What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Official Off-Topic Thread

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,973
Κι εμένα κατευθείαν σε σκορπιό/Κορκολή πήγε το μυαλό μου.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,680
αν ηταν σκορπιος, θα του ειχα βαλει σελα και θα επαιζε ροντεο φαση. βασικα δεν θα  προλαβαινα να νοιωσω αλλα γαργαλητα/φαγουρες μετα το πρωτο.
Ειναι ενας τυπος στη δουλεια με πολλα αδερφια. Με τον εναν μιλαει καθε μερα επειδη ειναι εκτος χωρας. Καποιες φορες μπορει να μιλησουν και τρεις φορες σε μια μερα. Αυτος ο τυπος ειναι παντα ξαπλα. μαλλον οριζοντιος, οχι ξαπλωμενος. Καθε φορα ειναι οριζοντιος και σε διαφορετικο σημειο. Το κινητο δεν το κραταει. Καπως εχει βρει μια πατεντα και το κουμπωνει στο προγουλι του?
Σημερα δεν αντεξα και τον ρωτησα. Μολις ειπαν καληνυχτα τον ρωτησα εαν ο αδερφος του εχει κινητικο προβλημα.
Φαε ρε την γλωσσα σου, μια χαρα ειναι ο ανθρωπος. Τοτε γιατι την εχει δει φακιρης; Παει να μου απαντησει και χτυπαει το κινητο του.
Ηταν ο αλλος αδερφος του. Του λεει, μολις ανοιξαν οι guard το gate, βλεπω τον κωλο ενος ιπποποταμου. εχει μπλοκαρει την εισοδο και δεν μπορω να βγω εξω. Πηρανε οι guard σφυριχτρες και κοπαναγανε κατσαρολες αλλα το κτηνος δεν νοιωθει και εχει καταχεσει την εισοδο.
εχω εγκλωβιστει μεσα. Πανε να με πιασουν τα γελια αλλα το 'χω, κρατιεμαι. Μεχρι που του λεει ο τυπος, τι να κανουμε; μολις ξαπλωσεις παρε με τηλεφωνο.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,927
Με προσλάβανε ως αρχαιολόγο στις σωστικές ανασκαφές που γίνονται γύρω από τα λιγνιτορυχεία της Κοζάνης (τουτέστιν, λόγω της τέφρας από τα ορυχεία, κάθε αναπνοή που παίρνεις εκεί γύρω μειώνει το προσδόκιμο ζωής σου κατά μερικά δευτερόλεπτα), νοίκιασα ένα υπερφθηνό στούντιο σε φοιτητοπεριοχή της Κοζάνης, κλέβω ίντερνετ από την παρακμιακή καφετέρια που υπάρχει στο ισόγειο της οικοδομής μου, και ακούω εδώ και καμιά ώρα από τον ακάλυπτο μια κοπέλα να κλαίει παράγωντας ήχους φάλαινας και από δίπλα ένας μαν να προσπαθεί να την παρηγορήσει ημιαδιάφορα ("ναι... ναι ρε μωρό οκ... ναι σταμάτα τώρα ναι...").

Ούτε στα 18 μου τέτοια κατάσταση. Αλλά έχει ένα ενδιαφέρον δε λέω.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,365
Τυπικά δεν θα έπρεπε να έχετε μάσκες για το λιγνιτωρυχείο; Αν δεν κάνω λάθος είναι υποχρεωτικό... τυπικά πάντα..



Εδιτ: ΚΜΛΕ Άρθρο 8 Παράγραφος η) (YA2223 ΦEK122714/06/11)

Γιατί όντως μειώνεται το προσδόκιμο.. τα στατιστικά για εκμετάλλευση λιγνίτη είναι τρομακτικά γενικά..
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,927
Και καλά η ΔΕΗ βγάζει πρόβλεψη κάθε μέρα, και αν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που ευνοούν την έξαρση του νέφους τέφρας τότε ο γιατρός της ανασκαφής μερημνεί και μας προμηθεύουν με κάτι υποτυπώδεις μάσκες. Αλλά κατά τα άλλα κλαην μαην, σκάβουμε ξεμάσκωτοι.

Πάντως όσο πλησιάζει κανείς στα ορυχεία από απόσταση, μια χαρά νέφος βλέπει να ύπταται στον ορίζοντα, ακόμα και "καλές" να είναι οι καιρικές συνθήκες.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,365
Νταξ απαράδεκτοι..
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,927
Bonus:

Κρανίου Τόπος



[attachment file=500873]
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,554
Έλα τώρα που γκρινιάζεις...ζεις ΣΚΛΗΡΑ το Fallout όνειρο. Σαν Ghoul NPC δυστυχώς (σύντομα) αλλά όλοι θυμόμαστε την σημαντική συνεισφορά της Necropolis στην φάση του Vault Dweller.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,680
Hellion, δεν ξερω σε ποιο καλλιτεχνικο ρευμα θα πρεπει να καταταξουμε τις ζωες μας. Ο υπερρεαλισμος μοιαζει πολυ μικρο κουτακι για να μας χωρεσει.

