What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Προτάσεις για ταινία

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
ειδα δυο ντοκιμαντέ, το Mifune: The last Samurai και το Be water (ξεκαθαρα περναω την ασιατικη φαση μου). και τα 2 παιρνουν χαλαρα, αβαδιστα και χωρις κομπο ιδρωτα, το σηλ οφ απρουβαλ του μαλαχτη μας.


ο μιφούνες ηταν ηθοποιαρα, αλλά ευτυχως, οπως υπεθετα χωρις να το γνωριζω, ηταν και ατομάρα Τεράστια. ο αστικος μυθος λεει οτι ο κουροσαβας ενω ηταν τελειομανης και ηθελε το καθε καρέ να γυριστει οπως ακριβως το ειχε στο μυαλο του, ΠΟΤΈ δεν του εδινε οδηγιες στο πως να παιξει την καθε σκηνη. ηξεραν τοσο καλα ο ενας τον αλον, που του εδινε μονο το σεναριο και τον αφηνε να δημιουργησει.
εξω απ τα πλατω, ο τοσίρος ηταν γυναικάς, καπνιστης (σε λιγες φωτο ΔΕΝ κραταει τσιγαρο) πότης, του αρεσαν τα γρηγορα αυτοκινητα, δηλαδη με λιγα λογια τον αγαπαμε. επισης, πραγμα που δεν φαινεται στα βαρια κι ασηκωτα κουροσαβικά επη, ηταν μεγαλος χιουμοριστας, αρα τελικα μια ολοκληρωμενη προσωπικότης.

το ντοκιμαντέ ειναι ωραια δομημενο, με χρονολογικη ροη, σοβαρο, με διαφορους συνεργατες να μιλανε γι αυτον, και πολλες σκηνες απ τις ταινιες, αλλά και υπεροχες φωτο μεσα κι εξω απ τα πλατώ. για να καταλαβετε τι σεβασμο και αγαπη εμπνεει ο μιφούνε, την αφηγηση την κανει ο κιάνου της καρδγιας μας και 2 απ αυτους που μιλανε στο φιλμ, ειναι ο σπηλμπεργκ κι ο σκορσεζε.



το Be water αναφερεται στον Μεγιστο Μπρους (ωραια συμπτωσις...) Λη. ο Απολυτος μαχητης ασιατικων πολεμικων τεχνων, μεγαλος στοχαστής και ωραια προσωπικότης. δεν μπορω να εχω σταλα αντικειμενικοτητας, γιατι ειμαι μεγάλος φαν του.

Το ντοκιμαντέ το βρηκα λιγο χαοτικο για τα γουστα μου, γιατι πηδοκοπαει γυρω γυρω χρονικά, παει αμερικη, γυριζει χονγκ κονγκ, λιγη θεωρια απο δω, καποιες συνεντευξεις παραπερα κλπ. συγχωρειται ομως, γιατι δεν κρυβει λογια και εχει σε πολυ κεντρικο σημειο τον ρατσισμο των αμερικανικων στουντιος απεναντι σε καθε μη καυκασιο αμερικανο ηθοποιο η δημιουργο, που ηταν αναλογος προφανως με τον ρατσισμο που αντιμετωπιζε η μαυρη ή η ασιατικη κοινοτητα και στους δρομους της usa. ο μπρους εζησε αυτον τον ρατσισμο με σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι οτι το πασιγνωστο σηριαλ kung fu, δεν αναφερεται πουθενα οτι ηταν δικη του ιδεα, και επιπλεον δεν του εδωσαν τον κεντρικο ρολο οπως περιμενε, αλλά στον καραντάιν. με αποτελεσμα να φυγει για χονγκ κονγκ κι εκει να γυρισει τ αριστουργηματα του. και οταν το αμερικανικο σταρ συστεμ καταλαβε τι θησαυρο ειχε στα χερια του ηταν ηδη αργα, ποστ μορτεμ. ειχε ενα εκατομυριο πραγματα ακομα να δωκει ο μπρους, αλλά δεν προλαβε. βεβαια ολοι ξερωμε οτι ο θανατος σε νεαρη ηλικια βοηθαει την δημιουργια Μυθων, αλλά εμεις οι φανς προτιμουσαμε περισοτερες ταινιες και βιβλια.
κλεινω με την τελικη σεκανς του ντοκιμαντέ που ειναι ο γνωστος μονολογος του μπρουσαρα σε καποια συνεντευξη στην αμερικανικη τιβι:

