What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Που πηγα φανταρος/που θα θελα να παω/γιατι μισω το στρατο

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563

#ΘαΠήξετε

Από εμάς προλάβαμε να πάμε όλοι στρατό ή ξέμεινε κανένας και θα τον γλεντήσει η αύξηση?
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
μην παιζεις με τον πονο μας κυρ δεσπότη.

ποιες αυξησεις? ειμαστε τοσο βροντόσαυροι που μας γλεντησανε οι μειωσεις οταν ειχαν γινει, πλακα μας κανεις?
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
χαλαρωστε, υπαρχει κοινωνικος και στρατηγικος σχεδιασμος. Ειναι τυπου Ινδιας αλλα εκει δουλεψε και τωρα ο πληθυσμος ειναι τιγκα.
ups.jpg
 

stefan24

Half-Ogre
Joined
Jun 4, 2016
Messages
608
Μάλλον η φαμπρικα για τις στολές έχει κολλήσει, καθώς τα έσοδα έχουν μειωθεί και κάπως πρέπει να ανακάμψει και αυτός ο κλάδος. Ωπ μανδύας πατριωτισμού.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Εννοείται ότι το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να κοροϊδέψουμε όσους δεν έχουν πάει ακόμα και θα την φάνε πισώπλατα από τον Κυριάκο.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563

"12 μήνες θητεία στην ενδοχώρα, 9 μήνες στην παραμεθόριο" όπως ίσχυε για το Ναυτικό.

Βέβαια ο Σαμαράς είχε ορίσει πως παραμεθόριος θα θεωρείται πχ και η Καλαμάτα, οπότε παραθυράκια για τα δικά μας παιδιά υπάρχουν.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Κι εμείς υποτίθεται ότι είμασταν το μοναδικό τάγμα παραμεθορίου στον νομό Ιωαννίνων και από ταπ πήραμε κάτι τάπες Πόκεμον.
Ότι θέλουν κάνουν, κυριολεκτικά. Γιος τέως δημάρχου υπηρέτησε στο πεζικό και όλη η θητεία του ήταν μια τιμιτικη μακράς διάρκειας
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Δηλαδή θα μειωθούν κι οι μεταθέσεις τώρα;
Μέχρι χθες, όσοι υπηρετούσαμε παραμεθόριο, στο 5μηνο είχαμε δικαίωμα μετάθεσης. Τώρα τι θα γίνεται; Θα χάνεται το 9μηνο αν κάποιος αποφασίσει να πάρει μετάθεση και θα κάτσει 3 μήνες παραπάνω; Ή μήπως θα τους ακολουθήσει το 9μηνο, αφού έκατσαν 5 μήνες παραμεθόριο;
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
Μέχρι χθες, όσοι υπηρετούσαμε παραμεθόριο, στο 5μηνο είχαμε δικαίωμα μετάθεσης. Τώρα τι θα γίνεται; Θα χάνεται το 9μηνο αν κάποιος αποφασίσει να πάρει μετάθεση και θα κάτσει 3 μήνες παραπάνω;

Εξαρτάται από ποιά ΕΣΣΟ θα εφαρμοστεί!! Συνήθως εφαρμόζεται από τις νέες ΕΣΣΟ.

Πάντως στον καιρό μου, που ήταν 18 μήνες πίσω, 15 μήνες Έβρο - νησιά, έβαζαν μέσο να μείνουν Έβρο!!! :LOL::LOL:
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Εξαρτάται από ποιά ΕΣΣΟ θα εφαρμοστεί!! Συνήθως εφαρμόζεται από τις νέες ΕΣΣΟ.
Ναι, απ' τις νέες συνήθως εφαρμόζονται όλα. Αλλά πόσους μήνες θα κάνουν είναι το θέμα.
Δεν με νοιάζει ιδιαίτερα βέβαια. I dodged the bullet.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323

Πεφτει η αυλαια για τον μεγαλο πρωταγωνιστη του Ελληνικου στρατου, το G3. Το θεμα του αντικαταστη ειναι το λιγοτερο πονοκεφαλος και η εαν η επιλογη του γινει με την μεθοδο της μιζας, θα εχουμε να κανουμε με εθνικη τραγωδια. Εαν το στραβο υποβρυχιο ειναι εθνικο θεμα τοτε το στραβο οπλο τι ειναι;

Λιγο πολυ η ρουτινα για την υιοθετηση τυφεκιων ειναι γνωστη. Οι πληροφοριες του αρθρου ειναι περισσοτερο για προβληματισμο παρα για πληροφορηση. Για οσους το εθνικο οπλο ηταν η σκουπα/μαπα το θεμα ειναι βαρετο.
Το πρωτο θεμα ειναι εαν θα ειναι κατι που θα παρουμε απο το εξωτερικο ή θα ειναι κατι που θα κατασκευαζουμαι στον τοπο μας.
Η εταιρια που θα μπορουσε να κανει κατι τετοιο, μολις μοσχοπουληθηκε και δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν εχει ελευθερο χωρο στα πλανα της για να σχεδιασει/κατασκευασει κατι τετοιο.

