τρεις εβδομαδες μετα και εξ ονοματος των ψυχαναγκαστικων και οσων την παλευουν.
Εχω ξαναγραψει για εναν ινδο τεχνικο που ειχε ενα μαγαζακι δω χαμου. εφυγε ο τυπος για να παει στα καλυτερα και ετσι που και που με φωναζαν να τους φτιαξω κανενα μασινι. Τους ειχα πει οτι θελει ξηλωμα (φωτια) ολο το συστημα και στησιμο απο την αρχη. Εγω ΔΕΝ το κανω ουτε με 5Κ $.
Η μοιρα ειχε αλλα σχεδια και τωρα τρωω σχοινι. τα εχω ξαναπει αλλα παιζει και major update.
δευτερη μερα στην δουλεια (τοτε) και αναψαν ολα τα κοκκινα λαμπακια. τα πρασινα εσβησαν ωσαν αλλο ΠΑΣΟΚ και ηρθε η ωρα του κοροιδου.
μιλαμε για ολικο communication breakdown.
τα περισσοτερα καλωδια ηταν απλα στον αερα και οσα ηταν κουμπωμενα για καποιον λογο, ηταν κομενα, ανηθικα, χεσμενα, κατουρημενα και με κηλιδες απο αιμα παρθενας, που θυσιαστηκε στην Ηρα την λιγδιωτισσα. τιποτα ομως δεν φανερωνε οτι αυτο το πραγμα ειναι η κορυφη του παγοβουνου.
αυτο το κουβαρι το ειδα αλλες δεκα φορες, οσα ειναι και τα switch και εβγαλα γυρω στα 70 με 80 καλωδια που δεν ειχαν λογο υπαρξης και φυσικα ηταν για πεταμα.
Καποια στιγμη ερχεται η ωρα που η μοιρα κανει εμετο στα μουτρα σου την ειρωνια απο την κολαση. οταν αρχιζεις να ξεμπερδευεις με τα καλωδια ανακαλυπτεις οτι θελεις καλωδια.
λιγο πριν βαλω τα πραγματα σε μια σειρα. κοιταξτε ποσα καλωδια χρειαζονται πραγματικα για το συγκεκριμενο switch.
το καλωδιο που βγαινει απο την σπηλια με τον βωμο του god of cables παει στο laptop μου για να τσεκαρω το network. σε αυτο το σημειο πρεπει να ευχαριστησω, για αλλη μια φορα τον jimmy213. Το software που χρησιμοποιω κανει auto logout καθε μερικα λεπτα. θα τα εσπαγα ολα εαν εβαζα εστω και μια φορα λαθος κωδικο. μεσα σε αυτο το χαος που να θυμασαι τι κωδικο εβαλες πριν 15 λεπτα.
Ναι, τα καλωδια που θελω. Το εργαστηριο το βρηκα μετα την καταστροφη. ολα πεταμενα και χωρις ιχνος ανθρωπιας. βρηκα ενα σακουλακι με com board και βαζω το πρωτο με αποτελεσμα 0. δευτερο, τριτο, τεταρτο, πεμπτο. Τι σκατα! ανακατευω τα board και βλεπω στο οποιο ειχε γραψει OFF.
Το γιδι απο την Ινδια. Αυτα τα πραγματα δεν παιζει να τα επισκευασεις, σαν να θελει καποιος να επισκευασει RAM. δηλαδη οτι εβλεπα στο μικρο εργαστηριο λειτουργουσε αλλα μπορει και οχι. τα ειχε ανακατεψει ολα σε σωρους. δηλαδη πρεπει να τα τσεκαρω ολα, ενα προς ενα.
τελος παντων, καλωδια ρε μαγκες, που εχετε καλωδια δικτυου; switch, com boards, mainboards. που ειναι αυτα τα πραγματα; αυτα που μισοβλεπω στο εργαστηριο δεν ξερω σε τι φαση ειναι.
μου λενε στην παλια reception εκει αποθηκευουμε τα παντα.
meanwhile, οποτε εμπαινα στο εργαστηριο επεφτα πανω σε μια σακουλα σκουπιδιων που πανω της ειχε μια σπασμενη οθονη CRT. Στεκοταν πανω στην σακουλα με τελειο balance.
Παω στην παλια reception και την κανω κριση. ανοιγω την πορτα και κοιταζω αριστερα γιατι ετσι κοιταζω εγω. βλεπω ενα μεγαλο ψυγειο και μεσα πλακετες,back plain, οθονες και την ουρα του καστορα. ολα στοιβαγμενα και στριμωγμενα με μοναδικο σκοπο στο τελος να μεινει μονο ενα.
Αυτα τα πραγματα ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. καποια ειναι παλαιοτερης γενιας αλλα ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!!!!
Δεν με πιστευεις ε?
Οταν ηθελα να παραγγειλω μια μητρικη ειχα μια διαδικασια. Γεια σου αφεντικο! ενοχλω; παρε τσιγαρακι. τι κανουν τα παιδια σου; να σου φερω καφεδακι; nice haircut. ειναι η αστυνομια απεξω γιατι παιζει μποτιλιαρισμα. μηπως θα μπορουσα να εχω....
μπαινω στο επομενο δωματιο και βλεπω φρικιαστικα πραγματα, δηλαδη μιλαμε για σχιζοφρενικες καταστασεις γιατι νορμαλ ανθρωπος δεν τα κανει αυτα. θα σας πω και για τα μπλε κουτακια που ειναι μεσα στις σακουλες.
