Not for Vegans

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Κάνα 6αρι ευρώ να βρεις βοδινό κιμά εδώ το κιλό (9-12 ευρώ έχουν κάτι premium κρέατα, κτλπ)

Μασούτης τουλάχιστον 2 φορές το μήνα φέρνει σε προσφορά έναν κιμά "Γερμανίας" που κοστίζει 6-7 ευρώ το κιλό, νταξ δεν το λες και η ποιότητα του αιώνα αλλά πολλές φορές χρειάζεσαι απλά ποσότητα. Ο ελληνικός νταξ βαράει λίγο παραπάνω, 10-11 το κιλό.
22 ευρώ έχει πάει εδώ πως φτάνει σε εσάς στα 6-7;

Καλά. Μη φανταστείς πως δίνουν το καλό πράγμα σε άλλες χώρες. Και κρέας Πολωνίας είχα πάρει τελευταία φορά που ήμουν Ελλάδα και καμία σχέση με το κρέας που πουλάνε εδώ.

χύμα είναι φθηνότερος πάντως, εγώ τον ανάμεικτο τον αγοράζω 7 με 8 το κιλό, και μοσχαρίσιο κάπου στο δεκάρικο από γνωστά και established κρεοπωλεία της περιοχής. Αν θέλω πάντως να μου αλέσει από το κρέας απευθείας πάει 14-15 το κιλό.
Πάντως ένα από τα κρεοπωλεία αυτά το έφτασε 17-18 το μοσχάρι, το άλλο που ψωνίζω το κράτησε στο 14-15.

ΣΜ το αποφεύγω, είναι βρομιάρηδες οι χασάπηδες του Σκλαβενίτη. Τελευταία φορά που πήρα από ανάγκη γιατί δεν προλάβαινα μου άφηνε μια περίεργη γεύση στο στόμα, αλλά μόνο ότι είχαν βάλει στον πάγκο να μου κόψουν...

:p ελπιζω μονο με ντοματα, και αλατοπιπερι, καπτεν. αντε και κρεμμυδι/τζατζικι που δε μ αρεσει. οτι άλλο βανουν μεσα σημερα, οι πατατες, τα μαρουλια, οι σως κλπ πρεπει να τιμωρουνται με νομο. :p

Εάν δεν έχει μέσα ανανά βουτιγμένο σε σωσ κουρκουμά, εγώ δεν τα αγγίζω!!!! Πλεμπαίοι!!!!! :p :p :p :p :p

Άμα δε σαρεσει φίλος με κρεμμύδι τζατζίκι, Έλα εδώ Γερμανία να τρως ντöνερ που βάζουν και λάχανο μέσα.
Ίου.
Τα ντονερ (σουαρμα) τα σπάνε

δεχομαι σκουλινγκ για οτιδηποτε, δεν εχω κομπλεξ. αλλά οχι ρε ΣΤΟ ΦΑΙ. οχι ρε ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΠΡΟΥΣ.

προφανως οι αδμινοι θα το σβησουν η θα το πανε αλλου, μη μαγαριζουμε το μισηζωή3 κιολα....
αδιαφορω. ακου τωρα πως εχει το πραγμα. δεν λεω δικες μου θεωριες, απλα (προ)ιστορικη αναδρομη σε πραματα που ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ θα καμνω. η μπακα αυτη που (δεν) βλεπεις συφοριαζμενε συφορουμιτη δε χτιστηκε με φωλιες ορτυκιου, φακες μπελουγκα και σοκολατες ντουμπαι (ιουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ) αλλά απ τα 70s, 80s με σουβλακαρες και στα 90s, 00s, με ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΒΡΩΜΙΚΑ.

