Official Off-Topic Thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ρε παιδιά, έχει δώσει καθόλου σημεία ζωής ο @lelos kounelos ; Το "έφαγε" η μάμα Άφρικα το κουνέλι;

Βιντεάκια στο τικτοκ πάντως συνεχίζει να ανεβάζει κανονικά.

Το επιχείρημα ότι το σχέδιο δεν διδάσκεται στα σχολεία ειναι άκυρο με την έννοια ότι δεν αποτελεί κάτι καινούργιο.

Κατά τα άλλα, όταν θες Αρχιτεκτονική και μετράει το ειδικό μάθημα, μάλλον θα πρέπει να δίνουν περισσότερη βάση εκεί παρά πχ στη Χημεία.

Έλα τώρα με τον κάθε ντεμέκ Άριστο. Να διάβαζε περισσότερο. /s

Ε ναι. Δηλαδή δεν κατάλαβα; Εμείς μαλάκες ήμασταν;

Έλα τώρα με τον κάθε ντεμέκ Άριστο. Να διάβαζε περισσότερο. /s
Ισως να διαβαζε διαφορετικα, δεν ξερω. Απλα σαν εντυπωση θα μου φαινοταν το ιδιο ασχημο με το παλιο συστημα των late 90s το να περασεις Αρχιτεκτονικη με πχ 10 στο σχεδιο η να περασεις γυμναστικη ακαδημια με χαλια επιδοσεις στα αθληματα.

Απο την αλλη, την αναγκαζουν να δωσει φυσικη και χημεια αντι πχ για κατι σχετικο με την τεχνη οποτε η λογικη στο συστημα των εξετασεων ειναι για πεταμα.

Η προσωπική μου άποψη/τέρμα ημίμετρο, μιας και το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο υπάρχει ως πρόταση/ιδέα μέχρι στιγμής είναι να υπάρξει πλήρης αποδέσμευση του Λυκείου με τις πανελλήνιες. Με σωστή μέριμνα να οργανώνει κάθε σχολή εξετάσεις για τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους. Αυτή η πρόταση είναι ντόμινο όσον αφορά τον εργασιακό φόρτο των πανεπιστημιακών, αλλά τουλάχιστον αποδεσμεύει το Λύκειο από τον σάπιο και άχαρο ρόλο που επιτελεί τώρα, με τη μισή Τρίτη Λυκείου να παίζει time management με τις απουσίες για να κάνει δουλειά για το φροντιστήριο και τις εξετάσεις. Αντ'αυτού θα μπορέσει να λειτουργήσει ως λίκνο παιδείας και μόρφωσης και να δώσει έμφαση και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό ώστε όταν/αν πάρουν απόφαση να πάνε στο πανεπιστήμιο (χωρίς πίεση) τα παιδιά να ξέρουν πού θα επιλέξουν να πάνε. Ας πάρουν και ένα gap year που το έχει όλος ο πολιτισμένος κόσμος για να μπορέσουν να χαλαρώσουν και να μάθουν τον εαυτό τους και τον κόσμο προτού ξαναπάνε στα θρανία.

Θα μου πεις τώρα, αυτό προϋποθέτει ότι οι φροντιστηριάρχες θα μείνουν στην ψάθα, αλλά μικρό το κακό μπροστά σε μακροπρόθεσμα κοινωνικά οφέλη. Να κάνουν κανένα ΙΕΚ να πάρουν καμία εκπαιδευτική μονάδα στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης. Από την άλλη αντί να έχουν πελατεία 3 χρόνια θα έχουν μόνο ένα για τα προπαρασκευαστικά των άνωθι εξετάσεων (διότι πανηγυράκι θα στηθεί και σε αυτόν τον τομέα όσο το Κράτος αδιαφορεί).

Πολλα και διαφορα θα μπορουσαν να εφαρμοστουν στη θεση του διαχρονικου εκτρωματος. Ολα ομως, ειτε απαιτουν συγκρουση με ιδιωτικα συμφεροντα (βιομηχανια ιδιωτικης παιδειας, φροντιστηρια κλπ) ειτε συγκρουση με ιδεολογιες (δεν θα μορφωθουν ολοι, η Χ περιοχη θα βγαζει μονο ψυκτικους, το σχολειο ειναι για παρκαρισμα κλπ) ειτε με παγιωμενες αντιληψεις (πρεπει να δουλευουν και οι δυο γονεις, η δουλεια ειναι χαρα, τα 12 ωρα μεγαλυτερη χαρα, δεν πειραζει να μεγαλωνουν παιδια στον αυτοματο κλπ).

Προσωπικα θα εβλεπα ενα συστημα οπου θα εμπαινες στις σχολες χωρις προαπαιτουμενα και στο προπαρασκευαστικο ετος θα ειχει γινει το ξεσκαρταρισμα.

