Με Ξεφτίλισε το Ρεύμα, Μάνα μου δεν είναι Πσέμα

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Έχω αρχίσει την μελέτη για επιστροφή στην ΔΕΗ και εγώ, τουλάχιστον το γραφείο, η elpedison έχει το θράσος να μου λέει ότι θα με χρεώσει 1€ και μετά θα δει τι έκπτωση θα μου κάνει... οκ θα πάω ΔΕΗ και μετά θα δω τι θα κάνω...

Το θέμα είναι τι να πρωτοκόψουμε ρε φίλε; κλιματιστικό έχω μόνο στο γραφείο, το δούλεψα ελάχιστα το καλοκαίρι ευτυχώς ζόρια έκανε λίγα φέτος η ζέστη, στο σπίτι θερμοσίφωνο τώρα το καλοκαίρι ανοίγουμε λίγο και μας βγάζει 2-3 μέρες κάπως την γλιτώνουμε, την κουζίνα όμως; είμαστε πολύ εξαρτημένοι από το φαγητό σε ηλεκτρική κουζίνα, να σταματήσω να ψήνω το τοστ; οκ αν και 10 λεπτά 750W δεν ξέρω τι επιβάρυνση είναι.

Γενικά δε βλέπω πολλές αντιδράσεις, περίεργο δηλαδή πως και δεν κατεβάζει κόσμο κανένα άλλο κόμμα ας πούμε;

Το μόνο κόμμα που θα κατεβάσει κόσμο είναι το ΚΚΕ, είτε έμμεσα είτε άμεσα. Ο κόσμος όμως θα περιμένει τον Βελόπουλο.

να πεις στην Ελοεντισον να κόψει τις μαλακιες. Η αφαίρεση γίνεται απεθειας στον λογαριασμό και σε καμία περίπτωση δεν ερχεται πιστωτικό μετά. Πάνε να σε δέσουν. Τι συμβόλαιο έχεις; Κυμαινόμενο; Επισης γράψε πιο αναλυτικά τι σου είπαν.

Η μεταφορά στο Γ1 είναι μονόδρομος για να πάρουν πόδι οι ιδιώτες αλλά όπως είπαμε απαιτούνται κι αλλά βήματα ώστε να αλλάξει η κατάσταση. Η εξοικονομηση δεν ωφελεί πουθενά. 500 kWh θα τις κάψεις. Και αυτό σημαίνει τουλάχιστον 500αρου άπαξ και φύγει η επιδότηση

Το μόνο κόμμα που θα κατεβάσει κόσμο είναι το ΚΚΕ, είτε έμμεσα είτε άμεσα. Ο κόσμος όμως θα περιμένει τον Βελόπουλο.

να πεις στην Ελοεντισον να κόψει τις μαλακιες. Η αφαίρεση γίνεται απεθειας στον λογαριασμό και σε καμία περίπτωση δεν ερχεται πιστωτικό μετά. Πάνε να σε δέσουν. Τι συμβόλαιο έχεις; Κυμαινόμενο; Επισης γράψε πιο αναλυτικά τι σου είπαν.

Η μεταφορά στο Γ1 είναι μονόδρομος για να πάρουν πόδι οι ιδιώτες αλλά όπως είπαμε απαιτούνται κι αλλά βήματα ώστε να αλλάξει η κατάσταση. Η εξοικονομηση δεν ωφελεί πουθενά. 500 kWh θα τις κάψεις. Και αυτό σημαίνει τουλάχιστον 500αρου άπαξ και φύγει η επιδότηση
δεν μπορούν να με δέσουν από τον Αύγουστο και μετά μπορείς να αλλάξεις χωρίς πέναλτι να πας όπου θες. Δεν έχω μιλήσει μαζί τους, είναι οι τιμές που ανακοινώθηκαν για Σεπτέμβρη. Ναι κυμαινόμενο γιατί μου είχαν πει το Ιανουάριο που έληξε το παλιό σταθερό ότι θα με πάνε από τα 0.08 στα 0,20... αχ που να ήξερα...

Όταν Έλεγα να σε δέσουν, εννοούσα με φοβερές. Γιατί όταν ο άλλος περιμένει να πάρει λεφτά πίσω, παραμένει στον ίδιο πάροχο. Σαν την εκπτωτική λαμόγια του ηρωνα.

Επίσης εχε στο νου σου ότι πλέον είναι καλο, ανεξάρτητα από το που θα καταλήξεις, να ενημρωνεις μόνος σου την ενδειξη του μετρητή για να μην πέσει ούτε κιλοβατώρα σε χρεώσεις επόμενου μήνα. Οπως καταλαβαίνεις κάθε μήνας θα είναι και πιο ακριβοσ από τον προηγούμενο μέχρι να κάτσει κάπου η μπίλια και να κάνουν μικρές διακυμάνσεις οι πάροχοι, ανάλογα με το ποσα τους λείπουν.