"... Βe formless, shapeless, like water. now you put water into a cup, it becomes the cup. you put water into a bottle, it becomes the bottle... Now water can flow or it can crash.
Be water, my friend.."

δε νομιζω να τα βρειτε εκει που συχναζετε, πρεπει μαλλον να πατε εκει που συχναζω εγω. παντως, ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ.
Απαραιτητα.

mif3.jpg be w.jpg Toσίρο: τσιγαρακι, ζακετουλα, αντικούλα, βαρκάκι. μπον βιβέρ.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Στο ερώτημα "πρέπει να αφήσω ψηλό κότσο", η απάντηση είναι ίδια με την ερώτηση "Είσαι ο Τοσίρο Μιφούνε;"
 

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,178
Είδα πριν λίγες μέρες το M3gan. Είχαμε πάει με τον Τζόμπλι (Τζόνι τον λένε αλλά τον φωνάζουμε έτσι επειδή κάθεται όλη μέρα στο δωμάτιο και παίζει βίντεογκεημς αχαχα) και τον ξάδερφο μου τον Κέτσα. Πήραμε κολα και ποπκορν αλλά ο μλκ μας έκανε ρεζίλι γιατί ζήτησε μπέργκερ. Καλή ήταν, σαν σύγχρονη εκδοχή του Τσάκι. Ευτυχώς πήγαμε χωρίς τους γονείς, γιατί αν την έβλεπαν θα μας κλείδωναν τα νιντεντο στην ντουλάπα.
Το είδα κι εγώ. Το κοριτσάκι καλή ερμηνεία. Αλλά
ενώ θα περίμενες ότι με το που θα αρχίσει η evil μεταστροφή της megan θα ξεκληρίσει κόσμο και κοσμάκη με ευφάνταστους βίαιους τρόπους τελικά είχαμε 2 3 θανάτους οφ κάμερα κι όλας. Δεν ξέρω τι κοινό στόχευσαν αλλά παρασυγκρατήθηκαν σε σχέση με το κονσεπτ της ταινίας.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
@mruseyourbrain μαλλον, για να το δει και ο Τζομπλι με τον Κετσα. χωρις να τους παρουν τα nintendo οι γονεις.
Ο αιωνιος αγωνας για να κρατησουν τις ταινιες σε rate για περισσοτερο κοινο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
παρασυγκρατήθηκαν σε σχέση με το κονσεπτ της ταινίας
Ίσως, αν και μπορεί να το έκαναν για να χωρέσουν και τα κλασικά μηνύματα για καπιταλισμό, χρήση τεχνολογίας κλπ
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,503
Ο Gerard Butler πήγε 2 μέρες στα γυρίσματα και έβγαλε την υποχρέωση και αυτού του εξαμήνου, το νέο του πόνημα λέγεται Plane (2023) - IMDb και τον βρίσκει ως Σκωτσέζο (ώ τι έκπληξη) πιλότο που ρίχνει το αεροπλάνο σε μια ζούγκλα και προσπαθεί να σώσει τους επιβάτες από τους ντόπιους μπρούκληδες. Κάτι εκρήξεις, κάνα δυο μαχαιρώματα και μπόλικες σφαίρες μετά, η υποχρέωση βγαίνει και μπορεί τώρα να γυρίσει στα ξίδια και στις βίζιτες. 5.5/10

Είδα και το Black Panther: Wakanda Forever (2022) - IMDb, ξέρω ότι υπάρχει ειδικό θρεντ αλλά βαριέμαι τώρα να πηγαίνω στο φεισπαλμ σταφ. Αναγνωρίζω ότι με τον χαμό του Boseman έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν, αλλά αυτή η τέταρτη φάση με αφήνει μέχρι στιγμής παντελώς αδιάφορο. 5.5/10

