Περί περιοδικού PC Master

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
wtf τι έγινε εδώ ρε παιδιά; :S

Sith_Ari wrote wrote:
Οι παραπάνω φράσεις ήταν οι τελευταίες φράσεις της συζήτησης. Όταν διαβάζω μια τέτοια φράση συμπεραίνω ότι μιλάς γενικά ότι δεν θες να κάνεις πολιτικές τοποθετήσεις αν δεν μιλάς face to face.
Εσύ μου λες πως εννοούσες ότι <b><u>μόνο</u></b> για το συγκεκριμένο θέμα θες να μιλάς face to face.
Aς βγάλει λοιπόν ο καθένας τα συμπεράσματά του.</blockquote>

Επειδή λοιπόν <u>εσύ</u> το συμπεραίνεις αυτό <u>τελείως αυθαίρετα</u> και <u>εσύ</u> συσχετίζεις δύο τελείως άσχετες μεταξύ τους φράσεις, θεωρώντας ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση, τη στιγμή που μόνο κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, θα σε παρακαλέσω πάρα πολύ να είσαι πολύ πιο ήπιος στις εκφράσεις σου στο μέλλον.

Επίσης <u>εσύ</u> είσαι αυτός που προσδίδει την ίδια βαρύτητα μεταξύ μίας συζήτησης περί ύπαρξης δημοκρατίας και μίας άλλης περί.... του Βασίλη Λεβέντη!!! Οπότε ναι, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

nitro912gr wrote:
wtf τι έγινε εδώ ρε παιδιά; :S</blockquote>

Εισβολη από παλαίμαχο, εύθικτο πάλαντιν του pc master (race). :trollface:

Sith, σοβαρότατος είμαι. Ρόλος του κειμένου είναι <u>πρωτίστως</u> να σου <span style="color:#880000">δώσει</span> να <span style="color:#880000">καταλάβεις</span> αν το παιχνίδι είναι <span style="color:#880000">καλό ή όχι</span>. Από τη στιγμή που το παρήγγειλες από το άμαζον είχες ιντερνετ αρα δικαιολογίες αυτού του στυλ δε στέκουν. Στην τελική ας το αγόραζες από ελληνικό μαγαζί, στο οπισθόφυλλο θα μπορούσες να δεις ξεκάθαρα αν χρειάζεται steam, εκεί φαίνεται ξεκάθαρα. Αν ο publisher το είχε αποκρύψει θα είχες κάθε λόγο να ένιωθες εξαπατημένος. Μ' άρεσει πάντως που γκρινιάζουμε για το πιο ήπιο (πιθανόν) drm και κάναμε τουμπεκί παλαιότερα σε περιπτώσεις starforce. Ή μήπως εκεί το έγραφαν στα reviews;

Adhan wrote:

nitro912gr wrote:
wtf τι έγινε εδώ ρε παιδιά; :S</blockquote>

Εισβολη από παλαίμαχο, εύθικτο πάλαντιν του pc master (race). :trollface:

Sith, σοβαρότατος είμαι. Ρόλος του κειμένου είναι <u>πρωτίστως</u> να σου <span style="color:#880000">δώσει</span> να <span style="color:#880000">καταλάβεις</span> αν το παιχνίδι είναι <span style="color:#880000">καλό ή όχι</span>. Από τη στιγμή που το παρήγγειλες από το άμαζον είχες ιντερνετ αρα δικαιολογίες αυτού του στυλ δε στέκουν. Στην τελική ας το αγόραζες από ελληνικό μαγαζί, στο οπισθόφυλλο θα μπορούσες να δεις ξεκάθαρα αν χρειάζεται steam, εκεί φαίνεται ξεκάθαρα. Αν ο publisher το είχε αποκρύψει θα είχες κάθε λόγο να ένιωθες εξαπατημένος. Μ' άρεσει πάντως που γκρινιάζουμε για το πιο ήπιο (πιθανόν) drm και κάναμε τουμπεκί παλαιότερα σε περιπτώσεις starforce. Ή μήπως εκεί το έγραφαν στα reviews;</blockquote>