λοιπον, στα σουβλατζιδικα στα 80s εβλεπες διπλα διπλα 2 κρεατενιες μαζες, αυτη:

gyros.jpg

κι αυτη:

doner.jpg

οι πιο μερακληδες σουβλατζηδες καρφωνανε καμμια φορα μια μεγαλη ντοματα απο πανω για να νοστιμευει το ζουμι της σιγα σιγα το κρεας. η πρωτη φωτο ειναι ΓΥΡΟΣ και η δευτερη ΝΤΟΝΕΡ. παγαινες λοιπον στον σουβλατζη κι ελεγες: μια (δυο, τρεις, 1013) πίτα γυρο ή μια πιτα ντονέρ (εκτος αν ησαντε τιποτα πλεμπαιος κι ηθελες καλαμακια, οποτε σ αφηνω στην ακρη). οι επιλογες σου λοιπον ΑΥΣΤΗΡΑ ηταν: ντοματα, τζατζικι, κρεμμυδι και πιπερι αν ησαντε καυτερος μερακλης. ενα απ αυτα, δυο ή 0λα, δεν ειχε σημασια, αλλά ΑΠΟ ΑΥΤΑ. πατατες ειδικα, μαρουλια, αλοιφες, τυροκαυτερες, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ. εφευγες με κλωτσιες. ρε σεις, τις πατατες αρχισανε να τις βανουν για να στουμπωνουν το σουβλακι και να μην εχει χωρο για κρεας, πλακα μου κανετε τωρα?
α, μην ξεχασω, κι η πιτα ψηνοτανε πανω σε λαμαρινα με λαδάρες χτεσινες και το λαδοχαρτο δικαιωνε την ονομασια του. εσταζε απ τα λαδια και τα ζουμια της ντοματουλας. τι εγινε χιονονιφαδες μου? σκανδαλιστηκατε? ουαχαχαχαχαχααααα, ναι, τα λιπιδια ειναι στον θεο αλλα δεν το μετανιωνω, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να φανταστεις την γευση, την ψαχνω και δεν την βρισκω 40 χρονια. ας πηγαινες να πεις "αλαδωτη πιτα" στον μαστορη και να δεις τι αλαδωτο θα σου εδινε. και αν σωνει και καλα γουσταρες πατατουλες, δεν ηταν εγκλημα. εγκλημα ηταν να τις θες ΜΕΣΑ στην πιτα. στις εδινε σε σακουλακι λαδοχαρτου, κι αυτες να σταζουν λάδια και τηγανιλα. μα την τελεκαστερ του μπρους (ΤΗΝ γνησια) δεν εχεις δοκιμασει τετοιο θεσπεσιο πραγμα....

οπότε καραφλοφονια, τι μου λες? αφου συμφωνω μαζι σου. απλα δεν μ αρεζει ο τζατζικης. βεβαια θα μου πεις τωρα μια φορα κι εναν καιρο ηταν ο ανθρωπος, και θ αρχισεις τα κρυα με τυρανοσαυρους και τον μπεζο με την εφημεριδα του. δεν αντιλεγω. κι εμενα μ αρεσουνε καποια σημερινα, π.χ. η πιτα με κοτομπεικον (νιαμ νιαμ) ή με λουκανικο μεσα. απλα σου εξηγω οτι το αυθεντικο ηταν αλλο.

οπως και με τα ΒΡΩΜΙΚΑ (και σου ανοιγω δευτερο τεραστιο θεμα). μου το παιζετε ολοι παλικαρακια, αλλα δεν μπορει, καποιοι θα ηταν εδω γυρω στα τελη 90s και 00s. ε, το αυθεντικο βρωμικο το δινανε κυριως 2 καντινες - τροχοσπιτα, η μια πλατεια μαβιλη κοντα κι η αλλη πισω απ το χιλτον. και δεν ειχε οπως τωρα 28 ειδη αλοιφες, μπεικον, αυγα, και ολοκληρα σουπερ μαρκετ μεσα. ηταν λαχανο, καροτο, μαλακο σαντουιτσοψωμακι κι ελεγες απλα στον καλλιτεχνη ενα πραγμα μετα απο ενα τεταρτο στην ουρα: βραστο ή ψητο. το λουκανικο δηλαδη που εμπαινε αναμεσα σ αυτα. αντε αν ειχε κεφια του λεγες και κετσαπ η μουσταρδα. και μεσα σε 10 λεπτα εξαφανιζοταν οτι κι αν ειχες πιει κι ησουνα ετοιμος για να ξαναφορτωσεις μια καβα μεσα σου.

αυτα. φαε οτι θες, αλλά ξερε και σεβασου την παραδοση και την ιστορια του φαγιού.

