What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

OK yes, OK yes, Πάει η Ελλάδα για Εκλογές...

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Συμφωνώ. Να διευκρινίσω πως το 'στημένες' νομίζω το χρησιμοποιούμε όχι για να πούμε ότι νοθεύονται οι κάλπες (να κάνει ο Κούλης πχ τη μία ψήφο χίλιες) αλλά περισσότερο για να αναφερθούμε στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, που σου παρουσιάζει μονάχα επιλογές οι οποίες έχει προαποφασιστεί πως θα δουλέψουν εναντίον σου, ασχέτως ρητορικής.

Στημένο μ'αυτή την έννοια.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,814
γιατί διαφωνείτε με την άποψη
Στέφανε όπως θα διαπίστωσες φαντάζομαι, διαφωνεί κανείς με ένα 20-25% του σχολίου σου; Χ.
Τι πιο λογικό θα μου πείτε Άλλη μια μέρα στο RQ.

(η μισή νεολαία της Ελλάδας)
Source-your ass λογικά, αλλά επειδή ο κωλαρίνος μου είναι πιο σφιχτός, εγώ θα έλεγα ότι είναι λιγότεροι από αυτό. Δε θα τα χαλάσουμε σε αυτό πάντως, μιας και μιλούσα για μειράκια, τεμπελχανάδες, αναβλητικούς και λοιπούς ωχαδερφιστές, χωρίς πίεση, που είχαν συμβιβαστεί με πρωτιά νουδούλας και σου έλεγαν έλα μωρέ θα αλλάξει τίποτα με την ψήφο μου;
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,435
Μιλάμε για τις εκλογές Ιουνίου 2023, ή γενικότερα; Γενικά, καλά τα λες, αν και δεν είμαι σίγουρος πως αν όλοι αυτοί ψηφίζανε, θα μου/μας άρεσαν τα αποτελέσματα - αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Εγώ σκεφτόμουν κυρίως τη διαφορά αποχής ανάμεσα σε Μάιο 2023 και Ιούνιο 2023, εκ των οποίων θεωρώ πως ναι, οι μισοί τουλάχιστον μπορούν να αιτιολογηθούν λόγω σεζόν. Για τους υπόλοιπους, τα είπατε όλα ήδη.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,509
Νομίζω πως απάντησες μόνος σου, αγαπητέ Βορράκιε. Έχουμε δημοκρατία στα χαρτιά και είναι όλα στημένα. Αυτά αρκούν ώστε η botίσια λογική μου να μου υποδείξει να μην πάω να ψηφίσω. Επίσης, θεωρώ τουλάχιστον υποκριτικό να ψηφίσω ένα άσχετο κόμμα (π.χ. ένα από αυτά που τα ξέρει μόνο ο ιδρυτής τους) μόνο και μόνο για να πω ότι έτσι "χτυπάω" το κυβερνόν κόμμα. Δεν με καλύπτει αυτή η λογική.

ΟΚ, θα μου πεις, το μόνο "όπλο" που έχουμε είναι οι εκλογές. Αλλά πώς να αμυνθείς (για επανάσταση ούτε λόγος) με ένα "νεροπίστολο"; Στις μέρες μας, νιώθω πως η παρουσία μας στις εκλογές είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας: ψηφίζοντας, νομίζεις ότι έχεις (έστω και για λίγο) τη δύναμη να αλλάξεις κάτι, ότι έχεις δυνατότητα επιλογής. Εγώ το θεωρώ ψευδαίσθηση, άλλοι όχι και here's the catch: τελικά, είσαι αναγκασμένος να υποστείς την κάθε μ@λ@κί@ που θα σου σκάσει μέσα στην επόμενη 4ετία επειδή "εσύ το επέλεξες", "ο λαός μίλησε" κ.ο.κ.

Έχω βαρεθεί να πρέπει να πηγαίνω και να ψηφίζω το λιγότερο χειρότερο κόμμα. Δεν αντέχω πια αυτή τη λογική. Δεν θέλω να ζω σε μια λιγότερο χειρότερη χώρα, αλλά σε μια κανονική χώρα.

Όλα αυτά τα γράφω με αγάπη και σεβασμό προς όσους πιστεύουν στον θεσμό και ψηφίζουν, αλλά και πόνο για όλους όσους αποφάσισαν συνειδητά να μην ψηφίσουν λόγω των παραπάνω προβληματισμών (και όχι επειδή βαριούνταν ή προτίμησαν να πάνε παραλία).

Αλήθεια σάς το λέω, θα προτιμούσα να πάω να ψηφίσω αβίαστα, χωρίς πολύ σκέψη και θα ήθελα πολύ να με πείσετε ώστε να συμμετάσχω κι εγώ στις επόμενες εκλογές. Το ερώτημα είναι: θα αλλάξει κάτι;...

