New year resolutions (Gaming Edition)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
spock-wtf.gif

MCU; Για κάτσε να βάλω κανένα στην wishlist. Από πού θα έλεγες ότι θα έπρεπε να ξεκινήσω;

Από πουθενά, δεν στο προτείνω, είναι σειρά που πρέπει να παιχτεί απ' την αρχή μέχρι το τέλος και αν κρίνω απ'΄το Yakuza ιστορικό σου, μείνε μακριά :p

Από πουθενά, δεν στο προτείνω, είναι σειρά που πρέπει να παιχτεί απ' την αρχή μέχρι το τέλος και αν κρίνω απ'΄το Yakuza ιστορικό σου, μείνε μακριά :p

Έχω φτάσει στο Yakuza 4, κάνω καλή πρόοδο!

Δεν είχα κάνει λίστα για το '24, αλλά τελείωσα τα παρακάτω.

Cyberpunk 2077 (sniper ήθελα, αλλά τελικά με βόλεψαν πιο πολύ τα Precision Rifles)
Starfield (sniper, κλασσικά αλλά μου άρεσε και το backstab)
Οuter Worlds (2ο run αλλά με DLC, sniper ξανά)
Banishers Ghost of New Eden (μέχρι και εκεί το "sniper build" μια χαρά με βόλεψε μόλις είχα αρκετά perk points)
Red Dead Redemption 2 (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Και εκεί πολύ διασκεδαστικό το sniper)
Titan Quest (έκανα το progress που ήθελα και βρήκα loot να ταιριάζει με το build)
Empires of the Undergrowth (πήρα τα ατσίβια που ήθελα)
Ξεκίνησα Space Marine 2 αλλά την ίδια μέρα, μετά από καταιγίδα, κάηκε το PC και έμεινα με laptop.

Για το 2025 θέλω να τερματίσω/ασχοληθώ εκτενώς με τα παρακάτω (θα γράψω πρώτα τα low-requirements γκέμια που τα σηκώνει το laptop, ε και μετά αν μαζευτούν φράγκα και κάνω restore/upgrade/replace του πισιού θα παίξω και τα πιο βαριά).

WoW classic (στόχος είναι να πάμε 60 και να ντυθούμε για να είμαστε έτοιμοι για το άλμα σε TBC που έρχεται φέτος)
Sacred 2 (το ξεκίνησα ήδη, αλλά έφαγε pause λόγω του WoW)
Arx Fatalis
Drova Forsaken Kin (ήδη ξεκινημένο, επίσης σε pause)
Nethergate Resurrection
Grim Dawn
1428 Shadows over Silesia

Space Marine 2
Avowed
Gothic remake (αν βγει)
Baldur's Gate 3 (είχε φάει pause γιατί το είχα πειρατικό και εν τέλη θέλω να το αγοράσω)
Outer Worlds 2
Kingdom Come Deliverance 2
Red Dead Redemption
Empire of the Ants
Trail of Ayash
Indiana Jones and the Great Circle

Έχω φτάσει στο Yakuza 4, κάνω καλή πρόοδο!

Μείνε μακριά από Trails σου λέω, τέτοιο commit έχει επιπτώσεις. Για να στο δώσω με αριθμούς, μιλάμε για ~900 ώρες σε 11 παιχνίδια προς το παρόν, με 2 να είναι στην αναμονή για western release και ενώ ετοιμάζεται και το επόμενο arc.