Το διαμετρημα που (ισως) ψαχνουν (5,56) ανηκει στην αμερικανικη φιλοσοφια του τραυματισμου. ενας την "τρωει" δυο τον κουβαλανε, δηλαδη -3 και πολλα συν στην δημιουργια κακης ψυχολογιας κ.α. Το προβλημα ειναι οτι μερικοι τραυματισμενοι μπορουν να γινουν πολυ ενοχλητικοι.

Επειδη τα αναφερει το αρθρο.

Το G3 ειναι πολυ καλο τυφεκιο και προσθετω και αυτα που ειχαν ημερομηνια κατασκευης ξεχασμενη απο τον χρονο. Πολλοι θα γκρινιαξουν για την ευθηβολια του λογω πτωσεων παλαιοτητας, αλλα καποιες φορες συμβαινει να αρμενιζουμε στραβα. Θυμαμαι παλικαρι σε βολη που εφαγε 5Φ. Δεν εριχνε στον διπλανο στοχο, οπως συμβαινει συνηθως. Δεν ξερω πως το καταφερε αλλα ο τυπος εριχνε στην κορυφη του βουνου. Αυτοι οι τυποι ειναι που στην πορεια γκρινιαζουν για τα στραβα οπλα.
Πολυ ευκολο στο λυσιμο και με αξιοπρεπες βαρος. Ενταξει, οταν το παιρνεις για πρωτη φορα στα χερια σου ειναι λιγο βαρυτερο απο την Μαρια που εχει το ψιλικατζιδικο στην γωνια. Η εκδοση Α4 με το πτυσομενο κοντακι δεν του προσθετε πολυ βαρος.
Οτι υπαρχουν μεγαλοι αριθμοι στις αποθηκες ειναι αληθεια. Θυμαμαι περιστατικο οπου ανοιξαμε κασονια με G3 και ειμαι απο τους λιγους που ειδε το αληθινο χρωμα του οπλου. Καναμε βολη με αυτα τα οπλα και ειχαμε και παλικαρι "απαραδεκτο". παλι η ευθηβολια ηταν το προβλημα;

Τα FN ειναι βαρια και στιβαρα τυφεκια και σε κατασταση αναγκης λειτουργουν αψογα ως ροπαλα. Ο σχεδιασμος της ξιφολογχης πρεπει να ειναι στα Χ της συνθηκης της Γενευης αλλα ποιος τα κοιταει αυτα τα πραγματα; Λυνεται σαν κορδονι απο παπουτσια και ειναι τρομερα αξιοπιστο. Η κανη μπορει να εχει περισσοτερη λασπη απο την λασπη που εχει κολησει στα ρουχα σου, αλλα δεν παιζει να σου σκασει στα μουτρα. Η εκδοση para ειναι ντιβανοκασελα, μαζι με την πεθερα που καθεται πανω της, μαζι με την προικα της γυναικας σου αλλα και την χοντρη γυναικα σου. Ισως για αυτο να αναφερει το αρθρο αλουμινιο αεροπορικου τυπου, γιατι το para εχει σιδερο σιδηροδρομικου τυπου.
Ημουν πολυ ευτηχης που η περιγραφη της θεσης μου ανεγραφε 45αρι πιστολι colt αλλα η πραγματικοτητα ηταν διαφορετικη.
Ετσι γινονται τα μπρατσα, με ιδρωτα και μπαναγιες.
Απο προσωπικη εμπειρια, η δυνατοτητα του οπλου φτανει στα ορια της με x2 γεμιστηρες κατα ριπας. Στην τριτη γεμιστηρα ξεκιναει η οπτικα ολοφανερη καννη που γερνει προς τον ανεμο. Για να ειμαστε δικαιοι, τοσες ριπες ουτε στην εξεγερση των ζομπι δεν θα πεσουν.
H πατρις, θρησκεια, οικογενεια πιστευω οτι εχει επιδρασει αρνητικα στην χρηση του ΑΚ. Μιλαμε για οπλο πριονοκορδελα.
Επειδη εχω ριξει με ΑΚ (σε στρατιωτικο event, δεν παω σε κρητικους γαμους) ειναι πολυ καλη περιπτωση. Βεβαια στο κατα ριπας θελεις αλλους 10 να κρατανε το οπλο. Εαν εκαναν επανασχεδιαασμο στον γεμιστηρα, για την ελληνικη πραγματικοτητα, πιστευω οτι θα ηταν αξιολογη επιλογη.