Ημουν στο Γ1Ν1 της ΔΕΗ με 0,11 μερα και 0,079 νυχτα. Δεν προλαβα δυστυχως την προσφορα στα τελη 2021 για κλειστο συμβολαιο χωρις Ρητρα Αναπροσαρμογης με αυτες τις τιμες. Προλαβα ομως να το γυρισω το Μαρτη του 2022 με 0,18 μερα και 0,11 νυχτα για 12 μηνες.

Στο θεμα της οικονομιας ειναι μετρημενα κουκια αυτα που μπορεις να κανεις. Ειμαστε 4 ατομα, η κουζινα δουλευει 2-3 φορες τη μερα, το πλυντηριο καθε μερα, το pc 14-16 ωρες, εχουμε ηλιακο, δυνατους ανεμιστηρες οροφης και εναν δυνατο επιδαπεδιο. Ολες οι λαμπες ειναι Led, εχουμε αρκετο φυσικο φως, το διαμερισμα ειναι σε οροφο προστατευμενο πανω κατω δεξια αριστερα και εχει μονωση μεσα στους τοιχους. Αναβουμε κεντρικη θερμανση (πετρελαιο) και το σπιτι γινεται φουρνος το χειμωνα με κοστος 500-700Ε (τιμες προ Ουκρανιας). Το μονο που μενει να μαζεψω ειναι το πλυντηριο ρουχων 10ετιας το οποιο θα αλλαχθει φετος.

Στο διαστημα 01/04 - 31/07 καψαμε 723ΚWh, αντε πες στρογγυλα 200KWh το μηνα για τους μηνες που δεν βγαζει ηλιο και αναβω θερμοσιφωνα για μπανιο. Ποσο πιο κατω να παει;

Πρακτικα αν εχεις συγχρονη κουζινα, πλυντηριο, μονο η προσθηκη ηλιακου θα κανει διαφορα. Για θερμανση, αν εχεις πεσει στην αναγκη του κλιματισμου, δεν υπαρχει λυση.

Παντως με τις τιμες να ανεβαινουν κατα πως γουσταρει ο καθε ΑΕ, ειναι αστειο να μιλαμε για ατομικη ευθυνη.

Το aircon μπορει να βγαινει φτηνοτερο απο τον κλασσικο ανεμιστηρα αλλα χρειαζεται και η σωστη μονωση.
Εντελως τυχαια, ολα αυτα επεσαν πανω στην προωθηση των ηλεκτρικων αυτοκινητων.
proxy-image

Με αυτο προσπαθει να κανει κατι δουλειες ενας φιλος εδω χαμου.
Αυτο ειναι το μεγαλο μοντελο. Για αυτο δεν εχω πληροφοριες αλλα απο οτι μου εχει ο φιλος, με 4 τετοια καλυπτεις μια γειτονια.
Το μικρο, που εχει και ροδες για να το παιρνεις στο εξοχικο σου. Λειτουργει ακομα και αν εχει πεσει 4 μετρα χιονι. Αποθηκευει ενεργεια μεχρι 4 μηνες και παρεχει, εκτος απο ζεστο νερο, ενεργεια για ενα σπιτι, ακομα και για το aircon.
κουζινα, υπολογιστη, πλυντηριο κτλ τα καλυπτει ανετα.
Αυτη την στιγμη γινονται καποιες συνομιλιες σε επιπεδο κρατικο. Καποια κρατη ενδιαφερονται πολυ να το αγορασουν πχ η Ινδια γιατι δεν χρειαζεσαι 20 βοσκοτοπια για να απλωσεις κουβερτα με solar panel. σωστε τα προβατα.

Το μικρο κοστιζει 20 χιλιαρικα αλλα δεν θα ξαναδεις λογαριασμο για το ρευμα. Δεν γνωριζω εαν το μικρο εχει βγει στην αγορα.
Ο συγκεκριμενος φιλος μου εχει δωσει προσβαση σε καποιες δουλειες γιατι συνεργαζομαστε. Για το συγκεκριμενο προτζεκτ, οχι, και καλα κανει ο ανθρωπος γιατι ερχομαι εδω και σας τα κανω ολα εμετο.
Αυτες οι δουλειες ειναι τερμα εμπιστευτικες.
Μην περιμενετε να σας τα φερει ο κυργιακος γιατι αυτος κανει μπιζνες με τους φιλους του. Αυτος που εκανε την συγκεκριμενη εφευρεση δεν ειναι φιλος του.

Last edited:
Ηλιακη ενεργεια, η νεα μεθοδος. τα κλασσικα solar panel θα γινουν κατι σαν τις ατμομηχανες.

Εαν ο Πουτιν εριχνε λιγο νερο στο κρασακι του Ερντογαν, για τα ελληνοτουρκικα, τωρα θα του δωσει το μπουκαλι με το κρασι.
Η ελληνικη διπλωματια λειτουργει αψογα, εις βαρος μας.

