What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Που πηγα φανταρος/που θα θελα να παω/γιατι μισω το στρατο

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Εδω γραφουμε ολοι μας....!
και αυτοι που πηγαμε φανταροι, και αυτοι που δεν πηγαμε!
και τα λεμε ολα...
δηλαδη αν πηγαμε, που πηγαμε, αν περασαμε καλα, γιατι μισουμε ισως τον στρατο, τι λατρεψαμε στο στρατο κλπ... αν δεν πηγαμε, ισως γιατι δεν ηρθε η ωρα μας ή γιατι το ΄καθυστερουμε'΄, εκφραζουμε ελευθερα τι μας φοβηζει, τι μας ταλαιπωρει σαν σκεψη για τον στρατο, ή γιατι θελουμε σαν τρελλοι να παμε (θα υπαρχουν και τετοιοι) κλπ...
Αρχιζω πρωτος!
ημουν 302 σειρα, παρουσιαστηκα Λαμια, μετα πηγα εκπαιδευση οδηγος στη Σπαρτη, μετα Κοζάνη σε δυο στρατόπεδα, πρώτα ένα οπου εκανα χρεη σκοπανθρωπου και μετα σε ενα αλλο οδηγος οπου ελιωνα παιζοντας zelda στο gameboy advance ενος φιλου εκει μεσα.... και τελος Ξανθη, παλι σε δυο μοναδες, οδηγος, ζωη και κοτα.... (ειχα βαλει 10 κιλα εκει!).... ειχα καβαντζωσει εναν φορητο vaio απο το εργαστηριο της σχολης μου, και λιωναμε σε ταινιες τα απογευματα, με τρελα ντελιβερι απ 'εξω (πιτσες, σουβλακια, μπυρες, τσιπουρα ολα τα καλα)... οταν απολυθηκα χαρηκα μεν, αλλα ηξερα οτι αυτο το πανυγηρι θα μου λειψει...
edit: ξεχασα οτι καπου στη μεση της θητειας ειχα παει για εκπαιδευση δεκαννεας/λοχιας (τελικα βγηκα δεκανεας) στα θερμα Σερρων, σε κεντρο πεζικου... εκει πραγματικα ειχα λιωσει στη ζεστη, ας ηταν καλα οι εξωδουλες για μπυριτσες και αραλικια σε κατι νετκαφεδια!
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
α ναι.... πριν παω φανταρος, συχενομουν και τον εαυτο μου (δυο φορες νερο απο το ιδιο ποτηρι??! ποτε!)
δεν ετρωγα ποτε φακες, φασολαδες, ρεβυθια, λαχανοσαλατες κλπ κλπ, αν τα σεντονια μου δεν μυριζαν λεβαντα, δεν κοιμωμουν σε αυτα, πηγαινα για χοντρο ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΙΚΗ μου τουαλετα....
ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, τρωω τα παντα, πινω νερο και απο λακουβα στην ασφαλτο (που λεει ο λογος), κοιμαμαι και στο χωμα μεσα σε ζωυφια αμα δεν παλευεται η αυπνια (που λεει ο λογος), χ3ζω οπου βρω (epic δημιουργια στις τουλατες της σχολης μου) κλπ κλπ
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
301 σειρα βολο-πεζοναυτες και αυλωνα μοναδα.


δεν μπορω να πω οτι περασα ασχημα τον ενα χρονο που εκατσα,αλλα πρεπει να ηταν ο ποιο αντιπαραγωγικος/αχρηστος χρονος στη ζωη μου.

σιγουρα αποκομισα εμπειριες και "ψηθηκα" που λεμε κοινωνικα,με μειον οτι εφαγα σχεδον οτι λεφτα ειχα αφησει στην ακρη απο τις δουλειες μου! :silly: :woohoo:

δεν μπορω να πω οτι με επηρεασε σε μεγαλο βαθμο,το ιδιο καμενο γουρουνι που ημουν πριν μπω βγηκα και μετα.παντως αποψη μου ειναι οτι θα πρεπει να καταργηθει η υποχρεωτικη θητεια και ο στρατος να γινει πληρως επαγγελματικος.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Εγώ παιδιά είχα κάνει ήδη δύο 7μηνα μπάρκα και είχα ψηθεί ήδη αρκετά πριν πάω φαντάρος όποτε μου φάνηκε σαν ένα χαλαρό αλλά μεγαλύτερο μπάρκο... και δε πήγα ναυτικό αλλά πεζικό.