Η συμβολή σου στο thread (και γενικά) με το παραπάνω δοκίμιο είναι σαν δημόσια υπηρεσία. Πολύς λόγος, καμία σχέση με το ζητούμενο.

Η συμβολή σου στο thread (και γενικά) με το παραπάνω δοκίμιο είναι σαν δημόσια υπηρεσία. Πολύς λόγος, καμία σχέση με το ζητούμενο.

Είσαι στο RQ γι' αυτό!!! :p :p :p

δεχομαι σκουλινγκ για οτιδηποτε, δεν εχω κομπλεξ. αλλά οχι ρε ΣΤΟ ΦΑΙ. οχι ρε ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΠΡΟΥΣ.

προφανως οι αδμινοι θα το σβησουν η θα το πανε αλλου, μη μαγαριζουμε το μισηζωή3 κιολα....
αδιαφορω. ακου τωρα πως εχει το πραγμα. δεν λεω δικες μου θεωριες, απλα (προ)ιστορικη αναδρομη σε πραματα που ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ θα καμνω. η μπακα αυτη που (δεν) βλεπεις συφοριαζμενε συφορουμιτη δε χτιστηκε με φωλιες ορτυκιου, φακες μπελουγκα και σοκολατες ντουμπαι (ιουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ) αλλά απ τα 70s, 80s με σουβλακαρες και στα 90s, 00s, με ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΒΡΩΜΙΚΑ.

λοιπον, στα σουβλατζιδικα στα 80s εβλεπες διπλα διπλα 2 κρεατενιες μαζες, αυτη:

View attachment 9791

κι αυτη:

doner.jpg

οι πιο μερακληδες σουβλατζηδες καρφωνανε καμμια φορα μια μεγαλη ντοματα απο πανω για να νοστιμευει το ζουμι της σιγα σιγα το κρεας. η πρωτη φωτο ειναι ΓΥΡΟΣ και η δευτερη ΝΤΟΝΕΡ. παγαινες λοιπον στον σουβλατζη κι ελεγες: μια (δυο, τρεις, 1013) πίτα γυρο ή μια πιτα ντονέρ (εκτος αν ησαντε τιποτα πλεμπαιος κι ηθελες καλαμακια, οποτε σ αφηνω στην ακρη). οι επιλογες σου λοιπον ΑΥΣΤΗΡΑ ηταν: ντοματα, τζατζικι, κρεμμυδι και πιπερι αν ησαντε καυτερος μερακλης. ενα απ αυτα, δυο ή 0λα, δεν ειχε σημασια, αλλά ΑΠΟ ΑΥΤΑ. πατατες ειδικα, μαρουλια, αλοιφες, τυροκαυτερες, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ. εφευγες με κλωτσιες. ρε σεις, τις πατατες αρχισανε να τις βανουν για να στουμπωνουν το σουβλακι και να μην εχει χωρο για κρεας, πλακα μου κανετε τωρα?
α, μην ξεχασω, κι η πιτα ψηνοτανε πανω σε λαμαρινα με λαδάρες χτεσινες και το λαδοχαρτο δικαιωνε την ονομασια του. εσταζε απ τα λαδια και τα ζουμια της ντοματουλας. τι εγινε χιονονιφαδες μου? σκανδαλιστηκατε? ουαχαχαχαχαχααααα, ναι, τα λιπιδια ειναι στον θεο αλλα δεν το μετανιωνω, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να φανταστεις την γευση, την ψαχνω και δεν την βρισκω 40 χρονια. ας πηγαινες να πεις "αλαδωτη πιτα" στον μαστορη και να δεις τι αλαδωτο θα σου εδινε. και αν σωνει και καλα γουσταρες πατατουλες, δεν ηταν εγκλημα. εγκλημα ηταν να τις θες ΜΕΣΑ στην πιτα. στις εδινε σε σακουλακι λαδοχαρτου, κι αυτες να σταζουν λάδια και τηγανιλα. μα την τελεκαστερ του μπρους (ΤΗΝ γνησια) δεν εχεις δοκιμασει τετοιο θεσπεσιο πραγμα....

