Not for Vegans

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ο ορισμός της απόλαυσης.

απάντηση σε σχετικά νορμάλ σχόλιο (δεν την έβρισε ας πούμε)
άκου αγάπη. Είμαι vegan 13 χρόνια και θα φτιάχνω ακριβώς αυτά που εξυπηρετούν τη ζωή μου. Η γνώμη σου ειδικά εφόσον ανήκεις στην κυρίαρχη κοινωνική ομάδα δεν με ενδιαφέρει καθόλου
Καλή κοπέλα φαίνεται, ακομπλεξάριστη. Γενικά σε ότι δεν συμφωνεί βάζει και ένα ειρωνικό "όχι αγάπη"...

Γράφει μια παρακάτω βλέπω κάτι πολύ νορμάλ από μια που φαίνεται ότι είναι και η ίδια βίγκαν
Οπτικά δε μοιάζει καθόλου με κοκορέτσι και φυσικά δε χρειάζεται μοιάζει με κοκορέτσι. Γιατί πρέπει όλα να τα μετατρέπουμε σε vegan εκδοχές?? Ακόμη και αυτά που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το κρέας? Κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται. Αυτός που θέλει κοκορέτσι θα το φάει. Αυτός που δε θέλει, δε θα το φάει και δε θα φτιάξει κάτι που να του μοιάζει. Χρόνια πολλά με υγεία!!
και η τύπισσα τι απαντάει...

όχι αγάπη. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να φάνε κρέας αλλά είναι happy με το vegan κρέας, οπότε γιατί να μην υπάρχει ως επιλογή;

οκ μετά είμαστε εμείς κομπλεξικοί με τους βίγκανς που δημιουργούν κάτι βίγκαν χωρίς κρέας, αλλά θέλουν να το λένε κρέας.
ΟΚ οκ...

Τράμπ βγάλε νόμο απαγόρευσης του βιγκανισμού χθες :p

Αγάπη μόνο

Αν φτιάξει βιγκαν γουρουνοπούλα τι θα θεωρηθεί δηλαδή; γίνεται; θα πάω να την ρωτήσω...

Αν φτιάξει βιγκαν γουρουνοπούλα τι θα θεωρηθεί δηλαδή; γίνεται; θα πάω να την ρωτήσω...
"εγώ το γουρούνι μου το τάιζα μόνο μέλι και καρύδια, άρα είναι βίγκαν γουρνοπούλα"

νοτ φορ βήγκανς λέει ο όου πι, αλλά η νέα τάξη πραγμάτων θέλει να μας σπρώξει στο δρόμο της μαλθακοποίησης (soyfication το λένε στο χωριό μου)

Στα εξωτερικά είναι "κυριλέ" το σουβλάκι. Άντε να παίρνει τα πάνω του σιγά σιγά το κεμπάπ/σουαρμα και στην Ελλάδα

Imagine my surprise.
Γενικά όλα αυτά τα ψεύτικα βιγκανοκρέατα, είναι πανάκριβα, ανά περιπτώσεις λιγότερο υγιεινά από το να φας κανονικό κρέας, και προκαλούν τόσο αέριο που πολεμάς σόλο 1 με 2 υπερδυνάμεις του πλανήτη.

Εμένα πάντως μου την βαράει περισσότερο η προσπάθεια να το βαπτίσουν κρέας, και σκέφτομαι αν οι βίγκαν σιχαίνονται το κρέας, το να τους πουλάς χορτοφαγικά μασκαρεμένα σε κρέας, δεν τους προκαλεί αηδία; Άρα δεν ψωνίζουν ούτε αυτοί;

και σκέφτομαι αν οι βίγκαν σιχαίνονται το κρέας, το να τους πουλάς χορτοφαγικά μασκαρεμένα σε κρέας, δεν τους προκαλεί αηδία; Άρα δεν ψωνίζουν ούτε αυτοί;
Οι βίγκανς μια χαρά λαχταρούν τη γεύση του κρέατος, απλά το έχουν δέσει στο μυαλό τους πως αυτό ήταν κάποτε ζωντανό και ίου πώς το τρώτε ρε καννιβαλοι, καλύτερα ας φάω ένα μίγμα ρεβυθιών με κολοκυθάκια και 15 διαφορετικά μπαχάρια προκειμένου να γευτούμε λίγο (...σοβαρό φαγητο)

Imagine my surprise.

"Beyond Meat’s sales have plunged amid waning consumer interest in imitation meats"

Γιατί άραγε;

"But the hype cooled as consumers complained about taste and cost"

A μπράβο.
Εχω φάει vegetarian burger (ποιος; Εγώ, το σαρκοβόρο) από το φούρνο της γειτονιάς και ήταν όντως καλό.
Αν όμως το προϊόν σου είναι γτπ, αργά η γρήγορα θα πας άπατος. Το hype δεν αντισταθμίζει τη γεύση χαρτονιού.

Το "μπιφτέκι λαχανικών" που πλασάρουν ακόμα και συνοικιακά γυράδικα τα τελευταία 30 χρόνια, είναι αρκετά αξιοπρεπές γευστικά. Το ίδιο και ο "κιμάς" από μανιτάρια που πουλάνε διάφορα μαγαζιά. Αλλά εκεί πέραν της αξιοπρεπούς γεύσης, αφενός σου λένε ακριβώς τι παίρνεις, κυριολεκτικά λαχανικά, δεν το πλασάρουν ως "Η ΗΘΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ!!!1ένα", αφετέρου δεν κοστίζουν 10 ευρώ τα 2 μπιφτέκια ενώ την ίδια ώρα με 10 ευρώ παίρνεις 1μιση-2 κιλά βόειο κιμά.

Μασούτης τουλάχιστον 2 φορές το μήνα φέρνει σε προσφορά έναν κιμά "Γερμανίας" που κοστίζει 6-7 ευρώ το κιλό, νταξ δεν το λες και η ποιότητα του αιώνα αλλά πολλές φορές χρειάζεσαι απλά ποσότητα. Ο ελληνικός νταξ βαράει λίγο παραπάνω, 10-11 το κιλό.

Ρε γμτ τοσο μεγαλη διαφορα στη τιμη 16-17 το κιλο μας εχουν γδυσει;

1760982208195.png

1760982252016.png

Μηπως εννοεις το μισοκιλο οπως εδω κατω;
1760982306596.png

Μπα κανονικό κιλό είναι, ψάχνω τώρα μπας και βρω τις προσφορές αλλά δεν τις βρίσκω ακριβώς, μόνο αυτά:

Αυτή είναι προσφορά από τον Μάρτη:

κιμας.jpg

Φαντασου να μπεις σε μαγαζι και να ζητησεις meatan μενου.

Για φασολακια να σου φερει χοιρινη πετσα σε σχημα κελυφους φασολιου και μεσα μικρα φασολακια απο μπολια. Να ζητησεις γεμιστα και να παρεις ορχεις βοδιου με χρωμα ζαχαροπλαστικης γεμιστους με ρυζι κλπ

Ποτε και σε κανενα συμπαν.

Back