τα αρνητικα ποσοστα σπανε ρεκορ σε ολες αυτες τις περιοχες.  Δεν θυμαμαι γιατι, ως πιτσιρικας, ειχα βρεθει Β. Ελλαδα. Αυτο που θυμαμαι ειναι μια γνωριμια με γκομενακιο απο Πτολεμαιδα. Το θυμαμαι γιατι σε εκεινη την περιοχη δεν παιζουν κακασχημες γυναικες. Μεσα στη σουρα μου ειχα προτεινει να κανουμε διαφορα. Ο λογος; στη περιοχη που μεγαλωσε, ο καρκινος ειναι μεγαλος πρωταγωνιστης.  Ευτηχως μεσα στη σουρα της δεν καταλαβε τι ειπα. Εκεινη την  στιγμη ουτε εγω ειχα καταλαβει τι μαλακια πεταξα. το νεαρο της ηλικιας.
αφου θα πεθανεις νωρις.....

Κι εδω μια απο τα ιδια. ειχαν ερθει εταιριες σε μια περιοχη (copperbelt)για να κανουν διαφορα ορυχεια (μολυβδος) και τα γειτονικα χωρια καταντησαν προορισμος για οσους θελουν να θεσουν γρηγορο τελος στη ζωη τους. Η μολυνση ειναι ιδιαιτερα αδιαφορη για τους υπευθηνους, ενω υπηρχαν εγγυησεις για εργασιες με οικολογικες συνειδησεις γκουχαλκιδικηγκουχ γκουχ.  Τα περισσοτερα στοιχεια για την εκει μολυνση τα κρατανε ακομα κρυφα!!!
Σε καποια χωρια τους αλλαξαν το χωμα. αυτο που πηραν, δεν ξερω που το πηγαν.
οποιος γκουκλαρει για την μολυνση στο copperbelt, θα φριξει.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,680
εχω φαει μεγαλο πακετο, γιατι πρεπει να παρω αποφαση που την λες και αποφαση ζωης.  Τι ωραια που ηταν οταν ημουν ανυπαντρος. ελεγα ενα ρε αντε σαλτα και ολα καλα , παμε για αλλα.
Γενικα εχω φαει μεγαλη ταλαιπωρια τον τελευταιο χρονο+ και οι νοητικες μου δεξιοτητες εχουν παρει κατηφορο, σε φαση επομενη σταση κολαση/καζανι Νο5.

Οταν ηρθα Αφρικη, επαιρνα το μεροκαματακι μου ($2000) εμενα σε σπιτι-γηπεδο. ειχα υπηρετρια, κηπουρο, φυλακες στο gate και κηπο με πρασιναδα και εξωτικα δεντρα. ολα τα εξοδα πληρωμενα δηλαδη φαγητο, ταξι, ρευμα, νερο, ενοικιο που ηταν μεγαλυτερο απο τον μισθο μου και φυσικα 8ωρο σε ενα υπερβολικα φιλικο περιβαλλον.
Ολα αυτα ειναι πραγματα που τα οριζει η νομοθεσια.
οπως γινεται στα παραμυθια, μια μερα συννεφιασε και επεσε κεραυνος. τα εκαψε ολα. Αν δεν ειχα παντρευτει, θα την ειχα κανει και ζιρο φακς θα πετουσαν χαρουμενα πανω απο το κεφαλι μου.

Εφαγα πολυ πακετο ως ανεργος σε ξενη χωρα. δηλαδη εφιαλτικες στιγμες για την καθημερινη επιβιωση. αντε ζησαμε και σημερα.
Εκει που κοιταγα το ταβανι και σκεφτομουν πως θα ηταν να βλεπω την σκια μου απο ψηλα, με πηραν τηλεφωνο καποιοι τυποι για να δουλεψω στο μαγαζι τους. Οχι στο τμημα που ξερω πολυ καλα.
Ο μισθος $1300. ολα τα εξοδα δικα μου, 10-12-13ωρες βαρδιες. Τι να κανω; δεχτηκα, αφου τα χαρτια της γυναικας μου για να ταξιδεψει ελλαδα δεν ηταν και δεν ειναι ετοιμα.  Στο τελος του μηνα μου εμεναν $100 - $200. δηλαδη λιγο δυσκολο να κανω καποιο σχεδιο διαφυγης.