οπότε καραφλοφονια, τι μου λες? αφου συμφωνω μαζι σου. απλα δεν μ αρεζει ο τζατζικης. βεβαια θα μου πεις τωρα μια φορα κι εναν καιρο ηταν ο ανθρωπος, και θ αρχισεις τα κρυα με τυρανοσαυρους και τον μπεζο με την εφημεριδα του. δεν αντιλεγω. κι εμενα μ αρεσουνε καποια σημερινα, π.χ. η πιτα με κοτομπεικον (νιαμ νιαμ) ή με λουκανικο μεσα. απλα σου εξηγω οτι το αυθεντικο ηταν αλλο.

οπως και με τα ΒΡΩΜΙΚΑ (και σου ανοιγω δευτερο τεραστιο θεμα). μου το παιζετε ολοι παλικαρακια, αλλα δεν μπορει, καποιοι θα ηταν εδω γυρω στα τελη 90s και 00s. ε, το αυθεντικο βρωμικο το δινανε κυριως 2 καντινες - τροχοσπιτα, η μια πλατεια μαβιλη κοντα κι η αλλη πισω απ το χιλτον. και δεν ειχε οπως τωρα 28 ειδη αλοιφες, μπεικον, αυγα, και ολοκληρα σουπερ μαρκετ μεσα. ηταν λαχανο, καροτο, μαλακο σαντουιτσοψωμακι κι ελεγες απλα στον καλλιτεχνη ενα πραγμα μετα απο ενα τεταρτο στην ουρα: βραστο ή ψητο. το λουκανικο δηλαδη που εμπαινε αναμεσα σ αυτα. αντε αν ειχε κεφια του λεγες και κετσαπ η μουσταρδα. και μεσα σε 10 λεπτα εξαφανιζοταν οτι κι αν ειχες πιει κι ησουνα ετοιμος για να ξαναφορτωσεις μια καβα μεσα σου.

αυτα. φαε οτι θες, αλλά ξερε και σεβασου την παραδοση και την ιστορια του φαγιού.

Δεν διαφωνούμε κάπου. Σίγουρα εσύ ως μεγαλύτερος ξέρεις και κάποιο κόλπο παραπάνω αλλά εγώ την παράδοση την ξέρω με κρεμμύδι, τομάτα, πατάτες, μουστάρδα, κέτσαπ και το τζατζίκι προαιρετικά με έξτρα χρέωση. Σαφώς επέλεγες τί θα βάλεις μέσα.
Απλά με έκανε εντύπωση που δε σαρεσει εσένα το κρεμμύδι και το τζατζίκι. Πώς θα γίνει πραγματικά "βρώμικο", να μη σε θέλουν ούτε οι μύγες.

Το μαρούλι που λες πρώτη φορά το διαβάζω.

Η αλήθεια είναι πως φαι απέξω δεν παίρνω ποτέ. Λίγες φορές που έφαγα λόγω εξόδου δε μου έκανε εντύπωση το ντονέρ με κάτι λαχανοκαροτα μέσα.

βρε μην το παιρνεις τοσο σοβαρα, χιουμοριστικο ηταν. απλα εγραψα πως ξεκινησε το πραγμα και πως εχει καταληξει, που τωρα βαζει ο καθενας μεσα της παναγιάς τα ματια. το μαρουλι νομιζω ο σοδας το γραψε. κι εγω απορησα αν και μαλλον τρολαρει.

το "βρωμικο" που γραφω, δεν ειναι σουβλακι. εντελως αλλο πραγμα. ειναι κατι σαν σαντουιτς που το πουλαγαν σε καντινες συγκεκριμενες παλιά στο κεντρο της αθηνας. κι απο κει εξαπλωθηκε η ορολογια. μαλλον δεν εχεις συναντηθει μαζι του.
να, παρε μια ιδεα:

az0xrSn3xmfdkCn5QOy6KA36Y.jpg

kantina3.jpg

Όσον αφορά τα σουβλάκια, μετά από πολύ έρευνα και μελέτη έχω να δηλώσω τα εξής για όσους θέλουν να μεγιστοποιήσουν το value for money από το εκάστοτε σουβλατζίδικο που παίρνουν.

1) Πάντα αν ψωνίζετε για τον ευατό σας, αυστηρά ΜΟΝΟ ένα σουβλάκι γιατί σας το προσέχουν περισσότερο και
2) Να παραγγέλντε ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΟ. Στα καλαμάκια/σουβλάκια σας κλέβουν και δεν βγαίνει μεγάλο σε μάζα.

