Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ακούω ιδέες, τι μπορεί να έλεγε η Πούλου κλείνοντας την πόρτα;

Όλα καλά, όλα ανθηρά. Εχθροί κατά τα άλλα οι ολιγάρχες.

Κάτι μου λέει πως πλέον το πασόκ θα ανέβει κι άλλο στα ποσοστά. Μετά το μέγκα θα έχει και δεύτερο κανάλι να το αβαντάρει.

ΜΕ ΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΥΡΝΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ξεκίνησε η κύρια εθνική τράπεζα και χρεώνει 1% προμήθεια για μεταφορά χρημάτων στην revolut, ακόμη κι αν το κάνεις ως αγορά μέσω Apple Pay, google wallet!
Περίφημα!
Καποιος κακεντρεχής θα έλεγε ότι είναι ένα ιδιότυπο capital control, αλλά εγώ θα πω ότι είναι απλά ανάπτυξη!

Σε μένα τις προάλλες συνέβη το εξής :

1)Μπήκα στον λογαριασμό Paypal και πλήρωσα κάποια χρήματα για να πάρω ένα προϊόν από το εξωτερικό
2) Το αγόρασα και επειδή ήταν από Αμερική και μου χρεώσανε 2 φορές ΦΠΑ (μία όταν το αγόρασα και μία από το τελωνείο όταν έφτασε), τους έστειλα την απόδειξη για να επιστρέψουν τον ένα απο τους 2 πληρωμένους φόρους.
3)Μετά από μια ημέρα μου μπήκαν στον λογαριασμό 23,12 ευρώ.
4) Λέω «ας τα μεταφέρω πίσω στον λογαριασμό της τράπεζας, για να αγοράσω από το GOG (για κάποιο λόγο δεν μ'αφηνε να αγοράσω με το υτόλοιπο του Paypal).
5) Στην επιστροφή λοιπόν στην τράπεζα μπήκαν 19,12 ευρώ. Κάποιος μου κράτησε 4 ευρώ. Δεν ξέρω αν είναι από την paypal ή από την Πειραιώς, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλο καθίκι.

Παρόλαυτα θέλω να ξέρω ποιος είναι το καθίκι σε αυτη την περίπτωση.
Δηλαδή αν έκανα άλλες 5 απλές μεταφορές χρημάτων από Πειραιώς--->Paypal ----> Πειραιώς δεν θα χε μείνει φράγκο μέσα στον λογαριασμό. «Είναι τα έξοδα συντήρησης των σερβερς»...

Ξεκίνησε η κύρια εθνική τράπεζα και χρεώνει 1% προμήθεια για μεταφορά χρημάτων στην revolut, ακόμη κι αν το κάνεις ως αγορά μέσω Apple Pay, google wallet!
Περίφημα!
Καποιος κακεντρεχής θα έλεγε ότι είναι ένα ιδιότυπο capital control, αλλά εγώ θα πω ότι είναι απλά ανάπτυξη!
Με top up, σε χρεωνει; Δηλαδη μεσα απο το revo app οταν πας add money και στελνεις χρεωση στη καρτα σου, χρεωνει προμηθεια η Εθνικη;

Last edited:
Στις κινήσεις/αγορές της εθνικής έχεις το ποσό που έστειλες και μια έξτρα χρέωση ως fee από την εθνική.
Μισθοδοσία στην revolut πλέον και άντε γεια.

Να δείτε που οι νταβατζηδες εεε τράπεζες, θα μας βάλουν χρέωση χρήσης της κάρτας σε κάθε συναλλαγή.

Υπηρεσία σου προσφέρουν. Πρέπει να πληρώνεις για να έχεις πρόσβαση στα χρήματα σου, διαφορετικά τα τζογαρουν σε καλά hedge funds. /s (μπορεί και όχι...)

Να δείτε που οι νταβατζηδες εεε τράπεζες, θα μας βάλουν χρέωση χρήσης της κάρτας σε κάθε συναλλαγή.

