What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Με Ξεφτίλισε το Ρεύμα, Μάνα μου δεν είναι Πσέμα

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Αυτο που ξερω ειναι οτι ο δημος μου πινει το αιμα. Πληρωνω περισσοτερα τον δημο απο οτι την ΔΕΗ.
Απο τρεις λογαριασμους που γλυτωσαν την ανακυκλωση και χωρις να μπω σε αναλυσεις. βαργιεμαι.
Καταναλωση: 6KWh
Δημος: 20,67€
Πληρωμη: 27€

καταναλωση: 0 KWh
Δημος: 15,37€
Πληρωμη: 18€

Ο πιο παχυς λογαρισμος που ειχα ηταν
Καταναλωση: 0 KWh
Δημος: 20€
Πληρωμη: 67€

Τα 43€ ειναι απο τον προηγουμενο λογαριασμο που δεν πληρωσα επειδη ο ταχυδρομος επαιζε το τσουτσουνακι του.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,331
Δηλαδη το μονο που εχω να κανω για να υπολογισω την τιμολογιση ειναι να λυσω αυτη την εξισωση;

ex.jpg

Ευκολάκι, με Matlab!!

:p :p :p
βασικά μια απλή γραμική της μορφής αx+β είναι σε διακοπτόμενα διαστήματα!!!
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Τελευταια φορα που τραβαω τζουρα ενω διαβαζω, πνιγηκα απο το γελιο.
θα κανω δουλεια και αν βρω γκομενα που εβγαλε το μαθηματικο;
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,531
@mike299 η ρήτρα είναι μόνο στους εκκαθαριστικούς στη ΔΕΗ. Σε άλλους παρόχους βάζουν και στον έναντι

Γενικά όποιος έχει οικιακό στη ΔΕΗ και του βγαίνει η κιλοβατόρα πάνω απο 18 λεπτά (Διαιρείς το κομμάτι ΔΕΗ στον εκκαθαριστικό με τις κιλοβατόρες που έκαψες και το βρίσκεις) να βάλει το my home enter+ και να ζητήσει νυχτερινό τιμολόγιο στον ΔΕΔΔΗΕ που είναι 13 λεπτά η κιλοβατόρα της ώρες του νυχτερινου. Σου δίνει δώρο 50 ευρώ στο πρώτο λογαριασμό το συγκεκριμένο πακέτο, έχεις green pass δωρεάν και ασφαλιστήριο για το σπίτι. Συμφέρει καλύτερα αυτή τη στιγμή από myhome enter εξαιτίας του 50ευρου. Είναι σαν να έχεις δωρεάν τα πάγια ενός χρόνου αν τα βάλεις κάτω.
Για τα μη οικιακά τιμολόγια αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ δεν έχει κάποιο άλλο οικονομικό προιον αλλά θα κάνουν κάτι σύντομα.

@nitro912gr πράγματι υπάρχει βοήθεια και από το κράτος και από τη ΔΕΗ. Οπότε πολλές φορές σε οικιακό δεν συμφέρει να βάλεις κανένα πρόγραμμα, σου βγαίνει η κιλοβατόρα πιο φθηνά, ειδικά αν δεν κάνεις μεγάλη κατανάλωση περίπου 2000+ κιλοβατόρες στο 4μηνο.

Κρίμα για όσους δεν πρόλαβαν τις παλιές τιμές του myhomer enter για οικιακά που ήταν 0,10 ημέρας/0,08 νύχτας μέχρι 2/12/21 για δύο χρόνια πάντως. Τότε ήταν ξεκάθαρο πως όλοι πρέπει να το βάλουν. Τώρα εξαρτάται την κατανάλωση που κάνεις αν πρέπει ή όχι
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,331
Τελευταια φορα που τραβαω τζουρα ενω διαβαζω, πνιγηκα απο το γελιο.
θα κανω δουλεια και αν βρω γκομενα που εβγαλε το μαθηματικο;

Μπορώ να σε βοηθήσω, και εγώ με πολύ λογική και φιλική τιμή!! Και θα σου έρθει πιο φτηνά από σύντροφο που έβγαλε το μαθηματικό!! :p :p :p :p

Πάντως τώρα που τέλειωσα το μάστερ, κατάλαβα πόσο λάθος μας δίδασκαν τα εφαρμοσμένα μαθηματικά και στο Λύκειο και στο Πανεπιστήμιο!! Γλιτώνεις πολλές κόλλες Α4, άμα απλά ζωγραφίζεις την εξίσωση με το MatLab
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
εγω δεν μπορω να ζωγραφισω καμενο σπιρτο.
Πιστευω οτι μια συντροφος που εβγαλε το μαθηματικο θα μου βγει ακριβοτερη απο λογιστη που τα βλεπει ολα διπλα.
Εχεις δικαιο....
αλλα ο ρεαλισμος λεει οτι πως οτι και αν σου στειλουν, πρεπει να το πληρωσεις, ξερεις δεν ξερεις.

