What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Official Off-Topic Thread

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,381
Στην προτεινω @Admiral, ακομα και αν την εχεις ξαναδει.

Θα την δω για πάρτη σου Κούνελε και θα γράψω μετά τις εντυπώσεις μου. Που μπορώ να την βρω είπαμε;
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,476
Θα την δω για πάρτη σου Κούνελε και θα γράψω μετά τις εντυπώσεις μου. Που μπορώ να την βρω είπαμε;
δεν είπανε, το κρατάνε σαν τα βλαμμένα στο λύκειο "φιλαράκι αν δεν ξέρεις δεν είναι για σένα" :p
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
Θα την δω για πάρτη σου Κούνελε και θα γράψω μετά τις εντυπώσεις μου. Που μπορώ να την βρω είπαμε;

Για να μην σε βγαλω απο το κομφορτ σου, εδω. εχει και υποτιτλους.
EDIT εβαλα το σωστο link
 
Last edited:

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,678


Έτσι κάνεις restore σωστά. Το ξέρω γιατί κάναμε κάτι τέτοια με τον πατέρα μου. Ο τύπος έχει κάνει και άλλες πιο εκτεταμένες αποκαταστάσεις (υπάρχει βιντεο και με ένα φλογοβόλο).
Υπόψιν υπάρχουν πολλοί καραγκιόζηδες στο youtube που παίρνουν ένα μηχάνημα που δουλεύει σωστά και έχει μηδενικές φθορές, το ψεκάζουν με οξύ για να φαίνεται σκουριασμένο και μετά κάνουν restore απλά ξύνοντας την σκουριά και στο πέλος το ξαναβάφουν.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Ουρσουλα Αντρες στα ντουζενια της
Μας δουλευεις, μου φαινεται, φιλαρακι. Ουτε Ουρσουλα, ουτε τα ντουζενια της διακρινονται ευκρινως. Με αυτα τα 2 δεν παιζουμε, λιγη υπευθηνοτητα τελος παντων
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
Εγω μια χαρα την διακρινω την Ουρσουλα.

oa.jpg



Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω τι ειδους ντουζενια προσπαθεις να διακρινεις σε εικονα του 1962. :p Μη κοιτας τι γινοταν με τις ελληνικες ταινιες της ιδιας δεκαετιας πχ Το χωμα βαφτηκε κοκκινο (1966). Η κλοπη της οδου Σταδιου (1968). Εκεινη την εποχη, στην Αμερικη, εβλεπαv το Barbarella (1968) με την γατουλα Jane Fonda, ντυμενη.
Η Αμερικη ηταν και ειναι πουριτανικη κοινωνια. Τα παραδειγματα πολλα.

Οταν η Ανουσακη κυκλοφορουσε ετσι το 1964

6.png

Στην κυριολεξια, οχι για φωτογραφιση
7.jpg

Oι γυναικες στην Αμερικη συνεχιζαν να φορανε αντρικα σωβρακα.

Αλλο παραδειγμα και συγνωμη για το σεντονακι. Ειναι μια καλη ευκαιρια για συγκριση πολιτισμων.
Οταν ο Alice Cooper κυκλοφορησε το 1989 τον δισκο Trash, το clip του single Poison κυκλοφορησε σε δυο εκδοσεις, με την μια να ειναι ασεμνη. Το wiki λεει οτι αυτο εγινε γιατι ηθελαν την ασεμνη εκδοση για βραδινες τηλεοπτικες προβολες.
Η αληθεια ειχε ερθει απο το στομα του Alice Cooper. Ειχε δηλωσει οτι στην Ευρωπη μπορεις να δειξεις περισσοτερα πραγματα.

Σιγουρα, οι αμερικανοι δειχνουν επισης δερμα, δυσκολα στις οσκαρικες ταινιες, αλλα οχι με τον τροπο που το δειχνει ο ευρωπαικος κινηματογραφος. Το γυμνο στον Ευρωπαικο κινηματογραφο ειναι καλλιτεχνικο πχ κυνοδοντας πχ#2 μπορει να δεις μια γυναικα να βγαινει γυμνη απο το μπανιο, γιατι αυτο κανουν οι ανθρωποι στα σπιτια τους. Οι Αμερικανοι, ντυνονται πριν κλεισουν το νερο και μπορει να πεταξουν λιγη ρογα στην ερωτικη σκηνη.
Αυτο που προσφερει σε ποσοτητες ο Αμερικανικος κινηματογραφος, ειναι τα εντερα στο πατωμα. Σε αυτο δεν εχουν κανενα προβλημα.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
ασχετο (αρα ειμαι ον τοπικ), αλλά η ανουσακη ηταν στα ντουζενια της οτι πιο κοντινο στην ιταλικη ομορφια (Μονικακι κλπ).

