Metro Exodus

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Τα εχω παιξει και τα 2 προηγουμενα αρα ειναι και για εμενα. Ι5 εχεις  4Κ ultra η high το παιζεις? Βαλτο extreme εγω θα το βαλω κατευθειαν extreme 1440p και ας πιανει και 30 fps οπως ειπες και εσυ αν δεν εχει πολλες μαχες σαν το Shadow of tomb raider δηλαδη που εχει ελαιχστες μαχες αν ειναι εται και αυτο δεν μας νοιαζει! Ειναι σαν το Shadow of tomb raider λες? Δηλαδη εχει πολυ ψαξιμο και εξερευνηση με λιγες μαχες?

τι λες κυρ-Στεφανε;;;...

ειναι τοσο καλο;;..ε τοτε να...

μισο...

...

τι φωναζεις ρε αρθουρε;;;..ερχομαι..περιμενε λιγο...

..ειπα να δω τι κανει το pc μου..να καθαρισω κ τους ανεμιστηρες στις 1080..

ps....που πα ρε σρεντεμητρο με το καβουρδιστηρι;;;;

Σρέδερ σε παραπέμπω στο ρηβιού. Το παιχνίδι την παραμικρή επαφή δεν έχει με Tomb Raider.

4Κ/High και καμιά δυο 'φτηνές' ρυθμίσεις στο Ultra. Οπτικά είναι πανέμορφο. Στο Extreme θα λιώσουν τα πάντα, δεν το δοκιμάζω καν.

Boracho πιστευω το οτι εχεις τετοια fps με gtx 1080 σε ultra 4k φταιει ο επεξεργαστης επρεπε και εσυ να ειχες παρει ryzen 7 οχι σαπιο τετραπυρηνο. Γιατι απο benchmark η gtx 1080 σε ολα βγαζει καλυτερα fps εστω σε 4κ max settings απο οτι βλεπω. Devilride ποιο καρβουδσηστηρη λες? Πριν 1 μηνα γνωρισα εναν που εχει αληθινο καρβουδιστηρι! Εχει core i7 7700k με GTX 560 TI και 1080p οθονη αλλα αυτος δικαιολογειται γιατι εχει 5 παιδια και ειναι κοριτσια αρα δεν ασχολουνται με παιχνιδια και ουτε μπορει να ξοδεψει τοσα λεφτα για αναβαθμιση!

Δεν είναι ρε κούρσα-μπέντσμαρκ το γκέημινγκ, τέχνη και απόλαυση είναι. Ναι το Exodus είναι πανέμορφο σε 4Κ με όλα τα εφέ του τούμπανο και δείχνει το μέλλον των φωτο-ρεαλιστικών γραφικών στα video-games. Αυτό δεν θα σήμαινε τίποτε φυσικά, αν το ίδιο το παιχνίδι ήταν ένα tech-demo και τίποτε περισσότερο.

Η απόλαυση είναι στο ταξίδι, τη μοναδική απόδοση της Σιβηρικής Στέπας και την απερίγραπτη μελαγχολία που βγάζει κάθε γκρεμισμένος τοίχος του. Είναι ταξίδι, πριν και πέρα απ' όλα. Τα μηχανικά του καλά είναι, σωστά, αλλά δεν είναι το ζουμί.

δεν βλέπω το πρόβλημα με 1080p. δεν έχουν όλοι την οικονομική κατάσταση πχ εγώ ούτε σε 1440p πόσο μάλλον για 4k. και που έκανα αναβάθμιση στην παρούσα φάση είναι πολύ. στην τλκ το gaming δεν είναι μόνο benchmark είναι τέχνη είναι ταξίδι. η ρωσσια σε 4k θα είναι μαγεία δεν αντιλέγω αλλά και σε 1080p άνετα το απολαμβάνεις αυτό το ταξίδι. στην τλκ το cheeki breeki δεν είναι γραφικαρες αλλά feeling.

Συμφωνώ. 1080p gaming σε υψηλές ρυθμίσεις είναι απολύτως ικανοποιητικό τη σήμερον ημέρα και αν το παιχνίδι σε εμπνέει, όπως το Metro Exodus, τότε ανακαλύπτεις ξανά το λόγο που παίζεις παιχνίδια. Και δεν είναι οι αριθμοί του benchmark.

