What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Mας ρωτάτε, σας απαντάμε.

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
Δηλαδή δεν την γλυτώνω την ταλαιπωρία.
Σας ευχαριστώ πολύ φιλτατοι.
Ο χειρομαλαχτης με νοιώθει ωσάν αδερφος.
Ναι φιλτατε, βαριέμαι σαν την σκόνη πάνω στα έπιπλα.


Θα ξεκινήσω με καθαρή εγκατάσταση οδηγών κάρτας γραφικών. Είπα να την κάνω layer την φαση, αν και ξέρω ότι dll πάνω σε dll δεν είναι λύση αλλά ερασιτεχνική ερωτική ταινία με άτομα που έχουν στυτική δυσλειτουργία.
Πολύς ενθουσιασμός αλλά δεν μαμησε κανείς.

Από θερμοκρασία, οι τιμες στο screenshot είναι φρέσκες από Witcher. Ακόμα μπαναγιες έριχνα επειδή ξέχασα τον χειρισμό.
Θα ακολουθήσω τα βήματα του tinapeis που μου τα είπε ένα χεράκι. Μπαταρία δεν χρειάζεται να βγάλω επειδή την άλλαξα όταν ήρθα. Αυτή που ήταν επάνω είχε παραδώσει πνεύμα μέχρι τελευταίου μιλιαμπερ. Βότσαλο ήταν.

Θα έχω μια μεγάλη νύχτα.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,984
olataeipe ο tinapeis... :Ρ

Ωστόσο, λόγω των "ειδικών" συνθηκών (7ετής παραμονή του πισιού στο εξωτικό Patari), θα έλεγα να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στα καλώδια και στη σκόνη.

Το δεύτερο βήμα, κατά τη γνώμη μου, είναι το ξήλωμα των Win 7, αφού δεν υποστηρίζονται πλέον, και η εγκατάσταση των 10αριών. Εάν τα 7 που έχεις δεν είναι "δοκιμαστική" έκδοση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο product key και για τα 10άρια. Κάνε και ένα βιός update της μητρικής σου (κάτι θα έχει βγει από τότε, δεμπορεί), και τα ξαναλέμε.

Από την άλλη βέβαια:

pc.jpg
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
φιλε Dim, λες να μην το ειχα προσεξει; το εκανα γαργαρα μπας και περασει απαρατηρητο.
Χθες το βραδυ πηρα ευλαβικα την λιστα, με σκοπο να ξεκινησω τον εξορκισμο. Απο που ξεκιναμε..... ααα ναι witcher.
Μετα απο λιγο ξεκινησαν τα σκαλωματα. Ο Γερασιμος στεκοταν μεσα σε μια καλυβα και εγω αναψα το τσιγαρο Νο 24. Σταματησε ο ηχος και παγωσαν ολα για αρκετα δευτερολεπτα. Τα εκλεισα ολα σχετικα νωρις για να σηκωθω νωρις. Εχω ακονισει ολα τα νυστερια.

Τα 7 δεν θα τα βγαλω αν και εχω την δυνατοτητα για 10αρια. περιμενω να ανοιξουν τα αεροδρομια για να παρω το πρωτο μου εκατομμυριο.
αυτο το pc θα μπει πισω απο τζαμαρια.
bios update το τσεκαρα ηδη και ειναι ιδιας χρονολογιας με το face-lifting του LADA DΛux.
Αυτο που θα εγκαταστησω στα επομενα βηματα ειναι το linux απο την αρχη. Εκανα ενα Login και για καποιον λογο το ειχα αφησει πολεμικη μηχανη, δεν θυμαμαι τι σκατα εκανα. Αν τρωει σκαλωματα και στο linux, τοτε το προβλημα ειναι σιγουρα hardware.

καλο μου βολι.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,700
Τα 7 δεν θα τα βγαλω

Αυτο που θα εγκαταστησω στα επομενα βηματα ειναι το linux απο την αρχη.
Ακριβώς αυτό. Με έτρωγε το χέρι μου να απαντήσω ότι δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με τα 10 και αν θέλει λειτουργικό που υποστηρίζεται απλά ας βάλει λίνουξ, αλλά συγκρατήθηκα. :p Παίρνει και έναν ssd για καλύτερο αποτέλεσμα και να μην αγγίξει καν τον παλιό σκληρό.

