What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ποιο game παρατήσατε πρόσφατα και για ποιο λόγο

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
To Black Desert το πήρα απλά για να το πάρω και το έβαλα στην λίστα δεν ασχολούμαι. Δεν βρήκα λόγο να σπαταλήσω bandwidth για δαυτο
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Μια ψυχη ειδε οτι εκλαιγα που δεν μπορουσα να παιξω requiem avenging angel και μου εστειλε κλειδακι για το steam.
Την εφαγα οταν αλλαξα τα πληκτρα. Στην αρχη δεν τα δεχοταν, στην πορεια εδειχνε τα νεα αλλα σε ισχυ ηταν τα default.
Σε καποια φαση και μετα απο πολλα γροθιες στον αερα, μπορεσα να παιξω αλλα μετα απο λιγο το αριστερο κλικ εκανε minimize το παιχνιδι.
Με τα πολλα και αφου εκλεισα δωματιο στην κολαση για το λεξιλογιο μου, εξαφανιστηκαν ολα τα προβληματα ομως εφαγα ξενερωμα και δεν μου εκανε αισθηση να συνεχισω. Στην πορεια θα το ξαναπιασω γιατι αναμνησεις.
Αυτο που μου φερνει κρυο ιδρωτα ειναι η αισθηση οτι το hardware μου εχει ξεκινησει να εξαυλωνεται.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
To Sekiro θα πω εγω. Απλά απελπίστηκα σε ένα σημείο που έφτασα στο παιχνίδι. Με κούρασε ψυχολογικά όσο δεν πάει να τρώω μια βδομάδα σε κάθε boss. Θα προσπαθήσω να το συνεχίσω κάποια στιγμή αλλά πραγματικά μου φαίνεται απίθανο να μπορώ να το τερματίσω για τον απλούστατο λόγο πως είναι τόσο μονοδιάστατα τα πάντα σε αυτό το παιχνίδι σε αντίθεση με τα souls που μπορούσες να κάνεις κάτι με άπειρους τρόπους. Το χειρότερο ήταν πως όποτε γίνονταν κάποιο θαύμα και περνούσα κάποιο boss δεν ένιωθα ευχαρίστηση αλλά ανακούφιση. Και αυτό δεν κρατούσε για πολύ μέχρι να πέσεις στον επόμενο απροσπέλαστο τοίχο. Αλλο παιχνίδι που είχα παρατήσει παλιότερα ήταν το reboot του DMC που δεν χρειάζονταν ποτέ να γίνει κατ'αυτό το τρόπο. Εκνευρίστηκα με το πως έκαναν τους χαρακτήρες και την ιστορία βασικά παρά για το gameplay. To πρώτο παιχνίδι χρειάζονταν ένα remake όχι reboot.
Oμολογώ πως μένω έκπληκτος για αυτά που λες @chek2fire για το Control. Από βίντεο με gameplay μου φαίνεται άκρως ενδιαφέρον και πρωτότυπο το παιχνίδι και σίγουρα κάποια στιγμή θέλω να το παίξω. Αλλά ΟΚ γούστα είναι αυτά
@Chosen Undead Επανέρχομαι λίγο σε αυτό το post, διότι το θυμόμουν και μου είχε κάνει εντύπωση.

Μπορείς να αναπτύξεις λίγο το πού κόλλησες και τι ήταν αυτό που δεν σου έκανε κλικ στο Sekiro; Βάλε spoilers π.χ. στα bosses που κόλλησες ή κατεύθυνέ με αν το έχεις ήδη αναλύσει σε κάποιο άλλο post και μου διαφεύγει.

Θα ήθελα να το συζητήσω λίγο, διότι αυτό που έχω αποκομίσει προς το παρόν είναι μία πολύ οργανική εξέλιξη, ένα μη γραμμικό gameplay που σε βοηθάει να μην συναντάς roadblocks και skill checks όπως τα συναντούσες π.χ. στο DS1 και εξαιρετικό progression system που είναι πολύ αλληλένδετο.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
@Northlander Αν πας και κανεις search "Sekiro" και ψαξεις στο "Τι παιζετε" απαντησεις εχει γραψει ο @Chosen Undead. Ειμαι απο κινητο και ειναι δυσκολο να ψαξω το quote.