Κέντρο πήγα στη Σταυρούπολη της Ξάνθης (557 ΤΠ). Φάγαμε αρκετό τρέξιμο εκεί αλλά και φανταστικές πορείες Αυγουστιάτικα δίπλα στον Νέστο.

Μετά βγαίνει μετάθεση για 501 ΜΚ ΤΠ το οποίο ήταν στα Γιανιτσά αλλά μόλις είχε φύγει και είχε πάει στην 34 ΜΚ Ταξιαρχία στην Άσσυρο.

Φυλάκια μας στέλνανε στον Ταλαμπά (έξω από τα Γιανιτσά) οπού υπήρχαν καμιά 25 αποθήκες μέσα σε ένα λόφο με πυρομαχικά. Εκεί ρείξαμε πολύ βάψιμο. Επίσης μας στέλνανε στο παλιό 424, ναι δίπλα στο πανεπιστήμιο... ζωάρα!!! Εκάτσα εκεί κανά 2-3 βδομάδες. Και καλά το φυλάγαμε από τους αναρχικούς που το θέλανε για κατάλυψη.

Άσσυρο περάσαμε πολύ ωραία. Το κακό ήταν ότι είχαμε συνέχεια επισκέψεις από μεγάλους επειδή ήταν κοντά στη Θεσσαλονίκη αλλά οκ πράγματα.

Δυο φορές πήγα άγημα στο Λαγκαδά, την μία για μια εικόνα και την άλλη για τη γεννοκτονία των Ποντίων.

Η πιο τρελή φάση όμως ήταν στα σχοινάκια στον Ασκό. Την πρώτη από τις δύο φορές που πήγαμε κόντεψαν να μας σκοτώσουν εμάς που χωθήκαμε για πυρ και κίνηση γιατί οι όλμοι που υποτίθεται θα σταματούσαν για να πάρουμε εμείς το ανάχωμα δε σταμάτησαν και σκάγανε στα 300-400 μέτρα δίπλα μας. Πραγματικό σκηνικό πολέμου. Είχε και μια κωλοομίχλη... δεν ήξερες τι γίνετε...
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Εγώ μπαίνω τον Μάιο. Άντε να δούμε τι εμπειρίες θα έχω :p:p
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
χωθήκαμε για πυρ και κίνηση γιατί οι όλμοι που υποτίθεται θα σταματούσαν για να πάρουμε εμείς το ανάχωμα δε σταμάτησαν και σκάγανε στα 300-400 μέτρα δίπλα μας. Πραγματικό σκηνικό πολέμου. Είχε και μια κωλοομίχλη... δεν ήξερες τι γίνετε...

τον δρακο 15 κλικ αριστερα δεν τον ειδες?

ασε ρε τσοκι που κανετε πυρ και κινηση με πραγματικα πυρα!ασε σου λεω :evil:
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
Ωραίο θέμα!

290 σειρά, παρουσιάστηκα στο Ναύπλιο Μηχανικό! Απίστευτοι 2 μήνες καθώς οι περισσότεροι ήμασταν άνω των 25 και στη διμοιρία μου ήμουν με 3-4 παλικάρια συμφοιτητές! Πολύ γέλιο, και απο τις καλύτερες στιγμές που θυμάμαι είναι σε μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ των φαντάρων και αξιωματικών, ο λόχος μας κέρδισε με γκόλ-φάουλ και πήραμε 1 μέρα +άδεια ορκωμοσίας!
Μετά σαν Ευβοιώτης πήγα στάνταρ στον Εβρο, στα Βρυσικά, μια μονάδα κοντά στο Διδυμότειχο η οποία έκλεισε, τα μαζέψαμε και πήγαμε στο Βάλτο Ορεστιάδας.Καλοκαίρι.Με κουνούπια.
Μεταξύ σκοπιάς και γραφείου κίνησης πήρα μετάθεση για Αθήνα στο Μενίδι.
Εκεί έιχαμε τηλεορασούλα και Playstation ενώ το ουίσκι έρεε άφθονο. Είχαμε και έναν παλίκαρο πρώην junkie που είχε κάνει τρελή στροφή στη ζωή αλλά το έριξε στο αλκοόλ και όποτε ήταν μέσα το ρίχναμε στη μουσική (πάνκις τρελός αφού είχε σπουδάσει και Αγγλία) και στα ουίσκια! Είμασταν τόσο γαμάτος λόχος (10 άτομα όλοι κι όλοι) που να φανταστείτε ένα παλικάρι είχε φέρει την ηλεκτρική του και έναν 25 ενισχυτή και τζαμάραμε!
Τη βραδιά μάλιστα της απόλυσης της 289 σειράς, στο αποχαιρετηστήριο έγιναν όργια. Κάποιοι -γκούχΓκούχ- έσπαγαν τις γιάλινες προθήκες με τους όρκους-κανόνες κλπ ενω κάποιοι έβαλαν φωτιά στις στολές τους στο προάυλιο και τις κατούραγαν. Παραλίγο αντί για απολυτήριο να πάνε στρατοδικείο αλλά ευτυχώς έπεσαν σε καλούς αθρώπους...
Επίσης οι παραγγελίες πήγαιναν σύννεφο, οι πιτσαρίες και οι ψησταριές του Μενιδίου έιχαν πλουτίσει και εμείς φυσικά είχαμε...στρογγυλέψει!
Φυσικά σκυλοβαρέθηκα τους τελευταίους 2 μήνες και περίμενα πώς και πώς να απολυθώ για να δουλέψω!!!
Αυτό που αποκόμισα απο τον ΕΣ -εκτός τα μπλέ σορτς και τις ελβιέλες- είναι η ικανότητα να εκμεταλεύομαι κάθε λεπτό ύπνου και οτι 3-4 ώρες είναι υπεραρκετές!
<span class="bbcode_spoiler">Α και επιτέλους μετά το στρατό... έγινα άντρας!
:trollface: </span>
 

