Sith_Ari wrote:
-Επίσης, στο γνωστό thread που δέχτηκα τις κατηγορίες όλων σας <u>(*παρότι κανείς δεν μου είπε ότι κάτι από αυτά που έγραψα είναι ψέμα !!!)</u>, προκειμένω να μην συνεχιστεί ο τσακωμός, πρότεινα στον Παύλο να του στείλω τις σημειώσεις μου και αυτός στην συνέχεια να τις σχολιάσει (*μιας και άφησε να εννοηθεί ότι έχει τις γνώσεις επί του θέματος), και να μας πει αν τις θεωρεί σωστές ή ψευδείς. Ενώ λοιπόν ο Παύλος μου ζήτησε να του στείλω τις σημειώσεις μου, κάτι που έκανα, εντούτοις, αντί να τις σχολιάσει όπως του είχα ζητήσει, αυτός ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Το μόνο που είπε, ήταν να με πει έμμεσα "ηλίθιο" λέγοντας : "....δεν πα να έχει διαβάσει όλα τα βιβλία του κόσμου" ( http://www.ragequit.gr/forum/ragequit-gr/2683?start=45 )</blockquote>
That priceless moment, when you return home and open the internetz.
Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα για να λυθεί η "παρεξήγησις". Sith_Ari, ομολογουμένως και σε άσχημη στιγμή υπήρξε <u>ελλειπής</u> έκφραση από μέρους μου. Συμβαίνει τις τελευταίες μέρες καθότι τρέχουν ΠΟΛΥ σημαντικότερα πράγματα RL προσωπικά, από το να προσέχω τι θα γράψω στο web για να μην κακοπέσει στον οποιοδήποτε. Παρόλα αυτά έχεις δίκιο ότι όφειλα να συμπληρώσω αυτό που είπα με την λέξη "κάποιος/οποιοσδήποτε".
Αυτό σημαίνει ότι το σχόλιό μου ήταν γενικό και είναι ένα από τα θεωρήματα (όχι αξίωμα) τα οποία πιστεύω ακράδαντα και τα διατυμπανίζω με όποιον συζητήσω. Με άλλα λόγια η καλύτερη διατύπωση θα ήταν "δεν έχει σημασία πόσα βιβλία έχει διαβάσει κάποιος, εάν δεν ξεκολλήσει από την αγνό θεωρητισμό και περάσει στην πράξη για να δει πώς εφαρμόζονται". Εξάλλου μεγάλοι διανοητές έχουν πει πάνω-κάτω ότι η θεωρία μετατρέπεται σε έναν κακέκτυπο δογματισμό, εάν δεν εξετάζεται στην πράξη και δεν ανανεώνεται. Από την άλλη εάν θέλεις να διαβάσεις κάτι με σκοπό να επιβεβαιώσεις αντίληψή σου (πάλι γενικώς μιλάω) αντί να σε προβληματίσει και να προσπαθήσεις να την κλονίσεις (πάλι γενικώς μιλάω), τότε θα οδηγηθείς νομοτελειακά σε απολειφάδια γνώσης και φυσικά διαστρεβλωμένη αντίληψη των πραγμάτων (πάλι γενικώς μιλάω). Τέτοιες αντιλήψεις και τακτικές ανθρώπινης συλλογιστικής είναι οι αφορμές και οι αιτίες να αναπαράγονται πανέμορφια μαργαριτάρια που έχουν κατά καιρούς ειπωθεί από γνωστούς (γενικώς μιλάω, όχι για εσένα) τύπου "αν επιτέλους δεν είχαν ανατινάξει και αυτήν την κωλογέφυρα στον Γοργοπόταμο, δεν θα είχαν μακελέψει και οι Γερμανοί τόσα χωριά".
Από εκεί και πέρα το σφάλμα μεταβιβάζεται σε εσένα αποκλειστικά, δεδομένου ότι για άλλη μία φορά έκανες άλμα λογικής και από μία τέτοια (ελλειπή) διατύπωση θεώρησες ότι σε αποκάλεσα "ηλίθιο". Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός είναι ιδιαίτερα βαρύγδουπος και οφείλεις να έχεις ακράδαντα πειστήρια ώστε να αποκαλέσεις κάποιον κατ' αυτόν τον τρόπο και το αποφεύγω. Πολύ ευκολότερα θα μπορέσω να αποκαλέσω κάποιον ημιμαθή/ανιστόρητο/παράλογο, παραθέτοντας τα κατάλληλα επιχειρήματα, παρά "ψωμί" (κάπου διάβασα ότι το μπουγάτσα με κουάκερ γίνεται της μόδας). Επομένως ας μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια (υποθέτω τώρα εγώ) ή τουλάχιστον ας μην κάνουμε άλματα λογικής για να διατηρήσουμε το passive aggressiveness. Πάνω στο τελευταίο θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς την καραμέλα της υποκρισίας, διότι είναι χυδαία http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque" class="bbcode_url">ad hominem (tu quoque) λογική πλάνη, και σε καμία περίπτωση σοβαρό επιχείρημα.
Εν προκειμένω και για να τελειώσει η ιστορία εδώ με το ζήτημα των σημειώσεων (να απαντηθεί και ο Αδερφός Βρους), τελικώς έγραψα κάποια σχόλια σε αυτές τις διαβόητες σημειώσεις αλλά αποφάσισα να μην πράξω και να στείλω οτιδήποτε, καθότι
α) ξεκινάμε από εντελώς διαφορετική βάση - η κουβέντα θα ήταν ατέρμονος
β) δεν θεωρώ ότι θα συνεισφέρει πουθενά η γνώμη μου πάνω σε τέτοιες σκέψεις, δεδομένου ότι δεν αφήνουν πουθενά περιθώριο παρά μόνο εάν τις πατάξεις από τη ρίζα
γ) λοιποί λόγοι.
Οι σημειώσεις του Sith_Ari είναι πνευματικό του πόνημα. Εάν θελήσει να τις υποβάλει δημόσια προς κριτική, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όχι, εδώ όμως <u>διότι ξεκάθαρα το RQ δεν έχει και δεν πρόκειται να αποκτήσει τέτοια φύση</u>.
Εάν υπάρχει παρανόηση (για άλλη μία φορά) στην έκφραση απολογούμαι εκ των προτέρων.