What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Official Off-Topic Thread

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
γιαρμαδες. ετσι τους ελεγε η μανουλα μου. τεραστιοι, βελουδινοι απ εξω και με σαρκα γλυκια, ζουμερη και λαχταριστη
Αληθεια σου ελεγε! Υπηρχαν καποτε!
και οι πατάτες είχαν γεύση γαρίδας
παλι καλα, θα μπορουσαν ναχουν και γευση αποπατου
το λάδι, το αλλάζεις
ελα τωρα! Σιγα μην βαζανε και αγνο ελαιολαδο κοβαν στρογκυλες τις πατατες στο τηγανι και τις γυριζαν μια μια μετο πηρουνι? Προσφατα το ειδα αυτο, πριν καμια 40αρια χρονια απο τη μανα μου
Αυτα τα λαθη εγιναν σε πολλους τομεις,
λαθη, λες? δλδ να τους συνγχωρισω και να μην χωσω στη βουλη μια τσιτσιολινα?
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,334
Respect. Οποιος εχει τις μπαλες να δουλεψει σε τετοια μερη, εχει τον σεβασμο μου.

Και με τα χρήματα που είχα βγάλει, αγόρασα την πρώτη μου Amiga 500!!!!!!


ελα τωρα! Σιγα μην βαζανε και αγνο ελαιολαδο κοβαν στρογκυλες τις πατατες στο τηγανι και τις γυριζαν μια μια μετο πηρουνι? Προσφατα το ειδα αυτο, πριν καμια 40αρια χρονια απο τη μανα μου

Συνήθως αραβοσιτέλαιο, χρησιμοποιούν για τηγάνισμα!! Πιο ελαφρύ και πιο φθηνό!! Αλλά έχει συγκεκριμένες αντοχές!!
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,477
εγώ με παρθένο ελαιόλαδο τις κάνω τις πατάτες, παίρνουν και ιδιαίτερη γεύση από το λάδι αυτό και όχι τις generic με τα σπορέλαια.
Για air fryer το είχα σκεφτεί, αλλά δεν ξέρω τι να περιμένω και αν αξίζει να δώσω λεφτά.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,703
Αφηνουν την τσαπα για να στησουν solar panel.
θα κάνω μια μικρή υπεράσπιση τών φωτοβολταϊκών ακόμα και για την «γη υψηλής παραγωγικότητας».

Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν κάνουν βλακεία, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και αν δεν έχω δει ο ίδιος δεν παίρνω ισχυρή θέση αλλά η αυτόματη αρνητική θέση δεν υποστηρίζεται από τα δεδομένα. Επίσης δεν αμφιβάλλω ότι δεν το κάνουν και με τον πιο μελετημένο τρόπο δυστυχώς.

κατ' αρχήν έχει σημασία πώς τα βάζεις τα φωτοβολταϊκά. Προφανώς αν πχ στρώνεις τσιμέντο για να βάλεις πάνω φωτοβολταϊκά αυτό είναι σίγουρα εγκληματικό. Η κύρια παράμετρος που πρέπει να μπαίνει είναι πόσο εύκολο είναι να βγουν τα φωτοβολταϊκά και να ξανακαλλιεργηθεί η γη, γενικά πόσο μόνιμη είναι η αλλαγή. (μια άλλη περίπτωση που μπορεί να είναι προβληματική είναι αν κόβονται δέντρα που χρειάζονται χρόνια να ξανααναπτυχθούν)

Το θέμα όμως είναι ότι η ίδια η καλλιέργεια είναι γενικά περιβαντολλογικά καταστροφική. Για την γη που καταναλώνει, για την ενέργεια, για το νερό, για τα λιπάσματα κλπ. Αυτό είναι και μια υπόδειξη για το πόσο απίστευτα ηλίθια είναι γενικά η καλλιέργεια βιοκαυσίμων.

