Kαλημερούδια. Όπως είπα στο αρχικό πόστ του νήματος
<blockquote>Η πίστη είναι από τα πιο προσωπικά ζητήματα του καθενός, και το να προσπαθεί κάποιος να πείσει κάποιον άλλο πως η δική του είναι πιο φωτεινή, σωστή, θετική, και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, στην καλύτερη περίπτωση θα βρεί τοίχο. Στην χειρότερη, θα γεννηθεί κόντρα, φανατισμός, μίσος.
Η θρησκεία είναι το μέσο για να εκδηλωθεί αυτή η πίστη. Ή τουλάχιστον αυτή ήταν η αρχική πρόθεση. Όλα τα πράγματα ξεκινούν αγνά, μετά όμως νοθεύονται.</blockquote>
Σας υπόσχομαι κουκουρούκου ποστάρισμα μεγατόνων.
Έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους που θίγονται με το παραμικρό. Με την αντίθετη άποψη. With that out of the way, ακολουθεί χώσιμο, αν και ο Λέλος και ο Βόρειος με έχουν καλύψει στο 99% των όσων θα ήθελα να πω εγώ.
<span class="bbcode_spoiler">Με την υποσημείωση πως το θέμα με τους νάνους είναι το πόσοι έμειναν τελικά

</span>
<u><span style="color:#ff0000">Θα περνάω από θέμα σε θέμα κατευθείαν, σας το λέω εξ αρχής.</span></u>
Πόσο ανώτερος είναι ένας οποιοσδήποτε Χριστιανός όταν αρνείται σε οποιονδήποτε αλλόθρησκο να ασκήσει τα προσωπικά του πιστεύω σε έναν χώρο δικό του; Σε μια χώρα που η ανεξιθρησκεία είναι δεδομένη; Το αγαπάτε αλλήλους δεν ισχύει εκεί, ε; H ελευθερία έκφρασης;
Πόσο ανώτερος είναι, όταν η οποιαδήποτε διαφορετική άποψη αντιμετωπίζεται με χλεύη; Το αγαπάτε αλλήλους δεν ισχύει εκεί, έ; Η ελευθερία έκφρασης;
Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει το αν έπρεπε να αγιοποιηθεί ο Παίσιος, δεν άλλαξε η ζωή μου, ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο.
Όσον αφορά την ουσία, ο G0O το κάλυψε το θέμα πλήρως.
<span class="bbcode_spoiler"><blockquote>Σε ό,τι αφορά το νομικό κομμάτι, προφανώς και το θέμα είναι αν όντως έβρισε ή όχι. Καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλακή (με αναστολή έτσι, δεν μπήκε μέσα) ενώ από πουθενά δεν προκύπτει ότι όντως παρέβη το άρθρο 198 του Ποινικού Κώδικα.
Η σελίδα του στο Facebook λειτουργούσε για χρόνια χωρίς πρόβλημα, και ας σατίριζε ανελέητα ιερά και όσια. Και ξαφνικά, λίγες μέρες αφού ξεμπρόστιασε τη βιομηχανία που κόβει εύκολο χρήμα εκμεταλλευόμενη το όνομα του Παΐσιου, η "βλασφημία" του έγινε θέμα στην Βουλή από τη "αντισυστημική" ( :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: ) Χρυσή Αυγή (που 9 στα 10 blogs που την πάτησαν είναι αν όχι δικά της, τουλάχιστον φιλικά προσκείμενα) αλλά και πρώτο θέμα σε ειδησεογραφικά sites... τα ίδια που το μισό τους net traffic στηρίζεται στην εκμετάλλευση του Παΐσιου.</blockquote></span>
Οτι δεν βολεύει και μας χαλάει την πιάτσα, το σφάζουμε στο γόνατο.
Βλασφημία το να κάνουμε πλάκα, αλλά όταν τα καντήλια πάνε σύννεφο από τα νεύρα μας δεν είναι, είναι απλά νεύρα. Δεν τρέχει και τίποτα, θα πάω στην εκκλησία την Κυριακή, θα ανάψω ένα κεράκι, θα κάνω τις μετάνοιές μου, και όλα καλά. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, δεν ξέρω τι είναι.
Από το σχολείο και την οικογένεια μαθαίνουμε να είμαστε Χριστιανοί. Nothing wrong here. Αλλά δεν θα ήταν πιο σωστό να μαθαίνουμε και για άλλες θρησκείες, κοσμοθεωρίες, κλπκλπ, για να έχουμε δικαίωμα επιλογής; (<u>Το ξερό όχι δίχως επιχειρήματα είναι φασισμός, period</u>)
Με βάση τα παραπάνω, ρωτάω. Δεν διαφέρουμε και τόσο από τους Μουσουλμάνους, ε; (και εδώ έρχεται το μπέρδεμα, με ατάκες του στυλ "Δεν είμαι Μουσουλμάνος", και άλλα τέτοια φαιδρά και αστεία).
Βαριέμαι να ψάχνω το νήμα τώρα, είχα πει λοιπόν πως Θρησκεία που διδάσκει το μίσος, δεν είναι Θρησκεία. Για μια Θρησκεία όμως που διδάσκει την Αγάπη και βλέπω τους "πιστούς" να είναι τυφλοί και να εκλαμβάνουν όλες τις άλλες απόψεις ως "αιρετικές", "εχθρικές", κλπκλπ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ. Η αγάπη είναι απλά ο μανδύας, από κάτω όλη η βρώμα του κόσμου μαζεμένη.
Καλά κάνετε και θέλετε να βλέπετε εικόνες Αγίων, αλλά αυτό φέρνει σε προσωπολατρεία/ειδωλολατρεία, είτε σας αρέσει είτε όχι. Με το να τους κοιτάτε δεν τους τιμάτε κιόλας.
Αν κάποιος είναι άθεος αλλά βοηθάει τους γύρω του, από το υστέρημά του (γιατί μην μου πείτε πως γνωρίζετε πολλούς πλούσιους που να βοηθάνε τους γύρω τους), θα πάει στο Πυρ το Εξώτερο επειδή είναι Άθεος;
Βαριέμαι να γράφω, οπότε σταματάω εδώ. Με ένα τελευταίο quote.
Κωλόφαρδος wrote
<blockquote>Η Ελλάδα είναι γεμάτη με χριστιανοταλιμπάν. Και εγώ είμαι Χριστιανός, πιστεύω στον Θεό, αλλά ούτε πάω στο Χυτήριο να διαδηλώσω με τις γιαγιάδες, κάτι τρελοπαπάδες, και χρυσαυγίτες, ούτε προσβάλλομαι από όποιον προσβάλλει ένα γέροντα. Κατ'αρχάς, ποιος ήταν αυτός ο γέροντας και γιατί έγινε και άγιος; Η μητέρα Τερέζα, για παράδειγμα, βοήθησε με φιλανθρωπίες και αγιοποιήθηκε. Ο Παΐσιος τι ακριβώς έκανε; Εγώ ξέρω ότι απλά έκανε ερημική ζωή. Και τι έγινε δηλαδή που κάποιος έφτιαξε μια σατιρική σελίδα γι'αυτόν; Αξίζει φυλάκιση; Αξίζει να καταστραφεί η ζωή ενός νέου επειδή θίχτηκαν κάτι γιαγιάδες; Άλλοι που κάθε μέρα κατεβάζουν χριστοπαναγίες, αξίζουν και αυτοί φυλάκιση;</blockquote>