Σαν γνησιος Ελληνας τους ειχα πει οτι δεν θελω να μου βγαλουν εργατικη βιζα. Την εβγαλα μονος μου, με εναν τυπο που εχει ενα συνεργειο αυτοκινητων, κατω απο ενα δεντρο. γιατι το εκανα αυτο; για να μπορω να φυγω οποτε θελω.

Πριν εναν μηνα μου ειπε καποιος για μια δουλεια. Εντελως ασχετη με το αντικειμενο μου. Πηγα και τον βρηκα τον ανθρωπο για την δουλεια.
Στην αρχη μου ειπε οτι δεν θα με αφησουν ελευθερο (βιζα) τα αφεντικα μου. του ειπα οτι εχω ξεκινησει διαδικασια για σολο εκτυπωση και ετσι επαιξε συνεχεια στην συζητηση.

Θα πρεπει να παω σε ενα χωριο στο πουθενα. Το αξιοθεατο της πολης ειναι ενα μεγαλο σουπερ μαρκετ. δεν εχει τιποτα αλλο.
Απο την πολη που ειναι τωρα η γυναικα μου, η αποσταση μας θα μεγαλωσει κατα πολυ (1500 χλμ). Τωρα με τα 600 χιλιομετρα αποσταση, μπορει να ερχεται μια φορα τον μηνα για 3 μερες.
προσφερουν οτι ειχα πριν αλλα και αυτοκινητο. Θα ξεκινησω με $3000 και μολις μαθω την μπιζνα, θα γινει $5000. Αυτο που με ψιλοστραβωσε ηταν η λεξη πωλησεις. θα πρεπει να κανω και αυτο. δεν μπορει να φανταστει καποιος ποσο πολυ χαρηκα οταν ακουσα αυτη την λεξη. τα 5 ομως εγιναν μουσικη στα αυτια μου.

Δηλωσα παραιτηση με την μια, γιατι δεν γινεται να φυγω χωρις να τους δωσω εναν μηνα διορια. Ενοχληθηκαν πολυ που φευγω. Το ειδαν οτι καποιος τους εκλεψε τον υπαλληλο. τελος παντων, τους ειπα οτι δεν παιζει να δουλευω τοσες ωρες, με αυτον τον μισθο και χωρις να μου δωσουν ενα σπιτι της προκοπης. Δεν μπορουσαν να με σταματησουν, δεν μου εβγαλαν αυτοι την αδεια παραμονης.

δυστηχως η αδεια παραμονης καθυστερει παρα πολυ, τον σεπτεμβρη θα κλεισω χρονο αναμονης. ακουγεται και εντονα οτι εχουν κοψει να δινουν αδειες.
συνταντησα αρκετους με το ιδιο προβλημα. Αφου δεν βγαινει η αδεια, εγω συνεχιζω να δουλευω εδω και σημερα με καλεσαν τα αφεντικα για κουβεντουλα. Αυτο που φοβομουν δηλαδη, οτι θα μου κανουν αντιπροταση και θα πρεπει να μπω σε διαδικασια "τι σκατα να κανω τωρα;"
Στην θεση οπου θα επρεπε να ειμαι, ηταν ενας αλλος τυπος, ο οποιος εργαζοταν για μια εταιρια που συνεργαζεται με το μαγαζι.
εξωτερικος συνεργατης. σηκωθηκε και εφυγε πριν φαει ξυλο. ηταν μπαμπουινος.
Μιλησαν τα αφεντικα μου με την εταιρια και τους ειπαν οτι εχω ενα βιογραφικο-εγκυκλοπαιδεια. βαρεθηκαν να το διαβασουν ολοκληρο αφου.
Τους προτειναν να με παρει η εταιρια για να μεινω στο μαγαζι με την θεση που ξερω πολυ καλα να κανω.
Ο μπαμπουινος επαιρνε $2000 για μενα ζητησαν $3000 και σπιτι (δηλαδη -$500). Η εταιρια με εδρα την Αγγλια, αρνηθηκε στην αρχη.
Βασικα δεν εχουν συνηθισει να βλεπουν ατομα με γνωσεις στην χωρα. Τα αφεντικα μου τους ειπαν οτι θα πληρωνουν αυτοι τον μισθο και οτι πρεπει να γινουν προσπαθειες να μην φυγω. Δεν τους επιασε αποτομα το ψυχικο μεγαλειο. Αυτα που τους ειπα το φθινοπωρο, μολις ξεκινησαν να τα τρωνε στη μαπα.
Οταν τους ειχα πει οτι θα φανε αγγουρια, τους ειπα οτι ξερω και την λυση. ηρθε το αγγουρι και η λυση παει να φυγει.