Να προσθέσω ότι η Radeon HD 6000 δεν υποστηρίζεται πια από την AMD. πηγή. Ένας ακόμα λόγος που τα 10 είναι προβληματική ιδέα. Και χάρις στούς radeon οδηγούς ουσιαστικά έχει συγκριτικά καλύτερη υποστήριξη στο λίνουξ :p
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
Έχω φάει μεγάλο σχοινί.
Βγάζω drivers και μπαίνω safe mode με δυσκολία. Αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Τρέχω την εφαρμογή για την απεντομωση της amd και μου βγάζει σφαλματα, όμως καθάρισε.
Βάζω τον driver σε καθαρό τοπίο και μου έβγαλε πάλι σφάλματα.
Τον πέρασε όμως.

Κάνω restart και δεν έχω aero. Λέω Κλάιν Μάιν. Δεν έχω ίντερνετ και δεν έχω ήχο.
Κάνω restart το service και μου λέει δεν έχεις το hardware. Ανοίγω το case, ποιος μου έκλεψε την soundblaster όση ώρα κοιμόμουν;
Δεν έχω χρόνο για τέτοια. Την πετάω από το παράθυρο και βάζω την κάρτα ήχου της μητρικής (supreme FX II).

Τώρα θα βγάλω τους οδηγούς της soundblaster και ξανά απεντομωση.

Δεν ξέρω τι σατανισμός έχει παίξει.
Άνοιξα το speccy και όλες οι συσκευές έχουν το μήνυμα, η υπηρεσία δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει διότι είναι απενεργοποιημένη ή δεν υπάρχουν ενεργοποιημένες συσκευές για αυτην. Έτρεξα εξω να μαζέψω την κάρτα ήχου. Ευτυχώς που δεν την ήθελε κανένας.

Τελικά έχει φάει σκοινί το WMI. Δεν ξέρω γιατί και πώς. Ούτε το SFC /scannow δεν λειτουργεί. Μόλις έκαψα και δισκάκι με Kaspersky rescue disk.

UPDATE
Λοιπον, ευτηχως ειχα διπλα μου το laptop. κατεβασα το Tweaking.com - Windows Repair. Στην αρχη μονο το tool για την επισκευη του WMI. με αυτο εφαγα σκοινι και ετσι κατεβασα ολοκληρο το προγραμμα. Δεν λεμε οχι στο Free. Η διαδικασια κρατησε αρκετη ωρα αλλα μετα το restart ειδα το φως.
Εκανα boot τον υπολογιστη με το kaspersky rescue disk. Σε καποια φαση και πριν το γραφικο περιβαλλον, απλα σταματαει να φορτωνει, τρωω μια μαυρη οθονη και τελος. στην συνεχεια αναβοσβηνει και το led της οθονης και γεια χαρα.
Κανω εγκατασταση το malware bytes και βλεπουμε.
προς το παρων δειχνει να δουλευει σχεδον κανονικα, παιζει μια μικρη καθυστερηση σε ολα.
windows 7 δεν βγαζω, το παλευει για format αλλα ειμαι γρανιτης a.k.a παλαιολιθικος.
 
Last edited:

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,676
Μην το ζαλίζεις. Κάνε format αμέσως.
Τουλάχιστον έτσι θα μάθεις αμέσως αν το πρόβλημα βρίσκεται στο hardware ή στο software και θα προχωρήσεις αναλόγως.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
φαγωθηκατε με το format, εγω ρε ειμαι ατιθασος.
λοιπον, η επιτυχια ηρθε και ολα καλα λεμε.

για τους χασομερηδες

Αφου τελειωσα με την εφαρμογη για να καθαρισω τα καταλοιπα της καρτας γραφικων, το συστημα επαθε ενα γενικο κοκομπλοκο.
το WMI πεθανε χαμογελαστο και σε γενικες γραμμες δεν δουλευε τιποτα σωστα. Εκτος απο το WMI την ειχαν φαει και αλλα χρησιμα του συστηματος. Το διορθωσα και στην συνεχεια εκανα μια αναζητηση για ιους κτλ. εκτος απο καποια spyware δεν βρεθηκε κατι μοχθηρο.
Το επομενο προβλημα ηταν η καρτα ηχου (sound blaster fatality) η οποια παρεδωσε πνευμα και απο εκει ξεκινουσαν πολλα πραγματα.
Κουμπωσα την καρτα ηχου της μητρικης. Μετα απο τοσα χρονια βρηκα που κουμπωνει, δεν την ειχα χρησιμοποιησει ποτε.
Παλι ειχα θεματα επειδη δεν την αναγνωριζε το συστημα. Μπηκα στο Bios και θυμηθηκα οτι η μπαταρια της μητρικης ηταν πεθαμενη. Εβαλα την καινουργια αλλα μετα δεν μπηκα στις ρυθμισεις.
Στις ρυθμισεις του bios ειδα οτι το overclocking ηταν ανυπαρκτο και οτι στον ηχο ειχα HD. εβαλα μπροστα το overclocking - καλα δεν εβγαλα και κανενα κομπιουτερακι, στο ΑΙ mode το εβαλα- και αλλαξα την ρυθμιση του ηχου σε acκατι.
εκανα restart και η καρτα ηχου συναντησε το συστημα και το pc φυσαει οπως παλια.