aniysaki67.jpg

eleni-anoysaki-4.jpg

maxresdefault88.jpg

και μην ακουσω τιποτα για μουχλες και ναφθαλινες γιατι η Ομορφια ειναι διαχρονικη.
πιερότοι!
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,492
Η Ανουσακη και μερικες ακομα, που τις προλαβαμε ωριμες ή γριες, ηταν ο λογος που μερικοι μπηκαν νωριτερα στην χειρονακτικη εφηβεια.
Προσθετω και Μαρω Κοντου, που δεν ειχε να ζηλεψει κατι απο την Monica Vitti. Δεν υπηρχε ελλειψη σε ομορφια και ταλεντο. Ας μην ειμαστε γκρινιαρηδες Για πολλες δεκαετιες, εκαναν πολυ καλη δουλεια που αφησε πολλες κλασσικες ταινιες, που επισης, δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τον παγκοσμιο κινηματογραφο. Αργοτερα πεσαμε στην αρπα κολα.

@nitro912gr αν τα εκθεματα ηταν αληθινα, δεν θα ειχαν παθει τιποτα. Αυτο που φοβομουν εαν η Amiga επεφτε στο πατωμα, ηταν μην παθει τιποτα το πατωμα.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,381
Την είδα την ταινία χθες το βράδυ @lelos kounelos . Είναι εύκολο νομίζω να καταλάβει κανείς γιατί η ταινία θεωρείται σημαντική, η κάμερα είναι σαφώς πιο "ζωντανή" σε σχέση με άλλα έργα της εποχής και λογικά ενέπνευσε πολύ κόσμο να αρχίσει να πειραματίζεται με την κίνηση της κάμερας. Επίσης, πολλά από τα στατικά πλάνα έχουν στηθεί με μεγάλη προσοχή για να γίνει παιχνίδι με σκιές, ακόμα και φαινομενικά απλά θέματα (ένα τραπέζι, μια σκάλα, μια αφίσα) μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής.

Όσον αφορά την ιστορία, ενώ φαινομενικά ξεκινά ως ένα κλασικό θρίλερ με επίκεντρο έναν δολοφόνο, στην πορεία βάζει και έξτρα πολυπλοκότητα δείχνοντας στον θεατή αφενός την επίδραση των φόνων στην κοινωνία αλλά και την οπτική γωνία του δολοφόνου, θέτοντας στο τέλος έμμεσα το ερώτημα για το ποια θα ήταν η δίκαιη ή ηθική αντιμετώπιση του χωρίς να δίνει απάντηση. Σε αυτό το κομμάτι η ταινία είναι πιο μπροστά σε σχέση με το τωρινό κλίμα που δεν επιτρέπεται να αφήσεις ηθικά ζητήματα ανοικτά, αν δεν πάρεις ξεκάθαρη θέση (και τη "σωστή" θέση) θα σε αποκεφαλίσουν οι κριτικοί.

Και αφού τα είπα όλα αυτά... Βαρέθηκα πολύ και με το ζόρι την τελείωσα. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου, καθόλου όμως, το εικαστικό/καλλιτεχνικό κομμάτι στις ταινίες, οπότε άνετα θα έκοβα όλα τα ωραία πλάνα για να μειώσω τη διάρκεια στο μισό και να κυλήσει η ιστορία με καλύτερο ρυθμό. Δεν είμαι σινεφίλ, δεν με νοιάζει καθόλου η "τέχνη του σινεμά", ας κλείσουν και όλοι οι κινηματογράφοι δε με νοιάζει καθόλου. Βλέπω ταινίες για το storytelling και το escapism οπότε αντιλαμβάνομαι την τέχνη του πράγματος αλλά αδιαφορώ για αυτήν.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,703
Δεν είμαι σινεφίλ, δεν με νοιάζει καθόλου η "τέχνη του σινεμά", ας κλείσουν και όλοι οι κινηματογράφοι δε με νοιάζει καθόλου.
η μόνη ταινία την οποία ένοιωσα ότι άξιζε ότι είδα αυτήν την ταινία στον κινηματογράφο μπορώ να πω ήταν ο Άρχοντας τών Δαχτυλιδιών.

Επίσης έχω καταευχαριστηθεί την ΑΛΕΦ, τι γίνεται την έχω χάσει; :(

Και τα θερινά σινεμά έχουν γούστο. Κατά τα άλλα είμαι και εγώ δεν με νοιάζει να κλείσουν οι κινηματογράφοι...
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,333
Δεν είμαι σινεφίλ, δεν με νοιάζει καθόλου η "τέχνη του σινεμά", ας κλείσουν και όλοι οι κινηματογράφοι δε με νοιάζει καθόλου. Βλέπω ταινίες για το storytelling και το escapism οπότε αντιλαμβάνομαι την τέχνη του πράγματος αλλά αδιαφορώ για αυτήν.

hallelujah.gif
 
Top Bottom