Marvel Cinematic Universe: το επίσημο thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Εκανα κατι σημερα, δεν θα σας πω τι, ασχετο ετσι κι αλλιως. Μου ηρθε στο μυαλο αυτη η σκηνη.
Αν και εννοειται οτι θα γινει, δεν το περιμενεις. Δεν ξερω πως γινεται αυτο.

πρεπει να εινα και η μοναδικη (πραγματικα) αστεια στιγμη στο Marvel Universe.

Εκανα κατι σημερα, δεν θα σας πω τι, ασχετο ετσι κι αλλιως. Μου ηρθε στο μυαλο αυτη η σκηνη.

Ξεσκόνιζες με ξεσκονόπανο αντί για swiffer; Τίναζες κάνα πάπλωμα; :Ρ

προχθες, κοιμηθηκα μονο 2 ωρες.
Χθες, δηλαδη σημερα, επειδη ηταν μετα τα μεσανυχτα, επεσα για υπνο. Ξυπνησα μετα απο 1 ωρα και επαιζα με χηρες και ζωντοχηρες words with friends στο κινητο. Επαιζα με τρεις ταυτοχρονα και ενοιωθα σαν τον σρεντερ. Τις εκανα να κλαινε.
Μερικες ωρες μετα, επεσα παλι για υπνο γιατι σημερα ηθελα να σηκωθω λιγο νωρις, 8 να πουμε.
**ηχος γελιου**

Πριν από λίγο καιρό είχα ξεκινήσει έναν μαραθώνιο Marvel. Είδα κάποια πράγματα, κάποια στιγμή το ψιλό σταμάτησα αλλά τώρα έχω ξαναπιάσει να βλέπω ταινίες και σειρές. Θα πω ότι η άποψη που είχα από την αρχή και πριν ξεκινήσω, έχοντας δει ελάχιστα πράγματα όποτε τα πετύχαινα, δεν έχει αλλάξει.
Δηλαδή δεν θεωρώ ότι είναι ταινίες που θα μου μείνουν και θα τις θυμάμαι μετά από κάποιες εβδομάδες, αλλά για αυτό που είναι (pop-corn movie) κάποιες από αυτές κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Λοιπόν συνεχίζω από εκεί που είχα μείνει (Winter Soldier)

Agents of Shield Season 1 - Αρκετά ενδιαφέρουσα, ο Coulson επίσης. Γενικά προσπαθεί να εκπλήξει τον θεατή με διάφορες ανατροπές, κάποιες φορές το πετυχαίνει κάποιες όχι. Νομίζω ότι τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές Marvel (από όσα έχω δει εγώ τουλάχιστον).
Guardians of the Galaxy - Δυνατή, με δράση, γέλιο, Groot και όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να περάσεις καλά ένα απογευματάκι-βραδάκι χωρίς να χρειαστεί να σκεφτείς και πολύ για αυτό που βλέπεις.
Guardians of the Galaxy Vol 2 - Αρκετά καλή και αυτή, αλλά όχι τόσο όσο και η πρώτη.
Daredevil Season 1 - Δεν με ενθουσίασε και πολύ. Ο Daredevil είναι ενδιαφέρον σαν χαρακτήρας, αλλά κατά τα άλλα η σειρά δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο για μένα.
Agents of Shield Season 2 - Καλύτερη από την πρώτη κατά τη γνώμη μου.
Avengers: Age of Ultron - Έχει περάσει λίγος καιρός από όταν την είδα και θυμάμαι ελάχιστα πράγματα. Κυρίως την εμφάνιση των διδύμων Maximoff. Νομίζω από τις πιο αδύναμες marvelοταινίες.
Ant-Man - Τίποτα το ιδιαίτερο, σαν να βλέπεις filler επεισόδιο σε σειρά.
Jessica Jones Season 1 - Την τοποθετώ κάπου μεταξύ Agents of Shield και Daredevil. Σπαστικός "κακός" όπως και η εμμονή της Jessica να τον κρατήσει ζωντανό.
Daredevil Season 2 - Καλύτερη από την πρώτη, αλλά αυτή η εμμονή του να μην σκοτώνει κανέναν φαίνεται λίγο κάπως, ειδικά όταν βλέπουμε τους ίδιους κακούς να επιστρέφουν ξανά. Αυτό είναι και το άλλο αρνητικό για μένα. Βγαίνει κάποιος από το παιχνίδι, αλλά μετά επιστρέφει γιατί έτσι. Δυνατή η παρουσία του Punisher.

