η ευδαπ κουνέλο μου, το λεω ηρεμα και καθαρα, αποτελει το μεγαλυτερο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ισως παγκοσμιως, σε κοινωφελη οργανισμο.
ειναι γνωστο το θεμα που αναφερεις. απ οτι ειχα ακουσει, μεχρι πριν κανα δυο χρονια, τους λογαριασμους τους μοιραζανε τα ελτα και φτανανε σε ημερομηνιες ψιλονορμαλ (αν και διαχρονικα φτανανε πιο αργα απ οτι θα πρεπε κι ειχες μικροτερα ημερολογιακα περιθωρια εξοφλησης).
μετα ηρθε η γνωστη acs, που ανελαβε την διανομη. μπαχαλο μεγατονων. δεκαδες ανθρωποι που ξερω, δεν πηραν ποτέ τους λογαρισμους ή τους πηραν 2 μαζι ξερωγω, στην ημερομηνια που θα πρεπε να παρουν τον δευτερο. και χωρις ντροπη τα ζωα της ευδαπ απειλουσανε με κοψιμο υδρευσης και βουταγανε και τους τοκους.
μεχρι που εγινε τεραστιο θεμα, περσι νομιζω (συνηθως αυτα στην ελλαδαρα μας περνανε στο ντουκου, φαντασου τι επανασταση ξεσηκωθηκε για να γινει θεμα) κι αρχισε να τα μαζευει η ευδαπ. πριν κανενα τριμηνο εκει κατα τα χριστουγεννα επαθα κι εγω περιπου το ιδιο. ο πρωτος ηρθε με τρελλη καθυστερηση, τον πληρωνω χωρις τοκους, γιατι ειχε παραδεχτει την μαλακια της η ευδαπ, (το γραφανε και στο σαιτ τους) και ερχεται ο δευτερος μετα απο κανενα διημερο και μου λεγε χρωστας και τον πρωτο. μπαινω να πληρωσω τον δευτερο μονο, στο σαιτ της ευδαπ σιγουρος ο ερμος οτι θα εχει γινει "ρηφρες" η φαση στο ονομα μου στα αρχεια της ευδαπ.
δεν μ αφηνε. συγκεκριμενα του εβαζα το ποσό του δευτερου μονο και μου ελεγε οτι χρωσταω κι άλλα και περιμενε να πατησω confirm κατα καποιον τροπο. δηλαδη, λες και ηταν λαθος μου η καθυστερηση, να τον εχω πληρωσει και να παραδεχτω οτι δεν τον εχω πληρωσει. σκοτεινιασαν ολα. πηρα τηλ. αλλά ευτυχως γι αυτους δεν το σηκωσαν (μαλλον δεν ηταν τυχαιο, ΠΟΤΕ δεν σηκωνουν τηλεφωνο). μπαινω μεσω τραπεζικου μου λογαριασμου και πληρωσα την διαφορα, γιατι εκει σ αφηνει να πληρωσεις οτι ποσό θες, αλλα ειχα το αγχος οτι οι μαλακες θα συνεχισουν να θεωρουν οτι τους χρωσταω. στον τελευταιο που μου ηρθε προχτες, φαινεται να λυθηκε το θεμα παραδοξως. αλλά ποτε δεν ξερεις τι θα σου σκασει σε επομενο λογαριασμο. αυτα ειναι λιγο τζογος. αμα εισαι τυχερος, ολα καλα.
α, κι ενα αλλο χαριτωμενο. μεχρι πριν κανενα εξαμηνο που ειχα ψαξει, ηταν ο μονος οργανισμος που δεν ειχε συστημα ειδοποιησης εκδοσης λογαριασμου. οι αθρωποι ζουσαν στο 1970. μονο μετα τον χαμο που συνεβη, αναγκαστηκαν να δημιουργησουν ενα συστημα, που αν υπηρχε εξαρχης, θα ειχαν λυθει ολα τα θεματα. οπότε, εστω απο δω κι εμπρος, μπες γραψου και θα χτυπαει sms για να μπαινεις να βλεπεις το μπιλιέτο χωρις να περιμενεις πότε θα δεησει η acs η τα ελτα να σε θυμηθουν.
καλα ξεμπερδεματα ευχομαι. μακαρι και για σενα, αλλά κυριως γι αυτους, να τους πετυχεις στο τηλεφωνο. δε θα ταν καλη ιδεα να πας αυτοπροσωπως, γιατι προβλεπω οτι θα λερωθει το, ασπρο σαν το χιονι της νεας υορκης, ποινικο σου μητρωο.