Μπορεί να αλλάξει κάτι, αλλά θέλει οργάνωση, όχι "ε πάω και το ρίχνω κάπου".
Αν πεις με 10 φίλους σου ας πάμε να ψηφίσουμε το τάδε οι 10 φίλοι σου φέρουν 2-3 άτομα ο καθένας, αυτά τα άτομα 2-3 άτομα επιπλέον κτλ κτλ, ξαφνικά έχεις βάλει κόμμα στην βουλή.

Δες τους ψέκες της Νίκης πχ, απλά και μεθοδικά, ούτε φανφάρες, ούτε τίποτα. Πιάσανε 2-3, τους έκαναν το μυαλό πουρέ (συνήθως είναι πατάτα αυτά τα μυαλά από default), και τους μάζεψαν όλους μαζί να τους βάλουν στην βουλή. Οι μισοί παίζει να μην έχουν καταλάβει και τι ψήφισαν ακριβώς, απλά να έχουν μια ιδέα από κάτι που θεώρησαν θετικό.

Βέβαια πάντα υπάρχει και η περίπτωση να έχεις μείνει με το πουλί στο χέρι, εγώ πήγα ψήφισα ένα μικρό κόμμα, που ανταποκρίνεται στο τι θέλω να δω, άλλοι με χλεύασαν για αυτό, έστω και μεταξύ σοβαρού και αστείου, γιατί; γιατί δεν είναι το κόμμα που ψηφίζουν ξέρω εγώ...

Αν κάτι δεν αλλάζει είναι τα πιστεύω του κάθε ψηφοφόρου, και όσων αλλάζουν μάλλον είναι αρκετά πουρέδες για να πάνε προς φασίστες και ψέκες.

ΥΓ στο γιατί δεν έκανα και εγώ το φέρνεις 10 φίλους, φταίει ότι λόγω ενήλικης ζωής δεν έχω 10 φίλους να φέρω...
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,673
Η διαδικασία των εκλογών έχει πολλές ασφαλιστικές δικλείδες (σε αντίθεση με το OceanGate σκάφος).

Το ίδιο το σύστημα, top-level, το πώς βγαίνουν οι περιφέρειες, πώς αναδεικνύονται υποψήφιοι μέσα από αυτές κτλ. είναι το επικό μαγείρεμα. Όποιοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους, μπορούν να δουν τι έφερε το Πρόγραμμα "Καλλικράτης" ως ελληνική εφαρμογή του gerrymandering.
 

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,179
Νομίζω είναι κοινά αποδεκτό ότι δύο πράγματα έχουν μείνει στην Ελλάδα που δεν δέχονται άμεση παρέμβαση επηρρεασμού, (ακόμα). Οι εκλογές και οι πανελλήνιες. Εμμέσως βέβαια γίνεται το χάος.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,336
imho: Το κατά πόσο ελευθερία κινήσεων έχει ένα κοινοβούλιο ορίζεται απο αντικειμενικές συνθήκες, οι οποίες δεν καθορίζονται πολιτικά(τοπικά). Οι αντικειμενικές συνθήκες μπορεί να είναι γεωπολιτικές, κοινονικο-οικονομικές κτλ. Η ιδέα ότι ένα εθνικό κοινουβούλιο όπου η χώρα στην οποία ανήκει έχει κάτω από 0,5% του παγκόσμιου ΑΕΠ, μπορεί να καθορησει αντικειμενικές συνθήκες έιναι αφελής.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχει ένα αλφα περιθόριο αυτονομίας, -ξεκάθαρα μειούμενο- αλλά τα επίπεδα των αυτόνομων αποφάσεων είναι και θα είναι ευτελή. Λίγο με νοιάζει αν θα με φορολογούν από το κεφάλι και τις πατούσες, σε σ΄χεση με την υποχρέωση προτογενών πλεονασμάτων που δημιουργούν π.χ. την προκαταβολής φόρων και όλα τα θέματα ουσίας όπως το εθνικό χρέος η συμπεριφορά των τραπεζών κτλ Πράγματα που ξεκάθαρα υπερβαίνουν τα κοινοβούλια.

@θαξικαβάλα man γέλασα πολύ με το disagree. :ROFLMAO: Το καταλαβαίνω ότι είσαι σε αναζήτηση κόμματος που να συμφωνείς. Μέχρι τότε βολέψου με τα disagree.
 
Last edited:

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
@θαξικαβάλα man γέλασα πολύ με το disagree. :ROFLMAO: Το καταλαβαίνω ότι είσαι σε αναζήτηση κόμματος που να συμφωνείς. Μέχρι τότε βολέψου με τα disagree.

Προς το παρόν βρίσκεται σε αναζήτηση νέου, ελαφρά πιο σύνθετου, nickname.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,673
Προς το παρόν βρίσκεται σε αναζήτηση νέου, ελαφρά πιο σύνθετου, nickname.