Ακόμα και στον τομέα των αριθμών όμως, αποτελεί την οικονομικότερη λύση για όποιον τον ενδιαφέρει ο συνδυασμός "καλά γραφικά/υψηλό frame rate", που για μένα είναι πολύ σημαντικός. Σόρι, δεν μπορώ τα 30αρια στην οθόνη μου.

Επίσης διαπίστωσα παιδιά ότι υπάρχει λόγος που οι κονσολάδες 'αντέχουν' τα 30άρια. Παίζοντας σε τηλεόραση, σε απόσταση 2-3 μέτρων από εσένα, υπάρχει μια διαφορετική αίσθηση, ένα input-lag αν θέλετε, το οποίο είναι πραγματικό όσο και αισθητικό. Δεν έχεις αυτή την άμεση σχέση που έχεις με το Doom πχ στην οθόνη σου που γίνεται χαμός και είσαι εκεί κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου. Είναι πιο χαλαρή/αφηγηματική εμπειρία, οπότε δεν σε χαλάει και η καθυστέρηση αυτή.

Αιρετικός απόγινα στα γεράματα :D

Input lag έχουν ενδογενώς όλες οι TV, ανεξαρτητα της απόστασης του παρατηρητή.

Οι πρόσφατες ζουπερντούπερ σου δίνουν PC Mode που το ελαχιστοποιεί, αλλά είπαμε, ως σκατόγερας άνευ αντανακλσστικών, σιγά μην το πρόσεχα κιαδά!

<blockquote>Η απόλαυση είναι στο ταξίδι, τη μοναδική απόδοση της Σιβηρικής Στέπας και την απερίγραπτη μελαγχολία που βγάζει κάθε γκρεμισμένος τοίχος του. Είναι ταξίδι, πριν και πέρα απ’ όλα.</blockquote>

Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις σε ποιόν απευθύνεσαι τώρα? :p :p :p
<blockquote>Συμφωνώ. 1080p gaming σε υψηλές ρυθμίσεις είναι απολύτως ικανοποιητικό τη σήμερον</blockquote>
Όπως έχω αναφέρει ξανά, μια χαρά είναι και σε μεγάλο tv panel!!!!

Είμαι λίγο σκληρός τρολετάριος ώρες ώρες :D

Πάντως σοβαρά, χωρίς μαλακίες και καταναλωτικές υστερίες, ενοείται πως μια καλή χαρά είναι τα 1080p και σε τηλεορασάρα και ούλα τα σχετικά. Αυτό που θυμόμαστε στο τέλος, είναι η ψυχή του κάθε παιχνιδιού. Αν είναι απούσα, ούτε το 4Κ έχει σημασία, ούτε το Ray Tracing, ούτε τίποτα.

<blockquote>Αυτό που θυμόμαστε στο τέλος, είναι η ψυχή του κάθε παιχνιδιού. Αν είναι απούσα, ούτε το 4Κ έχει σημασία, ούτε το Ray Tracing, ούτε τίποτα.</blockquote>
Εμένα μου λες!! https://www.gog.com/game/parkan_the_imperial_chronicles">Παιχνίδι του 97 τελείωσα πρόσφατα, και παρόλο που σε αρκετά σημεία, μου έσπασε τα νεύρα, δεν μπορώ να πω ότι δεν το ευχαριστήθηκα !!  Άσχετα με το Μ.Ε., πριν κανα χρόνο , έβλεπα σε demo κιόλας 4Κ OLED HDR και όλα τα υπόλοιπα ακρωνύμια,  και δίπλα μια 1080p περίπου σαν την δικιά μου (και οι δύο SONY), να τρέχει το ίδιο demo. H διαφορά που υπήρχε (υπήρχε, μην τρελαθούμε κιόλας), ήταν περισσότερο εξελικτική (evolutionary), παρά επαναστατική (revolutionary), όπως ήταν η διαφορά από SDTV σε HDTV!! Οι δύο δεκάρες μου, για το θέμα!!!!!! :p

μοιαζει με το σταλκερ καθολου η ειναι "15 λεπτα κατσινς 5 λεπτα γκειμπλει"?