Παιχνίδια που τελείωσα φέτος
1) Pathfinder: WOTR: Angel path
2) Pathfinder: WOTR: lich path
3) Pathfinder: WOTR: trickster path
4) Pathfinder: WOTR: gold dragon path
5) Pathfinder: WOTR: swarm that walks path
6) Pathfinder: WOTR: demon path
7) Pathfinder: WOTR: Aeon path
8) Pathfinder: WOTR: devil path
9) Pathfinder: WOTR: legacy path
( Το azata path δεν το ξεκίνησα καν. Κάπου πρέπει να λες και ώπα φτάνει, Ας προχωρήσω σε άλλο παιχνίδι :p)

Καθώς συνήθως ξεκινάω μόλις 3-4 παιχνίδια το χρόνο, το λες και καλή χρονιά :)

Για το 2025 σκοπεύω να τελειώσω BG3, outer worlds και εάν προλάβω kcd1

Ξεκίνησα Space Marine 2 αλλά την ίδια μέρα, μετά από καταιγίδα, κάηκε το PC και έμεινα με laptop.

Οι δυνάμεις του Χάους γίνονται ολοένα και θρασύτερες μέρα με τη μέρα, τελείως dick move το να καταστρέψουν το pc σου για να σε εμποδίσουν.

Κοίτα να δεις που τελικά έχω τελειώσει κάποια παιχνίδια μέσα στο 23.
Quake 2 remaster (αν και μου μένουν νομίζω κάποια episodes από το παλιό expansion) και Dead Space Vanilla.
ρε το 2023 το τελείωσα το Q2 remaster? άρα φέτο τίποτα;

Τα τελευταία χρόνια οι επιδόσεις μου στο gaming εχουν πέσει πάρα πολύ. Ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος λόγω δουλειάς και όταν αυτός είναι διαθέσιμος συνήθως κοιτάζω την steam library με ψιλο-άγχος,

Οπως και να χει το 2024 κατάφερα να "τερματίσω" τα εξής παιχνίδια:

- Football Manager 24 στο οποίο αφιέρωσα και τον περισσότερο gaming χρονο μου μέσα στο 2024. Αν και πρακτικά το FM δεν τερματίζει ποτέ, θεωρώ οτι κατάφερα πολλά στις ώρες που ασχολήθηκα.
- Mass Effect 1 &2 από την Legendary Edition
- Slay the Spire. Και σε αυτό θεωρώ πως έχω ξεκελειδώσει αρκετα πράγματα, αν και είναι ένα παιχνίδι που θα ασχοληθώ και φέτος.
- Inscryption.

Μέσα στο 2024 συνέβησαν 2 πράγματα που καθόρισαν τον στόχο μου για το νέο έτος, Το πρώτο ήταν η αναβολή κυκλοφορίας του Football Manager 25, το οποίο πήγε για Μάρτη, και το οποίο λογικά θα προσπεράσω πηγαίνοντας κατευθείαν στο 26. Αυτό θα μου δώσει χρόνο για άλλα παιχνίδια. Και το δεύτερο είναι πως στην χριστουγεννιάτικη περίοδο αντιστάθηκα στο πειρασμό να αγοράσω καινούρια παιχνίδια στο steam παρά τις δελεαστικές τιμές.

Οπότε στόχος για το 2025 είναι να καθαρίσω παιχνίδια από το backlog μου, ξεκινώντας αρχικά από αυτά που είναι μικρής διάρκειας. Αυτά με τα οποία σίγουρα θα ασχοληθώ είναι Subnautica Below Zero, τα 2 τελευταία Tomb Raider (Rise και Shadow), Stray, Alien Isolation, η τριλογία Metro και μερικά μικρά σε διάρκεια adventures τα οποία πιάνουν χρόνια σκόνη στην library.

Παιδιά το handheld βοηθά τελικά πολύ στο να τελειώνεις παιχνίδια, με βάση την εμπειρία μου από το retro handheld που πήρα. Ολοκλήρωσα καμιά δεκαπενταριά παιχνίδια (roms) χωρίς να το καταλάβω, παίζοντας 15-20 λεπτά εδώ και εκεί όταν είχα τον αντίστοιχο ελεύθερο χρόνο. Θα πάρω 100% και κανονικό PC handheld στο μέλλον.