Μητσο!! φερε μου σβελτα ενα καλωδιο δικτυου επειδη ειμαι πανω στην σκαλα.
τα μπλε κουτακια, ηταν πεταμενα στο πατωμα και ειδος προς πατημα. σηκωνω ενα και απο κατω ειχε γραμμενη την λεξη OFF.
αυτα τα κουτια ειναι modem για συγκεκριμενο πρωτοκολο επικοινωνιας και η αξια τους ειναι 1.000$ το ενα. δεν πατησα πολλα μηδενικα. χιλια $ το ενα.
τα εβαλα προσωρινα σε καποιες τσαντες και οργανωσα την φαση. εστησα στον ιδιο χωρο δυο μηχανες και αρχισα να δοκιμαζω το hardware. ξεκινησα απο το ευκολο και πολυτιμο μπλε κουτακι. ξεκινησα με αυτο που βρηκα χιλιοπατημενο με το εντονο OFF.
τα κουτακια χρειαζονται sd καρτα για να αποθηκευουν καποιες ρυθμισεις. ο καθυστερημενος ειχε βαλει τον ανταπτορα χωρις την καρτα και αφου δεν δουλευε, εγραψε OFF και το πεταξε στο πατωμα. απο εδω, απο εκει, απο κατω, απο πανω μαζεψα γυρω στα 50 OFF κουτακια = 50.000$
Οι δυο μηχανες που βρηκα εκει μεσα για να τεσταρω τα board. Ο λογος που βρεθηκαν εκει μεσα εχει να κανει με τον ιδιο "ανθρωπο".
Η πρωτη δεν ξεκινουσε και ο λογος ηταν το καλωδιο τροφοδοσιας που ειχε μονωτικη ταινια σε καθε χιλιοστο. ολοκληρο το καλωδιο ηταν τυλιγμενο με μονωτικη ταινια. Σαν ηλεκτρικο κανελονι ηταν. Το αλλαξα και η μηχανη ξεκινησε. Η δευτερη ειχε μια καλυτερη εκπληξη. Τσεκαρα αν εχει τα απαραιτητα για να ξεκινησει, αλλα επαιζε μια γενικη δυσφορια να δωθει ταση στην μητρικη και στην οθονη. αλλαξα τροφοδοτικο και τα ιδια. βγαζω εξω την μητρικη και εκανα το καλυτερο face palm για το 2019.
Σε αυτη την δουλεια ειναι απαραιτητο να εχεις ασπαστει τον Μαγκαιβερισμο ομως να πιστευεις, οχι παω εκκλησια μονο στην Ανασταση.
Το cooling fan για την cpu κανει μπαμ οτι δεν ειναι μανουλα. πολυ ευκολα και γρηγορα μπορεις να το κανεις να κουμπωσει ωσαν στριγκακι σε Βραζιλιανικομηνπω.
Το επιασε με ενα και μοναδικο δεματικο, δεν πειραζει που καλυπτει την μιση ψυκτρα γιατι εδω το εβαλε αναποδα, στην επιφανεια θα κολησουμε;
το εβαλε αναποδα το γιδι αλλα για να ειναι σιγουρος οτι θα αποτυχει 100%. η φτερωτη φρεναρει κοκκαλο πανω στην ψυκτρα. ΟΧΙ! κυριε προεδρε, πειτε μου!!! τον πηδας η δεν τον πηδας; με σπασμενα γυαλια και αμμο.
κοιτα δω ρε. #tinaftore.
ναι, εχω πολλα νευρα, γιαυτο και το ξεσπασμα. επρεπε να το βγαλω απο μεσα μου, γιαυτο και το σεντονι και αλλα πολλα.
Ναι, ξεχασα την σακουλα στην εισοδο, με την crt απο πανω για να κανει την σακουλα ναυλον εκδοση του Ατλα.
Μετα απο αυτα που ειδα, ετρεξα στο εργαστηριο και ανοιξα την σακουλα. βρηκα καμια 15αρια+ eprom boards. Οι συγκεκριμενες πλακετες εχουν μια ατελειωτη σειρα απο pins απο κατω, σαν cpu pins, της εποχης του Σωκρατη, πριν κανει καραφλα.
ειχαν γινει ολα σαν τα μαλλια της τρελης, που τα λουζει με κολα για τα μεταλλα και τα σπασιματα γυαλιζαν σαν την καραφλα του Σωκρατη. τον Σωκρατη δεν τον αναφερω τυχαια. ειμαι σιγουρος οτι τα παρατησε εκει, απο την εποχη του Σωκρατη και απο τοτε επεφτε πανω τους, οταν εμπαινε-εβγαινε απο το εργαστηριο.
Ενας τυπος που χρειαζοταν μετρητο αμεσα, πουλουσε 2 απο αυτες με την μεθοδο του σκοτωματος. Οχι μονο η τιμη που λες ειναι τρολαρισα αλλα και οτι απλα καποιος ειχε αυτα τα board, εκανε το αβγο να βγει πρωτο σε view στο instagram. 100$ την μια ηθελε για τα board και ο ψυχοπαθης τεχνικος με την τσουγκρανα, τα εκανε φωλια για τους γλαρους.
δεν μπορω λεμε. θα παω να τον βρω για να τον χτυπησω μεχρι να βγαλει τα δοντια του απο πισω, με την μεθοδο της διαροιας.