thecrow

Gelatinous Cube
Joined
Mar 7, 2013
Messages
103
στα 27 μου και έπειτα από 2 αναβολές παρουσιάστηκα στην Σταυρούπολη Ξάνθης τον Μαιο του 2007....φεύγω με ειδικότητα ολμιστή στο ΚΕΒΟΠ Καστοριάς και μετά Αλεξανδρούπολη στο 504....πάνω στις 2 βδομάδες φεύγω Φέρρες για ΛΥΒ και μετά Αλεξανδρούπολη για 10ήμερο....ακολουθούν 2,5 μήνες απόσπασης στα φυλάκια του Πόρου και των Κήπων (όπου συνάντησα και μερικούς από τους καλύτερους φίλους)....επιστροφή ξανά Αλεξανδρούπολη και ξανά απόσπαση για 1 μήνα ως βοηθοί εκπαιδευτών guess where? Σταυρούπολη.....ξανά μανά Αλεξανδρούπολη και τελευταία μετάθεση στο Νευροκόπι Δράμας όπου και απολύθηκα...ο στρατός ήταν μια ωραία εμπειρία, ένα ευχάριστο διάλειμμα που το είχα ανάγκη γιατί με το που τελείωσα την σχολή μπήκα με τα μούτρα στην δουλειά χωρίς να χαλαρώσω....σίγουρα υπήρξαν στιγμές που η παράνοια χτύπαγε ταβάνι αλλά στο τέλος αυτό που μου έμεινε ήταν κάτι το θετικό....εξάλου ως μικρογραφία της κοινωνίας δεν μπορεί παρά να έχει και τα στραβά και τα καλά του!
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
αχ τι μου θυμισατε, απο τις εσσο που ειδα, ψαρουκλες ειστε ολοι.
ουστ αρουραιοι!!
<span class="bbcode_spoiler"> :trollface: </span>

εγω ειχα παρουσιαστει καλαματα, εκει τσιμπησα και την πρωτη ψαρωτικη προανακριση για στρατοδικειο. νεα σαντα στο κιλκις, δεν θυμαμαι ποιο ταγμα ηταν (εκλεισε κιολας) για μετεκπαιδευση σε οδηγηση (Μ113) απο εκει εφυγα μισοτρελος. αν ειναι κανενας αρχαιος, θα ξερει σε ποιο ταγμα αναφερομαι.
πηγα εβρο, εκει μπορω να πω οτι ηταν διασκεδαστικα. πειθαρχια μηδενικη, χαιρετουσαμε μονο διοικητη. οι θαλαμοι ηταν αχρηστοι, αφου απο ανταρτοπολεμο σε ταμς και απο ταμς σε ναρκοπολεμο και απο ναρκοπολεμο σε σχολειο καταστροφης αρματων και απο εκει σε ανταρτοπολεμο και εκει σε οτι ναναι αρκει να ειναι καταστροφικο, κουραστικο και να κοιμασαι σε χιονια και τσουκνιδες και ο υπνος να μην υπερβαινει τις 4 ωρες.
ευτηχως, που και που οδηγουσα.
τον ελευθερο μας χρονο καναμε χαβαλε με τους τουρκους σκοπους. οι τουρκοι εχουν πολυ γελιο.