ΟΚ, εσύ πλήρωνε 6,80 ευρώ για να διαβάζεις review που δεν δίνουν την πλήρη εικόνα για το game και μετά κάτσε να ψάχνεις επιπλέον πληροφορίες στο internet.
Εγώ πίστευα πως ήμουνα καλυμμένος διαβάζοντας το review, για αυτό και έδινα τα λεφτά μου. Αν εσύ είσαι ικανοποιημένος <b><span style="color:#00ff00">& </span></b>να πληρώνεις <b><span style="color:#00ff00">&</span></b> και μετά να χρειάζεται να ψάχνεις επιπλέον από μόνος σου πάω πάσο.

Sith_Ari wrote:
ΟΚ, εσύ πλήρωνε 6,80 ευρώ για να διαβάζεις review που δεν δίνουν την πλήρη εικόνα για το game και μετά κάτσε να ψάχνεις επιπλέον πληροφορίες στο internet.
Εγώ πίστευα πως ήμουνα καλυμμένος διαβάζοντας το review, για αυτό και έδινα τα λεφτά μου. Αν εσύ είσαι ικανοποιημένος <b><span style="color:#00ff00">& </span></b>να πληρώνεις <b><span style="color:#00ff00">&</span></b> και μετά να χρειάζεται να ψάχνεις επιπλέον από μόνος σου πάω πάσο.</blockquote>

Κάποια πράγματα εν έτη 2013-14 (για ποιό παιχνίδι μιλάμε?) είναι αυτονόητα, όπως το Internet DRM για τα PC Games. Ή μήπως στα requirements να βάζουμε και το ποντίκι ή το DVD Drive?

Από εκεί και πέρα, ναι, <b>σαν σωστός καταναλωτής έπρεπε να κάνεις μια επιπλέον -δίλεπτη, το πολύ- έρευνα για μια λεπτομέρεια (Steam) που είναι ασήμαντη για το 99% των PC gamers και αφορά αποκλειστικά εσένα.</b>

Eidolon wrote:
Κάποια πράγματα εν έτη 2013-14 (για ποιό παιχνίδι μιλάμε?) είναι αυτονόητα, όπως το Internet DRM για τα PC Games. Ή μήπως στα requirements να βάζουμε και το ποντίκι ή το DVD Drive?

Από εκεί και πέρα, ναι, <b>σαν σωστός καταναλωτής έπρεπε να κάνεις μια επιπλέον -δίλεπτη, το πολύ- έρευνα για μια λεπτομέρεια (Steam) που είναι ασήμαντη για το 99% των PC gamers και αφορά αποκλειστικά εσένα.</b></blockquote>

<b><i>Μιλάω για το 2012, όπως έγραψα παραπάνω.</i></b>
Μήπως και τότε όλα τα games ήταν steam related και έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο;
Tα system requirements για ποιο λόγο γράφονται στο τέλος του review? Aν ΔΕΝ τα έγραφε καθόλου τότε ΝΑΙ θα υποψιαζόμουν και θα το έψαχνα. Όμως όταν γράφει ποια είναι τα system requirements, πρέπει να το παίξω Μάντης Κάλχας και να φανταστώ ότι κάτι λείπει; :eek:hmy:
Επαναλαμβάνω: Ο λόγος που υπάρχει ένα έντυπο περιοδικό είναι να πληροφορεί τους μελλοντικούς αγοραστές με πλήρη επάρκεια για ένα game. Επειδή εγώ έχω internet δεν σημαίνει ότι ο ΚΑΘΕ αναγνώστης του PCMaster <b><u><i>οφείλει</i></u></b> να έχει internet ως συμπλήρωμα του PCMaster !!!

