What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Που πηγα φανταρος/που θα θελα να παω/γιατι μισω το στρατο

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Εγώ ήμουν στο 536 ΜΚ/ΤΠ. Εκεί που χε πάει ο ΚΟΥΝΕΛΟΣ.<br>Καβυσσό ήμουν εγώ... ή Καβησό ή όπως στο διάολο γράφεται.<br><br>Αν ήσουν στο 502 πριν 2 χρόνια θα σε στάζανε καθώς είχανε πωρωμένο διοικητή εκεί. Τώρα δεν ξέρω τι κουμάσι είναι. Αλλά το φαγητό εκεί ήταν ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ απ όσο ξέρω. Σε μας γάμαγε. Λογικά θα σε στάξουν σε φυλάκια (γέφυρα πιο πολύ όπου πάνε 20 στρατιώτες συνολικά). <br>ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. Αν και δεν είναι τόσο χάλια όταν μιλάμε για Έβρο.<br><br>ΕΔΙΤ <br>Γκρέητολδουάν, Ι4 με βγάλανε και μέσα στο θάλαμο το παιζα ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ και έλεγα  να κατεβάσουν τις εικόνες της παναγίας γιατί μου θίγουν τη θρησκεία. (ΤΡΟΥ ΣΤΟΡΥ) Μετά βέβαια αποκαλύφθηκα ότι είμαι ένα νορμάλ ρεμάλι σαν όλους τους άλλους.<br>Μόνο που εγώ και μερικοί άλλοι κάναμε μπάνιο
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
<img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" /> Και εσύ; Εκτός απο εμένα και ο G0O ήταν εκεί σίγουρα και δεν θυμάμαι ποιος άλλος...<br>Τι να πούμε; Η γκατζολία είναι κρύα, σκοτεινή και περιμένει, εγω είχα παει εκει στις 11 το βράδυ και απο τότε δεν ξημέρωσε ποτέ αλλα μην φοβάσαι δεν είναι τίποτα, 5 μήνες δωρεάν διακοπές στην κόλαση  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
<blockquote><br>Βγήκαν οι μεταθέσεις.. Πάω 502 ΜΚΤΠ Καβύλη.. Κάποιος δεν είχε πάει από εσάς? Για πείτε..<br></blockquote><br><br>Εγώ ήμουν δίπλα, στην 105 Α/K MMΠ (Πυροβολικό). Πεζικό εκεί πάνω ε; Αν εξαιρέσεις τα 18χρονα μόγγολα, δεν θα έχεις θέμα. Σκέψου ότι όταν εμείς είμασταν στο "23 μέσα - 1έξω", αυτοί ήταν στη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ "3μέσα - 1έξω". Φυσικά αυτά αλλάζουν από σειρά σε σειρά, αλλά σε γενικές γραμμές το πεζικό έχει ΠΟΛΥ κόσμο επομένως δεν νομίζω πως θα υπάρξουν ιδιαίτερες "εμπλοκές".<br><br>Στα του καιρού: Ετοιμάσου για ΚΡΥΟ. Στις σκοπιές προσοχή γιατί εκεί γύρω στους -14 αρχίζει και σε πιάνει υπνηλία αν αρχίσει και πέφτει η θερμοκρασία του σώματός σου αρκετά. Ηρωισμούς δεν θέλει, αν νιώθεις ότι δεν την παλεύεις, ειδοποιείς με τη μία να σε αλλάξουν. Ο καθένας έχει διαφορετική ανοχή και αντοχή. Προσωπικά είχα κάνει σκοπιά με παλικάρι που λιποθύμησε στο μισάωρο, ΔΕΝ θέλεις να σου τύχει.<br><br>P.S. Α ρε όλεθρε, παρά τις διαφορές μας, έχουμε τόσα κοινά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440
<blockquote><br>Βγήκαν οι μεταθέσεις.. Πάω 502 ΜΚΤΠ Καβύλη.. Κάποιος δεν είχε πάει από εσάς? Για πείτε..<br></blockquote><br><br>Στις τοπ 5 χειρότερες μεταθέσεις που μπορούσαν να σου κάτσουν από άποψη προβλεψιμότητας και αγγαρείας, αλλά με νορμάλ δίκα + μπόλικους φαντάρους για υπηρεσίες το πράμα παλεύεται. Τώρα αν δεν έχει νορμάλ δίκα ή/και πέσεις σε φάση λειξανδρίας, θα είναι δύσκολα... υπομονή.<br><br>ΥΓ. Μια ΕΣΣΟ αφού απολύθηκα, βγήκε απόφαση πως όσα φαντάρια υπηρετούν σε τάγματα μαύρα σαν την ψυχή του Δράκουλα (κάπως αλλιώς το έλεγε η επίσημη ανακοίνωση, αλλά το ζουμί αυτό είναι) δικαιούνται μετάθεση στο πεντάμηνο - φυσικά το 502 ήταν ανάμεσα σε αυτά τα τάγματα. Από τότε βέβαια έχουν περάσει 6 χρόνια και τρεις ντουζίνες ΕΣΣΟ, αλλά ψάξε αν ισχύει ακόμα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,689