Το άλλο σημείο είναι ότι τα φυτά δεν έχουν γενικά ανάγκη για το σύνολο τού ήλιου (αυτό φυσικά εξαρτάται και από τα φυτά) Ο παραπάνω ήλιος το μόνο που κάνει είναι να καταναλώνει περισσότερο νερό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούν να συνυπάρξουν με την σκιά τών φωτοβολταϊκών. Το πιο εύκολο νομίζω είναι η αγρανάπαυση. Αφήνεις ένα χωράφι για κάποια χρόνια για αγρανάπαυση και καλλιεργείς ένα άλλο και μετά αλλάζεις. Αλλά και πέρα από την αγρανάπαυση το όλο θέμα με τα αγροβολταϊκά πρέπει να μελετηθεί.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
Δεν θα αμφιβαλλω για τα λεγομενα σου, αλλα το θεμα δεν ειναι μονο περιβαλλοντολογικο. Οι εκτασεις προς καλλιεργεια, λογω της μορφολογιας της χωρας, ειναι λιγες. Εχουμε πολλα βουνα και πολυ κοτρονι.
Το σημαντικο ειναι οτι η εγχωρια γεωργια ειναι ηδη καταπονεμενη. Οταν πεφτει η γεωργικη παραγωγη, ανεβαινουν οι τιμες και ξεκινανε οι επαναστασεις.
Για την ωρα, κατω απο το πανελ δεν μπορεις να οργωσεις, να σπειρεις και να μαζεψεις την παραγωγη. Ισως στους λαχανοκηπους.
Αυτος που βαζει πανελ, δεν σχεδιαζει να σπειρει, γιατι βαζει πανελ.


Η καλλιεργεια κατω απο τα πανελ δεν ειναι ιδανικη λυση, εχει και αυτη πολλα μειονεκτηματα πχ δεν μπορεις να καλλιεργησεις οτι θελεις κατω απο τα πανελ. Αυτο που φυτευεις μπορει να επηρεασει την αποδοση του πανελ.
Τα πανελ μπορει να ειναι οικολογικη ενεργεια αλλα τα ιδια τα πανελ, δεν ειναι καθολου οικολογικα. Μπορει να μολυνουν την εκταση που τα φιλοξενουν, με βαρεα μεταλλα κτλ.

Αυτα τα πραγματα θελουν μελετη αλλα ζουμε στην Ελλαδα και οχι στον πειραματικο κηπο ενος πανεπιστημιου. Το θεμα ξεκιναει απο μια σοβαρη μελετη και μετα ισως να δωθει εγκριση για να γινει κατι τετοιο. Επειδη, οπως ειπα, μελετες για το θεμα δεν εχουμε δει, ο καθενας κανει οτι νομιζει οτι θα τον κανει πλουσιο.

Αυτα, απο την πλευρα ενος ανθρωπου που μπορει να φερει στην Ελλαδα πανελ για να στρωθουν σε ολοκληρο το Αιγαιο.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,703
Δεν θα αμφιβαλλω για τα λεγομενα σου, αλλα το θεμα δεν ειναι μονο περιβαλλοντολογικο. Οι εκτασεις προς καλλιεργεια, λογω της μορφολογιας της χωρας, ειναι λιγες.
Το πρώτο αξίωμα που θα ήθελα να κρατήσουμε είναι ότι ακόμα και αν αγνοήσει κάποιος το πλεονέκτημα τής συνέργειας, το να φυτέψει κάποιος φωτοβολταϊκά είναι απείρως ποιο οικολογικό και οικονομικό σε πόρους από το να καλλιεργεί βιοκαύσιμα.

Αυτος που βαζει πανελ, δεν σχεδιαζει να σπειρει, γιατι βαζει πανελ.
Δεν διαφωνώ για αυτό ανέφερα την αγρανάπαυση σαν την πιο εύκολη συνέργεια. Όχι όμως ότι δεν μπορούν να υπάρξουν και άλλες δυνατότητες αν υπάρχει διάθεση.

Αυτο που φυτευεις μπορει να επηρεασει την αποδοση του πανελ.
Η απόδοση τού πάνελ δεν επηρεάζεται αρνητικά, αντιθέτως επηρεάζεται θετικά. Αυτό που ισχύει είναι μονάχα ότι πρέπει να μελετήσεις το θέμα για να το κάνεις σωστά, η μελέτη σίγουρα δεν βολεύει τον κόσμο.

