What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Nintendo Discussion Thread

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
<blockquote><br>Οι κονσολες ειναι για παιδακια του δημοτικου πυο δεν εχουν χρηματα οι γονεις τους να τους παρουν gaming pc οχι για 30αρηδες σαν εμας.<br></blockquote><br><br>που έχουν χρήματα οι γονείς σας για να σας πάρουν gaming pc?
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
<blockquote><br> Οι κονσολες ειναι για παιδακια του δημοτικου πυο δεν εχουν χρηματα οι γονεις τους να τους παρουν gaming pc οχι για 30αρηδες σαν εμας.<br></blockquote><br><br>καπως αστοχο σρεντερ. η άποψη του θεοφιλη είναι σεβαστή αλλά η άποψη είναι για παιδιά που δεν έχουν λεφτά να τους πάρουν pc απλά δεν υπάρχει.<br>να έλεγες οτι δεν μου αρέσουν τα παιχνίδια που θα έχει θα ηταν σεβαστό. η οτι προτιμάς να κρατήσεις λεφτά για αναβάθμιση αλλά δεν είναι άποψη το είναι για παΐδια.<br><br>και θα ξαναπώ οτι το gaming δεν είναι μόνο 4k γραφικαρες 60 fps. gaming είναι και αυτό το οποίο το διασκέδασα περισσότερο από κάποια με γραφικαρες. <br><br>https://www.youtube.com/watch?v=kF4tZjjXkDU<br><br><br>
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
<blockquote><br>Το πρόβλημα μου δεν είναι ότι ο Μητσάκος ή ο Mogrey θα πάρει <b>Switch, Relay, Capacitor</b>, ή όποια άλλη κονσόλα βγάλει η Nintendo<br></blockquote><br> :rofl2:
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Vtheofilis και η MS κλειστή είναι. Βασικά είναι ο ορισμός του κλειστού μονοπωλίου. Άλλη τεράστια κουβέντα, την οποία μετά χαράς κάνω σε κάποιο σχετικό θρεντ, αν το επιθυμείτε κι άλλοι. To DRM είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης που λέγεται "closed platform". Η Windows platform είναι ότι πιο κλειστό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, το ότι κατέχει κραταιό μερίδιο αγοράς δεν την κάνει ανοιχτή πλατφόρμα!<br><br>To ότι προτιμάς ο dev να εκδίδεται για λογαριασμό της MS κι όχι της Sony, δεν τον κάνει λιγότερο εκδιδόμενη σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης σου. Ανοιχτό gaming σημαίνει open source λειτουργικό και indie developer, όλα τα άλλα είναι εγγενώς κλειστά οικοσυστήματα.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
προφανώς ο θεοφιλης θέλει οι devs να πάρουν τον δρόμο σε ένα ανοιχτό api λεγε με vulkan ώστε να τρέχουν τα games σε λινουξ. σεβαστή άποψη απέχουμε ακομα όμως όπως φαίνεται μέχρι να γίνει αυτό.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Yπάρχει το OpenGL εδώ και τόσα χρόνια. Δεν είναι η έλλειψη ικανού ΑΡΙ το πρόβλημα.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
το opengl ήταν κάπως πιο δύσχρηστο απο το directx. το θέμα είναι πόσο είναι διατιθέμενοι οι devs να μεταβούν σε αλλα api. 
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Δεν είναι κλειστή, στο βαθμό που είναι η Apple ή οι κονσόλες. Και μπορώ να πω ότι προσπάθειες όπως το UWP (ή όπως αλλιώς λέγεται) έχουν βρει μεγάλη αντίθεση από το PC gamer κοινό. Να σου θυμίσω επίσης, ότι τα indie είναι γέννημα θρέμμα του PC και των μικροϋπολογιστών γενικότερα, και όχι των κονσολών.<br><br>Επίσης τίποτα δεν εμποδίζει ένα developer στην τελική, από το να τρέξει ένα παιχνίδι σε Windows και να χρησιμοποιήσει ελεύθερες/ανοικτού κώδικα τεχνολογίες, όπως το Vulkan, η Qt, η SDL κ.ο.κ. Το ότι ένα παιχνίδι ή οποιαδήποτε εφαρμογή βγαίνει για Windows, δεν σημαίνει ότι εφόσον ο δημιουργός της έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα, δεν μεταφέρεται εύκολα σε άλλο λειτουργικό.