By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!22 ευρώ έχει πάει εδώ πως φτάνει σε εσάς στα 6-7;Μασούτης τουλάχιστον 2 φορές το μήνα φέρνει σε προσφορά έναν κιμά "Γερμανίας" που κοστίζει 6-7 ευρώ το κιλό, νταξ δεν το λες και η ποιότητα του αιώνα αλλά πολλές φορές χρειάζεσαι απλά ποσότητα. Ο ελληνικός νταξ βαράει λίγο παραπάνω, 10-11 το κιλό.
A ok στα ίντερνετς το βλέπω 18
View attachment 9547
ελπιζω μονο με ντοματα, και αλατοπιπερι, καπτεν. αντε και κρεμμυδι/τζατζικι που δε μ αρεσει. οτι άλλο βανουν μεσα σημερα, οι πατατες, τα μαρουλια, οι σως κλπ πρεπει να τιμωρουνται με νομο.
![]()
Τα ντονερ (σουαρμα) τα σπάνεΆμα δε σαρεσει φίλος με κρεμμύδι τζατζίκι, Έλα εδώ Γερμανία να τρως ντöνερ που βάζουν και λάχανο μέσα.
Ίου.

Η συμβολή σου στο thread (και γενικά) με το παραπάνω δοκίμιο είναι σαν δημόσια υπηρεσία. Πολύς λόγος, καμία σχέση με το ζητούμενο.
δεχομαι σκουλινγκ για οτιδηποτε, δεν εχω κομπλεξ. αλλά οχι ρε ΣΤΟ ΦΑΙ. οχι ρε ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΠΡΟΥΣ.
προφανως οι αδμινοι θα το σβησουν η θα το πανε αλλου, μη μαγαριζουμε το μισηζωή3 κιολα....
αδιαφορω. ακου τωρα πως εχει το πραγμα. δεν λεω δικες μου θεωριες, απλα (προ)ιστορικη αναδρομη σε πραματα που ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ θα καμνω. η μπακα αυτη που (δεν) βλεπεις συφοριαζμενε συφορουμιτη δε χτιστηκε με φωλιες ορτυκιου, φακες μπελουγκα και σοκολατες ντουμπαι (ιουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ) αλλά απ τα 70s, 80s με σουβλακαρες και στα 90s, 00s, με ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΒΡΩΜΙΚΑ.
λοιπον, στα σουβλατζιδικα στα 80s εβλεπες διπλα διπλα 2 κρεατενιες μαζες, αυτη:
View attachment 9791
κι αυτη:
![]()
οι πιο μερακληδες σουβλατζηδες καρφωνανε καμμια φορα μια μεγαλη ντοματα απο πανω για να νοστιμευει το ζουμι της σιγα σιγα το κρεας. η πρωτη φωτο ειναι ΓΥΡΟΣ και η δευτερη ΝΤΟΝΕΡ. παγαινες λοιπον στον σουβλατζη κι ελεγες: μια (δυο, τρεις, 1013) πίτα γυρο ή μια πιτα ντονέρ (εκτος αν ησαντε τιποτα πλεμπαιος κι ηθελες καλαμακια, οποτε σ αφηνω στην ακρη). οι επιλογες σου λοιπον ΑΥΣΤΗΡΑ ηταν: ντοματα, τζατζικι, κρεμμυδι και πιπερι αν ησαντε καυτερος μερακλης. ενα απ αυτα, δυο ή 0λα, δεν ειχε σημασια, αλλά ΑΠΟ ΑΥΤΑ. πατατες ειδικα, μαρουλια, αλοιφες, τυροκαυτερες, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ. εφευγες με κλωτσιες. ρε σεις, τις πατατες αρχισανε να τις βανουν για να στουμπωνουν το σουβλακι και να μην εχει χωρο για κρεας, πλακα μου κανετε τωρα?