Τα πανελ μπορει να ειναι οικολογικη ενεργεια αλλα τα ιδια τα πανελ, δεν ειναι καθολου οικολογικα. Μπορει να μολυνουν την εκταση που τα φιλοξενουν, με βαρεα μεταλλα κτλ.
κυρίως για αυτό απαντώ γιατί δεν είναι σωστό αυτό που λες. Τα συνήθη σύγχρονα πάνελ ουσιαστικά έχουν μόνο δύο υλικά. Πυρίτιο και χαλκό. (άλλα περίεργα υλικά ξέχασέ τα, αφορούν άλλες περιπτώσεις). Επιπλέον για κατασκευαστικούς λόγους έχουν αλουμίνιο για το πλαίσιο και λίγο μόλυβδο για να κολλήσουν τα κελιά. Ο μόλυβδος είναι το μόνο που θέλει κάποια προσοχή αλλά δεν μιλάμε ούτε για υδραγωγεία από μόλυβδο ούτε για καταλύτη στην βενζίνη ώστε να δηλητηριάζει τον κόσμο. Μιλάμε για πολύ μικρές ποσότητες πολύ καλά προστατευμένες. Ακόμα και αν καλύψουμε τα πάντα με φωτοβολταϊκά το συγκεκριμένο θέμα παραμένει πολύ λιγότερο τρομακτικό από άλλα τοξικά.
(και εν τω μεταξύ οι αμερικανοί έχουν βομβαρδίσει όλον τον κόσμο με απεμπλουτισμένο ουράνιο)

πανελ για να στρωθουν σε ολοκληρο το Αιγαιο.
πλάκα-πλάκα, τα πλωτά φωτοβολταϊκά βγάζουν περισσότερο νόημα από τις πλωτές ανεμογεννήτριες.
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
Ωραιοι οι κρεμαστοι κηποι και η ενεργεια απο τα κρινα αλλα σε αυτη την ιστορια δεν υπαρχουν.
Αυτα που θα κρατησω απο το θεμα της συγκεκριμενης συζητησης, χωρις να εννοω οτι δεν με ενδιαφερει η πληροφορηση, ειναι οι δυο πραγματικοτητες.
1. Καποιοι τσιφλικαδες αποφασισαν να φυτεψουν σολαρ πανελ, χωρις μελετες για συνυπαρξη με σπορους.
Εκτος απο καποιους υπολογισμους για το κερδος, αμφιβαλλω εαν εκαναν οποιαδηποτε μελετη για αυτο που εκαναν.
2. Αυτα τα εδαφη που χαθηκαν απο τον γεωργικο τομεα, ειναι αιμορραγια και αυτη η ιστορια θα συνεχιστει.

Αυτο που με ανησυχει περισσοτερο ειναι η Ελληνικη μεταδοτικοτητα. Φτιαχνεις σουβλακι οπου προσθετεις και μια ομπρελιτσα. Αν αυξηθει η καταναλωση, αυριο ολα τα σουβλατζιδικα θα πουλανε σουβλακια με ομπρελιτσες και θα βγαλουμε τα ματια μας.
Καπως ετσι θα ακολουθησουν και αλλοι το παραδειγμα με τα σολαρ πανελ. Η Ελλαδα, με την μικρη παραγωγη, δεν εχει περιθωρια να χανει κομματια γης.

Η γενικη συζητηση για τα σολαρ πανελ ειναι ενα αλλο θεμα, που επισης εχει καποιες πραγματικοτητες.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,703
Αυτα τα εδαφη που χαθηκαν απο τον γεωργικο τομεα,
τα εδάφη χάθηκαν πού πήγαν; Επαναλαμβάνω δεν λέω ότι δεν γίνεται βλακεία.

Αυτο που με ανησυχει περισσοτερο ειναι η Ελληνικη μεταδοτικοτητα.
Δεν νομίζω ότι εδώ είναι αυτό το ζήτημα. Αν το θέμα ήταν ο κάθε αγρότης που βαριέται να πιάσει την τσάπα και φυτεύει σόλαρ πάνελς, αρκεί μονάχα μια επιτήρηση ότι δεν καταστρέφουν την γη και ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Δεν είναι κάτι που μπορεί να πάει υπερβολικά μακρυά γιατί θα χτυπήσει τις δυνατότητες τού δικτύου.

Το πραγματικό ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί σοβαρά νομίζω λέγεται «ενεργειακές κοινότητες», Είναι από αυτά τα πράγματα που είναι too good to be true και όμως ισχύουν. Και συμβαίνει το «παράδοξο» στην ελλάδα να είμαστε με άνεση πρώτοι στην ευρώπη! Δυστυχώς μόλις νοιώσεις λίγη υπερηφάνεια για το πόσο προηγμένοι είμαστε σε σχέση με την καθυστερημένη ευρώπη καταλαβαίνεις ότι οι περισσότερες «ενεργειακές κοινότητες» είναι fake για να εκμεταλλευτούν τον θεσμό και αυτό που εγώ τουλάχιστον φοβάμαι δεν είναι το «χάσιμο» γεωργικής γης αλλά ότι οι απατεώνες θα προλάβουν να χτυπήσουν τις δυνατότητες τού δικτύου και δεν θα αφήσουν χώρο σε πραγματικές ενεργειακές κοινότητες για τις οποίες απευθύνεται ο θεσμός και στις οποίες μάλλον είμαστε τελευταίοι στην ευρώπη.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
τα εδάφη χάθηκαν πού πήγαν;