προτιμω να πληρωνω με λιγοτερο κοπο. Ευτηχως οι λογαριασμοι του ρευματος μου ειναι πολυ φιλικοι με την θεληση που εχω να σερνω το κορμι μου στην ζωη.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Επειδη το θεμα ειναι οι λογαριασμοι, θα προσθεσω την ΕΥΔΑΠ.
Πριν παρω τηλεφωνο και αρχισω τις μπαναγιες, Εχετε πληροφοριες για το θεμα διακοπη;

Ο ταχυδρομος της περιοχης ειναι για πολλα χαστουκια. Καποιοι γειτονες εχουν ηδη κανει παραπονα γιατι υπαρχει περισσοτερο γεγονος παρα φημη, οτι ο ταχυδρομος, συνηθως, πεταει γραμματα και λογαριασμους σε ενα οικοπεδο και εχει μετατρεψει την φαση σε DIY.
Αυτο το γνωριζω απο γειτονα, που του το ειπε γειτονας, απο κοντινη γειτονια. Αυτη ηταν η απαντηση στην ερωτηση μου εαν πηραν λογαριασμους το τελευταιο 4μηνο+

Σημερα, μετα απο πολυ καιρο, βρηκα στην πορτα μου λογαριασμο της ΕΥΔΑΠ. Σιγουρα, καποιος ανθρωπος τον βρηκε πεταμενο, οπως εχω βρει εγω πεταμενο λογαριασμο, οχι δικο μου, και φιλοτιμηθηκε να μου τον φερει και σε καμια περιπτωση δεν ηταν ο ταχυδρομος.
Το γραμματοκιβωτιο ειναι ειναι πριν πορτα του σπιτιου. Εδω δεν ερχεται στο γραμματοκιβωτιο, θα κανει το εξτρα βημα για την πορτα;

Anyway
Ανοιγω τον λογαριασμο, εχει εξτρα απο προηγουμενες ωφειλες, που εγω δεν ειδα ποτε. Συνολο λογαριασμου 38€.
Λεω κομπλε, τι βενζινη τι νερο. Τοτε ηταν που παραλιγο να γινω καμικαζι αυτοκτονιας.
"Ανεξαρτητα απο την ληξη του τρεχοντος, εκκρεμει διακοπη υδροδοτησης."

Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση; βασικα δεν ειμαι σε θεση να τους παρω τηλεφωνο πριν μαθω 1-2 πραγματα και πριν ηρεμισω λιγο γιατι θα γινουν πραγματα τα οποια θα τα μετανοιωσω, αφου τα κανω.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,537
η ευδαπ κουνέλο μου, το λεω ηρεμα και καθαρα, αποτελει το μεγαλυτερο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ισως παγκοσμιως, σε κοινωφελη οργανισμο.
ειναι γνωστο το θεμα που αναφερεις. απ οτι ειχα ακουσει, μεχρι πριν κανα δυο χρονια, τους λογαριασμους τους μοιραζανε τα ελτα και φτανανε σε ημερομηνιες ψιλονορμαλ (αν και διαχρονικα φτανανε πιο αργα απ οτι θα πρεπε κι ειχες μικροτερα ημερολογιακα περιθωρια εξοφλησης).
μετα ηρθε η γνωστη acs, που ανελαβε την διανομη. μπαχαλο μεγατονων. δεκαδες ανθρωποι που ξερω, δεν πηραν ποτέ τους λογαρισμους ή τους πηραν 2 μαζι ξερωγω, στην ημερομηνια που θα πρεπε να παρουν τον δευτερο. και χωρις ντροπη τα ζωα της ευδαπ απειλουσανε με κοψιμο υδρευσης και βουταγανε και τους τοκους.