Αν και σήμερα δεν πάω δουλειά λόγω του (μη) χιονιού, θα προσπαθήσω να δω το Tàr
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
οκ, ξερω περιπου τι ειναι η ντισνευ τωρα, ξερω και για τον γουωλτ οτι δεν ηταν τοσο καλος αθρωπος (understatement) και αντιλαμβανομαι οτι μεσα απ τα καρτουνς ειδικα, τοτε που μεγαλωνα, αλλα και τις ταινιες τωρα, περνανε διαφορα μηνυματα..

αλλά οταν εισαι πιτσιρικος, δεν σε νοιαζει τιποτ απ αυτα. κι επισης εχεις χρονια αργοτερα να τα σκεφτεις κι αυτα μαζι μ ολες τις σκοτουρες που θα φερει η ενηλικη ζωη.
οπότε μενει μονο η μαγεία που βλεπεις στα παιδικα ματια. κι αυτο η ντισνευ το χαρισε απλοχερα.

100 χρονια ζωης.
(χτεσινο κλιπακι που επαιξε στις διαφημισεις του σουπερκατσαρολιού...)


 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Χθες είχαμε δύο δυνατά trailers για The Flash και Guardians of the Galaxy Vol 3 (έχω βάλει links στα DC και Marvel threads αντίστοιχα). Εξεπλάγην πολύ από το trailer του Flash που ήταν αναπάντεχα καλό.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Τι πάλι ρε μαν; Ταινία με ομιλούντα ζώα παίζει να 'χει να βγει από τον Μπέημπ το 95.

ape.png
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Τεκνικαλυ, δεν έχεις άδικο, αλλά οι ταινίες με ζώα που μιλάνε συνήθως είναι ένα συγκεκριμένο στυλ: μια μίξης περιπέτειας και κωμωδίας (κυρίως έμφαση στο δευτερο). Η σειρά των Planet of the Apes ταινιών είναι κλασικό sci-fi, που απλά τυχαίνει μέσα σε όλα να έχει και κάποια πρωτεύοντα που μιλούν.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Πριν βγαλετε τα δικρανια απο το παταρι. Ειπα να κανω ενα τρολαρισματακι. Δεν θελω να κοιταξω απο το παραθυρο και να δω τον οχλο.
Εχεις απολυτο δικαιο, το Planet of the Apes, δεν εχει καμια σχεση με το ειδος. Ειπαμε, τρολαλαλα αλλα οχι και να γινω ξεφτιλα.

Βεβαια, θα αφησω και μια αληθεια.
Μιλαμε για συνταγη, οταν παιρνεις εναν τυπο που δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και του κοτσαρεις διπλα ενα ζωο, αντικειμενο, κατι που δεν επρεπε να μιλαει. O Rocket Racoon ειναι επισης ασχετος. Αλλα ναι, μπορει να μην υπαρχουν παρα πολλες ταινιες με ομιλουντα ζωα αλλα ειναι αρκετες, ωστε να μπορω να επικαλεστω συνταγη για γλυκαναλατες κωμωδιες.
Οι ταινιες ακολουθουν τα βηματα της ζωης. Συνηθως ειναι σκτ και μετα τελειωνουν.


EDIT
all quiet on the western front, η ταινια με μπατζετ 20 μυρια. Συμφωνα με το προπαγανδιστικο Wiki.

σαρωνει και ειναι υποψηφια να σαρωσει περισσοτερο.
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Βλεπω Tetris, γουσταρω, ας ειναι και ταινια με μαικροτουτσουνια, δεν με ενδιαφερει.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Btw, πρόκειται για την αληθινή ιστορία πίσω από το παιχνίδι-θρύλο, για τα δικαιώματα, την προσπάθεια έκδοσης του κλπ. Θα έχει ενδιαφέρον πιστεύω.
 
Top Bottom