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και δεν σας ευχαριστω καθολου που πηγατε να με βαλετε σε μονοπατια φορματικα.
Τωρα που εβαζα τα παντα πισω στα συρταρια, βρηκα ενα dvd που περιεχει image του συστηματος.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Χριστός Ανέστη, παιδιά!
Μπορώ να ρωτήσω για κάτι παράξενο που συμβαίνει στο PC μου εδώ και ένα εξάμηνο περίπου;
Κατ' αρχάς, στο κάτω μέρος του κουτιού, μπροστά απ' τον μπροστινό ανεμιστήρα, υπάρχει καπάκι ανακλινόμενο. Αν μείνει ανοιχτό το καπάκι, από κάτω υπάρχει διχτάκι για την αποτροπή εισόδου σκόνης στο κουτί. Το καπάκι φυσικά έχει κι αυτό οριζόντιες οπές ώστε, ακόμα και κλειστό, να μπορεί να εισέρχεται αέρας στο κουτί.
Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και περίπου ένα 6μηνο που έκανα μια μικρή αναβάθμιση (πρόσθεσα RAM, άλλαξα GPU, και άλλαξα επίσης και το μπροστά και το πίσω ανεμιστηράκι), η ταχύτητα στο ανεμιστηράκι του επεξεργαστή αυξάνεται ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ αν κλείσω το εν λόγω καπάκι, ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας. Το είπα, μερικές μέρες μετά, στον τεχνικό που μου έκανε την αναβάθμιση, αλλά με απάντησε ότι το ότι αυξάνεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα της CPU, δεν σημαίνει ότι έχει αυξηθεί και η θερμοκρασία της. Πράγμα που μου φάνηκε παράξενο, αφού γι' αυτό δεν υπάρχουν τα ανεμιστηράκια; Ώστε να λειτουργούν πιο έντονα, αν δουν ότι αυξάνεται η θερμοκρασία του υλικού που "προστατεύουν".
Πρόσφατα κατέβασα ένα πρόγραμμα που απεικονίζει τη θερμοκρασία σε διάφορα τμήματα του PC και την ταχύτητα των στροφών των ανεμιστήρων και διαπίστωσα ότι με ανοιχτό το καπάκι (πάντα σε κατάσταση ηρεμίας) είχα 60 βαθμούς C στην CPU και περίπου 4500 στροφές σε εκείνον τον ανεμιστήρα. Με το που έκλεισα στη συνέχεια το καπάκι, ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ άρχισαν να αυξάνονται οι στροφές στο ανεμιστηράκι της CPU φθάνοντας τελικά στις 5500 (με αύξηση και του θορύβου, βέβαια), ενώ η θερμοκρασία της CPU παρέμεινε η ίδια. Μπορεί βέβαια να πει κάποιος ότι η θερμοκρασία παρέμεινε η ίδια, ΕΠΕΙΔΗ αυξήθηκε η ταχύτητα του ανεμιστήρα. Μα αν ήταν έτσι, δεν θα έπρεπε πρώτα να ανέβαινε η θερμοκρασία μέχρι ένα όριο και μετά αυτό να ανιχνευόταν απ' τον ανεμιστήρα ώστε να αύξανε τις στροφές του μέχρι να την ρίξει;
Μιλάμε πάντα για κατάσταση ηρεμίας. Μήπως δεν γίνεται καλός αερισμός στο κουτί; Μάλιστα εκείνος ο τεχνικός μου είχε τακτοποιήσει και τα καλώδια, απ' την προ της αναβάθμισης κατάσταση, χωρίς να του το πω κιόλας.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Θα μπορούσες μήπως να βάλεις και κάποια φωτογραφία από το κουτί σε εκείνο το σημείο για να δούμε τη διάταξη?

Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να ανιχνεύει την πρόσβαση αέρα και να αυξάνει τη ροή. Επίσης, θα έπρεπε όπως λες να έχεις έστω μία στιγμιαία αύξηση (spike) στη θερμοκρασία.
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να ανιχνεύει την πρόσβαση αέρα και να αυξάνει τη ροή. Επίσης, θα έπρεπε όπως λες να έχεις έστω μία στιγμιαία αύξηση (spike) στη θερμοκρασία.