μεχρι που εγινε τεραστιο θεμα, περσι νομιζω (συνηθως αυτα στην ελλαδαρα μας περνανε στο ντουκου, φαντασου τι επανασταση ξεσηκωθηκε για να γινει θεμα) κι αρχισε να τα μαζευει η ευδαπ. πριν κανενα τριμηνο εκει κατα τα χριστουγεννα επαθα κι εγω περιπου το ιδιο. ο πρωτος ηρθε με τρελλη καθυστερηση, τον πληρωνω χωρις τοκους, γιατι ειχε παραδεχτει την μαλακια της η ευδαπ, (το γραφανε και στο σαιτ τους) και ερχεται ο δευτερος μετα απο κανενα διημερο και μου λεγε χρωστας και τον πρωτο. μπαινω να πληρωσω τον δευτερο μονο, στο σαιτ της ευδαπ σιγουρος ο ερμος οτι θα εχει γινει "ρηφρες" η φαση στο ονομα μου στα αρχεια της ευδαπ.
δεν μ αφηνε. συγκεκριμενα του εβαζα το ποσό του δευτερου μονο και μου ελεγε οτι χρωσταω κι άλλα και περιμενε να πατησω confirm κατα καποιον τροπο. δηλαδη, λες και ηταν λαθος μου η καθυστερηση, να τον εχω πληρωσει και να παραδεχτω οτι δεν τον εχω πληρωσει. σκοτεινιασαν ολα. πηρα τηλ. αλλά ευτυχως γι αυτους δεν το σηκωσαν (μαλλον δεν ηταν τυχαιο, ΠΟΤΕ δεν σηκωνουν τηλεφωνο). μπαινω μεσω τραπεζικου μου λογαριασμου και πληρωσα την διαφορα, γιατι εκει σ αφηνει να πληρωσεις οτι ποσό θες, αλλα ειχα το αγχος οτι οι μαλακες θα συνεχισουν να θεωρουν οτι τους χρωσταω. στον τελευταιο που μου ηρθε προχτες, φαινεται να λυθηκε το θεμα παραδοξως. αλλά ποτε δεν ξερεις τι θα σου σκασει σε επομενο λογαριασμο. αυτα ειναι λιγο τζογος. αμα εισαι τυχερος, ολα καλα.

α, κι ενα αλλο χαριτωμενο. μεχρι πριν κανενα εξαμηνο που ειχα ψαξει, ηταν ο μονος οργανισμος που δεν ειχε συστημα ειδοποιησης εκδοσης λογαριασμου. οι αθρωποι ζουσαν στο 1970. μονο μετα τον χαμο που συνεβη, αναγκαστηκαν να δημιουργησουν ενα συστημα, που αν υπηρχε εξαρχης, θα ειχαν λυθει ολα τα θεματα. οπότε, εστω απο δω κι εμπρος, μπες γραψου και θα χτυπαει sms για να μπαινεις να βλεπεις το μπιλιέτο χωρις να περιμενεις πότε θα δεησει η acs η τα ελτα να σε θυμηθουν.

καλα ξεμπερδεματα ευχομαι. μακαρι και για σενα, αλλά κυριως γι αυτους, να τους πετυχεις στο τηλεφωνο. δε θα ταν καλη ιδεα να πας αυτοπροσωπως, γιατι προβλεπω οτι θα λερωθει το, ασπρο σαν το χιονι της νεας υορκης, ποινικο σου μητρωο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Φαινεται οτι εκανα πολυ καλα και ζητησα πληροφοριες πριν τους παρω τηλεφωνο. Θα προσπαθησω να μπουκαρω ψηφιακα, μπας και λυθει το προβλημα στην μελλοντικη του μορφη.
Αυτο το "εκκρεμει η διακοπη" που ειναι τερμα ξεκαρφωτο. Ναι ρε φιλε, πως θα το κανω να μην εκκρεμει; αφου ηρθε ο λογαριασμος, γιατι δεν ειναι μεσα και η λυση της εκκρεμοτητας; Αφου το θεμα ειναι χρηματικο.

Τετοια προβληματα δεν ειχα στην Αφρικη, Μιλαμε για περιοχες οπου την τριτη, πρεπει να σηκωθεις4.30 με 5 τα ξημερωματα, για να δωσεις τα σκουπιδια στον σκουπιδιαρη, χερι με χερι. deal στα σκοταδια, (γιατι οι δρομοι δεν εχουν ρευμα, συνηθως ουτε τα σπιτια) κι ετσι.