Προσωπικά το μέγιστο που χουν φτιάξει είναι 530γραμμάρια.

Επίσης ΠΑΝΤΑ να το παίρνετε οι ίδιοι από το κατάστημα, το eye-contact με τον τυλιχτή/τυλίχτρια είναι ύψιστης σημασίας και καλό είναι αν πάτε πρώτη φορά σε σουβλατζίδικο να χετε και έναν fall-guy nerd-looking που να πάει να παραγγείλει σουβλάκι κάνοντας 300 επισημάνσεις και να πεταχτείτε εσείς και να πείτε «ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΗ ΜΑΣ ΣΠΑΣ ΤἈΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΦΑΣ ΦΑΣΦΟΥΤΑΔΙΚΟ, ΟΧΙ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΤΟ ΟΣΛΟ» για να κερδίσετε την εύνοια του προσωπικού για τις μελλοντικές επισκέψεις.

Για όσους ξέρουν επίσης και πέρα απ'την πλάκα, ΠΟΤΕ μην αγοράζετε από e-food, Wolt κλπ. ΨΟΦΟΣ στις εν λόγω εταιρείες.

Όσον αφορά το Half-Life : 3 , no news , no lix. Κάτι άκυροι υπαινιγμοί μόνο αλλά τίποτα σπουδαίο. 27 ώρες μείνανε.

Υ.Γ. : Εγώ παίρνω γύρο κοτόπουλο ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ , ΣΟΣ και Ταμπάσκο σε όσους έχουν. Ο ΣΟΑΔ ξέρει τι τρώει.

σε ακουω πιταφχιο, γιατι περα απο τ αλλα, ειχες ανοιξει το επικο θρεντ με την διαμετρο της πιτσας, οπότε σιγουρα εχεις καμει τις ερευνες σου.
ρε αθρωποι, κι εγω γουσταρω τα καυτερα. τα μπαχάρια πιανουν ενα ολοκληρο ντουλαπι στην κουζινα μου. ευρωπαικα, περσικα, παπρικες, κατι ταυλανδεζικες σαλτσες που βανεις στο στομα μια στάγονα και καιγεται ο λαρυγγας σου σαν δασος του αμαζονιου, απ ολα τα καλα. απλα το σουβλακι μου το θελω λιτό και "ελαφρυ". εννοωντας οτι δεν θελω να το φορτωνω με αλλότριες γευσεις που ταιριαζουν πιο πολυ σε σαντουιτσαρες, πιτσες κλπ.

περι ορεξεως κλπ κλπ. βαλτε μεσα την αρτα, τα γιαννινα, μη σου πω και το μετσοβο. εγω απλα εχω την πετριά να ψαχνω εκεινη την γευση που γνωρισα παιδι. ειναι ενα απ τα θεματα που σου σκανε στα γερονταματα. θα το συναντησετε και σεις, υποθετω.

Άμα δε σαρεσει φίλος με κρεμμύδι τζατζίκι, Έλα εδώ Γερμανία να τρως ντöνερ που βάζουν και λάχανο μέσα.
Ίου.
συγνώμη... μου αρέσει το λάχανο στα τυλιχτά... όταν φτιάχνω σπίτι βάζω πάντα λάχανο και καρότο ο:oops:

2) Να παραγγέλντε ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΟ. Στα καλαμάκια/σουβλάκια σας κλέβουν και δεν βγαίνει μεγάλο σε μάζα.
Ίσχυει. Και πλέον το τυλιχτό είναι και περισσότερο vfm από το καλαμάκι.

Όσον αφορά τους συνδυασμούς, πάντα από όλα, όπως έχουν καθιερωθεί δεκαετίες τώρα. Δηλαδή,

σε χοιρινό: τζατζίκι, πατάτες, κρεμμύδι, τομάτα, μουστάρδα
σε κοτόπουλο: σως (με βάση τη μαγιονέζα), πατάτες, τομάτα, μαρούλι.

Αυτά έχω μάθει από όταν ξεκίνησα να τρώω. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο υλικό από αυτά που να μη μου αρέσει, συνεχίζω έτσι.

Back