυψε ο Βόρειος.
Το μόνο που θέλω να προσθέσω αφορά στο κομμάτι της εμπορικής επιτυχίας.

Οι ταινίες του PJ πήγαν τάπα γιατί εκτός των άλλων συνεπήραν τους φανς. Και τότε υπήρξε γκρίνια αλλά οι περισσότεροι κόλλησαν τόσο που πήγαιναν ξανά και ξανά να τις δουν και κάθε φορά κουβαλαγαν και από ένα δύο γνωστούς. Δεν είναι τυχαίο ότι σε άγνωστο στο mainstream κοινό σεττινγκ η τριλογία και δη το φινάλε, σάρωσε. Αν τώρα αυτή η μάζα ρίξει άκυρο, η σειρά θα πάει ακλαφτη.

Επιτρέψτε μου κι ένα μικρό σχόλιο. Ας θυμηθούμε λίγο πόσες ιστορίες και μύθοι που έφτασαν ως τις μέρες μας διατήρησαν την αρχική τους μορφή και πόσες άλλαξαν. Πόσες καταγραφές αρχαίων μύθων έχουν διασωθεί με τεράστιες αποκλίσεις;

Την σειρά λογικά δεν θα την δω γιατί μποϋκοτάρω την Αμαζον, αλλά όσο και να απέχεις έχει βουήξει ο τόπος. Και ως ρομαντικός, εύχομαι να μπορέσει να λειτουργήσει ως τροχοπέδη για ένα καλύτερο αύριο, μέσω κι άλλων μικρών ποσοτικών αλλαγών στην σκατενια κοινωνία που καλλιεργείται
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Ρε σεις, δεν θα πιστέψετε με πόσα παιδιά μιλάω (λόγω δουλειάς) και έχουν δηλώσει πόσο κατηγορηματικοί είναι για κάποια θέματα. Όπως αυτό της J. K. Rowling π.χ. που χε δηλώσει πως «οι τρανστζέντερ, δεν μπορούν να θεωρούνται γυναίκες, μόνο τρανς-γυναίκες» και μετά συμπλήρωσε πως «Φυσικά και πρέπει να έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι άνθρωποι». Το σχόλιο της ήταν καθαρά ετυμολογικό μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των τρανς δεν έχει τα ανατομικά χαρακτηριστικά μιας γυναίκας.

Ε, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ΜΙΣΟΣ πέφτει προς αυτήν από μαθητές/μαθήτριες που χουν φάει το παραμύθι πως «νόουπ , είναι κανονικές γυναίκες, υπάρχει το τρίτο φύλο κ.λ.π.». Ένα κάρο παραμύθια κατάφεραν να περάσουν στη νεολαία που θεωρούν πως οι μεγαλύτεροι είναι απλά φασίστες. Ή γενικά αν δείτε το virtue signalling σε instagram κ.λπ, ΘΑ ΣΚΕΛΕΤΙΑΣΕΤΕ. Πολλοί το κάνουν απλά για να προβάλλουν «πόσο προοδευτικοί και ελεύθερα πνεύματα είναι», αλλά σημασία έχει ότι θυσιάζεται η λογική σε πολλά απ αυτά.

Φάση θα χε να μπορούσαμε να δούμε την αναλογία likes/dislikes στο τρέηλερ πάντως...
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Άλεξ, διαφωνώ. Πρωτότυπες δουλειές, όταν είναι ποιοτικές, πάντοτε αναδεικνύονται. Δε σε πάω μακριά. Stranger Things. Όλοι άγνωστοι, δε στηριζόταν κάπου. Έκανε επιτυχιάρα; Έκανε. Γιατί; Γιατί στο είδος του, ήταν πολύ καλό.

