ανακαλύπτω σταθερά ότι έχει να προσφέρει το μηχάνακι, πέρασα και κανά 2 δικά μου ROM για τσεκάρισμα όταν έβαλα την κάρτα για backup στο laptop, πάρα πολύ εντυπωσιακό, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αναγνώρισε το no name "power on" wifi adapter μου στην OTG και έκανε update στο ArkOS (αλλά το portmaster δεν θέλει να κάνει update) και κατεβάζω τώρα κάποιες ROM από παιχνίδια που έπαιζα στα νιάτα μου στο PSX όπως coolboarders 2 και Wipeout 2097.
Η ποιοτητα κατασκευής απλά δεν υπάρχει για 35€, πολύ στιβαρό, όλα τα κουμπιά έχουν σεβαστή αίσθηση και δεν είναι ζελεδάκια, ίσως κάπως έντονο κλικ στα στην πλάτη και στα start/select (παραλίγο να ξυπνήσω τον μπέμπη δίπλα μου...) η οθόνη αποδίδει καταπληκτικά και γενικά το νιώθεις όμορφα στο χέρι και εργονομικά. Κανένα παράπονο.
Γενικά μέχρι τώρα ότι έχω παίξει σε PSX πάει νεράκι, άνετα και ωραία, μόλις περάσω και ένα φίλτρο scanlines όλα γίνονται "όπως τα θυμάμαι", έπαιξα λίγο Need For Speed III, λίγο Crash, 4-5 πίστες στο Doom (το άφησα όμως έχει διάφορες αλλαγές σε σχέση με το PC, θα το περάσω από το Portmaster αργότερα να παίξω σωστά) και δοκίμασα μερικά άλλα παιχνίδια, όλα μια χαρά. Οποσδήποτε πρέπει να βρω τρόπο να patchάρω την Ιαπωνική ISO του Ace Combat 3 με Αγγλικά για να παίξω επιτέλους το παιχνίδι όπως έπρεπε να είναι, αν και στο duckstation που είχα δοκιμάσει παλιότερα δεν τα κατάφερα να δουλέψει (στο PC).
Στο SNES έβαλα να παίξω DK Country κάτι πατέντες περίεργες είχε και με ξενέρωσε, αλλά ΟΚ από SNES/MegaDrive έχω 2 κουβάδες ROMS και πέρασα δική μου να παίξω, γενικά ότι δοκίμασα δουλεύει όμορφα και ωραία και στο SNES. Δοκίμασα Starfox και Mario και κανά 2 άλλα, μια χαρά και εδώ γενικά.
Γρήγορη δοκιμή στο N64 που ξέρω έχει θέματα, το Carmagedon 64 κουτσοέπαιξε, κάτι άλλα racing που είχα άχτη από τα νιάτα μου ήταν slideshow, δεν φαίνεται να είναι θέμα δύναμης, αλλά θέμα emulation, γιατί Dreamcast και PSP που δοκίμασα κανά 2 πραγματάκια πήγαν όλα νεράκι.
Έβαλα και μια δική μου mame ROM να δοκιμάσω (Snowbros) και προχώρησα άνετα και ωραία, τολμάω να πω, προτιμάω joypad από arcade χειριστήρια για αυτό το παιχνίδι.
Γενικά δεν έχω κάτσει ακόμα να παίξω σαν άνθρωπος, κάτι από την αρχή μέχρι το τέλος, σίγουρα θέλω να ρίξω τρελό customization και να περάσω δικές μου handpicked ROMS μόλις βρω λίγο χρόνο.
Α έχει και ελληνικό UI!
Επίσης υπάρχει τρόπος να στριμάρεις από το PC σου! Αυτά και αν είναι υπέροχα νέα, αν και δε ξέρω πως θα παίξει με τις φθηνές wifi κάρτες μου και το ρουτερ από την Wind (Rest in Shit). Ανοίγει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον μονοπάτια, απλά θα πρέπει να βρω άλλο wifi usb χωρίς καιρέα για να παίξω.