What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Pillars of Eternity

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
ΛΟΛ τι είναι αυτοί ρε. Κλείστο ρε μην πετάξουν κανά ending W3 spoiler.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
North, αυτά παθαίνει όποιος καθυστερεί να παίξει ένα game βάζοντας το κάθε φορά για 10 λεπτά για το nostalgia και μετά βγαίνει...
Ας πρόσεχες! :lol: :kiss:
<span class="bbcode_spoiler"> :trollface:
<span class="bbcode_spoiler">Μην ανησυχείς, πρώτον έχει αρκετές ανατροπές η ιστορία, δεύτερο αυτό που λέει δεν ισχύει με βάση αυτά που θα δεις ingame. Σοβαρά. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> </span></span>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Το ελπίζω.......

Ανακοίνωσαν επίσημα/έδωσαν πληροφορίες για το The White March expansion Part 1, στο PC Gaming show. New companions, increased level cap etc.

 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Κλασσικό PC Gamer που δεν ξέρει τι του γίνεται.

Στοίχημα ότι αυτό κατάλαβε και νομίζει ότι είναι σπόλιερ.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Γενικά το "κόνσεπτ" της ιστορίας του Πίλαρς είναι γνωστά χιλιοπαιγμένη θεοσοφία που κάθε νέρντουλας που σέβεται τον εαυτό του έχει ξεψαχνίσει ως τα 16-17. Το ζουμί βρίσκεται σε όλα τα υπόλοιπα και φυσικά στο πώς δένουν με το βασικό στόρι. Όλσο, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΛΑΡΣ, ΓΙΑΜ.
 

castledoque

Commoner
Joined
Nov 30, 2012
Messages
25


Borracho wrote:
Γενικά το "κόνσεπτ" της ιστορίας του Πίλαρς είναι γνωστά χιλιοπαιγμένη θεοσοφία που κάθε νέρντουλας που σέβεται τον εαυτό του έχει ξεψαχνίσει ως τα 16-17. </blockquote>

Πείτε και σε εμάς τους άσχετους τι εστί θεοσοφία...

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Μποράτσο για πε ρε κανα άλλο game με αυτή τη χιλιοπαιγμένη σοφία πως τη λες...

Θεολογία ήθελε να πει, αλλά το πραγματικό νόημα όσων γράφει είναι
"έπαιξα εν τάχει το Pillars καθώς το μόνο πράγμα στο μυαλό ήταν αν θα προλάβω ή όχι να το έχω τελειώσει πριν μου έρθει η συλλεκτική του witcher, που καιρός να αφοσιωθώ στην ιστορία"

Πόσο ΜΕΣΑ έπεσα;
<span class="bbcode_spoiler"> :trollface: </span>

Btw, στα 16-17 μάλλον είχαμε πιο σοβαρά "μυστήρια" να ανακαλύψουμε από τον παπούλη που κυβερνάει το σύμπαν και μοιάζει με το Δία. :lol:
<span class="bbcode_spoiler">Σόρυ, ε;</span>
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Δεν ξέρω για σένα Άνταν, στα 16 εγώ ήμουν τόσο απερίγραπτα αυνανιστής υπερμπάκουρας, που είχα πιστέψει αλήθεια πως αν γινόμουν ένας αληθινός Μάγος του Χάους, θα μου μιλούσε επιτέλους η Βασούλα από το Α3. Ούτε και μου πέρναγε από το μυαλό να σταματήσω να τον παίζω οκτώ φορές την ημέρα και να εξανθρωπιστώ έστω λίγο, λιγάκι και να της μιλήσω άξουαλι, ώστε να καταλάβει πως υπάρχω.

Θεοσοφία, θεολογία, γουατέβερ. Το Πίλαρς κατ'εμέ ΔΕΝ έχει κάποιο ιδιαίτερο στόρι και ευτυχώς το σώζουν οι λίγοι πράγματι ενδιαφέροντες NPC's που περιλαμβάνει. Όλο το ζουμί και η ευτυχία του είναι στα πανέμορφα γραφικά, το όλντ σκούλ gameplay, τους άπειρους διαλόγους και τον τρόπο που τους επηρεάζουν τα skills/background μας. Έχοντας ξεψαχνίσει εξοντωντικά το παιχνίδι (θα σε στεναχωρέσω εδώ, αλλά πράγματι δεν άφησα ούτε bounty ανολοκλήρωτο), ο λόγος που το θυμάμαι, είναι τα πανέμορφα τοπία και η old school αίσθηση που μου άφησε.