Μήπως υπάρχει κάποιο διακοπτάκι στο καπάκι του κουτιού σου, ώστε όταν κλείνει να αυξάνει την ροή του αέρα;
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Έκανα συμπίεση με τον Microsoft office picture manager για να μικρύνουν οι φωτογραφίες, επειδή δεν τις δέχονταν αλλιώς.
Τώρα που απλά γράφω αυτά, η θερμοκρασία είναι στους 59, με 5400 στροφές με κλειστό καπάκι. Αμφιβάλλω να έχει τέτοιο διακόπτη, ποτέ δεν είχε, εκτός αν συμπεριλαμβάνεται στον μπροστά (αλλαγμένο) ανεμιστήρα. Μα τότε θα έπρεπε να αφορά αυτόν, και όχι με το που αντιλαμβάνεται κλειστό καπάκι να αυξάνει την ταχύτητα άλλου ανεμιστήρα!
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    40.4 KB · Views: 8
  • 2.jpg
    2.jpg
    44.6 KB · Views: 8

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,676
Που έχεις συνδέσει το μπροστινό ανεμιστήρι;
Στην μητρική ή στο τροφοδοτικό;
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Ομολογώ ότι δεν "πιάνουν τα χέρια" σε τέτοια κατασκευαστικά και δεν ασχολούμαι. Αν θέλω κάτι σε επισκευή ή αναβάθμιση το αφήνω σε τεχνικό κα έτσι δεν ξερω πού μπορεί να συνδέεται το ανεμιστηρακι.
EDIT: Άνοιξα το πλαϊνό και βλέπω ότι το μπροστά ανεμιστηρακι συνδέεται με τη μητρική σε μια υποδοχή που αναγράφεται CHA FAN2.
 
Last edited:

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,984
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!
@maximum armor: Μπορείς να μας πεις τι επεξεργαστή και τι σύστημα ψύξης έχεις; Μου φαίνονται πολλοί οι 60 βαθμοί σε idle, αλλά και οι 4500 στροφές...
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Επεξεργαστής είναι ο 4πυρινος AMD Phenom II X4 955 3,2GHz. Απ' το 2009 που τον έχω, μόνο κατά το τελευταίο 6μηνο, που έκανα την μικρή αναβάθμιση που περιέγραψα, παρουσιάστηκε αυτό το θέμα. Δεν ξέρω τί θερμοκρασίες ή στροφές υπήρχαν πιο πριν.
Μήπως, μετά την καραντίνα, να αλλάξω και τον ανεμιστήρα της CPU; Αφού άλλαξα και τους άλλους... Ξεπέρασε τα 10 χρόνια και εκείνος!
Η ψύξη είναι συνηθισμένη, όχι υδροψυξη ή κάτι άλλο ιδιαίτερο.
 
Last edited:

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,984
Κατά τη γνώμη μου, είτε χρειάζεται αντικατάσταση θερμοαγώγιμης πάστας ή καλή στερέωση της ψύκτρας (ή και τα δύο).
Μήπως ο τεχνικός που έκανε την αναβάθμιση, "ταρακούνησε" άθελά του την ψύκτρα του επεξεργαστή κατά το cable management;

EDIT: Τρέξε και ένα CPU-Z να δούμε τάση επεξεργαστή. Αλήθεια, τι μητρική έχεις;
 
Last edited:

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη. Διάβασα τί είναι η πάστα του επεξεργαστή (πραγματικά δεν το ήξερα) και καταλαβαίνω ότι μάλλον θα έχασε την αποτελεσματικότητα της τόσα χρόνια μετά! Θα κοιτάξω να την πάω για αλλαγή και αφού θα βγάλει που θα βγάλει το ανεμιστηρακι, θα πω να βάλει καινούργιο.
Ευχαριστώ και πάλι!
EDIT: Άνοιξα το πλαϊνό καπάκι. Έχω κατεβάσει το Open Hardware Monitor και βλέπω ότι η θερμ. επεξεργαστή είναι τώρα 54, η ταχύτητα του εν λογω ανεμιστήρα 3500 και αναγράφει τάση 3,376 V.
Η μητρική είναι Asus M4A78T-E.
 
Last edited:

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,984
Από τα όσα διαβάζω, τάση 3+ V για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή είναι πάρα πολύ υψηλή!!! Μήπως ο τεχνικός πείραξε καθόλου το BIOS;
Γενικά, η τάση θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 1,2-1,5 V (max)!
 
Top Bottom