ΕDIT: Eννοείται πως δεν πρόκειται να πω πιο game είναι γιατί έτσι είναι σαν να κατονομάζω τον συντάκτη.

system requirement δεν έχει σχέση με steam

αυτά που λες Sith_Ari μου φαίνονται πολύ υποκειμενικά. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί ακριβώς αλλά όταν λέει κάποιος κάτι δεν σημαίνει πως κάνατε και συμβόλαιο. Τώρα ήθελε να μιλήσει πολιτικά με δεν ήθελε. Υπέγραψε συμβόλαιο για το τι θα κάνει ή ορκίστηκε;

Ίσως και όντως να έπρεπε να αναφέρεται πως η retail release απαιτεί Steam. Από την άλλη μεριά (δεν υπήρξα ποτέ συντάκτης περιοδικού ούτε μπορώ να ξέρω τι ακριβώς συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση) φαντάζομαι πως δεν είναι πάντα εύκολο για ένα συντάκτη ο οποίος πιθανότατα πήρε ένα review κώδικα, εξίσου πιθανότατα πριν καν την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού, να ξέρει τι θα συμβεί με την retail release - υπό αυτές τις συνθήκες, βασίζεται στα system requirements που δίνει ο εκδότης, που όπως όλοι ξέρουμε, σχεδόν ποτέ δεν αναφέρουν το Steam, ακόμα και αν όντως το απαιτούν.

Περισσότερη ευθύνη μου φαίνεται έχει το Amazon, που δεν ανέφερε ξεκάθαρα πως το retail copy που πουλούσε, απαιτεί Steam.

δηλαδή για να καταλάβω, επειδή έγινε ότι έγινε, δεν πρέπει τώρα να κράζουμε τις μαλακίες που βλέπουμε;

και εγώ θα έκραζα για το θέμα που λες και δίκιο έχεις, αλλά δεν βλέπω γιατί πρέπει τώρα να κάνουμε τουμπεκί για άλλο πρόβλημα, επειδή είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη;

στο παραπάνω για το προτεινόμενο σύστημα δεν είναι ότι πιάσαμε 1 λάθος κιόλας, μιλάμε για όργιο απροσεξίας και ασχετοσύνης, ε ναι δεν γίνεται να δίνεις το μπορντέλο παραπάνω για σύστημα των 700, αν ήταν η λεπτομέρεια στην μητρική μπορεί και να μην με ένοιαζε τόσο, θα έλεγα "ρε τον μαλάκα δε το κοίταξε", αλλά από εκεί και κάτω τι σκατά.... WD Green? CM 460 PSU? 265X?

Great0ldOne wrote:
Ίσως και όντως να έπρεπε να αναφέρεται πως η retail release απαιτεί Steam. Από την άλλη μεριά (δεν υπήρξα ποτέ συντάκτης περιοδικού ούτε μπορώ να ξέρω τι ακριβώς συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση) φαντάζομαι πως δεν είναι πάντα εύκολο για ένα συντάκτη ο οποίος πιθανότατα πήρε ένα review κώδικα, εξίσου πιθανότατα πριν καν την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού, να ξέρει τι θα συμβεί με την retail release - υπό αυτές τις συνθήκες, βασίζεται στα system requirements που δίνει ο εκδότης, που όπως όλοι ξέρουμε, σχεδόν ποτέ δεν αναφέρουν το Steam, ακόμα και αν όντως το απαιτούν.</blockquote>

Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να έγινε έτσι, δεν ξέρω ακριβώς τι διαδικασίες ακολουθούνται στις κόπιες των reviews, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είτε για τον ένα είτε για τον άλλο λόγο , το αποτέλεσμα για εμένα ήταν ίδιο !!

EDIT: ΔΕΝ πρόσεξα καν τι έγραφε στο Amazon, μπήκα στα γρήγορα και το παράγγειλα, ούτε που κοίταξα requirements.

nitro912gr wrote:
δηλαδή για να καταλάβω, επειδή έγινε ότι έγινε, δεν πρέπει τώρα να κράζουμε τις μαλακίες που βλέπουμε;
και εγώ θα έκραζα για το θέμα που λες και δίκιο έχεις, αλλά δεν βλέπω γιατί πρέπει τώρα να κάνουμε τουμπεκί για άλλο πρόβλημα, επειδή είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη;
στο παραπάνω για το προτεινόμενο σύστημα δεν είναι ότι πιάσαμε 1 λάθος κιόλας, μιλάμε για όργιο απροσεξίας και ασχετοσύνης, ε ναι δεν γίνεται να δίνεις το μπορντέλο παραπάνω για σύστημα των 700, αν ήταν η λεπτομέρεια στην μητρική μπορεί και να μην με ένοιαζε τόσο, θα έλεγα "ρε τον μαλάκα δε το κοίταξε", αλλά από εκεί και κάτω τι σκατά.... WD Green? CM 460 PSU? 265X?</blockquote>