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Πολλά πράγματα εμποδίζουν τον developer από το να μεταφέρει ένα παιχνίδι από Windows/DirectX σε Unix-based/Vulkan-OpenGL. Όλα αυτά τα εμπόδια σχετίζονται με το ότι η εκτιμώμενη επιστροφή της επένδυσης σπάνια αναμένεται να ξεπεράσει την αρχική δαπάνη. Ειδικά αν είσαι indie dev, δεν αντέχεις το έξτρα κόστος εργατοωρών κι RnD νέας τεχνολογίας (πχ γνώσεις πάνω σε εναλλακτικό ΑΡΙ) συνήθως, οπότε στοχεύεις σε mainstream και βιώσιμες λύσεις. Υπάρχουν κι αυτοί που θα βγάλουν και τη Linux έκδοση, αλλά σπάνια θα πρόκειται για game αξιώσεων.<br><br>Κι αυτό είναι που κάνει το Windows PC την πιο κλειστή πλατφόρμα ever. Έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό gaming οικοσύστημα, έξω από το οποίο δεν επιβιώνει τίποτα. Θες να παίξεις σε PC όλη τη γκάμα τίτλων, και δη ΑΑΑ, που είναι σχεδιασμένη για το hardware σου; Aναγκαστικά Windows. Ακόμα και τα multi-OS παιχνίδια, έχουν τρελό hogging σε Linux/MacOS, μιας και οι drivers πάσχουν. Γιατί δεν είναι ούτε χαζοί οι της nVidia και της AMD για να μην προωθούν τα λειτουργικά και τα ΑΡΙs της MS, oύτε και ιδεολόγοι για να νοιάζονται για τις πλατφόρμες του 1-5% στο gaming, παρέχοντας εφάμιλλο support και optimization με αυτό των Windows. Καπιταλιστές είναι, λεφτά προσπαθούν να βγάλουν.<br><br>Συγχέεις το βαθμό ελευθερίας που <b>θα μπορούσε θεωρητικά</b> να προσφέρει το PC, λόγω δυνατοτήτων και διείσδυσης στο συνολικό πληθυσμό, με το τι πραγματικά συμβαίνει στη Windows/DirectX dominated αγορά. Η μεγαλύτερη κλίμακα της MS αγοράς δίνει αυτή την ψευδαίσθηση ελευθερίας, αλλά στον κορμό, στη βάση, στον πυρήνα της, η λειτουργία κι αυτής της αγοράς δε διαφέρει σε τίποτα από οποιαδήποτε άλλη closed source πλατφόρμα.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
να σημειωθεί επίσης οτι το xbox one τρέχει direct x api . οπότε είναι πιο εύκολο στους devs να δουλέψουν πάνω σε ένα api ενιαίο για pc/xbox.
 

Roronoa

Half-Ogre
Joined
Apr 28, 2014
Messages
500
<blockquote><br><br><br>Κι αυτό είναι που κάνει το Windows PC την πιο κλειστή πλατφόρμα ever.<br></blockquote><br><br>Θα ελεγα πως εχει διαφορα το κλειστη πλατφορμα απο το ολιγοπώλιο/μονοπωλιο.
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Μιας και τους τελευταίους μήνες έχω περάσει σε linux, μια χαρά πιστεύω πως στέκεται πλέον. Ντάξει αρκετές φορές το σκέφτηκα να περάσω ξανά σε windows αλλά όσο πιο πολύ μένω τόσο περισσότερο με κερδίζει
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Μητσάκο, αν θέλω να βγάλω ένα παιχνίδι στο PC, δεν χρειάζομαι ούτε developer kit, ούτε την έγκριση της MS, της Intel, της AMD, ή της Nvidia. Ακόμα και την διανομή μπορώ να κάνω μόνος μου. Μπορώ να το κάνω αυτό στις κονσόλες;<br>Αυτό εννοώ ως ανοικτή πλατφόρμα. Χρησιμοποιώ ότι λειτουργικό γουστάρω, ότι hardware γουστάρω, παίζω ή/και δημιουργώ ότι παιχνίδι γουστάρω.<br><br>Στο ξαναλέω, καλά χρυσά τα Zelda, τα Mother/Earthbound, τα Mario, και γενικά οι αποκλειστικότητες της Ninty, αλλά είναι ένα τυράκι στην φάκα. Αν η Ninty θέλει τα λεφτά μου, ας τα βγάλει για PC, ειδάλλως ή δεν θα τα παίξω, ή θα τα πειρατέψω αγρίως και δίχως καμιά ενοχή για να τα τρέξω σε εξομοιωτή, έστω και με γραφικά ίδια με της κονσόλας, αν δεν έχω πολύ δυνατό μηχάνημα. Και εδώ που τα λέμε, είναι τόσα τα παιχνίδια για PC που θέλω να παίξω, που δεν μου μένει καν χρόνος για το <strike>Shield με το σήμα της Ninty </strike>  το Switch.<br><br>Κάποτε και εγώ σε κονσόλες έπαιζα (είχα ένα Watara Supervision, κάτι κλώνους του NES, και τέλος το Game Boy Color μου). Μικρός δεν ήθελα PC, Playstion ήθελα (λόγω τιμής και λόγω του ότι δεν είχα γνώσεις για χειριστώ ένα PC τότε). Όταν συνειδητοποίησα τι μου παρείχε το PC ως πλατφόρμα, άρχισα να τις θεωρώ συμπληρωματικές, όπως εσύ τώρα. Και μετά να σου τα πρώτα κύματα καζουαλοποίησης, για χάρη των κονσολών. " Ε να μωρέ για να παίζουν και αυτοί, πως κάνεις έτσι, παιχνίδια είναι..." και κάπου εκεί άρχισα να βλέπω τι καλό κάνουν οι κονσόλες.