Tony Corvus
Ancient Red Dragon

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Μάλλον δεν διάβασες το link που εσύ μου έδωσες. Και έβαλες και κομμάτι από αυτό το λινκ. Δεν είναι θέμα ερμηνείας.
Δεν μπορεί όμως, νομίζω και εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι αυτός ο τρόπος επιχειρηματολόγησης δεν προσφέρει τίποτα. "Έβαλες λάθος λέξη γιατί έτσι πιστεύω εγω" και "δεν διάβασες γιατί έτσι πιστεύω εγώ" είναι γράμματα και λέξεις χωρίς περιεχόμενο. Το μόνο εύκολο και για εμένα θα ήταν να γράψω "μάλλον δεν κατάλαβες τι διάβασες" ή "δεν ξέρεις τι σημαίνει έθνος" αλλά σε σέβομαι ως συνομιλητή και με ενδιαφέρει να ακούσω τη δική σου άποψη, όχι να επιβάλω τη δική μου.
Κατ αρχάς το έθνος σαν έννοια δεν έχει μία ερμηνεία. Ανάλογα πιο μέρος του φάσματος θα διαβάσεις θα βρεις διαφορές. Η επιβολή της ιδεολογίας στην σκέψη είναι αυτό που θα προσδώσει απόλυτη έννοια. Στην Ελλάδα π.χ. δικαιοπρακτικό επίπεδο υπάρχει το δίκαιο του αίματος. Δηλαδή για να είσαι πολιτης του έθνους πρέπει να έχεις πιστοποιημένο έλληνα απόγονο. Μέχρι αρκετά πρόσφατα κιόλας μόνο αρσενικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποδωθεί και άλλη έννοια κατα πιο μετριοπαθείς προσεγγίσεις. Πράγμα που περνάει και στο νομικό σύστημα, η υποκειμενικότητα της ερμηνείας. Έτσι πλέων δεν είναι απαραίτητο να είσαι ιθαγενής για να πάρεις ιθαγένεια.. Αν και ακόμα είναι αρκετά δύσκολο.
Το θέμα για μένα είναι να αποδεχόμαστε την ελευθερία της ερμηνείας και όχι την απολυταρχία του αυστηρού ορισμού(ιδεολογία). Αντί δηλαδή να ταμπελοποιήται ο εκάστοτε όρος, να αναζητείται το νόημα που προσδίδει το διαλεκτικό πλαίσιο. Είναι διαφορετικό να λέει κάποιος ακραίος(και από τις δύο πλευρές του φάσματος) λαθρομετανάστης p.x. και διαφορετικό να το αναφέρει κάποιος ετυμολογικά. Είναι σαν να λέμε ότι και ο λαθροκυνηγός μπορεί να είναι ρατσιστικός όρος. Μπορεί και να είναι ναι, μπορεί και όχι....
Όπως και το νέγρος, ξαφνικά στην ελλάδα οι ιδεολόγοι μας επιβάλουν την αμερικανοποίηση της έννοιας, οι ίδιοι ιδεολόγοι που είναι κατά του ιμπεριαλισμού π.χ.
free your mind Neo
Άν της το πει ένας άνθρωπος με μαυροασπρη όραση που βλέπει παντού με διχαστικό φίλτρο άρα και ορίζει πολύ αυστηρά το διαλεκτικό πλαίσιο... To B.
φαντάσου να μπορούσες να αγοράζεις στρατους με μούφα κόινς. Noice
Οκ, ας πούμε οτι μια μέρα έρχομαι στο σπίτι σου. Και αντικρίζω την πολυαγαπημένη σου θεία. Και την αποκαλώ, γεια σας κυρία ΜΠΟΡΝΙΟΝΓΚ (όπου η λέξις ΜΠΟΡΝΙΟΝΓΚ σημαίνει στα αρχαία Βογκονιανά "πολύ καλή γυναίκα" ενώ τα τελευταία 200 χρόνια σημαίνει κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΚΟ, ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ). Η θεία σου μου πετάει στην μάπα την βυσσινάδα που ετοιμαζόταν να με κεράσει, πέφτει στα γόνατα και βάζει τα κλάματα.
A. Της λες αυτά τα παραπάνω που μου είπες
Β. Ειδοποιείς τον ιδιωτικό σου στρατό από μισθοφόρους να με πυροβολήσουν με τα πολεμικά ελικόπτερα που αγόρασες από ένα ξοφλημένο κράτος, με τα χρήματα που κέρδισες πουλώντας moofcoin.
C. Τρώς ποπ κορν και περιμένεις.
Σε αυτό το παράδειγμα έχει σημασία και ποιος το λέει
Έχεις καιρό να πας σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο ε;