Όπως είπα και πριν Νίκο, αυτό το έκανα κυρίως για να ξεσπάσω κάπου από τα νεύρα που είχα για προηγούμενα thread, γιατί όλο το ragequit έπεσε να με φάει !!
Όπως ήδη έχω πει, ποτέ δεν έκανα παράπονα στο περιοδικό ούτε για το θέμα με την τηλεόραση ούτε για αυτό, παρόλη την λύπη μου, κυρίως για το πρώτο !! Είχα μείνει μόνο σε προσωπική επικοινωνία με τους εν λόγω συντάκτες.

Μιας και το αναφέρεις, τελικά το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Έβαλες Steam, ή δεν έπαιξες το παιχνίδι;

Great0ldOne wrote:
Μιας και το αναφέρεις, τελικά το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Έβαλες Steam, ή δεν έπαιξες το παιχνίδι;</blockquote>

Έβαλα steam και τελικά με βοήθησε και πολύ μάλιστα.
Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν το έκανα με την θέλησή μου.

<blockquote>
Aυτό το έκανα κυρίως για να ξεσπάσω κάπου από τα νεύρα που είχα για προηγούμενα thread</blockquote>
Με 2-3 θα εστρωνες.

<blockquote>Έβαλα steam και τελικά με βοήθησε και πολύ μάλιστα.
Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν το έκανα με την θέλησή μου. </blockquote>
Και τα παιδια δεν θελουν να πανε σχολειο, οι νεοι δεν θελουν να πανε στρατο, και τουλουπου και τουλουπου. Αλλα κατι αποκομιζουν οταν πανε....

ξερεις με τι πραγμα απορω, σιθαρη?

που συμμετεχεις σε ενα φορουμ που:
1. στην συντακτικη του ομαδα βρισκονται ατομα που σε παραπλανησαν/παραπληροφορησαν παλαιοτερα ως δημοσιογραφοι ενος περιοδικου που διαβαζες
2. στην συντακτικη του ομαδα βρισκονται ατομα που σε παραπλανησαν/δε σε σεβαστηκαν (αν καταλαβα καλα) σ ενα θεμα που δημιουργηθηκε εδω
3. η πλειοψηφια των μελων του ειναι ανιστορητοι, κι "επεσαν να σε φανε", οπως λες, στο ιδιο θεμα
4. υπαρχουν μελη που ευθαρσως δηλωνουν οτι σε παιγνιδια που παιζουν σκοτωνουν ναζίδια, αντι να γραφουν το σωστο "γερμανοι πεζικαριοι του τριτου ραιχ".

τι σε κραταει εδω λοιπον? επισης, απ τις απαντησεις σου σε κοβω για πολυ νευρικο. τι συνεβη? ειδικα αποψε νομιζα πως θα εισαι χαρουμενος... :whistle:

σε αλλα νεα: γερανιε, ωστε εχεις τις σημειωσεις? σκεφτεσαι να τις εκδωσεις? μηπως να τις νοικιασεις σε ενδιαφερομενους σελιδα σελιδα? να τις πουλησεις? η μηπως εχεις δεσμευτει για μη - δημοσιευση τους απ τον σιθαρη? προτεινω να τις αναρτησεις δημοσια. να ξεστραβωθουμε κι εμεις οι ημιμαθεις.

Eidolon wrote:
Ή μήπως στα requirements να βάζουμε και το ποντίκι ή το DVD Drive? .[/b]</blockquote>

Nα βάζουμε ρε φίλε, ναι. Η ρόκσταρ γιατί έβαλε το DVD drive στα reqs για το GTAV; Την αποκαλείς καθυστερημένη;
Εμένα πάντως με έσωσε απ' τα 60 ευρώπουλα preorder, γιατί δεν έχω DVD Drive, οπότε δεν θα μπορούσα να το παίξω.

