Εξαιρετικοί μηχανισμοί με τους animal companions.
Μετά από διάφορες δοκιμές τις τελευταίες μέρες μετά το patch, "παίζοντας" αποκλειστικά με αυτούς και με τον μηχανισμό mount, κατάλαβα τα βασικά νομίζω, και μετά από καταιγισμό ερωτήσεων και αποριών που δέχτηκα, ορίστε τι αποκόμισα:
Οποιαδήποτε class που έχει animal companion, μπορεί να το κάνει mount, αρκεί ο χαρακτήρας σου να είναι ένα size μικρότερο απ' το ζώο.
Στο παραπάνω βίντεο το Halfling μου, που είναι small size race, μπορεί να κάνει mount το medium size Smilodon, from the getgo. Το βίντεο είναι απ' τα πρώτα δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, μετά απ' τους πρώτους 2-3 διαλόγους.
Το μοναδικό ζώο που είναι large απ' την αρχή είναι το άλογο, οπότε αν θέλει κάποιος να ξεκινήσει καβάλα με medium size race, το καβάλα στ' άλογο είναι μονόδρομος.
Τα περισσότερα υπόλοιπα ζώα είναι medium size, και 2-3 είναι small. Όταν το ζώο φτάνει στο 7ο λέβελ, μεγαλώνει κατά ένα size. Τα small γίνονται medium, τα medium γίνονται large. Όχι, το άλογο δεν γίνεται huge, παραμένει large.
Όλα τα animal companions έχουν το δικό τους character sheet, το δικό τους inventory screen, ανεβαίνουν κανονικά μαζί σου λέβελ, μαθαίνουν abilites, feats, κλπ.
Υπάρχουν 2-3 feats (mounted combat, mounted shield) που είναι προσβάσιμα σε όλους (έχει κάποια prerequisities, αλλά όχι τίποτα το φοβερό) και βοηθάνε πολύ την αποτελεσματικότητα και την survivability του ζώου στη μάχη.
Υπάρχει class που εξειδικεύεται στις μάχες καβάλα στο σύντροφο-ζώο του. Ο Cavalier. Αποκτά πρόσβαση σε ειδικά skills, feats, νομίζω και mythic feats, που αφορούν αποκλειστικά τον ίδιο σε συνδυασμό με το ζώο του. Οπότε αν κάποιος θέλει να κάνει all-in στη φάση, ο Cavalier, και δη ο Beast Rider (duh) Cavalier, είναι μονόδρομος.
Όταν καβαλάς το ζώο σου και είσαι σε μάχη, οι δυο σας λειτουργείτε σαν 2 ξεχωριστοί χαρακτήρες. Δεν σημαίνει ότι ελέγχεις μόνο τον χαρακτήρα σου ή μόνο το ζώο. Δηλαδή μπορείς να κάνεις charge με το ζώο, ενώ παράλληλα πετάς κανά Scorching Ray ξέρω γω. Ναι, είναι τόσο γαμάτο όσο ακούγεται.
Velociraptor: O δεινόσαυρος της παρέας μας. Είναι small size creature. Στο 7ο λέβελ θα γίνει medium, οπότε όπως καταλαβαίνετε, μόνο halflings και gnomes θα έχουν την τιμή να τον καβαλήσουν.
Σε ποιο πλέιθρου άραγε θα φτιάξουμε 6 neutral good halflings, ή 6 gnomes, ή 3 και 3 ρε παιδί μου, θα δούμε, καβάλα στους Βελοσιράπτορές τους, να σπέρνουν τον τρόμο στις ορδές των δαιμόνων;