What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Single Player RPGs

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564


Amatyultar wrote:
Μα ο διάλογος είναι ακριβώς όπως το πρώτο, απλά σε wheel, δεν έχει διαφορά. Απλά τώρα ξέρεις με τις φατσούλες τί επιλέγεις.</blockquote>

Aντιθέτως, πλέον με τις φατσούλες ΔΕΝ ξέρεις τι επιλέγεις, ακριβώς όπως στο Mass Effect.

Στο Origins είχες μια-δυο γραμμές διαλόγου και τέρμα, οι επιλογές σου ήταν ακριβώς ότι έλεγε ο χαρακτήρας σου στον διάλογο. Ήξερες τι να πατήσεις, και το πατούσες συνειδητά.

Στα Mass Effect, επειδή ο χαρακτήρας σου ήταν πλήρως Voiced και άρα αφενός οι συντομότερες γραμμές διαλόγου ισοδυναμούν με λιγότερες ηχογραφίσεις και λιγότερα έξοδα, αφετέρου θα ήταν "κάπως" το να διαβάζεις 2 φορές το κείμενο (1 φορά στις επιλογές διαλόγου και 2η φορά ως λεζάντα στην εκφώνηση από τον Shepard), έκαναν την τράμπα με τον τροχό.

Το θέμα όμως είναι ότι πολλές φορές, η επιλογή που σου παρουσιαζόταν στον τροχό, δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτό που κατέληγε να λέει ο Shepard. Πχ είχες μια ΤΕΛΕΙΩΣ εχθρική και σαρκαστική επιλογή, την πατούσες, και τελικά ο Shepard έλεγε ένα σαχλό αστειάκι και ο διάλογος προχωρούσε κανονικά.

Πλέον αυτό μεταλαμπαδεύτηκε και στο DA2. Επιλέγεις την "φατσούλα" που θες, νομίζοντας πως ο Hawke θα μεταδώσει το αντίστοιχο συναίσθημα, αλλά καταλήγει να λέει κάτι ΤΕΛΕΙΩΣ άσχετο και νερόβραστο, που σε κάνει να μετανιώνεις που το επέλεξες.

Δεν ξέρω αν οι της EA/Bioware θεωρούν "έξυπνο" και "αρτιστικό" αυτό το σύστημα, αλλά εγώ το θεωρώ τουλάχιστον άκυρο και φτηνό.



Admiral wrote:
Αντίστοιχη αλλαγή έγινε και στο Witcher 2 όμως. Καταφανώς ανώτερο παιχνίδι φυσικά, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να επισημάνουμε μια masseffectoποίηση του Witcher 2.</blockquote>

Μιλώντας πάντα για ένα ανώτερο από κάθε άποψη παιχνίδι, όπως είπες, όσον αφορά τους διαλόγους τουλάχιστον το Witcher 2 αν και παρουσίασε ένα "παρόμοιο" σύστημα (με απουσία wheel αλλά με συντμημένες επιλογές) ήταν σαφέστατο ως προς τις επιλογές του. Αυτό που διάβαζες, αυτό ακριβώς έλεγε ο Geralt, από το περιεχόμενο μέχρι το ύφος. Σε αντίθεση με την κατάσταση που περιέγραψα παραπάνω.



 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704


Admiral wrote:
Αντίστοιχη αλλαγή έγινε και στο Witcher 2 όμως. Καταφανώς ανώτερο παιχνίδι φυσικά, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να επισημάνουμε μια masseffectoποίηση του Witcher 2.</blockquote>
Ναι τέτοια ψήγματα υπήρχαν και στο WItcher 2 αλλά στο 90% των περιπτώσεων, αυτό που επέλεγε ο παίκτης έλεγε ο Geralt (δεν διάβαζε μεν πάντα την πρόταση που έβλεπε ο παίκτης αλλά ακόμα κι έτσι την έλεγε με παρόμοια ερμηνεία)

 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,259
Έχετε ασφαλώς δίκιο και οι δύο. Αναφερόμουν περισσότερο στο πλήθος και το στυλ των διαλόγων, π.χ. σε ένα διάλογο στο Witcher 1 θα υπήρχαν 5-6 topics σε λίστα, στο Witcher 2 2-3 topics σε wheel. Για τη σχεση της φράσης με τα λεγόμενα δεν το συζητάμε, έχετε 100% δίκιο.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612


Adhan wrote:
Τα ανεπίσημα patch τα πέρασες...?</blockquote>
Τα πάντα όλα, το είχα ψάξει πολύ το θέμα. Τόσο πολύ, που...

MaverickStrange wrote:
Κοίτα και αν έβαλες μοντς που έκαναν conflict.</blockquote>
...που βρήκα τι πρέπει να έφταιγε.



 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Φρέσκο πράμα, σπαρταράει λέμε!
7B8BCC145C08F3B34AC6DD2076CB08936109DD9B