Ολα αυτα ομως προαπαιτουν να εχουμε συμφωνησει το προς τα που θελουμε να παμε ως κοινωνια και ως κρατος και τι ειδους ζωη θελουμε.

Δυστυχώς, στο όνομα της διασύνδεσης με την αγορά για να έχει δουλειά η νεολαία, θα πάμε στο καταπληκτικό μοντέλο των κολλεγίων τύπου Αμερικής. Πληρώνεις/παίρνεις. Μαθαίνεις να βγάζεις την δουλειά και μην ασχολείσαι και πολύ με τα περαιτέρω. Έρευνα; Βεβαίως και θελουμε, αλλά αν δεν έχει σκοπό να μας. Βάλει λεφτά άμεσα άστην καλύτερα, θα χρηματοδοτήσουμε κάτι άλλο.

Παρτε και μια καταπληκτική προβοκατσια αναφορικά με το άρθρο 16, για να γνωρίζουμε και τον εχθρό.

Το θέμα Ελληνική παιδιά πάσχει γενικά, τουλάχιστον παλιότερα που δεν είχαμε τόσες χιονονιφάδες οι δάσκαλοι προσπαθούσαν να μάθουν τίποτα στα παιδιά, τώρα που θα έρθει ο γονιός "γιατί δεν πήρε ο Αγαθοκλής/Δευκαλίωνας 20 ρε τομάρι δάσκαλε;" και θα τον στήσει στα 5 μέτρα... εεεεε σιγά σιγά και οι δάσκαλοι μπαίνουν στο τριπάκι "μπαναγαμηθει δεν θα σώσω εγώ τα μούλικά σας".

εεεεε σιγά σιγά και οι δάσκαλοι μπαίνουν στο τριπάκι "μπαναγαμηθει δεν θα σώσω εγώ τα μούλικά σας".
Με αρκετά μικρό δείγμα, θα σου πω ότι οι δάσκαλοι θέλουν να κάνουν σωστα την δουλειά τους και ιδρώνουν την φανέλα ακόμη και απέναντι σε γονιούς, αλλά υπάρχουν δυο θεμελιώδη ζητήματα. Πρώτον, νομικά είναι στον αέρα αν συμβεί κάτι με τον Γιωργακη, ενώ παράλληλα τους έχουν δέσει τα χέρια στο κομμάτι του ποσό μπορούν να παρέμβουν στα παιδιά στο σχολείο και δεύτερον, ενώ ξεκινάνε με καλές προθέσεις, στην πορεία δεν έχουν καμία στήριξη από την πολιτεία και σου λέει, ξεσπιτώνομαι για ψίχουλα, δεν με σέβεται κανεις, Ε δεν ασχολούμαι κι εγώ. Απο οτι μου λεει ο ίδιος κύκλος, οι συνθήκες στα ιδιωτικά είναι καλυτερες μόνο στο θέμα του μισθού και του ότι δεν αναγκάζεσαι να τρέχεις από νησί σε νησί κάθε χρόνο με την σκηνή σου, διότι κατά τα αλλα εχουν κι αυτοι τις δυσκολίες τους, ειδικά σε ότι αφορα τον εργοδότη.

Η εικονα που εχω απο Δημοτικο και κατω ειναι οτι ο δασκαλος καλειται να αντικαταστησει τον απωντα/αδιαφορο γονεα. Αυτο ειναι ανεφικτο και παραλογο απο καποιο σημειο και μετα.

Στα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν έχει Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής. Μα τι γράφω; Δεν έχουν καθόλου βάση. Αν έχει ο μπαμπάκας και μπόλικο χρήμα, βγαίνεις και magna cum laude.
Θυμάστε τις πίπες που έλεγε η Κεραμέως σε έναν πολιτευτή του Σύριζα; Αν θα έβαζε να του φτιάξει σπίτι κάποιος που είχε γράψει 3/20 στις πανελλαδικές; Ε, από τα ιδιωτικά γίνεται.

Είμαι περίεργος αν θα υπάρξουν αντιδράσεις. 50φεύγα χρόνια αργότερα και αυτή η υπόθεση εξακολουθεί να είναι πληγή στην αμερικανική κοινωνία.

Μπα, πιο πολύ περιέργεια του κόσμου και τα Μέσα που θα πέσουν πάνω της σαν τις ύαινες για κάποιο διάστημα.

Now out of prison, Van Houten is expected to spend about a year at a halfway house, where her lawyer said she would need to learn to navigate a reality much different to when she first was put behind bars.

"She has to learn to use the internet. She has to learn to buy things without cash," Ms Tetreault told the AP. "It's a very different world than when she went in."

Back