What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Mας ρωτάτε, σας απαντάμε.

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
αφου ειναι απορια, ισως να βοηθησει μια εξηγηση απο καποιον που εχει την εμπειρια με τα ακουστικα.
προσωπικα δεν υπαρχει καμια περιπτωση να παιξω με ακουστικα, δεν με βολευει να εχω εναν φαρο στο κεφαλι μου.
Τόσο τα δύο Penumbra, όσο και το Soma, τα έπαιξα τόσο με ηχεία παλιά (εννοώ και παλιά τα ηχεία και ότι έπαιξα παλιά αυτά τα παιχνίδια), όσο και αυτόν τον καιρό με απλά ακουστικά (αυτά που βρήκα μόνο στο Πλαίσιο, που ενώνονται από πίσω, όχι από πάνω).
Πραγματικά, έπαιξα διαφορετικά παιχνίδια. Τόση μεγάλη διαφορά κατάλαβα στον ήχο. Επαναλαμβάνω, ίσως φταίει που τα ηχεία μου είναι πολύ παλιά. Αλλά και τα ακουστικά δεν είναι τίποτα υψηλής ποιότητας, ούτε ακριβά. Οπότε το πιστεύω ότι σε μένα τουλάχιστον, τα ακουστικά με βολεύουν περισσότερο.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,280
ναι τα ακουστικά πάνε το ιμέρσιο αλλού, απλά και ξεκάθαρα. Ειδικά παιχνίδια όπως αυτά που αναφέρει o @maximum armor ή το Hellblade.
Τα 5.1 ούτε εγώ ξέρω πως λειτουργούν, αλλά όλα τους είναι overear και δεν μπαίνουν μέσα στο αυτί σου, οπότε υποθέτω θα έχουν κάποια εξτρά twitters εκεί μέσα.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Για ακουστικα δεν γνωριζω, δεν εχω ασχολιθει. Για ηχεια, ομως εχω δει μεγαφωνο να εχει κωνο μεσα σε κωνο και θολο (tweeter) μεσα στον 2ο κωνο. To δε κιβωτιο του πηνιου περιεχει διαφορετικα τηλιγματα που κινουν τους κωνους η τον θολο. Το ρευμα ερχεται σε καθε τηλιγμα μεσω, crossover, το οποιο και διαχωριζει ποιο ρευμα θα παει σε καθε τηλιγμα. Επισης υπαρχουν κωνοι που αναπαραγουν μεσαιες η χαμηλες συχνοτητες, αναλογα με το ρευμα που περνουν, οποτε ενα μεγαφωνο με κωνο και θολο ειναι πληρες ηχειο. Ισως ετσι καπως να ειναι κατσκευασμενα και τα ακουστικα. Με χρηση δε αυτων των μικροοργανισμων (τσιπακια) γινονται θαυματα. Βεβαια παρ'ολα αυτα τα μεγαφωνα παραμενουν η πιο ατελης συσκευη που εχουμε επινοησει. Το οτι ακουμε καλα εως υπεροχα ωφειλεται στην supermega cpu (μυαλο) με τον τεραστειο σκληρο, απειρες πληροφοριες, που συμπληρωνει οτι δεν μπορουν να αναπαραγουν τα μεγαφωνα. Ας νομιζουν οι κατοχοι 16ΤΒ οτι εχουν μεγαλο αποθυκευτικο χωρο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,333
Συγνωμη που υποστηριζω το δικαιωμα μου στην νοητικη υστερηση. Το καταλαβαινω οτι ζητω εξηγησεις για τον αορατο κοσμο αλλα εχω καλομαθει λιγο με τον ηχο.
Το εχω καταλαβει οτι ο ηχος δεν μπαινει κατευθειαν μεσα στο αυτι. Σιγουρα, το back προερχεται πισω απο το αυτι, πραγμα πολυ σημαντικο, γιατι ειναι μεσα στον τροπο που λειτουργει το κεφαλι μας για να εντοπισει την πηγη του ηχου αλλα και την πηγη της μυρωδιας.
Τις κινησεις που κανουμε για να εντοπισουμε την πηγη του ηχου τις κανουμε και για να εντοπισουμε ποιος εκλασε.