απο εκει εφυγα και κτηνος σωματικα, οποτε ημουν ενας μισοτρελος σφυκτης.
μετα γιαννενα εκπαιδευτης οπου τσιμπησα αλλη μια προανακριση για στρατοδικειο και γλυτωσα αλλα δυο. κι ομως απολυθηκα κανονικα.

<blockquote>ασε ρε τσοκι που κανετε πυρ και κινηση με πραγματικα πυρα!ασε σου λεω</blockquote>
κι ομως γινονται, μου ετυχε οταν ημουν εβρο, για να παρουμε και καλα το βαπτισμα του πυρος.
μπορω να σου περιγραψω πως γινεται.
τι αποκομισα;
πολλα πραγματα.
απο το τι ειναι ο ανθρωπος, εως ποιος ειμαι και ποσο αντεχω.
απο το πως μπορεις να μπλεξεις εως στο πως να ξεμπλεξεις χωρις να βραχεις.
απο πραγματα που θα μου χρειαστουν αν γινει η αναθεματισμενη επανασταση εως πως να κρυφτω μεχρι να τελειωσουν ολα.
το καλυτερο; εφυγαν τα γρασσα, γιατι οντως υπαρχουν.
ουτε τον αγαπησα, ουτε τον μισησα. ειναι ενα σχολειο. πολλοι το θεωρουν χασιμο χρονου. τσιμπανε αναβολες και περνανε την μερα τους πινοντας καφε.
το τι ειναι χασιμο χρονου ειναι υποκειμενικο.
αν εξαιρεσεις την βασικη εκπαιδευση, δεν εισαι σκοπανθρωπος και δεν χωθεις σε κανενα γραφειο,
σε περιμενει απιστευτος χαβαλες
η ευκαιρια να κανεις πολυ καλους φιλους, αλλο πραγμα η ψημενη φιλια.
να κανεις πραγματα που διαφορετικα δεν θα ειχες την ευκαιρια να δεις/κανεις. παραδειγμα: μπατιλικια ενω ανεβαινεις βουνο με οχημα που ζυγιζει 13 τονους και παει τον κωλο του (BMP). δεν υπαρχει αυτη η αισθηση. να πας με καμια 100αρα και τσουπ πεταγμα,προσγειωση και δωσε γκαζι και ο κωλος περα δωθε να ξεριζωνει πετρες και θαμνους, και μολις γυρισεις να σε περιμενει στρατοδικειο.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933


gaius germanicus wrote:
<blockquote> χωθήκαμε για πυρ και κίνηση γιατί οι όλμοι που υποτίθεται θα σταματούσαν για να πάρουμε εμείς το ανάχωμα δε σταμάτησαν και σκάγανε στα 300-400 μέτρα δίπλα μας. Πραγματικό σκηνικό πολέμου. Είχε και μια κωλοομίχλη... δεν ήξερες τι γίνετε... </blockquote>

τον δρακο 15 κλικ αριστερα δεν τον ειδες?

<span class="bbcode_spoiler"> ασε ρε τσοκι που κανετε πυρ και κινηση με πραγματικα πυρα!ασε σου λεω :evil: </span></blockquote>

Μαν αληθινά πυρά φίλε. Και μάλιστα είχα και το HK11 αντί για A3. Πραγματικοί όλμοι, αληθινές σφαίρες και το ακόμα πιο γαμάτο αληθινά βλήματα από τα άρματα (βέβαια καμία σχέση με εμάς τα άρματα. Βαρούσαν στην αρχή όλου του σκηνικού, μετά οι όλμοι και τελευταίοι μπαίναμε εμείς οι αναλώσιμοι). Δεν έχω λόγο να σου πω ψέματα.

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326


Tsok wrote:


gaius germanicus wrote:
<blockquote> χωθήκαμε για πυρ και κίνηση γιατί οι όλμοι που υποτίθεται θα σταματούσαν για να πάρουμε εμείς το ανάχωμα δε σταμάτησαν και σκάγανε στα 300-400 μέτρα δίπλα μας. Πραγματικό σκηνικό πολέμου. Είχε και μια κωλοομίχλη... δεν ήξερες τι γίνετε... </blockquote>

τον δρακο 15 κλικ αριστερα δεν τον ειδες?