Και εδώ φάουλ το Amazon ή από όποιον θα το αγόραζες (δώσε-τα-λεφτά-σε-ντόπιους) που δε σε είπε πως μπορείς να ενεργοποιήσεις και με κώδικα εναλλακτικά και τώρα ταλαιπωριέσαι. ΑΝ βέβαια δέχεσαι το μοβόρο drm του ατμού.

nitro912gr wrote:

στο παραπάνω για το προτεινόμενο σύστημα δεν είναι ότι πιάσαμε 1 λάθος κιόλας, μιλάμε για όργιο απροσεξίας και ασχετοσύνης, ε ναι δεν γίνεται να δίνεις το μπορντέλο παραπάνω για σύστημα των 700, αν ήταν η λεπτομέρεια στην μητρική μπορεί και να μην με ένοιαζε τόσο, θα έλεγα "ρε τον μαλάκα δε το κοίταξε", αλλά από εκεί και κάτω τι σκατά.... WD Green? CM 460 PSU? 265X?</blockquote>

Με καλύπτει σε όλα αυτό το πόστ, καθώς και του Μάνου πιο πρίν. With that out of the way,

@Sith_Ari, τώρα που δεν έχεις νεύρα, σου λέω πως πρώτος εγώ αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για όσα γράφω και λέω, και αν κάποιος αποδείξει πως έχω άδικο, πρώτος εγώ το παραδέχομαι. Αλλά, όπως σωστά είπε ο Νίτρος προηγουμένως, δεν μπορώ να παραβλέψω κάτι τόσο κραυγαλέο. Ειδικά όταν αυτό είναι γραμμένο σε ένα τέτοιας εμβέλειας και επιρροής περιοδικό.

Sith_Ari wrote:
-Επίσης, στο γνωστό thread που δέχτηκα τις κατηγορίες όλων σας <u>(*παρότι κανείς δεν μου είπε ότι κάτι από αυτά που έγραψα είναι ψέμα !!!)</u>, προκειμένω να μην συνεχιστεί ο τσακωμός, πρότεινα στον Παύλο να του στείλω τις σημειώσεις μου και αυτός στην συνέχεια να τις σχολιάσει (*μιας και άφησε να εννοηθεί ότι έχει τις γνώσεις επί του θέματος), και να μας πει αν τις θεωρεί σωστές ή ψευδείς. Ενώ λοιπόν ο Παύλος μου ζήτησε να του στείλω τις σημειώσεις μου, κάτι που έκανα, εντούτοις, αντί να τις σχολιάσει όπως του είχα ζητήσει, αυτός ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Το μόνο που είπε, ήταν να με πει έμμεσα "ηλίθιο" λέγοντας : "....δεν πα να έχει διαβάσει όλα τα βιβλία του κόσμου" ( http://www.ragequit.gr/forum/ragequit-gr/2683?start=45 )</blockquote>

That priceless moment, when you return home and open the internetz.

Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα για να λυθεί η "παρεξήγησις". Sith_Ari, ομολογουμένως και σε άσχημη στιγμή υπήρξε <u>ελλειπής</u> έκφραση από μέρους μου. Συμβαίνει τις τελευταίες μέρες καθότι τρέχουν ΠΟΛΥ σημαντικότερα πράγματα RL προσωπικά, από το να προσέχω τι θα γράψω στο web για να μην κακοπέσει στον οποιοδήποτε. Παρόλα αυτά έχεις δίκιο ότι όφειλα να συμπληρώσω αυτό που είπα με την λέξη "κάποιος/οποιοσδήποτε".