Αυτά και συνεχίζω με 3η σαιζόν Agents of Shield.

^Με εξαίρεση τις σκηνές του Punisher, πρέπει να είσαι από τους λίγους που βάζουν τη δεύτερη σεζόν DD πάνω από την πρώτη. :p

Λες να μην τη θυμάμαι τόσο καλά την 1η; Ενώ τη 2η την έχω φρέσκια.

Phase 5

πριν το Ant-Man 3

Πρέπει να έχετε δει τη σειρά Loki, αν δεν βλέπετε σειρές τότε απευθείας το τελευταίο επ ή έστω όλες τις σκηνές του κακού

Είδα λοιπόν χθες την ταινία και...

giphy.gif

Kang. Φοβερός, όλη η phase 5 είναι στημένη γύρω του, ενώ η ταινία κάνει τρελό foreshadowing για το τι έρχεται.
Ο Jonathan Majors είναι καταπληκτικός εδραιώνει την κυριαρχία του και ερμηνευτικά είναι τόσο τόσο διαφορετικός από τον He Who Remains. Θα δούμε μεγάλα πράγματα. Έχει 2 mid/post edits σκηνές που σε κάνουν να αδημονείς, δε θα πω με τι κάνουν tie-in όμως έρχεται σύντομα

Η υπόλοιπη ταινία είναι πολύ όμορφη οπτικά κατά άλλα σενάριο, διάλογοι, ερμηνείες οτιδήποτε άλλο εκτός του Kang αν υπήρχε πνίγηκε στα vfx.

Last edited:
Πολύ καλά νέα για τον Kang, λιγότερο καλά νέα για τον Ant-Man. Πρέπει να πιάσει λίγο τον βούρδουλα ο Feige γιατί διακρίνεται μια πλαδαρότητα τελευταία.

Χθες είδα το Black Panther 2 και πλέον σιγουρεύτηκα ότι η μετα-Thanos εποχή του MCU δεν είναι για μένα. Φταίει που με εξάντλησε η υπερπροσφορά ταινιών/σειρών προς κατανάλωση; Φταίει η διαδοχή των πρωταγωνιστών που διατάραξε την όποια συναισθηματική σύνδεση είχα με τους χαρακτήρες και τα δρώμενα; Φταίει το εμφανώς χαμηλότερο επίπεδο γραφής/σεναρίων;
Ειλικρινά δεν ξέρω, αλλά με εξαίρεση κάποιες συγκεκριμένες ταινίες που περιμένω κυρίως λόγω νοσταλγίας (π.χ. Guardians 3 κι ενδεχόμενο Spider-Man 4 με Holland), δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψω ποτέ συναισθηματικά στο MCU.

Στο δια ταύτα τώρα, το BP2 είχε διάφορα πράγματα που με ενόχλησαν αλλά το βασικότερο ήταν ότι δεν με ενδιέφερε η κεντρική ιστορία. Υπήρχαν επίσης διάφορες ντισνεϊκές αφέλειες και συμβάσεις, παράλληλα με την ξεκάθαρη αγωνία των δημιουργών να συνεχίσουν το χτίσιμο των νέων Avengers (είμαι λίγο άσχετος από Marvel comics αλλά νομίζω εκεί πάει η όλη φάση). Ο Νάμορ, για τον οποίο είχα ακούσει διάφορα θετικά, μου φάνηκε αδιάφορος ως χαρακτήρας και αντίπαλος (επίσης lol για το όνομα). Όσον αφορά την υποχρεωτική διαδοχή του Black Panther (κάτι για το οποίο δεν φταίει η Marvel, είχε να διαχειριστεί μια απρόσμενη απώλεια) φοβάμαι ότι η Σούρι καλώς ή κακώς δεν πείθει καθόλου σωματικά αλλά τουλάχιστον έχει το attitude και το απαιτούμενο κίνητρο.
Πάντως η ταινία είχε τρομερά κοστούμια, μερικά ωραία πλάνα, και την Οκόγιε, που τη σώζουν από την μετριότητα.
6/10

Last edited:
Είναι μια αλήθεια αυτό, στο Winter Soldier η Hydra ετοιμαζόταν να σκλαβώσει τον κόσμο και και ο Iron Man ούτε που ασχολήθηκε :D