Πλέον που πάνε by default όλοι έστω και για λίγο στον Έβρο, θεωρητικά θα έχει αρκετό κόσμο και θα τους πάει καλά μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον από πλευράς υπηρεσιών.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440
Αυτό τηρείται όμως πρακτικά Hellion? Θέλω να πω, εμάς που τον Αύγουστο του 10 (το "όλοι Έβρο" ίσχυε ήδη στα χαρτιά) οι νέοι έσκαγαν μύτη με το χαρτί της απόσπασης έτοιμο στην τσέπη - true story. Προλάβαιναν να κάνουν καμιά λάντζα στα μαγειρεία, και μετά bye-bye για πιο πράσινα λιβάδια. <br><br>Οπότε τι βοηθάει αυτό τον άμοιρο αγγαρειομάχο που του πάει δέκα-μια, που ο άλλος είναι καταγεγραμμένος ως "οργανική δύναμη" στο 502, αλλά στην πραγματικότητα χτυπάει φραπεδιές στο ΚΑΑΥ Αλεξανδρούπολης και καβλαντίζει με τις κόρες των στρατηγών; Ρητορική ερώτηση...
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Μεταθέσεις ΑΚΥΡΟ. Από τη δικιά μου ΕΣΟ και έπειτα (εκτός αν άλλαξε κάτι από τότε), πέραν των οκτάμηνων, όπου σε έστελναν, εκεί έμενες. Μετράει από τη μία πλευρά να δεις το περιβάλλον εκεί πάνω σε όλες του τις φάσεις. Είναι σαν να πηγαίνεις ταξίδι πρώτα στη Νορβηγία και μετά στην Αυστραλία.<br><br>Αν έχεις θέμα με τερατογενήματα ερπετών, εντόμων και - ενίοτε - ανθρώπων, προετοιμάσου ή να τα ξεπεράσεις ή να κλαις σαν μικρό κοριτσάκι κάθε βράδυ στις ντουζιέρες.<br><br>P.S. Η καθαριότητα στην 502 σε αντίθεση με την 105, ήταν προβληματική. Εξαρτάται από την "φουρνιά" βέβαια και από το πόσο θα καταφέρετε να πείσετε τους πιτσιρικάδες να καθαρίζουν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα σε αυτή την περίπτωση, μην διστάσετε να κάνετε χρήση σωματικής βίας.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,689
Απ&#039;όσο ξέρω από τότε που ανέλαβε ο Καμμένος το "όλοι Έβρο" (ή παραμεθόριο γενικά έστω) άρχισε να εφαρμόζεται όντως πραγματικά, καμία σχέση με πριν. Ένας πασοκοθρεμμένος εργολάβος με τον οποίο δούλευα το καλοκαίρι μου έλεγε πως μέχρι και ο γιος του παρουσιάστηκε Έβρο και έκατσε εκεί πρακτικά για όλη τη θητεία του, και για να πήγε Έβρο ο γιος του ΠΑΣΟΚΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥ τότε πραγματικά παίζει και να άλλαξαν τα πράγματα σε σχέση με το 2010.<br><br>Αλλά ας το επιβεβαιώσει και κάποιος που ευτύχησε να παρουσιαστεί στην περιοχή πιο πρόσφατα.
 

pynos

Commoner
Joined
Dec 2, 2012
Messages
20
Τι γίνεται ρε παιδιά; Και εγώ 536 Μ/Κ κάνω αυτή τη στιγμή τη θητεία μου! Από άποψη υπηρεσιών αυτούς τους μήνες είναι καλά. Αγγαρείες έχει αρκετές αλλά τουλάχιστον τα βαριά τα κρύα φαίνεται να πέρασαν.<br><br>Edit: Το "όλοι Έβρο" δεν ισχυει. Παρα πολλά άτομα από το ΚΕΝ δεν πήγαν καν παραμεθόριο.