Πηγαν σε αλλο τομεα φιλτατε. Καποιες αλανες εγιναν πολυκατοικιες, ο χωρος ειναι ακομα εκει αλλα εξυπηρετει αλλες αναγκες.
Εκτος και αν θεωρεις οτι τα σολαρ πανελ θα πανε για ανακυκλωση σε 2-3 χρονια.

Δεν είναι κάτι που μπορεί να πάει υπερβολικά μακρυά γιατί θα χτυπήσει τις δυνατότητες τού δικτύου.

Η ζητηση για ενεργεια δεν σταματαει ποτε. Αυτος ειναι ο λογος που εχουμε διακρατικες αγοραπωλησιες ενεργειας και διαφορα project μεταφορας ενεργειας.
Για να μην φυγω απο τον Θεσσαλικο καμπο. Αυτη η περιοχη εχει σοβαρο προβλημα ερημοποιησης, απο καιρο. Για να λυθει αυτο το προβλημα απαιτουνται πολυ συγκεκριμενες ενεργειες, οι οποιες δεν γινονται, για λογους Darth Vader, και δεν θα γινουν, επειδη ολοι ξεκινανε να στρωνουν πανελ. Δεν θα ασχοληθουν πχ με συγκεκριμενες καλλιεργειες, που σιγουρα, σε καποιους θα ειναι και διαφορετικες απο αυτες που γνωριζουν. Δεν θα απαιτησουν την δημιουργια του φραγματος καθοτι, ανταγωνισμος.

Στα χαρτια, υπαρχει project για κατασκευη υδροηλεκτρικου φραγματος στην περιοχη το οποιο θα ανακουφισει λιγο την περιοχη, σε θεμα εδαφικο, και θα παραγει ηλεκτρισμο για την χωρα. Το φραγμα που θα δωσει ενεργεια και νερο στον καμπο δεν προχωραει. Αυτο που προχωραει ειναι οτι οποιος θελει φυτευει πανελ, που δεν βοηθαει και πολυ στην καταπολεμηση της ερημοποιησης.
Δεν μιλαω για αγραναπαυση αλλα για project που θελουν 10+ χρονια για να φερουν αποτελεσματα.

Ωραια τα ενεργειακα κηπακια αλλα ειναι απο τα πραγματα που χρειαζονται σοβαρες μελετες. Δεν μπορεις να στηνεις οτι σου αρεσει, οπου σου γουσταρει, οπως γινεται με τις ανεμογεννητριες του κυργιακου.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
Σκυταλη απο τον εαυτο μου και θα ριξω πυρηνικη ρετρο-πιξελ-ουμπα.

Το θεμα δεν ειναι Off Topic αλλα multi topic, ταινιες και σειρες. Πετυχα ενα καναλι στο YT με παλιες ταινιες. Καποιες υπερβολικα παλιες πχ το γερμανικο Μ (1931). Οποιος δεν το εχει δει, δεν ξερει που κουμπωνουν τα κουμπια. Το συν ειναι οι υποτιτλοι,ι το ταινιακο μιξ περιπετειων, horror και η παρουσια αρχαιων σειρων πχ Thriller (1960) που το παρουσιαζε ο Borris Karlof. Μιλαω για genuine καταστασεις.
Ειδα και ταινιακια με τον Christopher Lee, σε ρολους μη βαμπιρ, που αγνοουσα την υπαρξη τους. Μπορει να ελλειπε το αιμα αλλα ηταν ολα brutal σαν συναυλια cannibal corpse.
Καποιοι τιτλοι εφερναν στον νου B movie πχ η γυναικα βδελλα.
Φωτογραφια, θεατρικες ερμηνειες και πολυ παιχνιδι με τις σκιες, προπερ shadowplay και γκομενακια που μας αφησαν για αλλους κοσμους οπως η Ουρσουλα Αντρες στα ντουζενια της και η Ανιτα Εκμπεργκ.

Καποια εφε, για την εποχη, ηταν πολυ καλα. Δεν φαινοντουσαν ουτε οι σπαγγοι.
Δειγματα αριστης φωτογραφιας και σκιες σε πρωτους ρολους.

shadow2.jpg

shadow.jpg
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,678


 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
θησαυρος, λέλο. θενκγιου.