I got u fam. Από Lovercraft:

Eghrior'zhu
Iaucxuxaxz
Thadhr'ro
Khuith'gni
Cxeggded
Kthaiovhixz

Ένα κι ένα, για το επόμενο διχίλιαρο.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,680
Ένα ή και περισσότερα από αυτά τα ονόματα τα έχω σίγουρα ήδη απορρίψει σε κάποια φάση κατά την απόπειρα εγγραφής τους επειδή το φόρουμ τα φλάγκαρε ως σπάμμποτς.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,673
Είναι ο Θασξουκεριάκαιλιβάνια ο εγκέφαλος πίσω από τα gummies bots και τα DDoS attacks που τρώμε? Θα το μάθουμε στην τρίτη σαιζόν.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,396
Και ο Ντόκτορ Χου επιστρέφει διαφορετικός κάθε φορά, είναι αναζωογονητικό.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Ποιος είναι αυτός ο Θαξιλα που μιλάτε όλοι;

edit: Επίσης, αντί για Mind-Flayer, μπορείτε να μου βάλετε Τσον-Τσον; Δεν έχω ζητήσει τίποτα και είμαι εδώ 11 χρόνια σχεδόν. Να περάσει, δεν βρίζω
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,290
Θα το σπάσω σε θεματικες για να απαντήσω σε ολα όσα θα ήθελα.
@lucinos , Θεώρησα ότι το αρθρογραφος του protagon, ένας από τους αληθινούς υποθέτω, είχε δίκιο διότι τις ίδιες δικαιολογίες ακούω κι εγώ από τον περίγυρο μου σχετικά με το τι ψήφισαν. Σίγουρα ο τροπος που εκφραζετε είναι λίγο…. καπως, αλλά και σκεπτόμενος τους δικούς μου, θαρρώ ότι θα παίζει αρκετά αυτή η σκεψη στην κοινωνία.

Για τις εκλογικες άδειες, θα πω ότι δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην εστίαση που δεν την παίρνουν, είναι και κόσμος που εργαζεταισε τέτοια πόστα οπου το να σου δώσουν άδεια απλά δεν παίζει. Στην περιπτωση μου, για να πάρεις άδεια εν μέσω έργου πρέπει να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες. Στις φάμπρικες, αν δεν βγαίνουν οι βάρδιες κάποιοι θα μείνουν πίσω να πατάνε τα κουμπιά και στην τελευταία μου δουλειά εκεί, δεν πήρε κανεις για να μην υπάρξουν αδικιες μεταξύ των εργαζομενων. Κι αν θες πες τίποτα. Κι αν κόμη δεν έπιασα το θέμα των εξόδων, που σε κάποιον με παχυλό μισθό ή αν στα καλύπτει ο εργοδοτης σου, όπως σε εμάς, βγαίνεις, αλλά μιλάμε για την εξαίρεση της εξαίρεσης.

Σε κάθε περίπτωση, είναι τραγικό που δεν μπορείς να ψηφίσεις από όπου βρίσκεσαι ως μισθωτός, είτε με ηλεκτρονική, είτε με επιστολική ψήφο, είτε με ότι άλλο τέλος πάντων. Και στον αντίποδα, έχεις τα ένστολα να το κάνουν με περίσσεια ευκολία για να μην χαθεί καμία ψήφος από το προεκλογικό το ρουσφέτι.
 

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
613
Να λετε παλι καλα που μπηκαν και ακροδεξια κομματα στη βουλη, ετσι για την πολυφωνία.

Δεν μπορει ο θαξισίλια θα το δει και θα τσιμπησει
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,558
@Chronomancy oχι, ειναι ενας απ τους ψευτικους αν και δεν εχει και τοση σημασια στην τελικη. απλα για την ιστορια.

 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,336
I got u fam. Από Lovercraft:

Eghrior'zhu
Iaucxuxaxz
Thadhr'ro
Khuith'gni
Cxeggded
Kthaiovhixz

Ένα κι ένα, για το επόμενο διχίλιαρο.


phnglui mglwnafh cthulhu r'lyeh wgahnagl better.

Αλλά η μέρα 25 κάνει endorse μόνο το BG2. Ότιδήποτε πιο δύσκολο αντιπαρέρχεται στην απόλυτη αρχή του συντιριτισμού που περικλίει τους υποστυρικτές συνγράματων του 1850. :ROFLMAO:
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,543
Χαιρέτησε ο Αλέξης. Άντε με το καλό και η συνεργασία Πασοκ με Σύριζα στις επερχόμενες Δημοτικές.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,897
Να λετε παλι καλα που μπηκαν και ακροδεξια κομματα στη βουλη, ετσι για την πολυφωνία.

Δεν μπορει ο θαξισίλια θα το δει και θα τσιμπησει
Επίσης να προσθέσω πως το ΑΙ δεν θα πρέπει να περιοριστεί με νόμους και διατάξεις ως προς την χρήση του και πως το Bitcoin είναι το νόμισμα του μέλλοντος.
 
Top Bottom