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,627
Ο Vaggelis_h -αν δεν κάνω λάθος- είναι πατριωτάκι απο την Χαλκίδα με ΑΣΜ 102 (Ευβοια) που πατροπαράδοτα 8 στους 10 πάνε Εβρο (ή στο  Νέβρο όπως τον λένε κάποιοι).<br>Τί Ευβοια, τί Εβρος δηλαδή...<br><br>Εμένα με στείλανε στον 37 ΛΜΧ στα Βρυσικά Εβρου  :mosh:
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Όλα είναι μια καλοστημένη πλεκτάνη των console peasants. Στέλνουν όλους τους PC gamers Έβρο. Ετοιμάστε και τα tin foil hats!
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,300
Φίλος που απολύθηκε πρόφατα μου είχε πει ότι ισχύει. Αλλά δεν είναι μόνιμο. Κάθονται κάνα 5μηνο και μετά τους πάνε όπου έχουν ανάγκη για τα στρατόπεδα στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι γεμάτα πολύμπριζα που τρώνε εμπλοκή.
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Δεν ισχύει το όλοι Έβρο πρακτικά.. Δύο παιδιά από το κέντρο, ο ένας πάει Τανάγρα στο ΔΣΕ και ο άλλος Παπάγου.. Αν έχεις μέσο πας σπίτι σου.. Από Χαλκίδα είμαι ναι, αλλά το ΑΣΜ είναι 153 (Χολαργού)..<br>Ααα και ενας αλλος που κανονικα ειναι να παει προβατωνα, περιμενει τροποποιηση μεταθεσης για να παει θεσσαλονικη...<br><br>Πάντως και άλλου διαβάζω ότι έχει κόσμο τώρα και είναι σχετικά καλά.. Το κρύο σκέφτομαι μόνο γιατί δεν είμαι φαν.. Ευτυχώς μου είναι φαρδιά η παραλλαγή να χωσω καμία φόρμα από μέσα..
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440
<blockquote>Κάθονται κάνα 5μηνο και μετά τους πάνε όπου έχουν ανάγκη για τα στρατόπεδα</blockquote><br><br>Αυτό είναι άλλο φασούλι Χρονομάντη. Αν θυμάμαι καλά δεν έχεις πάει στρατό , οπότε μάλλον σε μπερδεύει το εξής: όταν ο στρατός λέει πως το εννιάμηνο είναι αμετάθετο και μετά το κέντρο θα το κάνεις στον Έβρο, εννοεί πως ο εννιαμηνίτης δεν αποκτά δικαίωμα να ζητήσει μετάθεση εντός της θητείας του - αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο ίδιος ο στρατός δεν μπορεί να σε κάνει μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα στις μονάδες όλης της Ελλάδας αν υπάρχουν "υπηρεσιακές ανάγκες". Οι "υπηρεσιακές ανάγκες" είναι το απόλυτο hack στο στρατό - μπροστά τους ακόμα και στρατηγός πάει πάσο, κανένας νόμος και κανένα δικαίωμα δεν ισχύει αν  υπάρχουν "υπηρεσιακές ανάγκες" που πρέπει να καλυφθούν.<br><br>Κάπως έτσι μου ήρθε και μένα μετάθεση που ούτε γύρεψα ούτε ήθελα πάνω που πάλιωσα στην πρώτη μου μονάδα. Ο Λόχος Διοικήσεως στην Μεραρχία Διδυμοτείχου είχε μείνει με πέντε οργανικούς στρατιώτες, και λόγω υπηρεσιακών αναγκών μάζεψαν όποιον βρήκαν εύκαιρο από τις γύρω μονάδες.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,689
<blockquote> Οι "υπηρεσιακές ανάγκες" είναι το απόλυτο hack στο στρατό - μπροστά τους ακόμα και στρατηγός πάει πάσο, κανένας νόμος και κανένα δικαίωμα δεν ισχύει αν  υπάρχουν "υπηρεσιακές ανάγκες" που πρέπει να καλυφθούν.</blockquote><br><br><br>Kάπως έτσι βασικά βρέθηκα κι εγώ από τα ΚΑΑΥ Νέας Περάμου Καβάλας στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Διποταμίας 15 χιλιόμετρα από την Κορυτσά. Μια ωραία πρωία το 574 ΜΠ/ΤΠ στο Άργος Ορεστικό ζήτησε κόσμο για τα φυλάκια στα Ελληνοαλβανικά, και η μονάδα μου απλά έλαβε ένα χαρτάκι που έλεγε πως ο τάδε πρέπει να παρουσιαστεί εκεί, χωρίς πολλά-πολλά.<br><br>Καλά πέρασα δε λέω.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