Με το Έπος Επών, δεν υπάρχει σύγκριση, καθώς πρόκειται για διαφορετικά εντελώς ως προς την φιλοσοφία τους παιχνίδια και κάθε σύγκριση αδικεί αμφότερα.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Δεν ξέρω τι λες, αλλά η ιστορία του Pillars είναι η δεύτερη καλύτερη της Obsidian (τρίτη αν μετρήσεις και την Black Isle εποχή).
Οπότε, περί ορέξεως. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
Δε μου είπες όμως έστω ένα rpg (για να το οριοθετήσουμε ακόμα περισσότερο) που να είχε concept κοντά στου PioE. :whistle:
 

castledoque

Commoner
Joined
Nov 30, 2012
Messages
25


Adhan wrote:
Δεν ξέρω τι λες, αλλά η ιστορία του Pillars είναι η δεύτερη καλύτερη της Obsidian (τρίτη αν μετρήσεις και την Black Isle εποχή).
</blockquote>

Ποιες είναι οι άλλες δύο; Πρέπει να μπούνε στο backlog μου πάραυτα!


Adhan wrote:
Δε μου είπες όμως έστω ένα rpg (για να το οριοθετήσουμε ακόμα περισσότερο) που να είχε concept κοντά στου PioE. :whistle:</blockquote>
Συμφωνώ. Το συγκεκριμένο concept είναι ίσως κλισέ στην καλή λογοτεχνία, αλλά σε παιχνίδι δεν το έχω ξαναδεί.



 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Zeno Clash I & II εξερευνούν αντίστοιχη θεματική (ξέρω, δεν είναι RPG) με πολύ δυνατότερο συναισθηματικό αντίκτυπο, το Planescape: Torment πηγαίνει απερίγραπτα πιο βαθιά και το Deus Ex: Human Revolution δεν χρειάζεται καν να μετέλθει τέτοιας πρόχειρης μεταφοράς ("Α, οι Θεοί!") για να περάσει μια απείρως δυνατότερη και πιο προσωπική ιστορία.

Όταν δηλαδή όλο σου το κόνσεπτ στηρίζεται στο βασικό Νιτσεϊσμό που μελετά ο κάθε μπάκουρος 15χρονος παουερμέταλλος που σέβεται τον εαυτό του, δεν λέω, νόστιμο μπορεί να είναι, αλλά προσωπικά δεν μου κάνει αίσθηση. Ίσως σε αυτό φταίει και το γεγονός πως αντιλαμβάνομαι την τέχνη ως ένα ενιαίο σύνολο, το μόνο αληθινό πλούτο που μεγαλώνει μέσα μου. Δεν με νοιάζει αν κάτι είναι φίλμ, τραγούδι, βιβλίο, χώρα, διάσταση, φωτογραφία. Η ιδέα που περιέχει, γίνεται μέρος του ταξιδιού μου. Και όσο περισσότερους θησαυρούς μαζεύω, τόσο πιο δύσκολα γοητεύομαι από πράγματα που ήδη έχω αφομοιώσει ή έχω ξαναδει.

Εάν έπαιζα δηλαδή το Πίλαρς στα 17-18 μου, μπορεί και να παραμιλούσα. Πλέον, καλό και χρυσό και θα το συνιστούσα σε όλους, αλλά προσωπικά, σε συναισθηματικό επίπεδο καθαρά, δεν με άγγιξε. Με ψυχαγώγησε φοβερά, αλλά το σενάριό του, δεν θα το μνημονεύω.

ΥΓ Ο Άνταν αναφέρεται στα Planescape: Torment και το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ Mask Of The Betrayer, τίτλο εξαιρετικά κοντά στο μεγαλείο του Τόρμεντ κι ας ήταν εξπάνσιον.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Δεν είναι και τέρμα πρωτότυπη η σεναριακή πραγματεία του Eternity προφανώς, όμως οφείλει να τονισθεί πως μέρος της υψηλής αίσθησης που αφήνει οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και στο ότι ουσιαστικά καταφέρνει να πραγματεύεται τελείως σύγχρονα ζητήματα επιστήμης και θεοσοφίας <u>ΜΕΣΑ ΣΕ MEDIEVAL FANTASY SETTING.</u>
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704


Castledoque wrote:
Ποιες είναι οι άλλες δύο; Πρέπει να μπούνε στο backlog μου πάραυτα!</blockquote>


Borracho wrote:
Ο Άνταν αναφέρεται στα Planescape: Torment και το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ Mask Of The Betrayer, τίτλο εξαιρετικά κοντά στο μεγαλείο του Τόρμεντ κι ας ήταν εξπάνσιον.</blockquote>

Αυτό.



Borracho wrote:
Zeno Clash I & II εξερευνούν αντίστοιχη θεματική (ξέρω, δεν είναι RPG) με πολύ δυνατότερο συναισθηματικό αντίκτυπο, το Planescape: Torment πηγαίνει απερίγραπτα πιο βαθιά και το Deus Ex: Human Revolution δεν χρειάζεται καν να μετέλθει τέτοιας πρόχειρης μεταφοράς ("Α, οι Θεοί!") για να περάσει μια απείρως δυνατότερη και πιο προσωπική ιστορία.</blockquote>

Για τα Zeno clash δεν έχω γνώμη, το Torment δεν πολυέχει σχέση με τη θεματική του Pillars (θα επιμείνω γιατί το έχω και πρόσφατο) και όσο για τo Deus Ex, εντάξει αλλά γιατί να μην το πάμε ρε αδερφε ένα δύο πέντε βήματα πιο πέρα και να πουμε ότι και το Bioshock (το πρώτο) αλλά και τα System Shock έχουν παρόμοια θεματική; Ο Emhyr επίσης δεν οραματίζεται μια κοινή αυτοκρατορία υπό την ηγεσία του ώστε να εξαλειφθούν οι έριδες μεταξύ των λαών; See what I did there?
To ότι το παστίτσιο και ο μουσακάς έχουν κοινή τη μπεσαμέλ, δε σημαίνει ότι έχουν και ίδια γεύση. Cheers.