Εχει κολλησει σε δυο, σε αυτο που εισαι τωρα και το ζητησουμε χθες και ενα αλλο που νομιζω δεν το εχεις βρει ακομα. Αυτος ηταν και ο λογος που επεμενα 2-3 μερες (οσο χρειαστει) σε ενα boss και δεν τα μπερδευα να πηγαινω απο το ενα στο αλλο.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Μα αυτό έκανα. :( Δεν είδα το "Τι παίζετε" πάω τώρα.

σε αυτο που εισαι τωρα
Nope.:cool:
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Συνήθως τα γράφω στο "Τι παίζετε", μιας και συνήθως παρατάω κάτι επειδή βιάζομαι να ξεκινήσω κάτι άλλο.
Game που παράτησα-παράτησα νομίζω είναι το Enclave, επειδή ανά διαστήματα πρέπει να κάνεις παπατζιές για να φορτώσουν κάποιες πίστες.
Το Sacred 2 αλλά και το Divinity Original Sin 2 επειδή απλά είμαι σε φάση που δε νιώθω immersed αν η κάμερα δεν είναι first-person ή από πίσω. Αιρετικός, ξέρω, αλλά θα επιστρέψω στη φάση των isometric οπότε np, χρόνια τώρα είμαι έτσι.
Το Lara Croft guardian of light επειδή είναι "twin stick" mechanics και ήθελα κάτι πιο "Diablo-like".
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
twin stick? μια χαρά πάει με πληκτρολόγιο ποντίκι, όταν εμείς τα κάναμε αυτά οι κονσόλες έτρωγαν βελανίδια
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
@Northlander
Ναι όπως τα λέει η Βάσσια είναι. Είχα κολλήσει σε Guardian Ape και Corrupted Monk Μέχρι σε αυτό το σημείο οπότε κολλούσα κάπου άσχημα, πήγαινα αλλού και προχωρούσε το παιχνίδι. Ε σε αυτους τους 2 δεν τη πάλευα άλλο ψυχολογικά, ειδικά μετά το μαρτύριο με τον Genichiro Ashina είχα φτάσει στα όρια μου. Επεσα σε τοίχο. Δεν υπήρχε κάτι άλλο να κάνω. Είχαν περάσει 2 μήνες, είχα παίξει 50 ώρες συνολικά για να φτάσω στα μισά και αν και λέω τι γίνεται ρε γαμώτο. Κάπου απελπίστηκα. Κάθε boss και μια βδομάδα ολόκληρη. Το βασικότερο μου πρόβλημα ήταν πως το παιχνίδι μου προκαλούσε στα bosses υπερβολικές δόσεις αδρεναλίνης σε σημείο να μην μπορώ να τις διαχειριστώ. Ηθελα ούισκι να συνέλθω μετά.. Μάλιστα δεν είχα όρεξη να παίξω το οτιδήποτε άλλο όταν αποτύγχανα να ρίξω κάποιο boss. Και είπα ντάξει κάπου όπα, αυτό παραπάει. Τέτοιο συναίσθημα δεν είχα ξανανιώσει σε παιχνίδι της From. Ούτε καν σε αλλα soulslike. Θα επιστρέψω στο παιχνίδι? Σίγουρα. Είναι προσωπικό στοίχημα να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Οπως ήταν και το Resident Evil 7 (αλλά για άλλους λόγους). Ξεκάθαρα αλλό πράγμα πάντως. Πρέπει να ξεμάθεις ότι ξέρεις από τα souls. Λάτρεψα το stealth part στο παιχνίδι αλλά αυτό με τα parry αστα να πάνε. Στα souls δεν το έκανα και πολύ συχνά, προτιμούσα dodge/roll. Αnyway με βάζετε σε τριπάκι να ξαναπροσπαθήσω μια ώρα αρχήτερα τώρα. Πάντα το είχα στο μυαλό μου σαν εκκρεμότητα. Τι να πω πάντως, φαίνεται πως η διαφορετική λογική του παιχνιδιού σας ταίριαξε καλύτερα εσάς. Μιας και ανέφερα το Resident Evil 7 μου φαίνονταν περίπατος στο πάρκο μετά, δεν μπορούσε να με αγχώσει. Μπροστά στο Sekiro όλα φαίνονται ζάχαρη:ROFLMAO:
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
@Chosen Undead Αν παντως επιστρεψεις, αν θες πες μου να σου πω ορισμενα tips και για τα δυο. Δε θα κανουν τις μαχες γελοιες ομως βοηθανε. Ισχυει και το κλασσικο σε καποιον ενα boss βγαινει ευκολα και στο ιδιο αλλος κολλαει και το αντιστροφο.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Το βασικότερο μου πρόβλημα ήταν πως το παιχνίδι μου προκαλούσε στα bosses υπερβολικές δόσεις αδρεναλίνης σε σημείο να μην μπορώ να τις διαχειριστώ. Ηθελα ούισκι να συνέλθω μετά.. Μάλιστα δεν είχα όρεξη να παίξω το οτιδήποτε άλλο όταν αποτύγχανα να ρίξω κάποιο boss. Και είπα ντάξει κάπου όπα, αυτό παραπάει. Τέτοιο συναίσθημα δεν είχα ξανανιώσει σε παιχνίδι της From. Ούτε καν σε αλλα soulslike. Θα επιστρέψω στο παιχνίδι? Σίγουρα. Είναι προσωπικό στοίχημα να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Οπως ήταν και το Resident Evil 7 (αλλά για άλλους λόγους). Ξεκάθαρα αλλό πράγμα πάντως. Πρέπει να ξεμάθεις ότι ξέρεις από τα souls. Λάτρεψα το stealth part στο παιχνίδι αλλά αυτό με τα parry αστα να πάνε. Στα souls δεν το έκανα και πολύ συχνά, προτιμούσα dodge/roll. Αnyway με βάζετε σε τριπάκι να ξαναπροσπαθήσω μια ώρα αρχήτερα τώρα. Πάντα το είχα στο μυαλό μου σαν εκκρεμότητα. Τι να πω πάντως, φαίνεται πως η διαφορετική λογική του παιχνιδιού σας ταίριαξε καλύτερα εσάς.
Προσωπικά θα διαφωνούσα. Στάνταρ. Δεν είναι φυσιολογικά αυτά τα συναισθήματα σε ένα gaming session. Το παρατάς και ούτε σκέφτεσαι "άλλος το τερμάτισε, γιατί όχι κι εγώ". Ισχύει στο έπακρον αυτό που αναφέρει η kara, ότι στον ίδιο άλλος κολλάει κι άλλος δια περιπάτου (σχεδόν). Υποτίθεται παίζουμε για να ηρεμήσει το κεφάλι από μια δύσκολη μέρα, όχι για να μας τρελάνει περισσότερο. Και επίσης ο gaming χρόνος είναι πλέον πολύτιμος, δεν γίνεται να σπαταλάται αρρωσταίνοντας, ούτε μένοντας για καιρό στο ίδιο σημείο.
Τί να πώ, εκτός αν είσαι pro-gamer και θα κατέβεις σε contest μ' αυτό το παιχνίδι!
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Και εμένα το Sekiro μου πήρε καιρό να τε τερματίσω. Χάλασε σε κάποια φάση το χειριστήριο μέσα στα lockdown του 20 και είπα ας κάνω ένα διάλειμμα μέχρι να μου φέρουν αντικατάσταση... Το άφηνα κατά καιρούς και έπιανα κάτι άλλο. Μου πήρε κανά εξάμηνο.

Πάντως, αν και φαντάζομαι το έκανες, να δεις κανά video δεν είναι ντροπή. Μαθαίνει πράγματα που θα σου πάρει άπειρα deaths να παρατηρήσεις μόνος σε ένα fight. Ειδικά αν έχεις στραβώσει.