<span class="bbcode_spoiler"> ασε ρε τσοκι που κανετε πυρ και κινηση με πραγματικα πυρα!ασε σου λεω :evil: </span></blockquote>

Μαν αληθινά πυρά φίλε. Και μάλιστα είχα και το HK11 αντί για A3. Πραγματικοί όλμοι, αληθινές σφαίρες και το ακόμα πιο γαμάτο αληθινά βλήματα από τα άρματα (βέβαια καμία σχέση με εμάς τα άρματα. Βαρούσαν στην αρχή όλου του σκηνικού, μετά οι όλμοι και τελευταίοι μπαίναμε εμείς οι αναλώσιμοι). Δεν έχω λόγο να σου πω ψέματα.</blockquote>

αληθεια λεει γατακια, ετσι ειναι



 

cook

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
93
εγώ μάλλον είμαι ο πιο παππούς εδώ μέσα...255 σειρά παρουσιαστικα στην Θήβα καλοκαίρι του 1998.ζωάρα γιατί ήμουν στην μπάντα και είχα συνέχεια πρόβες/ρέκλα/άραγμα/΄ξήσιμο...όσπου μια μέρα με έβαλαν αγγάρεία μαγειρία κατά λάθος(ενώ ήμουν στην μπάντα)και για να μην χωθεί καμιά σειρά μου,πήγα.
εκεί συνάντησα έναν πενταετή που είχε φάει τρελό χώσιμο λόγο πολλών ατόμων στο κέντρο και το μόνο που έκανα ήταν να μαγειρέψω για 600 άτομα.αφού είδε ο τύπος οτι το "έχω" μου πρότεινε να πάω στα μαγειρία μόνιμα μέχρι να πάρω μετάθεση...αυτό ήταν !!!!!!ζωάρα,καμία αγγαρεία,καμία σκοπιά /περίπολο..και το πιο συμαντικό...δεν έβλεπα κανέναν αξιωματικό!!!!!!

μετά με έστειλαν στο Γύθειο για μάγειρα.έκατσα μια βδομάδα,έκανα χωρίς καμια υπερβολή διακοπές,αλλά με έστειλαν Σπάρτη για τον λόγο το ότι είχα ήδη το δίπλωμα και 1 χρόνο προυπηρεσία.εκεί αν εξαιρέσω δύο πραγματικά καλές φιλίες που έκανα και κρατάω ακόμα,όλα τα άλλα ήταν χάλια.μαγείρεμα για 900 άτομα από 4 άτομα που είχαμε μείνει(οι άλλοι 8 ήταν παλιοί και βίσματα και δεν πάταγαν ποτέ...)σχεδόν καμία έξοδο(βγήκα μόνο 2 φορές..)αλλά εκατσα 2 μήνες και κάτι και πέρσε πολύ γρήγορα ο καιρός...

μετά με έστειλαν στην Σάμο με ειδικότητα μάγειρα φυσικά.αν εξαιρέσουμε τους 2 πρώτους μήνες που με είχαν γ@μήσει στο 2-4 και στα καπάκια μαγειρία,κατά τ άλλα ήταν πολύ καλά.ωραίο νησί,πολύ καλά μαγαζιά,καλές παρέες..

η ζωή μου άλλαξε εκεί τελείως γύρω στον Γενάρη σε μια άσκηση 10μερη σκηνάκια που όλοι έτρωγαν από μένα.ο διοικητής είχε πάθει την πλάκα του με τα φαγητά(πήγαινα και μάζευα θυμάρι και δεντρολίβανα από το βουνό και μαγείρευα,ακολούθησα κανονικά το προγραμμα του φαγητού,τους έκανα με τα πολλά μέχρι και γλυκά στα κινητά μαγειρία...)μου είχε φύγει η παναγία αλλά γούσταρα.

από τότε δεν ξαναέκανα ποτέ μου σκοπιά,και γενικά καμία άλλη υπηρεσία πέρα από τα μαγειρία,έβγαινα όποτε γούσταρα,δεν με ενόχλησε ποτέ κανένας και έπαιρνα κάθε 40 μέρες άδεια(τουλάχιστον 12 μερες)

μετά μου έκατσαν πολλές τιμητικές απο τραπέζια που έκανα στην λέσχη αξιωματικών,όταν είχα βγει τότε 4ος σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και άλλα πολλά καλά,και όλα αυτά χωρίς να βάλω κανένα βίσμα!!!