<blockquote><br><blockquote>Κάθονται κάνα 5μηνο και μετά τους πάνε όπου έχουν ανάγκη για τα στρατόπεδα</blockquote><br><br>Αυτό είναι άλλο φασούλι Χρονομάντη. Αν θυμάμαι καλά δεν έχεις πάει στρατό , οπότε μάλλον σε μπερδεύει το εξής: όταν ο στρατός λέει πως το εννιάμηνο είναι αμετάθετο και μετά το κέντρο θα το κάνεις στον Έβρο, εννοεί πως ο εννιαμηνίτης δεν αποκτά δικαίωμα να ζητήσει μετάθεση εντός της θητείας του - αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο ίδιος ο στρατός δεν μπορεί να σε κάνει μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα στις μονάδες όλης της Ελλάδας αν υπάρχουν "υπηρεσιακές ανάγκες". Οι "υπηρεσιακές ανάγκες" είναι το απόλυτο hack στο στρατό - μπροστά τους ακόμα και στρατηγός πάει πάσο, κανένας νόμος και κανένα δικαίωμα δεν ισχύει αν  υπάρχουν "υπηρεσιακές ανάγκες" που πρέπει να καλυφθούν.<br><br>Κάπως έτσι μου ήρθε και μένα μετάθεση που ούτε γύρεψα ούτε ήθελα πάνω που πάλιωσα στην πρώτη μου μονάδα. Ο Λόχος Διοικήσεως στην Μεραρχία Διδυμοτείχου είχε μείνει με πέντε οργανικούς στρατιώτες, και λόγω υπηρεσιακών αναγκών μάζεψαν όποιον βρήκαν εύκαιρο από τις γύρω μονάδες.<br></blockquote><br><br>Necro. Δεν θυμάμαι αν το είχα αναφέρει ξανά, πάνε και μερικά χρόνια οπότε μπορεί κάποιες λεπτομέρειες να έχουν αλλοιωθεί. Η γενική ιδέα παραμένει η ίδια όμως:<br><br>Στο φυλάκιο κοντά στην ηρωική Νέα Βύσσα όπου τα παιδιά γίνονται άντρες και οι άντρες παιδιά, είχαμε έναν ακόμα χαρακτηρισμένο τον οποίο είχαν "ξεχάσει" τη μισή περίπου θητεία του στο φυλάκιο (οι υπόλοιποι της μονάδας του πήγαιναν 20 μέρες το πολύ και επέστρεφαν). Όσο ήμουν λοιπόν εκεί, ήρθε χαρτί για μετάθεσή του λόγω "υπηρεσιακών αναγκών". Ο τύπος τρελάθηκε από τη χαρά του όταν του το είπαν, έλεγε συνέχεια "φεύγω, φεύγω επιτέλους από τα σύνορα, θα έχω εξόδους". <br><br>Μετά είδε που τον έστελναν. Σε φυλάκιο στα σύνορα με Αλβανία.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
συμφωνώ με τισ "ανάγκες" έτσι πάει. Και η αφεντιά μου στο 8μηνάκι μου άλλαξα 5 εξοχικ... εε στρατόπεδα τουρ ντε γκρες μεσιε σιλβουπλε  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,554
Αυτο με τα τυπακια απο την ευβοια που λειωνουν στα ελληνοτουρκικα συνορα ισχυει απο παλια. Συνηθως ειναι και αυτοι που κουβαλανε τον βαρυ οπλισμο. Καποιοι πρεπει να εχουν τρομερα κομπλεξ με την ευβοια. <br><br>Απο καβησο παντως υπηρχαν μεταθεσεις για διδυμοτειχο και ψηλοτερα. Θυμαμαι περιπτωση που την εφαγε ενας απο ευβοια. Το λυπηθηκα το παλικαρακι. Ελπιζω να τον εστειλαν με καποιο οχημα και οχι με τα ποδια επειδη ειναι κοντα...
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Αν δε πας πάντως στο εννιάμηνο του στρατού, μαζί με άλλους μαντράχαλους στις εσχατιές της Ελλάδας, μια ανάσα από τη γη των "Άλλων", πότε θα πας; Πραγματικά απορώ με αυτούς που για εννιά ψωρομήνες πληγώνουν την αξιοπρέπειά τους και χρωστάνε χάρες στον κάθε τυχόντα για να υπηρετήσουν εκεί που ζουν κάθε μέρα της ζωής τους.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
ναι και ειδικά στις μέρες μας που είναι λίγη -σε σχέση με παλιότερα πάντα- η στρατιωτική θητεία.<br><br>αντε και στους νέους που θα μπειτε τωρα κουράγιο και καλό βόλι παιδες, να προσέχετε!<br>  :professor:
 
Top Bottom