Κατι σαν Steam Deck δηλαδή Admiral;

Ωραία φαίνονται αυτά, αλλά το μόνο που με κραταεί μακριά από την αγορά μιας τετοιας συσκευής είναι ο χειρισμός. Δεν τα πηγαίνω καλά με τα κουμπάκια και τα μοχλουδάκια. Είμαι συνηθισμένος σε πληκτρολόγιο/ποντίκι. Μια λύση θα ήταν να πάρω κανα gamepad και να προσπαθήσω να παίξω μερικούς τιτλους με αυτό στο πι-σι μπας και εξοικειωθώ

Πάντως εγώ προχώρησα σε πιο απλά και ανέξοδα μέτρα. Πήρα τέσσερις μέρες άδεια και τις κόλλησα με την αργία των φώτων. Οπότε έχω μια γεματη εβδομάδα για κάψιμο.

Ωραία φαίνονται αυτά, αλλά το μόνο που με κραταεί μακριά από την αγορά μιας τετοιας συσκευής είναι ο χειρισμός. Δεν τα πηγαίνω καλά με τα κουμπάκια και τα μοχλουδάκια. Είμαι συνηθισμένος σε πληκτρολόγιο/ποντίκι. Μια λύση θα ήταν να πάρω κανα gamepad και να προσπαθήσω να παίξω μερικούς τιτλους με αυτό στο πι-σι μπας και εξοικειωθώ

Πάντως εγώ προχώρησα σε πιο απλά και ανέξοδα μέτρα. Πήρα τέσσερις μέρες άδεια και τις κόλλησα με την αργία των φώτων. Οπότε έχω μια γεματη εβδομάδα για κάψιμο.
και εγώ αυτό φοβάμαι για το deck, οπότε πήρα το R36S για να δοκιμάσω αν με βολεύει να παίζω. Το σκεπτικό είναι ότι 35€ είναι αυτά, όχι 400άρι για deck. Από ότι θυμάμαι από άλλο thread και admiral για αυτό πήρε το δικό του retrohandheld.

Βέβαια δε ξέρω, τα παιχνίδια που έχω παίξει μέχρι τώρα είναι πολύ κονσολάδικα για να πω σίγουρα αν θα με βόλευε ας πούμε να παίξω Doom Eternal.

Ναι σαν το Steam Deck αλλά αποκλειστικά για emulation που είναι πολύ πιο φθηνό (εγώ το αγόρασα περίπου 60€). Ήταν ένας σχετικά οικονομικός τρόπος για να δω αν με βολεύει αυτού του είδους η συσκευή.

Προσωπικά από κονσόλες φορητές που έχω το PSP το θεωρώ το καλύτερο για emulation. Τα DS, 3DS, PS Vita μου κουράζουν τα χέρια. Με 50 ευρώ έχεις κονσολάρα για να παίζεις τα πάντα εξαιρετικά από τις παλιές κονσόλες και arcade μέχρι Capcom Arcade System 2 & Neo Geo. To PS Vita και το 3DS παίρνουν retroarch βέβαια αλλά έχουν ξεφύγει σε τιμές μεταχειρισμένα. Ζητάνε κάνα 200άρι πλέον σε αγγελίες. Τα πήρα με τα μισά έκαστος λίγα χρόνια πριν. Πάντως και γω θα γούσταρα να πάρω steam deck κάποια στιγμή, περισσότερο για καθάρισμα του backlog βέβαια παρά για emulators. Που βέβαια να μπορείς να παίζεις και dreamcast, saturn, ps2,ps3 games on the go είναι κορυφή. Kάτσε να ανακοινωθεί το Switch 2 να δεις ποσο ευκολα θα χακάρονται τα Switch μετά εκεί να δεις τι έχει γίνει βέβαια

Φτωχή χρονιά γιατί τέλειωσα μόλις 21 τίτλους, αλλά έχω γράψει πολλές ώρες σε άλλα ανοικτά μέτωπα, οπότε το 2025 αναμένεται πολύ καλύτερο στον αέναο αγώνα ενάντια στο backlog.