Αυτό σημαίνει ότι το σχόλιό μου ήταν γενικό και είναι ένα από τα θεωρήματα (όχι αξίωμα) τα οποία πιστεύω ακράδαντα και τα διατυμπανίζω με όποιον συζητήσω. Με άλλα λόγια η καλύτερη διατύπωση θα ήταν "δεν έχει σημασία πόσα βιβλία έχει διαβάσει κάποιος, εάν δεν ξεκολλήσει από την αγνό θεωρητισμό και περάσει στην πράξη για να δει πώς εφαρμόζονται". Εξάλλου μεγάλοι διανοητές έχουν πει πάνω-κάτω ότι η θεωρία μετατρέπεται σε έναν κακέκτυπο δογματισμό, εάν δεν εξετάζεται στην πράξη και δεν ανανεώνεται. Από την άλλη εάν θέλεις να διαβάσεις κάτι με σκοπό να επιβεβαιώσεις αντίληψή σου (πάλι γενικώς μιλάω) αντί να σε προβληματίσει και να προσπαθήσεις να την κλονίσεις (πάλι γενικώς μιλάω), τότε θα οδηγηθείς νομοτελειακά σε απολειφάδια γνώσης και φυσικά διαστρεβλωμένη αντίληψη των πραγμάτων (πάλι γενικώς μιλάω). Τέτοιες αντιλήψεις και τακτικές ανθρώπινης συλλογιστικής είναι οι αφορμές και οι αιτίες να αναπαράγονται πανέμορφια μαργαριτάρια που έχουν κατά καιρούς ειπωθεί από γνωστούς (γενικώς μιλάω, όχι για εσένα) τύπου "αν επιτέλους δεν είχαν ανατινάξει και αυτήν την κωλογέφυρα στον Γοργοπόταμο, δεν θα είχαν μακελέψει και οι Γερμανοί τόσα χωριά".

Από εκεί και πέρα το σφάλμα μεταβιβάζεται σε εσένα αποκλειστικά, δεδομένου ότι για άλλη μία φορά έκανες άλμα λογικής και από μία τέτοια (ελλειπή) διατύπωση θεώρησες ότι σε αποκάλεσα "ηλίθιο". Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός είναι ιδιαίτερα βαρύγδουπος και οφείλεις να έχεις ακράδαντα πειστήρια ώστε να αποκαλέσεις κάποιον κατ' αυτόν τον τρόπο και το αποφεύγω. Πολύ ευκολότερα θα μπορέσω να αποκαλέσω κάποιον ημιμαθή/ανιστόρητο/παράλογο, παραθέτοντας τα κατάλληλα επιχειρήματα, παρά "ψωμί" (κάπου διάβασα ότι το μπουγάτσα με κουάκερ γίνεται της μόδας). Επομένως ας μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια (υποθέτω τώρα εγώ) ή τουλάχιστον ας μην κάνουμε άλματα λογικής για να διατηρήσουμε το passive aggressiveness. Πάνω στο τελευταίο θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς την καραμέλα της υποκρισίας, διότι είναι χυδαία http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque" class="bbcode_url">ad hominem (tu quoque) λογική πλάνη, και σε καμία περίπτωση σοβαρό επιχείρημα.

Εν προκειμένω και για να τελειώσει η ιστορία εδώ με το ζήτημα των σημειώσεων (να απαντηθεί και ο Αδερφός Βρους), τελικώς έγραψα κάποια σχόλια σε αυτές τις διαβόητες σημειώσεις αλλά αποφάσισα να μην πράξω και να στείλω οτιδήποτε, καθότι
α) ξεκινάμε από εντελώς διαφορετική βάση - η κουβέντα θα ήταν ατέρμονος
β) δεν θεωρώ ότι θα συνεισφέρει πουθενά η γνώμη μου πάνω σε τέτοιες σκέψεις, δεδομένου ότι δεν αφήνουν πουθενά περιθώριο παρά μόνο εάν τις πατάξεις από τη ρίζα
γ) λοιποί λόγοι.

Οι σημειώσεις του Sith_Ari είναι πνευματικό του πόνημα. Εάν θελήσει να τις υποβάλει δημόσια προς κριτική, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όχι, εδώ όμως <u>διότι ξεκάθαρα το RQ δεν έχει και δεν πρόκειται να αποκτήσει τέτοια φύση</u>.

Εάν υπάρχει παρανόηση (για άλλη μία φορά) στην έκφραση απολογούμαι εκ των προτέρων.

μπορω να εχω τις σημειωσεις για να τις κρινω απο θεολογικης πλευρας?

Back