Τι να κανω τωρα;
εαν φυγω θα δω την γυναικα μου, δεν ξερω ποτε. ισως τα χριστουγεννα. Την δουλεια ναι μεν θα την μαθω αλλα πρεπει να κανω και πωλησεις. απο οτι καταλαβα ειναι σημαντικο γιατι εαν πεσουν, θα φαω τσουτσουνακι. τουλαχιστον ετσι καταλαβα. Βεβαια, εαν τις ανεβασω θα σπασω και το φραγμα των $5Κ. ετσι αφησαν να εννοηθει. Η γυναικα μου εφαγε πικρα και πανικο. Με ρωτησε εαν εκει που θα παω θα εχω υπηρετρια.
μολις ειπα ναι μου ειπε οτι ελπιζει να ειναι καμια γρια, με βοιζγια που να ακουμπανε την κοιλια της. εαν ειναι νεα θα μου κανει βουντου και θα την ξεχασω την γυναικα μου και κλαμα, πολυ κλαμα λεμε.

Εαν μεινω εδω, θα δουλευω ιδιες ωρες, θα παιρνω στην ουσια $2500 και εξοδα δικα μου. τα χρηματα ειναι πολλα. οχι σαν τα 5 αλλα δεν παιζει ανθρωπος στην χωρα, με ιδια θεση, που να παιρνει τοσα πολλα. Θα βλεπω την γυναικα μου μερικες μερες τον μηνα και μεσα στο καλοκαιρι θα μπορεσω να ζητησω και αδεια για να ερθω ελλαδα. Εχουν τρελαθει και οι γονεις μου, εαν τους πως θα με δειτε next year θα παιξει ξανθοπουλος.
αυτα τα $500 δεν ειναι λιγα, ειναι 5 μηνιατικα για τους ντοπιους.

Αποψε μου ζητησαν να ερθω αυριο το πρωι στο μαγαζι, για να με δει ενας τυπος απο αυτη την κωλοεταιρια.Πρεπει και να σηκωθω πρωι, αφου ο τυπος φευγει αυριο απο την χωρα. του ειπαν οτι το βιογραφικο μου ειναι σαν περιοδικο και δεν τους πιστεψε. Βεβαια αυτη η εταιρια, για να ειχε τον μπαμπουινο εδω, παει να πει οτι δεν εχουν εργατικο δυναμικο με γνωσεις.

αν δεν καταφερω σε λιγους μηνες, αυτο που δεν καταφεραν αυτοι σε 5 χρονια, θα το κλεισουν το μαγαζακι και αντε γεια.
Εγω τους τα ειχα πει, εξηγησει και με διαγραμματα και στατιστικες και εξελοφυλλα, αλλα δεν με πιστεψαν. εγω δεν ειμαι μεγαλη εταιρια για να ξερω καλυτερα. μετα απο τοσους μηνες το καταλαβαν οτι μιλουσα σοβαρα και με εβαλαν σε αυτο το τριπακι για να αποφασισω τι σκατα θα κανω.

Αυτα να μην ειχε η ζωη, τι καλα που θα ηταν.
μου φαινεται θα παρω διαζυγιο και θα παω στην ταυλανδη. η πρωην με παρακαλαει να παρουμε διαζυγια και να ξανασμιξουμε.
μια κινηση και θα διαγραψω ενα καραβι προβληματα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,554
Ζόρικα τα πράγματα και βαριά.

Το ξέρεις ο ίδιος, σε τέτοιες φάσεις, ούτε συμβουλή υπάρχει, ούτε άνθρωπος που να έχει βρεθεί *ακριβώς* στην ίδια θέση με εσένα, προκειμένου να σου δώσει σκονάκι ή ανεμόσκαλα κινδύνου.

Ένας δοκιμασμένος πάντως κανόνας, θέλει να διαλέγεις το σχέδιο που μακροπρόθεσμα σου δίνει τα περισσότερα. Μπορεί να πονάει στα κοντά, να φαίνεται βουνό και η γλυκιά αιμορραγία σε βάθος χρόνου να φαντάζει ελκυστικότερη, αλλά στο τέλος θα σε σκοτώσει. Αντίθετα, διαλέγεις το στενό, δύσβατο, αγκαθωτό και χάλια δρόμο σήμερα, για να απολαμβάνεις το XO σου σε πεντάστερο κανά-δυο χρόνια αργότερα.

Συμβιβασμοί σε μέρος που ήδη μυρίζει σκατίλα, οδηγούν μόνο βαθύτερα στον υπόνομο κι ας προσφέρεται ενεσούλα μορφίνης στην πόρτα.