Για να επιστρεψω στην απορια μου. Υπαρχει διαφορα μεταξυ back με ακουστικα και back στα ηχεια; η μοναδικη λογικη απορια που μπορω να θεσω.

Συνεχιζω με τα ιερογλυφικα μου.
Πιστευω οτι οι ιδιοτητες του ηχου δεν σημαινει μονο δυνατος κοντα. αδυναμος μακρια. Για μενα, δεν ειναι το ιδιο να εχεις τα ηχεια πισω στο μισο μετρο και τα ιδια ηχεια πισω στα δυο μετρα και ας φτανει ο ηχος σε σενα με την ιδια ενταση. Εχω την αισθηση της αποστασης και της ππηγης του ηχου.
Δεν ξερω αν εχω πιει νερο απο το Τσερνομπιλ ή εαν η Ανουσκα εκ Ουκρανιας, που καναμε πολυ παρεα, που πριν μερικα χρονια εσκαβε με τον γκασμα τα χωραφια για να βρει ριζες να φαει, δεν μου ειπε οτι τα χωραφια ηταν στο Τσερνομπιλ.. Προσωπικα νοιωθω την διαφορα.

Αυτο που επισης ξερω, γιατι τα ξερω ολα, ειναι οτι οταν φορας τα ακουστικα ο ηχος κυλαει στην ακουστικη φυσουνα χωρις παραμορφωσεις- δωρο του χωρου, πραγμα που βοηθαει πολυ στην συγκινηση του παιχταρα.... αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι ο ηχος φτανει στα αυτια μας default με παραμορφωσεις, πως αυτο βοηθαει το γνησιο του ηχου;
Επρεπε να πιω καφε πριν ξεκινησω να το γραφω αυτο, sorry. ειναι κριμα να σβησω τοσες λεξεις.


το γραφτό σου σχεδον παντα μου δημιουργεί εικονες
Με συγκινησες ρε μπαγασα. ειναι μεγαλη υποθεση να μεταδιδεις τηλεπαθητικα σουρεαλ εικονες. Η ψυχη μου ειχε μια απροσδιοριστη ωθηση σαν 5 νουμερα μεγαλυτερο παπουτσι.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,503
με τρολαρεις ωρε λελο??
με 5 νουμερα μεγαλυτερο παπουτσι, ωθηση το λες?
ισα ισα. η αίσθηση που χεις, ειναι σαν να περπατας σε βαλτο στρωμενον μ αμμοχαλικο και πισα. :LOL:
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,929
με τρολαρεις ωρε λελο??
με 5 νουμερα μεγαλυτερο παπουτσι, ωθηση το λες?
ισα ισα. η αίσθηση που χεις, ειναι σαν να περπατας σε βαλτο στρωμενον μ αμμοχαλικο και πισα. :LOL:

Μάλλον εννοούσε την "κλωτσιά" από 5 νούμερα μεγαλύτερο υπόδημα...
@lelos kounelos κορρέκτ μι ιφ αϊάμ ρονγκ.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,333
Οι διαφοροι ερωτες που περασαν απο την ζωη μου, ειχαν ενα κοινο φετιχ σημειο, τους αρεσε να φορανε τα παπουτσια μου και να κλωτσανε, οχι εμενα, τον αερα. οταν βλεπεις ενα παπουτσι στο ποδι, το θεωρεις solid και γατζωμενο στο ποδι και μονο ενα τροχαιο μπορει να το αποσπασει απο το ποδι.
Ξαφνιαζεσαι οταν το βλεπεις να εκτοξευεται και εδω ειναι η μαγεια. Ενω φευγει με δυναμη, δεν παει ευθεια και εμπρος, οπως ενα τοπι αλλα εχει ανοδικη κινηση που μετατρεπεται σε περιστροφικη, ωσαν δορυφορο του καραφλου αμαζονα. Ειναι σαν πεταρισμα της καρδιας, ξαφνικο και απροβλεπτο. Ενα ιπταμενο παπουτσι δεν δηλωνει ποτε που θα προσγειωθει. Μπορει στον τοιχο αλλα μπορει και στο κεφαλι σου. Αλλη μαγικη στιγμη. Κλωτσας ευθεια αλλα το παπουτσι ερχεται προς τα πισω και σε χτυπαει στο κουτελο, δηλαδη κλωτσας το κεφαλι σου.
Απο τα απιστευτα της ζωης.
Ενα παπουτσι στο νουμερο μας δεν εχει καμια μαγεια, δεν προσφερει τιποτα αλλο απο την καθημερινη μας καλυψη για ανετο περπατημα και νυχια που δεν κοπηκαν, τρυπιες καλτσες κτλ. Ενα παπουτσι 5 νουμερα εξτρα ειναι τοσο απροβλεπτο που μπορει να προσφερει γελιο αρα ευτηχια και η ευτηχια δημιουργει ωραιες αναμνησεις.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,506
1. Εχω ενωμένο το pc με την τηλεόραση με HDMI. Πολλές φορές όταν ανοίγω τη TV τα πλαίσια της επιφάνειας εργασίας βγαίνουν εκτός, δεν είναι δηλαδή ακριβώς full screen όπως θα έπρεπε να είναι και χρειάζεται να βγάλω το καλώδιο HDMI και να το ξαναβάλω για να έρθει στα συγκαλά του. Για να το κάνω πιο κατανοητό κάνει overscalling η εικόνα. Πως διορθώνεται αυτό;
2. Ξέρετε καμιά καλή εφαρμογή για karaoke στο pc, κατά προτίμηση δωρεάν; Ασχοληθηκα με το Singstar αυτό το καιρό στο PS3 και είχε τρελό χαβαλέ με τη παρέα. Είναι καλό το Free Karaoke Software - KaraFun Player ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
3. Για ένα pc και τις συσκευές του, μια τηλεόραση, 1 ps3, 1 ps2 & 1 xbox 360 αυτό το ups είναι καλό λέτε https://www.skroutz.gr/s/23613693/Powertech-UPS-Line-Interactive-1150VA-690W-με-2-Schuko-Πρίζες.html ?
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
το ups είναι καλό λέτε
Νομιζω, 690w, ειναι οριακα, για ολα αυτα. Ισως 800-900w. Επισης στις κριτικες, καποιος εγραψε οτι στα 550w φορτιο, του εδωσε σημα να το χαμηλωσει. Λογικα δεν πρεπει ναχει ενα περιθοριο 50-100w, πανω απο την καταναλωση? Ρευμα, τροποποιημενου ημιτονου, ειναι οτι χειροτερο κατα την γνωμη μου για συσκευες, οπως pc, tv κτλ. Δυστυχως, αν θελουμε πραγματικη ασφαλεια, πρεπει να παμε σε online, καθαρου ημιτονου. Ολα τα αλλα ειναι για να εχουμε την ψευδαισθηση της ασφαλειας και για να μας αδειαζουν τις τσεπες. Συνγνωμη αν δυσαρεστω καποιους, αλλα αυτο πιστευω.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,228
@ccwr
Τελικα κατέληξες κάπου όσον αφορά το μικρόφωνο;

Ναι τελικά πήρα το Rode Procaster. Δεν είναι σαφές αν είχε το καλύτερο value απ όσα είδα.. Αλλά και με τον ήχο είναι πολύ δύσκολο να ορίσεις την απόδοση.

Το επέλεξα γιατί κατα κύριο λόγο, ήθελα να μειώσω τον θόρυβο με τον εν λόγω setup και απ όσο έψαξα ήταν το πιο αποτελεσματικό ως προς αυτό, χωρίς να ξεφεύγει στην τιμή σα το shure.