Στο δια ταύτα τώρα, το BP2 είχε διάφορα πράγματα που με ενόχλησαν αλλά το βασικότερο ήταν ότι δεν με ενδιέφερε η κεντρική ιστορία.
Θα σου δώσω heads-up για το Ant-Man 3, δεν έχει καν κεντρική πλοκή.
Έχουν κάνει και αυτό το πολύ έξυπνο κόλπο όπου ένας χαρ/ρας ξέρει τι συμβαίνει και ΔΕΝ λέει τίποτα μέχρι τα 2/3 της ταινίας για να δημιουργήσουν ψεύτικο tension. Ενώ αναφέρονται γενικά και αόριστα σε He, Him, They, Them, Some, Those

παράλληλα με την ξεκάθαρη αγωνία των δημιουργών να συνεχίσουν το χτίσιμο των νέων Avengers (είμαι λίγο άσχετος από Marvel comics αλλά νομίζω εκεί πάει η όλη φάση).
Yep

Νομίζω πάντως πως σιγά σιγά όσο μπαίνουμε σε deeper Marvel καταστάσεις θα παραμείνουν κοινό περισσότερο κομιξόφιλοι παρά ποπκορνόφιλοι.

Και οι ίδιοι οι ηθοποιοί αποδεσμεύονται σιγά σιγά

Είναι γνωστό πως Guardians 3 θα ολοκληρώσει το run της συγκεκριμένης ομάδας. Ενώ ο Thor θα αποχωρήσει λόγω των αποκαλύψεων για την υγεία του ηθοποιού, ξέφυγε του Kang σε ένα σημείο

Captain America: Civil War - Η ταινία ξεκινά με ένα ενδιαφέρον σκεκπτικό, δηλαδή το κατά πόσο κάποιοι με τέτοιου τύπου υπερδυνάμεις θα πρέπει να δρουν ανεξέλεγκτα ή όχι, αλλά κάπου στην πορεία το χάνει. Το ότι καταλήγουν να τσακωθούν μεταξύ τους γιατί έτσι, χωρίς κανείς να κάτσει ουσιαστικά να ακούσει την άλλη πλευρά είναι λίγο τραβηγμένο από τα μαλλιά και φαίνεται σαν απλά να έγινε για να προκληθεί όλος ο χαμός στη συνέχεια.
Στα θετικά της ταινίας ο χαμός αυτός, αλλά και το ότι βλέπουμε όλους αυτούς τους ήρωες μαζί (ή και όχι τόσο μαζί).

Black Widow - Η ταινία ξεκίνησε με μία ωραία εισαγωγή και βλέποντας το περίπου πρώτο μισό νόμιζα ότι θα δω μια πιο "ανθρώπινη" ταινία χωρίς πολλά υπερωριακά. Διαψεύστηκα όμως πανυγηρικά από το δεύτερο μισό της ταινίας, αν και αυτό δεν μπορεί να το δει κάποιος ως εντελώς αρνητικό αφού μιλάμε για ταινία marvel. Γενικά νομίζω ότι η ταινία θα μπορούσε να ήταν λίγο μικρότερη σε διάρκεια. Επίσης οκ καλό και το comic relief, αλλά νομίζω κάπου το παράκαναν εδώ με τον Red Guardian.

Agends of Shield Season 3 - Ενδιαφέρουσα season προχωρά το story και κράτησε το ενδιαφέρον μου σε όλη τη διάρκειά της.

Luke Cage Season 1 - Αυτό το "gangster" στυλ είναι από τα δυνατά στοιχεία της σειράς, αν και για μένα το πρώτο μισό με τον Cottonmouth ήταν αρκετά καλύτερο σε σχέση με το δεύτερο, όπου άρχισε να κουράζει. Το soundtrack επίσης στα θετικά. Ο πρωταγωνιστής και γενικά ή όλη εξέλιξη της πλοκής όχι και τόσο δυνατά.

Luke Cage Season 1 - Αυτό το "gangster" στυλ είναι από τα δυνατά στοιχεία της σειράς, αν και για μένα το πρώτο μισό με τον Cottonmouth ήταν αρκετά καλύτερο σε σχέση με το δεύτερο, όπου άρχισε να κουράζει.

Αυτό είναι γενικά το consensus με το οποίο συμφωνώ και εγώ. Επίσης, εάν δεν έτυχε να το ακούσεις, ο ηθοποιός που παίζει τον Cottonmouth θα παίξει τον Blade στο MCU.

Back