ΤL;DR Nα πας στο άλλο χωριό, το μακρινό. Θα είσαι πιο ασφαλής και όλα θα έρθουν σωστά. Εξάλλου, δεν θα περπατήσεις ποτέ μόνος, θα έχεις την Μπριγκάντα Απροσάρμοστων του RQ Forum για τις δύσκολες νύχτες του χειμώνα.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,155
Συμφωνώ με τον ΜπορατσοΜάτια(ΤΜ)!

Από τα γραφόμενά σου και τα σεντόνια-ιστορίες που διαβάζω όλο αυτό το διάστημα, είσαι άνθρωπος που τολμά. Αν δεν κάνεις την κίνηση και μείνεις στην τωρινή δουλειά (όπου ούτως ή άλλως έχει ραγίσει το γυαλί), μετά θα σου έρχονται συνεχώς στο μυαλό αυτές οι σπαστικές τι-θα-γινόταν-αν σκέψεις και μπορεί να το μετανιώνεις μια ζωή. Επίσης, τόσον καιρό έκαναν του κεφαλιού τους, τώρα θα σε ακούσουν; Και αν σε ακούσουν τώρα, υπάρχει χρόνος για να κάνεις "ολική επαναφορά" στην εταιρεία τους; Απ' ό,τι λες, έχεις λίγους μόνο μήνες. Αν δεν προλάβεις, θα κατηγορούν εσένα μετά. Από την άλλη, στη "νέα" δουλειά έχεις το θέμα των πωλήσεων. Νομίζω πως "το' χεις". Αν οι νέοι εργοδότες είναι σωστοί και όχι τίποτα "ντουβάρια", δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Μόνο ψάξε λίγο περισσότερο τους όρους τους και <strong>διευκρίνισε μαζί τους ποιο θα είναι ακριβώς το αντικείμενό σου</strong>, γιατί αν είναι να παίρνεις 5Κ αλλά να κάνεις δουλειά 5 ατόμων, τότε κάτσε στα αυγά σου (προς το παρόν).

Όσο για την απόσταση, ναι μεν τα 1500 χιλιόμετρα είναι πολλά (ακόμα και για την Αφρική), αλλά με 5Κ το μήνα και καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, ίσως να μην χρειάζεται καν να δουλεύει η γυναίκα σου μετά από κάνα χρόνο και να είστε και πάλι μαζί.  Άρα, στην πρώτη περίπτωση, τα 600 χλμ θα παραμείνουν 600, ενώ στη δεύτερη τα 1500 μπορεί και να μηδενιστούν. ;-)
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,680
Ενω στον λογο ειμαι λακωνικος, οταν παταω πληκτρα δεν εχω φρενα. Απορω πως καθησατε και ξετυλιξατε το σεντονι.
Κι εγω καπως ετσι τα εχω στο μυαλο μου αλλα αυτο οτι το εχω με τις πωλησεις. δεν ξερω απο που βγηκε. μπορει να ειμαι πολλα πραγματα αλλα παπατζης; δεν  νοιωθω τετοιος.

Ματι δεν εκλεισα. Περασα την νυχτα ζυγιζοντας, αλλα σημερα εγιναν διαφορα και μαλλον πηρε 5-6 τονους η πλευρα της ζουγκλας.
Αν σκεφτει καποιος οτι τα προσοντα μου για την νεα δουλεια ,που θα ειναι υπερ-υπευθηνη ειναι οτι ειμαι λευκος, δεν εχω φημη κλεφτη και δεν ειμαι χαζος. Βασικα η πολυ εξυπναδα δεν ειναι καλη σε αυτα τα μερη. Παιζει ενας πανικουλης. Σαν να παει να βγαλει η ΕΑ το half life.
Βασικα ειμαι 99% ετοιμος να πω οτι παω στο bush οπου θα μου χεζουν το gate οι ιπποποταμοι και θα βρωμαει ο τοπος κλανιες απο λιονταρια.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,554
Καλύτερα να καθαρίζεις λιονταροσβουνιά και να κοιμάσαι δίπλα στο αυτόματο, παρά στο έλεος των 'πολιτισμένων' που θα θεωρούν πως σου κάνανε και χάρη μεγάλη που σε κράτησαν. Πιονιέρος ρε, στα σύνορα. Καβάλα στους κορκόδειλες. Πιο μακριά και από την πιο θανατηφόρα κλανιά μακάκου.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,155
[quote quote=501661] αλλα αυτο οτι το εχω με τις πωλησεις. δεν ξερω απο που βγηκε. μπορει να ειμαι πολλα πραγματα αλλα παπατζης; δεν νοιωθω τετοιος.[/quote]