α, μην ξεχασω, κι η πιτα ψηνοτανε πανω σε λαμαρινα με λαδάρες χτεσινες και το λαδοχαρτο δικαιωνε την ονομασια του. εσταζε απ τα λαδια και τα ζουμια της ντοματουλας. τι εγινε χιονονιφαδες μου? σκανδαλιστηκατε? ουαχαχαχαχαχααααα, ναι, τα λιπιδια ειναι στον θεο αλλα δεν το μετανιωνω, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να φανταστεις την γευση, την ψαχνω και δεν την βρισκω 40 χρονια. ας πηγαινες να πεις "αλαδωτη πιτα" στον μαστορη και να δεις τι αλαδωτο θα σου εδινε. και αν σωνει και καλα γουσταρες πατατουλες, δεν ηταν εγκλημα. εγκλημα ηταν να τις θες ΜΕΣΑ στην πιτα. στις εδινε σε σακουλακι λαδοχαρτου, κι αυτες να σταζουν λάδια και τηγανιλα. μα την τελεκαστερ του μπρους (ΤΗΝ γνησια) δεν εχεις δοκιμασει τετοιο θεσπεσιο πραγμα....
οπότε καραφλοφονια, τι μου λες? αφου συμφωνω μαζι σου. απλα δεν μ αρεζει ο τζατζικης. βεβαια θα μου πεις τωρα μια φορα κι εναν καιρο ηταν ο ανθρωπος, και θ αρχισεις τα κρυα με τυρανοσαυρους και τον μπεζο με την εφημεριδα του. δεν αντιλεγω. κι εμενα μ αρεσουνε καποια σημερινα, π.χ. η πιτα με κοτομπεικον (νιαμ νιαμ) ή με λουκανικο μεσα. απλα σου εξηγω οτι το αυθεντικο ηταν αλλο.
οπως και με τα ΒΡΩΜΙΚΑ (και σου ανοιγω δευτερο τεραστιο θεμα). μου το παιζετε ολοι παλικαρακια, αλλα δεν μπορει, καποιοι θα ηταν εδω γυρω στα τελη 90s και 00s. ε, το αυθεντικο βρωμικο το δινανε κυριως 2 καντινες - τροχοσπιτα, η μια πλατεια μαβιλη κοντα κι η αλλη πισω απ το χιλτον. και δεν ειχε οπως τωρα 28 ειδη αλοιφες, μπεικον, αυγα, και ολοκληρα σουπερ μαρκετ μεσα. ηταν λαχανο, καροτο, μαλακο σαντουιτσοψωμακι κι ελεγες απλα στον καλλιτεχνη ενα πραγμα μετα απο ενα τεταρτο στην ουρα: βραστο ή ψητο. το λουκανικο δηλαδη που εμπαινε αναμεσα σ αυτα. αντε αν ειχε κεφια του λεγες και κετσαπ η μουσταρδα. και μεσα σε 10 λεπτα εξαφανιζοταν οτι κι αν ειχες πιει κι ησουνα ετοιμος για να ξαναφορτωσεις μια καβα μεσα σου.
αυτα. φαε οτι θες, αλλά ξερε και σεβασου την παραδοση και την ιστορια του φαγιού.
συγνώμη... μου αρέσει το λάχανο στα τυλιχτά... όταν φτιάχνω σπίτι βάζω πάντα λάχανο και καρότο οΆμα δε σαρεσει φίλος με κρεμμύδι τζατζίκι, Έλα εδώ Γερμανία να τρως ντöνερ που βάζουν και λάχανο μέσα.
Ίου.
Νοσταλγείς βλέπω τις εποχες τωνσυγνώμη... μου αρέσει το λάχανο στα τυλιχτά... όταν φτιάχνω σπίτι βάζω πάντα λάχανο και καρότο ο![]()
Ίσχυει. Και πλέον το τυλιχτό είναι και περισσότερο vfm από το καλαμάκι.2) Να παραγγέλντε ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΟ. Στα καλαμάκια/σουβλάκια σας κλέβουν και δεν βγαίνει μεγάλο σε μάζα.