Take a break και πιάσε το αργότερα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
@Chosen Undead
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, μάλλον κατάλαβα πού σκαλώνεις: έχεις συνηθίσει το dodge/roll που αντιβαίνει σε όλο το μηχανισμό του Sekiro (posture break). Θα συμφωνήσω ότι ο Μέγας Πίθηκος ήταν ζόρικος, και αυτό διότι έχει συνηθίσει μέχρι τότε να παίζει με human bosses. Βέβαια και εκεί ήθελε ένα μικρό κλικ για να κατανοήσω κάποια βασικά μοτίβα.

Προσωπικά βρίσκω στο Sekiro κάτι που κάνει κλικ και περιγράφεται στο review του Volrath όταν έγραφε ότι είναι σκηνοθετημένο και μυρίζει Kurosawa. Μπορεί οι επιθέσεις να είναι attack flurry (btw o Genishiro λατρεία για εμένα, άνετα από τις πιο όμορφα χορογραφημένες μάχες που μπορώ να θυμηθώ), αλλά δεν βρίσκω το ρυθμό του πάρα πολύ γρήγορο. Υπάρχει μία αρμονία μεταξύ του περιμένω την επόμενη ομοβροντία, μελετάω το counter-deflect, και φυσικά η ίδια η άμυνα.

Λέγοντας αυτά, καταλαβαίνω όμως τον πόνο σου, στο DS1 (το μόνο που έχω τερματίσει) είχα κατά κύριο λόγο parry build με Claymore και βοηθάει, αφού νιώθω ότι παίζω μόνο με δύο κουμπιά στο Sekiro (άντε και κανένα prosthetic tool ενίοτε). Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς είναι το muscle memory σε κάποιον που έπαιζε μόνο με roll/evade.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
αντε ας πω ενα ψιλοπροσφατο παιχνιδι. δεν ξερω αν μετραει σαν παρατημενο. μαλλον ναι αν και το base game το τελειωσα. αλλα το assasin's creed odyssey προς τα τελειωματα (100+ ωρες) με κουρασε τοσο πολυ που skip ολα τα dlc.

@Admiral μου πηρε μολις 7 και κατι μηνες να το παρω χαμπαρι αλλα που το ειδες το grind στο bloodstained?
 
Last edited:

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
@Mogrey665 nice stealth edit εκεί αλλά όπως και να χει...
Grind για να τελειώσεις με τα βασικά δεν έχει. Για να κάνεις 100% όμως συνταγές, items, bestiary λίστες κλπ. εχεχε γλυκό παιδί του καλοκαιριού χειμώνα...
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
@Mogrey665 nice stealth edit εκεί αλλά όπως και να χει...
Grind για να τελειώσεις με τα βασικά δεν έχει. Για να κάνεις 100% όμως συνταγές, items, bestiary λίστες κλπ. εχεχε γλυκό παιδί του καλοκαιριού χειμώνα...
ναι για να τελειωσει με το true ending εννοω οτι δεν εχει grind. τωρα αν θελει να κανει τα παντα παντα παντα ναι εκει εχει. μη τα λες σε εμενα το εχω τερματισει το game.


stealth edit: για εναν που θελει απλα να τελειωσει το game ολα αυτα ειναι τερμα αχρηστα δεν προσφερουν τπτ περα απο το να λες οτι εχεις κανει 100%. αλλα για να το τελειωσεις δεν χρειαζεται καθολου grind.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,259
@Admiral μου πηρε μολις 7 και κατι μηνες να το παρω χαμπαρι αλλα που το ειδες το grind στο bloodstained

I'll do you one better σαν τον Drax, πού είδες ότι έγραψα για grinding? Δεν είδα τίποτα σχετικό σε αυτό το thread εκτός και αν μου ξέφυγε κάτι.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
I'll do you one better σαν τον Drax, πού είδες ότι έγραψα για grinding? Δεν είδα τίποτα σχετικό σε αυτό το thread εκτός και αν μου ξέφυγε κάτι.
κατηγωρω τον καφε που δεν ειχα πιει ακομα xD παντως αφησες μισο game στην ακρη.
 
Top Bottom