Βγαίνει από το ότι μυαλό έχεις, προσόντα έχεις, @@ έχεις. Ε, αν πιστεύεις και στο προϊόν που θα πουλήσεις, θα δώσεις μια άλλη διάσταση στην έννοια "πώληση". Μη σου πω ότι θα δημιουργήσεις και δική σου "σχολή"... ;)
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,497
και γω σου λέω όρμα στα 5k.  Μετά όμως θα πρέπει να μου δίνεις 200 κάθε μήνα που σε συμβούλεψα σωστά. Οκ Θενξ.
Namaste εν γκουντ λακ
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,927
Ας παραθέσω κι εγώ τα νέα μου από τη δουλειά μου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

1) Είναι που λέτε την Πέμπτη 21 του μήνα, παγκόσμια ημέρα μουσικής. Σε αυτά τα πλαίσια, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων αποφάσισε να είναι ημιαργία την Πέμπτη και μετά τη 1-1μιση το μεσημέρι να κάνουμε μια εκδήλωση με φαγητά μουσικές κλαρίνα ποτά κτλ κτλ, προφανώς για να φωνάξει τα κανάλια και να κάνει το κομμάτι της.

2) Στα πλαίσια του παραπάνω καμώματος του κομματιού, η προϊσταμένη αποφάσισε να προσκαλέσει στην εκδήλωση και τους καμιά 30αριά Πακιστανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Αιανή από μια ΜΚΟ.

2.5) Η ΜΚΟ που έφερε τους Πακιστανούς, αλλά και ο ξενοδόχος που τους φιλοξενεί, τα τσεπώνουν ΧΟΝΤΡΑ από την ΕΕ. Σε αυτά τα πλαίσια, παραβλέπουν αρκετούς από τους κανόνες που ισχύουν κανονικά για τους πρόσφυγες, όπως πχ το να μην φεύγουν ασυνόδευτοι από το ξενοδοχείο και να μην τριγυρνάνε μετά τις 12 το βράδυ στο χωριό. Επομένως ισχυρίζονται χωριανοί διάφορα, όπως πχ ότι τους βλέπουν στις αυλές τους να αρπάζουν ότι βρουν, ή ότι βεβηλώνουν εκκλησάκια κτλ (προφανώς δεν μπορώ να τα διασταυρώσω όλα αυτά), ενώ επίσης έχουν σταματήσει να χτυπάνε και οι καμπάνες στο χωριό γιατί "τους έκαναν triggered".

2.6) Το όλο πόιντ που θέλω να εγείρω με το παραπάνω δηλαδή είναι πως υπάρχει ένα υποβόσκον Α κλίμα απέναντι στους πακιστανούς.

3) Στα πλαίσια λοιπόν της παραπάνω εκδήλωσης, απεφάνθησαν οι Συριζαίοι του μουσείου πως θα φάμε "μόνο κοτόπουλο, για να μην προκαλέσουμε τους πακιστανούς".

3.5) Οι οποίοι Πακιστανοί θα φάνε δικό τους φαγητό με catering πληρωμένο από την ΜΚΟ, οπότε δεν θα έχουν την παραμικρή επαφή με αυτά που θα ψήσουμε εμείς.

4) Προφανώς οι ντόπιοι υπάλληλοι δυσανασχέτησαν, και η δημοκρατική και ψύχραιμη αντίδραση των διοργανωτών ήταν "ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΙ ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕΣΑ".

5) Επίσης προφανώς, αυτή η αντίδραση ξεσήκωσε παραπάνω τους υπαλλήλους και άρχισαν αναπόφευκτα τα τυπικά περί ελευθερίας, περί "αν πήγαινα εγώ στο Πακιστάν σιγά μην νοιάζονταν τι μου αρέσει να φάω" κτλ κτλ κτλ.

Σε εκείνο το σημείο πήγε 3μιση και σχόλασα, αλλά το πράμα έχει ψωμί και θα συνεχιστεί και αύριο. Γενικά η ατμόσφαιρα μυρίζει λίγο μπαρούτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΑΣ, ΔΓΙΑΟΛΕ.

ΨΩΜΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



Τι ωραία που τα περνάμε σε αυτή τη χώρα ρε γαμώτο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,680
5) Επίσης προφανώς, αυτή η αντίδραση ξεσήκωσε παραπάνω τους υπαλλήλους και άρχισαν αναπόφευκτα τα τυπικά περί ελευθερίας, περί “αν πήγαινα εγώ στο Πακιστάν σιγά μην νοιάζονταν τι μου αρέσει να φάω” κτλ κτλ κτλ.