Μοιάζει ΠΟΛΥ με το Στόκερ για την ακρίβεια. Οι περισσότερες 'κάτσινς' ουσιαστικά είναι ambient διάλογοι, αν θέλεις, απομακρύνεσαι αυτιστικά κάργα και συνεχίζεις το στόκινγκ. Έχει ψωμί δηλαδή μπόλικο για ένα ψυχάκια που δεν θέλει απλώς να κλαίει αισθαντικά μυρίζοντας παλιές κάλτσες του Τσουρινάκη.

[quote quote=511612]η ειναι “15 λεπτα κατσινς 5 λεπτα γκειμπλει”?[/quote]

Ήταν έτσι τα προηγούμενα (αν εξαιρέσεις κάνα δυο επίπεδα) για να' ναι κι αυτό; Open World με περισσότερα cutscenes από gameplay λίγο δύσκολο. :p

Έχω δει πάντως αρκετά reviews και βίντεο μέχρι τώρα και πιάνει αρκετά το vibe των Stalker ειδικά μέσα σε κτίρια...

Η πρώτη και η τελευταία σεκάνς είναι αγνό, Ορθόδοξο Μέτρο από τα παλιά. Στο ενδιάμεσο έχει και τρεις ανοιχτούς, μεγάλους χάρτες, όπου μπορείς να ξεσαλώσεις ελεύθερα, πάντα στην φιλοσοφία της σειράς. Τα πάντα δηλαδή έχουν μεγεθυνθεί και γυαλιστεί, δεν έχει αλλοιωθεί κάτι από το χάρντκορ χαρακτήρα της σειράς. Το δε 'κακό' φινάλε, παραμένει τόσο μαύρο και Σλαβικό που το θεωρείς ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το αληθινό.

Περασαν 2 εβδομαδες και μετα απο τετοιο χαμο που εγινε δεν εχουν ανακοινωσει νουμερα πωλησεων για το pc στο epic store.... Κανονικα θα επρεπε να πανηγυριζουν για το ποσο καλα πουλησε αν ηταν ετσι ομως για να μην λενε κουβεντα παει να πει πως οντως δεν εχει πουλησει καλα. Η Epic θα τους πληρωνει για να αναπληρωνει πωλησεεις αλλα δεν γινεται να το κανει αυτο για παντα. Οσα λεφτα και αν εχει ειναι να πληρωνει εκατονταδες εκατομυρια την καθε εταιρια για αποκλειστικοτητα και μετα ξανα για αναπληρωση πωλησεων ε τοτε παει θα διαλυθει και η epic και το epic store.

[quote quote=511920]Περασαν 2 εβδομαδες και μετα απο τετοιο χαμο που εγινε δεν εχουν ανακοινωσει νουμερα πωλησεων για το pc στο epic store…. Κανονικα θα επρεπε να πανηγυριζουν για το ποσο καλα πουλησε αν ηταν ετσι ομως για να μην λενε κουβεντα παει να πει πως οντως δεν εχει πουλησει καλα. Η Epic θα τους πληρωνει για να αναπληρωνει πωλησεεις αλλα δεν γινεται να το κανει αυτο για παντα. Οσα λεφτα και αν εχει ειναι να πληρωνει εκατονταδες εκατομυρια την καθε εταιρια για αποκλειστικοτητα και μετα ξανα για αναπληρωση πωλησεων ε τοτε παει θα διαλυθει και η epic και το epic store.[/quote]

γιαυτό τους γράφουμε κανονικά και περιμένουμε κανά χρόνο όταν τελειώσει το εμπάρκο να το πάρουμε στην μισή και πιο κάτω τιμή από το steam.
Να σου πω και ότι broadcast έχω δει δεν με έχει ενθουσιάσει το game. Δλδ δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και δεν μου αφησε και αυτό το feeling που σου έδινε το πρώτο stalker(απλά αξεπέραστο) και το πρώτο metro.
Από την άλλη βλέπω και αρκετούς που μιλάνε με ενθουσιασμό για το game αλλά θέλω να τους ξαναρωτήσω σε κανά μήνα αν θα το θυμόνται.
Δλδ εγώ τα game που ανέφερα θα τα θυμάμαι για όλη την gaming ζωή μου. Τόσο σταθμός ήταν. Αυτό απλά νομίζω ότι είναι ένα καλό fps με wow γραφικά.

Back