<br><br>Καπιταλές του κερατά οι AAA publishers, αλλά άμα δουν ότι μπαγιόκο δεν έχει, τέρμα οι κονσόλες. Και το μόνο που μπορείς να κάνεις για αυτό, είναι να μην αγοράσεις, και να παρακινήσεις και άλλους/άλλες να κάνουν το ίδιο.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Στην πρώτη παράγραφο είμαι 100% μαζί σου. Αν κι από τη στιγμή που αναφέρεσαι σε πλατφόρμα που χρησιμοποιει closed source λογισμικό και βασίζεται σε hardware 3 εταιρειών, ανοικτή δε λέγεται. Παραμετροποιήσιμη ναι.<br><br>Στα περί επιλεκτικής - "δίκαιης" πειρατείας δε συμφωνώ, γιατί τίθεται θέμα ερμηνείας.<br><br>Για μένα το ζητούμενο είναι να ξεφορτωθούμε τους ΑΑΑ publishers που λες, μαζί με το closed source. Με ποια πλατφόρμα θα το καταφέρουμε αυτό, δεν με απασχολεί. Εδώ και χρόνια οι κονσόλες είναι PC με proprietary λογισμικό και χαμηλότερης ισχύος hardware, Linux έχει τρέξει ακόμα και το πρώτο Χbox. Δεν υπάρχει "καλή" και "κακή" closed source πλατφόρμα. Στα μάτια μου τουλάχιστον.<br><br>
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Να τους ξεφορτωθούμε αυτους τους κακούς ΑΑΑ developers, αλλά μετά τι θα κάνουμε; Πως θα παίξουμε ένα eye candy παιχνίδι; Με Indie studio; Ότι στραβό κάνει η ΑΑΑ βιομηχανία ρίχνουμε ότι βέλος έχουμε στην φαρέτρα μας, αλλά τα indie πάντα έχουν το ακαταλόγιστο. ΑΑΑ παιχνίδι με λίγο κατώτερα γραφικά κράξιμο. indie παιχνίδι με γραφικά psp; Ε είναι indie δεν μας πειράζουν εμάς τα γραφικά, αλλά αυτή η Nintendo ρε παιδάκι μου τι γραφικά έχει στις κονσόλες της.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Κανένα θέμα δεν έχουμε με τους ΑΑΑ devs, με τους ΑΑΑ publishers έχουμε! Μην τα μπλέκουμε!
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
ένα μαγαζί είναι σήμερα μόνο που του πουλάει στα 300 ευρώ. Κάτι πρέπει να γίνετε με τις πρώτες τους παραγγελίες γιατί υπήρχε και άλλο ένα το πρωί αλλά και αυτό άλλαξε τις τιμές προς τα πάνω στα 350. Τελικά το παράγγειλα στα 300 από εδώ<br><br>http://www.theconsoleclub.gr/el/?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=41463&Itemid=444<br><br>γράφουν ότι εγγυούνται και την χαμηλότερη τιμή χρέωσης άρα νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα. Τώρα να δω τι θα γίνει πάντως δεν μπορώ να αντισταθώ μην αγοράσω αυτό το gadget <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Θα το &#039;ψηνα μετά από μερικά χρονάκια, όταν θα είναι πιο "mature" σαν κονσόλα (άσε που ίσως βγάλουν βελτιωμένη βερσιό, το &#039;χει αυτο το συνήθειο η Νιτέντο) και πιο φτενό, μόνο και μόνο για το Zelda.<br>Αλλά να παναπνιγούν -όχι, ΝΑΠΑΝΑΓΑΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΦΑΩ ΚΑΡΤΑ- με το paid online bullshit! Πως ανέχεται να αγοράζει κανείς κονσόλα όπου πρέπει να πληρώνεις για τις online υπηρεσίες;<br>Δε με νοιάζει αν το "main" μηχάνημα σας είναι το PC. Δώσατε λεφτά σε Χβοχ/PS4? Καλύτερα να τα πετάξετε στον υπόνομο ή να τα φάει ο ΟΠΑΠ.<br>(εκτός να θέλατε ΤΟΣΟ πολύ πια να παίξετε ένα exclusive. ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!)<br><br><span style="color:purple">Πρόσεχε λίγο σε παρακαλώ, με τις εκφράσεις που χρησιμοποιείς - Adhan</span>
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
τελικά Ελλάδα θα έρθει στα 339 ευρώ από τι είπε η cd media<br><br>https://www.enternity.gr/Article/Games/News/%CE%9F%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82-Nintendo-Switch-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/40677.html<br><br>τώρα να δούμε με τα αποθέματα τους τι γίνετε γιατί φαίνεται ότι στα περισσότερα καταστήματα έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα.
 
Top Bottom