 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Εδώ μαζί σας αδέρφια. Ίσως φταίει που στα γεράματα το έπικ φάνταζι πλέον πρέπει να κάνει πολλά για να με συγκινήσει. Το πρώτο μισό του Πίλλαρς πάντως, ήταν σαφώς ανώτερο από το δεύτερο μισό/φινάλε όπου τα πάντα γίνονταν λίγο πιο παραδοσιακά. Παιχνιδάρα από τις ελάχιστες σε κάθε περίπτωση.


Sent from my XT1068 using Tapatalk
 

castledoque

Commoner
Joined
Nov 30, 2012
Messages
25
Για μένα πάντως το φινάλε ανέβασε το παιχνίδι κατηγορία. Θέλει κουράγιο να στήνεις λεπτομερώς ένα σύνθετο και λεπτομερές φάνταζι σύμπαν και λίγο πριν το τέλος να δίνεις κλοτσιά και να τα γκρεμίζεις όλα σαν ντόμινο... Επίσης, το παιχνίδι θέτει το εξαιρετικά ενδιαφέρον ερώτημα που ξεφεύγει από τα πεπατημένα, αν <span class="bbcode_spoiler">η αναζήτηση του ανθρώπου για θεό/θεούς έγκειται στην ανάγκη για προστασία από μια ανώτερη δύναμη ή στην ανάγκη για ερμηνεία της ύπαρξής του και της θέσης του στο σύμπαν. </span> Μόνο σε πολύ σοβαρή λογοτεχνία έχω δει τέτοιο επίπεδο προβληματισμού ως κεντρικό αφηγηματικό άξονα, <span class="bbcode_spoiler">βλέπε Ντοστογιέβσκι</span>, οπωσδήποτε σε πιο βαθύ και ουσιαστικό επίπεδο, αλλά σίγουρα ποτέ σε παιχνίδι.
 

rasko

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
306
borracho
απο ποτε οι παουεραδες διαβαζουν νιτσε (αντι τολκιν ή λαβρκραφτ πχ) και πως ταιριαζει η φιλοσοφια του ενος με την βλακεια των αλλων μονο εσυ ξερεις.
και σιγουρα ενας δεκαπενταχρονος δεν καταλαβαινει τιποτε απο νιτσε
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
https://www.youtube.com/watch?v=I0GvsA6exuY
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Ο παραδοσιακός αχαμνός μπακουροέφηβος όλα τα διαβάζει, Νίτσε, Λάβκραφτ, Τόλκιν, Κινγκ, Έλισον και αρέσκεται να νομίζει πως όλα τα ξέρει (γι'αυτό εξάλλου και είναι ακόμη παρθένος, το ΕΠΙΛΕΓΕΙ, γιατί καμιά δεν είναι άξια του, ε, έ<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />. Εκεί αναφερόταν το σχόλιο. Στα του σεναρίου του Πίλαρς, ξαναλέω, χωρίς να είναι κακό, εκτίμησα την ποιότητα της γραφής του, αλλά συναισθηματικά, σε προσωπικό επίπεδο, δεν μου έδωσε κάτι, δεν ταυτίστηκα με κάποιο χαρακτήρα, να με νοιάξει η μοίρα του.

Το απόλαυσα σαν παιχνίδι, αλλά σαν εμπειρία συναισθηματική (όπως είναι πχ το Γουίτσερ Τρία που με ωθεί να παίζω σαν να ζω στον κόσμο του) δεν μου είπε κάτι. Υποκειμενικό εντελώς αυτό, σε κάθε περίπτωση.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Κοίτα και οι τραγωδίες των αρχαίων συγγραφέων, αναφέρονταν σε ήδη γνωστούς μύθους. Αλλά οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πήγαιναν στο θέατρο για να δούνε την παρουσίαση του μύθου, και ας τον ήξεραν απ' έξω και ανακατωτά. Τουλάχιστον αυτό θυμάμαι από το σχολείο.
Δεν έχω παίξει το παιχνίδι ακόμα, αλλά όσο πιο πολλά βιβλία, παιχνίδια και ταινίες καταναλώνει κάποιος, τόσο πιο δύσκολο είναι να δει κάποιο σενάριο ως πρωτότυπο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
https://www.youtube.com/watch?v=CcODGk7YVGI
Στις 25 το πρώτο μέρος
 
Top Bottom