ελληνικη φιλοξενια και φιλοτιμο βρε αδερφε. δεν καταλαβαινω γιατι μπερδευεσαι.
καποιοι απο τους μεσους ελληνακους εχουν παει στο λονδινο. καποιοι σπουδασαν εκει. καποιοι πηγαν ενα ρομαντικο ταξιδακι σε παρισι και βενετια. το 60% απο αυτους που δεν πηγαν ουτε σε αυτα τα μερη, τολμησε και πηγε για καφε στην παρακατω πλατεια.
Αυτο δεν τους εμποδιζει να ξερουν τι γινεται στον κοσμο, ειδικα οι λονδρεζοι, εχουν γυρισει τον κοσμο.

Ολοι αυτοι δηλωνουν οτι εαν πας σε ξενο κρατος, θα φας οτι σου σερβιρουν γιατι ετσι. Στην Ασια, εγω ζητησα Tbone και μου εδωσαν τηγανιτες ακριδες, γιατι σιγα μην νοιαζονται τι μου αρεσει να φαω.
Το νοητικο επιπεδο του μεσου νεοελληνα, δεν ειναι ανωτερο απο αυτο του αμορφωτου αφρικανου, στο τελευταιο ξεχασμενο χωριο της σαβανας. Η διαφορα ειναι οτι στο αφρικανικο χωριο παιζει να μην εχουν σχολειο.
Υπαρχει χοντρο προβλημα στην Ελλαδα και δεν ειναι το οικονομικο. Πιστευω οτι η ριζα του προβληματος ειναι ο φοβος. βλεπουν ολους αυτους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα και φοβουνται μην καταληξουν σαν αυτους. κανει κακο στην ψυχολογια τους. η ασθενεια της φτωχειας ειναι μεταδιδομενο νοσημα, συμφωνα με την λογικη καποιων.
 

stefan24

Half-Ogre
Joined
Jun 4, 2016
Messages
608
Πάνω σε αυτό που είπε ο kounelos στέκει ορθά το παρακάτω γνωμικό:

Ωνάσης: &lt;&lt;Το να είσαι φτωχός λύνεται δεν είναι πρόβλημα. Το να είσαι φτωχός στο μυαλό είναι πρόβλημα και δεν λύνεται με τίποτα.&gt;&gt;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,680
εγω CMPUNK το ξερω ως
η βλακεια δεν γιατρευεται.
Γιοζιμπο.

Η βλακεια κολαει, η εξυπναδα οχι.
λαικη σοφια.
και οντως κολαει η ρουφιανα.

Το μαρτυριο μου δεν εχει τελος λεμε. Δεν ξερω τι αλλο θα παθω σε αυτη την ζωη του πισινου. Δεν λογαριαζα χωρις τον ξενοδοχο, το ειχα κουμπωσει σε καλο σημειο στον εγκεφαλακο μου. Πολυ καιρο παιρνει αυτη η αδεια παραμονης και θα την φαω με σαλτσα απο αγγουρι και με συνοδεια κονιακ και ελληνικου πικρου καφε.
Την εφαγα, χθες, και ηταν πρωι, απο αυτα τα πρωινα χωρις καφε και τσιγαρο για πρωινο.  Πηγα στο αλλοδαπων και εφαγα κοκκινη καρτα.
Αδεια παραμονης ΔΕΝ.
Πρεπει να κανω ενσταση, ετσι μου ειπαν, γιατι δεν καταλαβαν τι ρολο βαραω σε αυτη την ζωη και επειδη δεν καταλαβαν λεξη απο την τεχνολογικη αιτηση που τους εδωσα.

Ετσι και γυρισω ελλαδα και ακουσω καποιον να γκρινιαζει γιατι ερχονται ολοι αυτοι στην παρθενα ελλαδα, θα τον στειλω πακετο στην αφρικη, αφου του χαρακωσω το μετωπο με εθνικοσοσιαλιστικο συμβολο. Παντου δημοκρατιες και ελευθεριες αλλα δεν εισαι ελευθερος να πας οπου θελεις.
ουτε στη ιδια σου τη χωρα βλ. διοδια.

