Είδα κι εγώ το πολυσυζητημένο indie θριλεράκι Talk to Me, του ελληνοαυστραλού Danny Philippou. Μια παρέα εφήβων σαχλαμαρίζουν με ένα αγνώστου προελεύσεως "ταριχευμένο" χέρι που επιτρέπει την επικοινωνία με τους νεκρούς. Εντελώς αναμενόμενα, κάτι πάει στραβά και την όλη φάση την παίρνει ο διάολας. Ιδιαίτερα πρωτότυπο δεν το λες (έχει και μια εσάνς Insidious) αλλά είναι ένα αρκετά καλογυρισμένο και κατά διαστήματα αποτελεσματικό horror που δεν βασίζεται στα jump scares. Μιάμιση ωρίτσα, αξίζει μια θέαση.
7.5/10
Τσέκαρα επιτέλους και το The House στο Netflix που είχε πιάσει αράχνες στην watchlist. Πρόκειται για ανθολογία τριών animated shorts, περίπου μισής ώρα έκαστο. Πολύ εντυπωσιακό το stop motion με τα "χνουδωτά" κουκλάκια (μου θύμισε αρκετά το Fantastic Mr. Fox του Wes Anderson) αλλά άνισο το αποτέλεσμα, από πλευράς περιεχομένου. Η πρώτη ιστορία είναι και η πιο "τρομακτική" αλλά το lore και η πλοκή παραείναι ασαφείς και ένιωσα ότι χρειαζόταν κάτι παραπάνω για να "δέσει" η αφήγηση. Η δεύτερη ιστορία μου έβγαλε μια μικροαστική μιζέρια με περιτύλιγμα καφκικού σουρεαλισμού. Λειτουργεί εν μέρει, αλλά νομίζω πάσχει αρκετά στο ρυθμό. Η τρίτη έχει μια πιο ανάλαφρη νότα, θα έλεγα πως κλείνει σχετικά καλά την overarching αφήγηση με το σπίτι-φυλακή και παρότι απλοϊκή, μου φάνηκε πιο ολοκληρωμένη θεματικά. Κοινός παρονομαστής σε όλες τις ιστορίες είναι φυσικά το σπίτι, το εξαιρετικό animation, και το ποιοτικό voice-acting.
6.5/10
Pain Hustlers, επίσης στο Netflix. Η υπέρτατη ΘΕΑΡΑ Emily Blunt παίζει μια single mom στριπτιτζού που γνωρίζει τυχαία τον wannabe γιάπη Chris Evans. Καταλήγει να πιάσει δουλειά στην εταιρεία του ως καπάτσα καταφερτζού, που αναλαμβάνει να πείθει γιατρούς να συνταγογραφήσουν ένα θαυματουργό φάρμακο για καρκινοπαθείς. Η άνοδος και η πτώση της όλης "κομπίνας" θυμίζουν μια πιο φτηνή εκδοχή του Wolf of Wall Street και γενικά η ταινία είναι αρκετά προβλέψιμη αλλά όχι απαραίτητα βαρετή. Ουσιαστικά τη σώζει από τη μετριότητα η ΘΕΑΡΑ Emily Blunt, ενώ ο captain America μού φάνηκε λίγο έξω από τα νερά του.
6/10