όταν πλέον είχα "παλιώσει",λίγο μετά το πάσχα,έσκασαν απαλλαγές κτλ,δεν έκανα πραγματικά τίποτα,μέχρι που βαρέθηκα και βρήκα δουλειά έξω.από τότε ήμουν κάθε μέρα έξω με διανυκτέρευση,έβγαζα για τότε πάααααρα πολλά λεφτά ,αλλά τα έτρωγα κάθε μέρα με τις τουριστριουλες,μέχρι που απολύθηκα και γύρισα πίσω σπίτι με δανεικα από τον πατέρα μου....

πέρασα όπως καταλάβατε απίστευτα,δεν ξέρω αν θα ξαναπήγαινα όμως.το μόνο που μου έχει λείψει είναι αυτή η ανεμελιά και η κραιπάλη που έκανα και φυσικά οι παρέες που έκανα
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
<blockquote>εγώ <b><span style="color:#00ff00">μάλλον</span></b> είμαι ο πιο παππούς εδώ μέσα...255 σειρά παρουσιαστικα στην Θήβα καλοκαίρι του 1998.</blockquote>
θα μεινω στην χοντρουλα, χρωματουλα λεξουλα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
δεν λεω γιατι θα πρεπει να πεσετε ολοι για καμψεις, με το ενα χερι ε!
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
πες το και μην ανησυχεις! θα πεσουμε μεχρι να μην νιωθουμε τα χερια μας απο τους ωμους μας! :lol:
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


lelos kounelos wrote:
δεν λεω γιατι θα πρεπει να πεσετε ολοι για καμψεις, με το ενα χερι ε!</blockquote>

Μα πάντα πέφτω για κάμψεις όποτε διαβάζω post σου, έχω γίνει σφίκτης.

 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Γενικά δεν είχα πρόβλημα με τον Στρατό και σχετικά χαλαρά πήγα για να ζήσω και αυτη την εμπειρία της ζωής (σειρά 294 ΣΤΡ(ΠΖ) ) εκτός απο οτι απελπίστικα με τον τεράστιο βαθμό ανοργανωσιάς και γιωτομπαλίασης, ακόμα και για πεζικό, μπορω να πω οτι ηταν 1 χαμένος χρόνος απο την ζωη οπως σωστά λένε και οι περισσότεροι, δεν μαθαίνεις τίποτα γιατι οι ωρες εκπέδευσης και βολών θάβονται κάτω απο τα άπειρα σκοπέτα και καθαρισμούς/συντηρήσεις του στρατοπέδου (ουσιαστικά γι'αυτό πάμε στρατό για να φυλάμε και να καθαρίζουμε τα στρατόπεδα)
Αν και ξεκίνησα σχετικά χαλαρά με κέντρο εκπέδευσης το υγειονομικό στην Άρτα και αφού αρνήθηκα να πάω Κύπρο με στείλανε παραμεθώριο στην πασίγνωστη γκατζολία στην Καβύλη ενα χωριό λιγα χιλιόμετρα εξω απο την Ορεστιάδα, ξεκίνησα για εκεί ενα όμορφο πρωι απο την Αθήνα και έφτασα στο στρατόπεδο γύρω στις 23:30 το βράδυ και απο τότε για 5 μήνες δεν ξημέρωσε ποτέ.. αυτά τα μέρη είναι ο προθάλαμος για την κόλαση. Μετα πήγα Γρεβενά (κέντρο εκπέδευσης, την 6η σειρά ΕΠΟΠ εγω την εκπέδευσα οπότε μην απορήσετε αν πετύχετε ποτέ κάποιον που θα είναι τρελό μαχήμι :deal: ) γενικά καλά ηταν οσο είχε κόσμο αλλα οταν δεν ειχε η εμπλοκή σκότωνε, οπως και η αναμονή ενα ψυχικό τραύμα που μου άφησε ο Στρατός μέχρι και σήμερα οπου η αναμονή με σκοτώνει.
Αυτά <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Γνώρισα ένα παιδί στο στρατό που ο παππούς του ήταν σειρά 1 μετά τον πολέμο και έκανε 48 μήνες θυτεία με 1.5 μήνα άδεια συνολικά...

Και φανταστείτε φανταρικό τότε..
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
γενικα πιστευεις τις ιστοριες που ακουσες στο στρατο?
 
Top Bottom