Ειχα παει και την Δευτερα, για να δω τι γινεται με την αιτηση μου. επρεπε να ειχε περασει απο την επιτροπη εδω και 9 μηνες. παραλιγο να γεννησω.
Μολις εφτασα στο κατωφλι, μου εστειλε sms η γυναικα μου. Πηγαινε στον δευτερο οροφο και μιλα με τον ταδε. μου εστειλε και τον αριθμο του κινητου του για να τον παρω τηλεφωνο. Τον πηρα τον παλλικαρο τηλεφωνο και μου λεει ελα στον δευτερο οροφο, ταδε γραφειο. Σε περιμενω.
Παω εκει και το γραφειο του ειναι διπλα στο γραφειο του διοικητη. Κανω διπλο κλικ στην πορτα αλλα ειναι κλειδωμενη και δεν εχω καποιο hint για τον γριφο.
Τον παιρνω τηλεφωνο και ενοχλημενος μου λεει οτι θα ερθει σε λιγο. Περιμενω, περιμενω, περιμενω ξεκιναει ο screensaver (παρατηρω τα παντα απο το παραθυρο). Σκαει επιτελους ο τυπος και δεν μου λεει ουτε καλημερα. πολυ εριστικος και γενικα ηθελα να τον χαστουκισω με χοιρομερι.
Εχει τοσα παρασημα που τον περασα για ρωσο στρατηγο και τοσες σαρδελες που νομιζα οτι ειναι διεθυντης σε ψαραγορα.
ΔΕΝ μου λεει κατι ο τυπος, με εστειλε εκει που θα πηγαινα ετσι και αλλιως. Περιμενα καποια πληροφορια για το που στεκομαι, αφου ο τυπος ειναι στην επιτροπη για τις εγκρισεις. σηκωνομαι και χτυπαει το κινητο του τυπου. Απανταει και λεει "εδω ειναι" καπακια ακουω φωνες και τραμπουκισμους, ο τυπος ξεροκαταπιε. Ακουγα πεντακαθαρα την φωνη της πεθερας μου (γραμματεας του γενικου εισαγγελεα) να βριζει σε Αγγλικα, Νιαντζα και νομιζω ακουσα καποιες λεξεις σε Μπενμπα. Τον ελουζε με τρεις διαφορετικες γλωσσες. (πιτυριδα, ψαλιδα και δερμα κεφαλης). Τον τιναξε να φυγει η πιτυριδα, του εβαλε το ψαλιδι στο λαιμο και του πηρε το σκαλπ. Εφυγα χωρις να πω τιποτα.

Μολις την εφαγα χθες, πηρα την γυναικα μου και παραλιγο να σκασει απο την πικρα της. Εννοειται οτι πηρε την πεθερα μου που με την σειρα της με πηρε τηλεφωνο. Της εξηγησα τι λεει η αιτηση, αλλα που να ξερει η γυναικα τι ειναι το brain box και η πλαγιομετωπικη ορθη γωνια. Της εστειλα sms και εξηγησα με πολυ απλες λεξεις τι ειναι τι. Με παιρνει τηλεφωνο και μου λεει μιλησα με τον αφεντικο μου (γενικος εισαγγελεας) και ανελαβε το θεμα σου.
Αυριο θα παω να μιλησω με τον διοικητη. Ηθελε να δει και την γυναικα μου αλλα απουσιαζει οποτε θα παω με την πεθερα μου.
Meanwhile πηρα τηλεφωνο το υποψηφιο αφεντικο μου για το προβλημα, αφου πινει καφε με τον προεδρο, και μου ειπαν οτι θα με παρουν τηλεφωνο σε λιγο. απο χθες δεν με πηραν για να μου δωσουν ενα hint. Το αφεντικο μου με πιεζει απιστευτα να του δωσω μια απαντηση γιατι η δουλεια εχει πεσει 80% και ξερει οτι μονο απο μενα μπορει να περιμενει κατι. ολα αυτα, καθως εχει πεσει και ο τελευταιος κοκκος στην κλεψυδρα και πλεον σταζει λιγη σκονη χρονου.

Θελω να πιστευω οτι δεν εστειλαν καποιο γραμμα στο αλλοδαπων. Ναι, εαν δουλευεις για καποιον και του πεις σαλτα γραμησου, εγω παω διπλα. Αυτος ενημερωνει το αλλοδαπων οτι δεν δουλευεις πλεον για αυτον και μπορει να τους δωσει ενα γραμμα το οποιο λεει οτι εισαι μπουνοπανο. Αυτο το γραμμα συνοδευει τον φακελο σου και χλωμο να σου επιτρεψουν να μεινεις στη χωρα. Πρωτα πρεπει να ανακαλυψεις οτι υπαρχει τετοιο γραμμα και δευτερον, πρεπει να βαλεις βαλβολινη στο κιβωτιο ταχυτητων, για να κουνηθει καποιος υπαλληλος και να πατησει (καταλαθος) το πληκτρο Del.

καλα ελεγα να φυγω νυχτα. κανω αποσβεση προβληματων και συνεχιζω ακαθεκτος. ουτε διαζυγιο δεν θα παρω.
εκει θα παω, εκει...
beach2_zpsadwbytrj.jpg

bird_zpso1larncd.jpg
του φευγατου η μανα δεν εκλαψε ποτε.
λαικη σοφια
 
Top Bottom