δεν ξερω αν η ελλειψη της διευθυνσης στο ποστ σου ειναι εσκεμμενη η οχι.
ωστοσο θα σεβαστω και δε θα την ποσταρω, εφοσον δεν το εκανες. δεν ειναι και δυσκολο να το βρει κανεις.

επισης παλιες και παμπαλαιες ταινιες στο γιουτιου υπαρχουν χιλιαδες, αλλά απλα δεν βλεπονται. αυτο που μου εκανε τρομερη εντυπωση ομως στο εν λογω σαιτ: η ποιοτητα της εικονας ειναι κατα κανονα εξαιρετικη. και στις περισοτερες ταινιες υπαρχουν και υποτιτλοι.
και μονο 1270 σαμπσκραιμπερς. κριμα ειναι...
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
Το ξεχασα λογω extreme μπορατσισμου. Ισως να ηταν και υποσυνειδητη ληθη, Ο παγκοσμιος ασπρομαυρος κινηματογραφος ειναι μια κατηγορια που δεν ενδιαφερει και πολλους. Θελουν παρατηρηση πχ κανενας δεν προσεξε την σκια στην δευτερη φωτογραφια που ποσταρα :p

Κριμα, γιατι ο παλιος κινηματογραφος ειναι αυτος που τα ξεκινησε ολα και ειναι το σημειο συγκρισης, για αυτα που εχουν χαθει στην πορεια. Οποιος παρακολουθησει το Μ (Ο δρακος) που ειναι στο playlist (αριστη ποιοτητα-720p) θα καταλαβει τι εννοω.
Το καναλι λεγεται Averta Averta και εχει αρκετα playlists. Εγω μπουκαρα σε αυτο με τις 529 ταινιες.

@Χειρομαλάχτης σου προτεινω επεισοδια απο την σειρα Θριλερ (50λεπτα). Συμφωνια με τον διαβολο με τις καταπληκτικες ανατροπες και την μαγισσα. Η ταινια η πολη των ζωντανων νεκρων, με τον μη-βαμπιρ κριστοφερ λι, εχει καταπληκτικη ατμοσφαιρα.
Θα ελεγα και ο ανθρωπος με το χρυσο χερι αλλα λογικα το εχει δει.
 

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
610
Θελουν παρατηρηση πχ κανενας δεν προσεξε την σκια στην δευτερη φωτογραφια που ποσταρα :p
Μα την αληθεια με το που το ειδα γελασα και πηγα να κανω ενα εξαιρετικα ιδιοφυες σχολιο, αλλα μετα διαβασα και το επομενο ποστ οπου το ξεμπροστιαζεις και μου κοπηκαν οι φτερουγες.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
ωου. συγνωμη ναυαρχε. δεν διευκρινησα οτι σ ολες αυτες τις ταινιες φορανε τα βρακια μεσα απ τα παντελονια και εκτεθηκες σε αχρείαστη δόση ρεαλισμού και ναφθαλινης.

σοοοοορυυυυυυυυ....

:cry:☹️😭😭☹️
 
Last edited:

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
@lelos kounelos είσαι στην καρδιά μου για την ταινιάρα το Μ. Λίγα πράγματα μπορούν να ειπωθούν για την ταινία που δεν έχουν ειπωθεί. Μου λείπει ο κινηματογράφος που κάθε καρέ είναι και 100 σελίδες ανάλυση τεχνικής, τεχνοτροπίας, Τέχνης (φωτογραφίας, υποκριτικής κτλ.).

Θα το ξαναβάλω να το δω.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
Γιατί το thread μυρίζει ξαφνικά μούχλα;



@Northlander Την ειδα προχθες αλλα και χθες το βραδυ. Μια για την αναμνηση και μια για το wow. Ειναι οπως το ειπες, καθε σκηνη και ενα ποταμι πραγματων για συζητηση. Στην προτεινω @Admiral, ακομα και αν την εχεις ξαναδει.


Μα την αληθεια με το που το ειδα γελασα και πηγα να κανω ενα εξαιρετικα ιδιοφυες σχολιο, αλλα μετα διαβασα και το επομενο ποστ οπου το ξεμπροστιαζεις και μου κοπηκαν οι φτερουγες.
Ριχτο, αν και το φταιξιμο ειναι δικο σου. Πρεπει να αρπαζεις την ευκαιρια απο τα μαλλια. Ειχες πολυ χρονο.
 
Top Bottom