Παρακάτω με σειρά από το καλύτερο προς το χειρότερο που τελείωσα:

1. It Takes Two
2. Inscryption
3. Marvel's Midnight Suns
4. Amnesia Rebirth
5. Slay The Spire
6. Star Wars: Knights Of The Old Republic
7. System Shock (2023)
8. Metro Last Light Redux
9. Unavowed
10. Shadow Of The Tomb Raider
11. Loop Hero
12. Alien Breed Trilogy
13. 20 Little Mazes
14. Voodoo Detective
15. Book Of Demons
16. Ancient Enemy
17. Cats In Time
18. Adios
19. Neurodeck: Psychological Deckbuilder

Όλα αυτά μου πήραν 475 ώρες, μου κόστισαν 52€ και ο μέσος όρος κυκλοφορίας τους είναι 6 χρόνια πίσω. Μόνο το Little Mazes ήταν release του 2024.

Πρώτοι στόχοι για το 25:
Δεύτερο playthrough Cyberpunk 2077 με Phantom Liberty αυτή την φορά - έχω 60 ώρες ήδη κι είμαι στην αρχή του Phantom Liberty.
Resident Evil 4 - έχω ένα 7ωράκι εκεί
Space Marine 1 και 2. - Έχω ξεκινήσει το πρώτο
Star Wars: KOTOR 2
Metro Exodus - διαβασα και την εκπληκτική τριλογία πρόσφατα
Όσα περισσότερα σφηνάκια μπορέσω για να τελειώσω πάνω από 40 παιχνίδια φέτος.

Μλκ τι ρούκι νάμπερς διαβάζω εδώ μέσα (όχι ότι τα πήγα καλύτερα, 28 τελείωσα πέρυσι και σε 3 η αλλαγή του έτους με έπιασε κάπου μετά τα μισά).

#whattheactuaF #youretellingmethereshope

Ασύλληπτο νούμερο, δηλαδή και φοιτητής/άνεργος/άνιωθος άζωος να είσαι φαίνεται αδιανόητο

Έκατσα και είδα το φετινό του. Δεν ξέρω τι κάνει γενικά στη ζωή του αλλά αν παίζεις κυρίως μόνο το main story, σε εύκολο επίπεδο και δεν ασχολήσε με games που δεν τερματίζονται (πχ fm, bf, ροκελί) υποθέτω μπορείς φτάσεις στα 120 games το χρόνο. Και προφανώς με τα περισσότερα να χρειάζονται όχι πάνω από 10 ώρες για να τερματιστούν.

Και πάλι είναι πολυ δύσκολο, αν υποθέσουμε πως ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει 17 ώρες την μέρα για ύπνο και δουλειά. 7 ώρες ύπνο και 10 ώρες δουλεια με τα πήγαινε-έλα. Κι όλα αυτά στην καλύτερη. Αυτό σημαίνει πως σου μένουν 7 ώρες την μέρα για να ζήσεις. Περίπου 107 μέρες το χρόνο δηλαδή, εκ των οποίων τις μισές (στην καλύτερη και πάλι) θα πρέπει να τις αφιερώσεις στο gaming για να φτάσεις τέτοιον αριθμό παιχνιδιών.

Για να πετύχεις κάτι τετοιο δεν θα πρέπει να δουλεύεις βασικά. Και εννοείται πως μπάνιο, βόλτες κτλ κι αυτά απαγορεύονται.

Last edited:
^Ακριβώς, ακόμα και υπό ευνοϊκές για gaming συνθήκες (πχ όχι παιδιά) είναι αρκετά ουτοπικό. Και αυτό το 10 ώρες max δεν υπάρχει, από ό,τι βλέπω και στο δεύτερο βίντεο πολλά games που τελείωσε όχι σε 10, ούτε σε 20 ώρες δε βγαίνουν.

Back