Ευτηχως μου ηρθε μηνυμα οτι θα φυγω απο αυτη την χωρα. Δυστηχως οχι αυριο.
Καλυτερα περνουσα στον τριτο κοσμο. Αυτη την φορα θα ειναι και η τελευταια.
Δεν ξαναγυριζω ουτε εαν μου ταξει ο κυργιακος 40 παρθενες και επιδομα διαβιωσης στην Ελλαδα.

Ευτηχως, ο Κουνελος δεν τα παιρνει ευκολα στο κρανιο. Ευτηχως, ο βαθμος δυσκολιας για να αντιδρασει το κουνελι ειναι ακομα μεγαλυτερος.
Το κακο ειναι οτι εαν σπρωξω τα αυτια μου πισω και παρω φορα, θα γινουν πολλα πραγματα.
Αν μου τα κανουν πεπονια, θα τους αφησω να το κοψουν. Θα μετακομισω στο σπιτι #2.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
FIY
Πηρα τηλεφωνο στην ΕΥΔΑΠ, με χρεωση, γιατι η γκρινια δεν ειναι δωρεαν. Δεν μπορεις κυριε να γκρινιαζεις δωρεαν, τα ψυχοφαρμακα κοστιζουν.
Αναμονη λιγοτερο απο λεπτο!!! Μου ειπαν οτι αφου πληρωσα ειμαι κομπλε και παραδεχτηκαν οτι παιζει σοβαρο προβλημα με το ταχυδρομειο, που δεν θα το φτιαξουν ποτε.
Το παλικαρι που μιλησα πρεπει να εχει τραβηξει τον δικο του Γολγοθα. Ηταν μεταξυ, τα εχω ακουσει ολα και παιρνω λεξοτανιλ.
Η αληθεια ειναι οτι με το καθε πληκτρο που πατουσα εριχνα και εναν αντιχριστο. Στην διαρκεια της αναμονης σκεφτηκα οτι δεν μου φταιει ο ατυχος που θα μιλησει μαζι μου.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
αλλά θα κάνουν κάτι σύντομα.
Θαθα (τονος στην παραληγουσα) Θαθαθαθα (στην προπαραληγουσα ο τονος) Μας ταχε πει κι ο "Μαζυ θα προχωρησουμε" αλλα προχωρησε μονος του και μας αφησε πισω με τον "Αντ' αυτου*
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
στην Αφρικη, Μιλαμε για περιοχες οπου την τριτη, πρεπει να σηκωθεις4.30 με 5 τα ξημερωματα, για να δωσεις τα σκουπιδια στον σκουπιδιαρη,
ελα ρε? βαλανε σκουπιδιαρεους στην πολη την μαυρικια? Δεν ειναι δικη μου εκφραση, ετσι την αποκαλουν οι Ελληνες του Durban. Χροοοονια, εχω να περασω, απο εκει.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,694
πάρτε καλούμπα και συνδεθείτε με τα αμέτρητα φωτοβολταϊκά

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
Σημερα, την ακουσα κι εγω. Πρεπει να εχω το καλυτερο παραδειγμα.
Στο σπιτι #2 που εχω να πατησω απο Σεπτεμβρη, εννοω να αραξω, να αναψω κανενα φως. Εσκασε λογαριασμος 89€ και ειχα και μια εκπτωση 11€, να ειστε καλα ρε παιδια. Ο μοναδικος καταναλωτης, το ψυγειο, που κακως το αφησα στην πριζα.

Στο σπιτι που μενω και χρησιμοποιω συσκευες.... τα εχω πει. Τι κανουν αυτοι οι τυποι; αλλοι δουλευουν απο τα σπιτια τους και αλλοι δουλευουν απο το ψυχιατρειο.
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,825
πάρτε καλούμπα και συνδεθείτε με τα αμέτρητα φωτοβολταϊκά