Αυτό δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα, ανάλογα με την περίπτωση βέβαια.
Αν πχ πάει κάποιος στο φούρναρη της γειτονιάς του να πάρει μια φραντζόλα ψωμί και βγάλει να πληρώσει με ρέβολουτ, θα ήταν μια χαρά το νταβατζιλίκι της συναλλαγής να το χρεωθεί ο πελάτης.

Αν πχ πάει κάποιος στο φούρναρη της γειτονιάς του να πάρει μια φραντζόλα ψωμί και βγάλει να πληρώσει με ρέβολουτ, θα ήταν μια χαρά το νταβατζιλίκι της συναλλαγής να το χρεωθεί ο πελάτης.
Γινόταν κατά κόρον αυτό σε μικρές επιχειρήσεις εδώ στο UK (χρέωση κάπου 50 λεπτά με ελάχιστη χρέωση το πεντολιρο), μέχρι που καταργήθηκε με νόμο αν θυμάμαι καλά.

Αυτό δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα, ανάλογα με την περίπτωση βέβαια.
Προτιμώ να χρεωθώ νταβατζιλίκι από την revolut και την κάθε αντίστοιχη τράπεζα, όταν μου δίνει επιτόκια, μου επιτρέπει να κάνω μεταφορές δωρεάν και να χρησιμοποιώ τα χρήματα μου σε όλο τον κόσμο, παρά να πληρώνω προμήθειες στο ελληνικό παρεάκι.

Επίσης εγώ αναφερόμουν σε επιπλέον χρέωση συναλλαγής. Μια για τον έμπορο και μια για τον πελάτη. Γενικά κάθε συναλλαγή με την τράπεζα, να χρεώνεται.

Στις κινήσεις/αγορές της εθνικής έχεις το ποσό που έστειλες και μια έξτρα χρέωση ως fee από την εθνική.
Μισθοδοσία στην revolut πλέον και άντε γεια.

Οντως, διαβαζω για νεες χρεωσεις απο 12/2024. Χρεωνει 1% με μεγιστο τα 3,5Ε για "μεταφορα κεφαλαιου"... Λογικα θα ακολουθησουν και οι αλλες.

Οντως, διαβαζω για νεες χρεωσεις απο 12/2024. Χρεωνει 1% με μεγιστο τα 3,5Ε για "μεταφορα κεφαλαιου"... Λογικα θα ακολουθησουν και οι αλλες.
Δε νομίζω, διότι υπάρχει ανταγωνισμός κ μαλιστα τον τελευταίο καιρό ο Χατσηθάκης τους έτριξε τα δόντια!

Επίσης εγώ αναφερόμουν σε επιπλέον χρέωση συναλλαγής. Μια για τον έμπορο και μια για τον πελάτη. Γενικά κάθε συναλλαγή με την τράπεζα, να χρεώνεται.
Και αυτό καλό θα ήταν, μπας και ξεκολλάγανε διάφοροι απ' τις κάρτες και επέστρεφαν στα μετρητά.

Θα έπρεπε με νόμο να είναι κλειδωμένη στα 1 ή 2 λεπτά του € η συναλλαγή. Δεν τους κοστίζει τίποτα, δεν έχουν κανένα ρίσκο καθώς κάνουν απλά επαλήθευση συναλλαγής, δεν πληρώνουν οι ίδιες τα χρήματα και γίνονται δις συναλλαγές ημερησίως που υπερκαλύπτει τα όποια έξοδα λειτουργίας των υπηρεσιών τους.

ρε μλκς το ξέχασα με την revolut και εθνική και μόλις μου έφαγαν 40 λεπτά οι βρώμες... μα καλά δεν είναι παράνομο αυτό; άσε που δεν μου βγήκε σε καμία φάση ειδοποίηση για την χρέωση και έγκριση πληρωμής έδωσα εγώ για 40€ μόνο.

Κάτι άκουσα ότι η Revolut ετοιμάζεται να μπει στην Ελλάδα και με περισσότερες υπηρεσίες όπως δάνεια... τι να πω, μακάρι και να τους σκίσει όλους τους βρομιάρηδες.

Back