Το θεμα το βλεπω να λυνεται με τον οπλισμο του Αμερικανικου πεζικου και προσφορα μιση τιμη στα κρανη.
Πριν παρουν αποφασεις, πρεπει να ρωτησουν τον ελληνα στρατιωτη που βαραει σκοπετα. εγω θα ηθελα λιγο μακρυτερο οπλο, για να στηριζομαι οταν ριχνω ορθιους υπνακους.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Το g3 είναι όντως καλό τυφέκιο. Στο θέμα ευθηβολιας απλά κάποιοι έπαιζαν με το όπλο και ήταν αρκετά κακοσυντηρημένα. Στις βολές τουλάχιστον σε εμάς που έριξα και αρκετές ρίχναμε με όπλα που διάλεγαν οι υπεύθυνοι από πριν οπότε δεν είχαμε θέμα. Οποίος κατάφερε να τη στείλει στο γάμο του Καραγκιόζη ήταν δικό του θέμα (είχαμε άτομο που κατάφερε και έριχνε στην κεραία της wind στο Χαϊδάρι).
Το μόνο που με χάλαγε στο g3 είναι ότι σαν πολυ παλιό δεν είχε τα μοντέρνα τα συστήματα για εμάς τους αριστερόχειρες
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Φοβερό το σάιτ σου Κούνελε.
Το splinter cell ωχριά μπροστά στην ΕΥΠ

@Mogrey665 Δες το και από την ανάποδη. Πόσες ευκαιρίες έχεις στην ζωή σου να ρίξεις σε κεραία κινητής τηλεφωνίας;
 
Last edited:

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563
Tο 5.56 έχει ως αποτέλεσμα κατά κανόνα ελαφρύτερα όπλα (άρα μεγαλύτερη ευκινησία του στρατανιώτη), μικρότερο recoil (άρα μεγαλύτερη ευκολία χρήσης) και ελαφρύτερο βάρος σφαίρας (άρα μπορεί ο στρατανιώτης να κουβαλάει περισσότερες). Η απόφαση να μεταβεί σε διαμέτρημα 5.56 ο "απλός φαντάρος" είναι η ενδεδειγμένη θεωρώ. Όσο υπηρετούσα στην Αλβανία έτυχε να φιλοξενήσουμε ένα βράδυ στο φυλάκιο μια διμοιρία ειδικών δυνάμεων και ένας μαν με άφησε να περιεργαστώ ένα M4 5.56 που είχαν - μιλάμε η διαφορά στο βάρος με το G3 είναι τόσο τεράστια που σε κάνει να βάζεις τα γέλια.

Αλλά το 7.62 στα χέρια έμπειρου και ικανού στρατανιώτη μπορεί να αποτελέσει φονική μηχανή, και νομίζω πως ένας από τους όρους της όλης σύμβασης του "εθνικού τυφεκίου" είναι το ότι θα μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να χρησιμοποιεί και 7.62 άμα λάχει.

Καλοφάγωτα τα έσοδα στα golden boyz που θα επωμισθούν το ντηλ.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Ενδιαφέρον. Το καλύτερο θα είναι να τσιμπήσουμε το G36 (ήδη με το χρησιμοποιούν κάποιοι Έλληνες αλεξιπτωτιστές σύμφωνα με wikipedia).

Πρόκειται να αντικατασταθεί από γενική χρήση στο γερμανικό στρατό οπότε για εκεί πάει η δουλεία. Θα μας τα δώσουν και σε τιμή "σκότωμα" ως "ένδειξη αλληλεγγύης" και άλλα τόσα κάτω από το τραπέζι φυσικά.
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,265
για ένα λεπτό, το newsAUTO γιατί έχει τέτοια άρθρα;
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,563
Στο παραπάνω wiki γράφει πως το G36 υπερθερμαίνεται σε συνθήκες εντατικής μάχης (αν πυροβολήσει πάνω από 100 σφαίρες) και οι κατασκευαστές του δήλωσαν πως "δεν προτείνεται για παρατεταμένη χρήση". Και μάλιστα η Γερμανία επέλεξε να το αποσύρει σταδιακά από τις ένοπλες δυνάμεις της για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Οπότε ναι απ'ότι φαίνεται θα το πακετάρουν, θα του βάλουν μια κορδελίτσα και θα μας το στείλουν όπως είναι.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
το γελας. ειναι ενα πολυ πιθανο σεναριο. αν και αρκετα πρακτικο τυφεκιο ειναι η αληθεια.
 
Top Bottom