6C439B1882D16F340A078F3C916224A1DD7D20D1
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Να ρωτήσω κάτι που το έχω εδώ και αρκετό καιρό απορία.
Πριν από πάρα πολλά χρόνια είχα παίξει πρώτη φορά το No One Lives Forever (αντιγραμένο) και είχα ξετρελλαθεί βέβαια. Τότε GPU είχα την NVIDIA Riva TNT2 M64 (αυτό το όνομα δεν ξεχνιέται!). Αγόρασα μετά το 2 (αυθεντικό), που όμως δεν ξεκινούσε καν το παιχνίδι, διότι (όπως το είχα ψάξει τότε) ήθελε GPU κάτι με τεχνολογία transform and lighting. Τελοσπάντων αργότερα απέκτησα την FX5200 και το έπαιξα. (Παρεπιπτόντως, μετέπειτα είχα διαβάσει πολλά αρνητικά για την FX5200, αλλά εμένα με κράτησε πολλά χρόνια).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι στην εποχή μας υπάρχει πια τεχνολογία που έχει ένα σύστημα (και που δεν έχει ένα άλλο) και που σου επιτρέπει (ή σε αποτρέπει) το/απ' το να παίξεις ένα παιχνίδι; 'Η μπορείς να το παίξεις, αλλά με χαμηλότερες επιδόσεις; Με άλλα λόγια, αν δεν πιάνεις τα minimum, δεν ξεκινάει το παιχνίδι καν, ή ξεκινάει και μπορείς να το παίξεις με όλα στο low;

Π.χ. το C77 θέλει ελάχιστο CPU 3,4Ghz. Εγώ έχω 3,2Ghz. Και GPU με 4 GB, ενώ έχω 2. Δηλαδή δεν ξεκινάει καν, ή ξεκινάει μεν, αλλά πρέπει όλα χαμηλά;
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,669
το C77 θέλει ελάχιστο CPU 3,4Ghz.
Πού το είδες αυτό; στο steam δεν βλέπω τέτοια παπαριά. Όχι για GHz δεν έχουν σημασία για το αν θα τρέξει (και δεν είναι καλό μέτρο και για το αν τρέχει καλά, υπάρχει αριθμός πυρήνων και cpi που έχουν μεγαλύτερη σημασία)

Και GPU με 4 GB, ενώ έχω 2.
Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι στην εποχή μας υπάρχει πια τεχνολογία που έχει ένα σύστημα (και που δεν έχει ένα άλλο) και που σου επιτρέπει (ή σε αποτρέπει) το/απ' το να παίξεις ένα παιχνίδι; 'Η μπορείς να το παίξεις, αλλά με χαμηλότερες επιδόσεις; Με άλλα λόγια, αν δεν πιάνεις τα minimum, δεν ξεκινάει το παιχνίδι καν, ή ξεκινάει και μπορείς να το παίξεις με όλα στο low;

Για την GPU κοιτάς την έκδοση API (Vulkan ή Direct3D ή OpenGL ). Αν το παιχνίδι το απαιτεί και δεν το έχεις την πάτησες.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Πού το είδες αυτό; στο steam δεν βλέπω τέτοια παπαριά. Όχι για GHz δεν έχουν σημασία για το αν θα τρέξει (και δεν είναι καλό μέτρο και για το αν τρέχει καλά, υπάρχει αριθμός πυρήνων και cpi που έχουν μεγαλύτερη σημασία)

Ευχαριστώ.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,669
έχουν απλά κάνει κόπυ-πέϊστ "Intel Core i5-3570K 3.4GHz" Τα γιγαχερντς δεν είναι μέρος απαιτήσεων απλά μέρος κόπυ-πέϊστ.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι στην εποχή μας υπάρχει πια τεχνολογία που έχει ένα σύστημα (και που δεν έχει ένα άλλο) και που σου επιτρέπει (ή σε αποτρέπει) το/απ' το να παίξεις ένα παιχνίδι; 'Η μπορείς να το παίξεις, αλλά με χαμηλότερες επιδόσεις; Με άλλα λόγια, αν δεν πιάνεις τα minimum, δεν ξεκινάει το παιχνίδι καν, ή ξεκινάει και μπορείς να το παίξεις με όλα στο low;

Υπάρχει, αλλά συνήθως έχει να κάνει με παλιό εξοπλισμό που δεν υποστηρίζει π.χ. DX12 ή κάποια instructions νεότερων επεξεργαστών. Πάντως το φαινόμενο είναι αρκετά σπάνιο καθώς οι εταιρίες φροντίζουν να υποστηρίζουν hardware αρκετών γενεών. Τα system requirements συνήθως είναι ενδεικτικά και όχι υποχρεωτικά, έχω τρέξει πολλά games κατά καιρούς με κατώτερο από τον minimum εξοπλισμό χωρίς θέματα.
 
Top Bottom