Θυμάμαι ότι διάβαζα κάπου ότι στην Αυστραλία έχουν μεγάλο πρόβλημα γιατί οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών πειράζουν την συσκευή που ρυθμίζει την τάση πάνω από το επιτρεπτό όριο, για να ανεβάζουν την παρεχόμενη ισχύ από αυτούς στο δίκτυο, με αποτέλεσμα να καίγονται συσκευές γιατί τροφοδοτούνται με υψηλή τάση.
Φαντάσου τι έχει να γίνει εδώ που το δίκτυο μας είναι ούτως ή αλλιώς για τα ανάθεμα
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,422
Θυμάμαι ότι διάβαζα κάπου ότι στην Αυστραλία έχουν μεγάλο πρόβλημα γιατί οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών πειράζουν την συσκευή που ρυθμίζει την τάση πάνω από το επιτρεπτό όριο, για να ανεβάζουν την παρεχόμενη ισχύ από αυτούς στο δίκτυο, με αποτέλεσμα να καίγονται συσκευές γιατί τροφοδοτούνται με υψηλή τάση.
Φαντάσου τι έχει να γίνει εδώ που το δίκτυο μας είναι ούτως ή αλλιώς για τα ανάθεμα
bro δεν γίνεται αυτό, η τάση ορίζεται από τους μετασχηματιστές του διανεμητή.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,469
πάρτε καλούμπα και συνδεθείτε με τα αμέτρητα φωτοβολταϊκά

Ο Πανουσης ελεγε:
"Η ποδαριλα του φανταρου κανακαρη σου
Μου κοβει την ανασα"

Για μενα, ειναι μια υποθεση που βρωμαει. Ο λογος που στηνονται αυτα τα πραγματα, ειναι για την απεξαρτηση απο τους παλιους και ρυπογονους τροπους παραγωγης ενεργειας. Απο την μια εχουμε αυτο το αρθρο και απο την αλλη εχουμε τον κυργιακο να εγκαινιαζει αιολικα παρκα πολυεθνικων εταιριων.
Οταν ο πρωθυπουργος εγκαινιασε το αιολικο παρκο της Enel green power δηλωσε, επισημα, οτι με αυτο το παρκο (το συγκεκριμενο) θα πετυχουμε απεξαρτηση απο τον λιγνιτη ως το 2028, απελευθερωση της αγορας ενεργειας γκουχΔΕΗγκουχ, μειωση των εισαγωγων ενεργειας. Για το συγκεκριμενο παρκακι, ειχαν ανακοινωσει οτι θα παραγει 480 GWh ετησιως.

Εχουμε τον κυργιακο να θελει ενεργειακη συνδεση με την Αιγυπτο, επειδη εκει τα αιολικα παρκα ειναι στην ερημο και δεν επηρεαζουν την γεωργικη παραγωγη.
Ειναι μεγαλο το κουβαρι που πρεπει να ξετυλιξω, δεν θα το κανω, αλλα πιστευω οτι αυτο που συμβαινει, ειναι οτι ο κυργιακος δεν θελει να κοψει την πιτα με τους τυχοδιωκτες.

Οποιος παρει σβαρνα τα πρωθυπουργικα εγκαινια "πρασινων ενεργειων" και διαβασει τις δηλωσεις, που ειναι πολλες, θα καταλαβει οτι κατι δεν παει καλα.
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,825
bro δεν γίνεται αυτό, η τάση ορίζεται από τους μετασχηματιστές του διανεμητή.
To complicate matters further, some solar installations are exporting more than their inverter size (without agreement), which increases voltage rise within the network.
Link
Δεν είναι αυτό το άρθρο, εκείνο ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες. Το βάζω μόνο για να δείξω ότι πράγματι υπάρχει το πρόβλημα
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,670

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,531
Βγήκαν νέα προγράμματα ΔΕΗ myHome HeatPump για όσους ενδιαφέρονται για θέρμανση με αντλία θερμότητας και σύντομα θα υπάρχει και η υπηρεσία να προσθέσεις ασφαλιστήριο ακινήτου σαν αυτό που σου δίνει το πρόγραμμα Myhome Enter+ ακόμα και σε επαγγελματικά συμβόλαια.
Οι τιμές στα προγράμματα myhome enter/myhome enter+/myhome online ανέβηκαν πάλι δυστυχώς. Τυχεροί όσοι με άκουσαν και πρόλαβαν με 0.18/0,13 και άρχοντες του χωριού όσοι έβαλαν με 0.10/0,08 που ήταν μέχρι 3/12/21. Πλέον οι τιμές στα myhome enter/myhome enter+ ανέβηκαν 0.245/0,18 και 0,229/0,176 στο myhome online.
Για τα Γ21/Γ22/Γ23 προς τα παρών δεν έχω επίσημη ενημέρωση για πότε θα βγουν νέα προιόντα ακόμα. Stay tuned!
 
Last edited:
Top Bottom