[Hidden content]

Φαίνεται επαναστατικό! Έως 4 μήνες αυτονομία είναι απίστευτο νούμερο! Πόσες συστοιχίες μπαταριών έχει το μεγάλο δηλαδή;... Υπάρχουν αποτελέσματα δοκιμών που αποδεικνύουν όλα αυτά τα στοιχεία;

Λέλο έχεις φωτογραφία για το μικρό-φορητό;

Φωτο δεν εχω και αυτη την βρηκα ψαχνοντας αρκετη ωρα στο ιντερνετ, και ας ξερω το ονομα του κατασκευαστη και την εταιρια.
Ο φιλος μου εχει τα παντα, φωτο, βιντεο, προδιαγραφες γιατι θελει να τα πουλησει. Εγω δεν τα εχω στα χερια μου, απλα ακολουθω.
Αυτα ειναι πραγματα που εχω δει αλλα δεν μπορω να σας τα μεταφερω. Ειναι τα solar που ελεγα οτι περιμενω να πουληθουν στην Αφρικη.
Το συγκεκριμενο συστημα υπαρχει και λειτουργει και οπως ειπα, ηδη πολλα κρατη θελουν να το αγορασουν.
Την απορια με την μπαταρια την εχω κι εγω. Την πρωτη φορα που το ειδα νομιζα οτι ειναι ανεμιστηρας.

Ο @lucinos μπορει να αμφιβαλλει αλλα ειναι κατι που ειναι προς πωληση και αυτο το γνωριζω επειδη εαν γινει η πωληση, θα ωφεληθω κι εγω. Περιμενα και περιμενω, με αγωνια, διαφορες συναντησεις με την εδω κυβερνηση.
Ο φιλος μου εχει δει σε δραση ενα απο τα δοκιμαστικα μοντελα στην Ευρωπη. Εξω χιονι (1 μετρο, συμφωνα με τον φιλο μου) και το μεγαλο σπιτι ηταν με ολα τα φωτα αναμενα, ολες οι συσκευες αναμενες και το σπιτι ηταν τοσο ζεστο που ιδρωσε. Νομιζω οτι το μεγαλυτερο υπερ ειναι το καυτο νερο μεσα στο καταχειμωνο.
Ηταν καλο test drive.

οπως ειπε ο @Dim Gian Bot, ειναι επαναστατικο μηχανημα, σε ολα τα επιπεδα.
Ο Κουνελος ασχολειται μονο με πολυ μπροστα πραγματα.

Edit
το μικρο ειναι τοποθετημενο πανω σε trailer. κινουμενο ναι αλλα φορητο, δεν το λες.

@lelos kounelos: οπότε μιλάμε για προσπάθεια πώλησης της "ιδέας" σε κράτη ή ο φίλος σου διαθέτει και γραμμή παραγωγής; Και γιατί πώληση σε επίπεδο κρατών και όχι σε κάποιες μεγάλες πολυεθνικές; Πιστεύει ότι τα κράτη θα το διαχειριστούν καλύτερα το όλο θέμα;

Λελο στείλε πμ με καμιά πληροφορία γιατί για κάποιον λόγο δεν μου ανοίγει ούτε η φωτογραφία.

Σε συνέχεια της ευρωπαϊκής εξυπνάδας, περιμένω να χαιρετήσει κόσμος τον χειμώνα. Ειπώθηκε στην Ευρώπη να πάνε όσοι μπορούν στα καυσόξυλα, η γιαγιά μου στο χωριό γελάει, και στην αρχή οι τιμές πήγαν στα ουράνια και εν συνεχεία έπεσε πλαφόν στην αγορά και τώρα δεν υπάρχουν ούτε ξύλα. Μάλλον θα κάψουν πάλι τίποτα βιβλία όπως παλιά ή θα βγούνε οι γκιλοτίνες τουρνέ.

Εν τώ μεταξύ οι μονάδες αερίου βγαίνουν σε πρόωρη συντήρηση για να κερδίσουν χρόνο από έναν χειμώνα που λογικά ο κόσμος θα κάνει αιματηρή οικονομία και άρα θα μειωθούν τα κέρδη τους. Δεν ξέρω τι επάρκεια έχει η υπόλοιπη Ευρώπη αλλά πολύ θα ήθελα να γινόταν αυτό μετά την πλήρη απολιγνιτοποιηση της ηπείρου. Το σίγουρο είναι ότι άπαξ και έρθει βαρύς χειμώνας θα πέσει γέλιο

@Eaglos δεν έχουν κάνει και τίποτα άλματα τα πλυντήρια σε κατανάλωση, το μοτέρ και η αντίσταση που ζεσταίνει το νερό παραμένουν πρωτόγονα και στα νεότερα πλυντήρια, κοίτα για καλό απορρυπαντικό για να μπορείς να το βάζεις στους 40 βαθμούς.

@Dim Gian Bot. Πριν μερικά χρόνια ήταν ένα project σε πειραματικό στάδιο που αναζητούσε επενδυτές. Είναι υλοποιημένη κατασκευή και προς πώληση αλλά με στόχο οι πωλήσεις να γίνονται σε επίπεδο κρατών. Δεν θυμάμαι ποια κράτη το θέλουν αλλά είναι αρκετά και νομίζω με την Ινδία έχει κλείσει ήδη συμφωνία.
Η Ελλάδα δεν είναι σίγουρα στην λίστα των υποψήφιων αγοραστών.
Ο περίεργο είναι ότι δεν έχει γίνει μεγάλος τίτλος στις ειδήσεις.

Back