Θες και παρδαλό; Sex Education. Πολύ ευχάριστο και πετυχημένο επίσης. Φυσικά μιλάμε πάντοτε εντός πλαισίου και είδους. Το παραμύθι του 'υπερ-franchise' που θα το δουν και θα το γουστάρουν όλοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, προσανατολισμού κ.ο.κ παραμένει αποκλειστική ονείρωξη εντεταλμένων στουντιοκαπιταλιστών.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Χωρίς να το έχω μελετήσει εις βάθος, μια ανάγνωση Σιλμαρίλιο έχω κάνει, 2 όλο τον Άρχοντα και 4 το Χόμπιτ, πιστεύω πως μπορεί να υπάρχει ή να υπήρχε έστω κατά τη περίοδο που διαδραματίζεται η σειρά φυλή μαύρων ξωτικών, εκτός αν ο Καθηγητής αναφέρει ρητά και ξεκάθαρα το αντίθετο. Το ίδιο και οι Νάνοι.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,267
Όντως αλλά στο DnD. Δε θυμάμαι αν είχε drow στο lotr, αν κάνω λάθος μάι απόλοτζις.
Ναι οκ απλά το δίνω ως παράδειγμα ότι τίποτα δεν υπάρχει λόγος να αποκλείεται, ειδικά ως εμφάνιση κυρίως γιατί σε αυτούς έχουμε την περιγραφή τους συγκεκριμένα.
Δεν έχω και εγώ κάνει καμιά μελέτη στα του Τόλκιεν αλλά η λαϊκή κουλτούρα έχει κρατήσει στο μυαλό τους τα Moriquendi ξωτικά ως γκρι-σκούρας απόχρωσης στο δέρμα, αρκετά fan arts τους αποδίδουν έτσι, οπότε δεν ξέρω γιατί να ξινίσει μαύρο ξωτικό στην σειρά αυτή, ειδικά από την στιγμή που τα ξωτικά αυτά ΔΕΝ είναι dark elf με την έννοια του evil elf, απλά δεν είδαν το φως το αληθινό.

Γενικά η σειρά μπορεί να βγει μούφα, αλλά στα χρώματα δε βλέπω πρόβλημα. Το μούσι στις νάνισσες από την άλλη θα λήψει
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,813
Όντως αλλά στο DnD. Δε θυμάμαι αν είχε drow στο lotr, αν κάνω λάθος μάι απόλοτζις.
Drow όχι δεν υπάρχουν. Όχι με την έννοια που το εννοούμε στο DND τουλάχιστον. Εάν αναφερόμαστε σε evil ξωτικά, αυτά είναι τα orc
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Ειναι θεμα κακογουστιας και αμορφωσιας νομιζω. Ενταξει φανταστικος κοσμος ειναι, δικαιομα του να βαζει κοντοχοντρα μαυρα ξωτικα και ψιλολιγερους νανους, αλλα μην αντγραφεις το ονομα Ελφ που επινοησε καποιος αλλος, ρε φιλε. Πεσ τα, ξερω'γω Ουλφ, Αλφ, Γαβγαβ. Μην βαζεις 2μετρο, χοντρο, φαλακρο κακομουτσουνο να παιξει ρολο Αχιλλεα (τοχω δει κι αυτο) δεν πειθεις, ρε φιλε με την καμια.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,267
Ειναι θεμα κακογουστιας και αμορφωσιας νομιζω. Ενταξει φανταστικος κοσμος ειναι, δικαιομα του να βαζει κοντοχοντρα μαυρα ξωτικα και ψιλολιγερους νανους, αλλα μην αντγραφεις το ονομα Ελφ που επινοησε καποιος αλλος, ρε φιλε. Πεσ τα, ξερω'γω Ουλφ, Αλφ, Γαβγαβ. Μην βαζεις 2μετρο, χοντρο, φαλακρο κακομουτσουνο να παιξει ρολο Αχιλλεα (τοχω δει κι αυτο) δεν πειθεις, ρε φιλε με την καμια.
εννοείς με το κάποιος άλλος ας πούμε τους Βορειογερμανικούς λαούς που επινόησαν τα ξωτικά στην μυθολογία τους;
 
Top Bottom