2F1D520B934188229B0AEEC38267A2F6B7A3694F

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5HFYIbmVza0
Θα ακολουθήσει και kickstarter τις επόμενες ημέρες.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
http://www.youtube.com/watch?v=0xBh25RupLI&feature=player_embedded#!
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ρε συναδερφοι, καλλα ολ αυτα, αλλά ειπαν στην γρια να χε... κλπ κλπ.
τι κακο ειναι αυτο με το τερντ μπειζντ? οκ, ειπαμε οτι το ολντσκουλίκι ειναι της μοδός, αλλά σε λιγο για να βρεις ρηαλταιμ, εστω και με πωζ, θα ψαχνεις με το φαναρι..
κι αυτο εδω και το χτεσινο νομιζω με το δρακουλινι αχαζάλ που ποσταρε ο ανταν, παλι turn based.
ιναφ, μας εχει λειψει το κλικι κλικι. ελα ρε βαν χελσινγκ, ελα ρε γκριμ ντων να γουσταρουμε κι εμεις οι καφροι.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Πρώτη ερώτηση: Αχαζάλ.....?
Δεύτερη ερώτηση: Ωραία όλα αυτά, αλλά τι σχέση έχει το RTwP με το Van Helsing και το Grim Dawn (εκτός κι αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο)...?
Και μια παρατήρηση.
Ε, όχι και μας έχει λείψει το "κλίκι-κλικι", υπάρχει ένα Torchlight 2 και ένα Inquisitor εκεί έξω που είναι και σχετικά πρόσφατα. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
Πάντως περιέργη "φυλή" είμαστε οι rpgάδες (γενικά μιλάω και να διευκρινίσω ότι και εγώ προτιμώ το σύστημα που καταξιώθηκε μέσω των ΙΕ παιχνιδιών). Διαμαρτυρόμαστε από τη μία για την απλοποίηση των σύγχρονων rpg και μας χαλάνε τα πιο action συστήματα που απαιτούν αντανακλαστικά ακόμα και σε παιχνίδια όπως το TW2 και όταν ανακοινώνεται και κανα turn-based (το οποίο με εξαίρεση το temple of elemental evil και κανα indie όπως της Spiderweb ήταν υπό εξαφάνιση εδώ και χρόνια) που απαιτούν αποκλειστικά στρατηγική σκέψη γκρινιάζουμε. :dry:
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
1. το πληρες ονομα του χτεσινου που ποσταρες ειναι: The Dark Triad: Akhazal Quest (ασε που ο τιτλος με φοβιζει γιατι παραπεμπει, ετσι οπως το βλεπω, σε επεισοδιακο φορμάτ, που δε με πολυτραβαει σαν κονσεπτ και οχι σε ενα πληρες παιχνιδι). ε, ενταξει, με βαση την παραξενη σχεση που εχω με τα αγγλικα, το ονομασα αχαζάλ. ωραιο ακουγεται.

2. απλως επισημαινω οτι ειδικα για τα ισομετρικα, δεν με φτιαχνει το turn based και προτιμω ή κλικι κλικι τελειως ή εστω rtwp που ουσιαστικα ειναι, αν το θελει ο παικτης, μια μορφη τερν μπειζντ.
οχι, δεν εχω ακουσει τιποτα για πωζ στα 2 παιχνιδια αυτα, και πολυ χλωμο το βλεπω, γιατι το πωζ ειναι πιο αναγκαιο και λειτουργει καλυτερα σε party based παιχνιδια.

3. ενταξει, τον τελευταιο χρονο και ειδικα μετα το σουξε του κικσταρτερ, δεν εχεις παραπονο. τα περισσοτερα αρπιτζια ειναι turn based. αν και δεν ειναι απαγορευτικο το tb για μενα, π.χ. το οριτζιναλ σιν θα το λιωσω, απλα προτιμω το rt.

ελα ρε ανταν, μην εισαι τοσο σοβαρος. γραψου στο κοσμο να γουσταρουμε κι ασε τα αρπιτζιά. :thumbsup:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Χαχαχαχαχα, θα γραφόμουν αλλά δεν έχω τοοοοόσο (με το συμπάθειο) ελεύθερο χρόνο. Θα δω, ισως και να γραφτώ κάποια στιγμή, προς το παρόν λέω να σας παρατηρώ που θα ξεκατιν... εεε τρολάρετε :trollface:...:lol:

EDIT: Bruce αν περνάς στέρηση, ρίξε μια ματιά και στο Bastion που ξέχασα να αναφέρω πιο πάνω. Θα βρεις πολλά περισσότερα από... κλίκι-κλίκι εκεί μέσα. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
απ το RPG Watch:

<span style="font-size:4">Realms of Arkania - HD Remake Announced!</span>

a HD remake of the Dark Eye Northland Trilogy is in the works. The three games were released internationally under the name Realms of Arkania … Blade of Destiny, Star Trail and Shadows over Riva. Especially the middle part is widely regarded one of the best RPGs of all time.
The project is a cooperation between original developer Attic, publisher UIG and the Austrian developer Crafty Games.
At the moment the German and English PRs contradict each other. It remains unclear whether the game slated for a release in Q2/13 is the full trilogy or only the first game, Blade of Destiny HD. Here's the full English PR:

<i>A legend reborn as Realms of Arkania - Blade of Destiny returns
2013-01-28 10:47

Developed by Austrian developer Crafty Games, Realms of Arkania – Blade of Destiny is a one-to-one remake of the 1992 original, adored by a generation of Role Players and one of the most successful German RPG’s of the 1990’s. Get ready to return to Thorwal, one of the oldest cities of Aventurien. Make sure your wits are sharpened before walking down the small alleys of Thorwal and Prem, and prepare to stop the Orcisch threat while creating a mighty alliance between nations. Featuring a complete visual reimagining along with a comprehensive overhaul of every aspect of the gameplay, Realms of Arkania – Blade of Destiny is set to captivate a 21st century audience of new and old fans alike.
</i>
παρτε κι ενα σκρηνσοτ να γουσταρετε:

<img src="http://scr3.golem.de/screenshots/1301/DasSchwarzeAuge/nordland.jpg" alt="nordland.jpg" class="bbcode_img" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Remake....Realms of Arkania....2013....θέλω να κλάψω! (από χαρά ντε!) :woohoo:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Τώρα το είδα, είχα κανα διήμερο να τσεκάρω νέα στο site ευαγγέλιο των αρπιτζί...
Μλκες θα κλαψω από χαρά!!

Longshanks <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> να σε φιλήσω!
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
ΠΩΩΩ!!1 ΤΙ λες τωρα?!?! WOW!!!! :worship:


Τα Avernum αξίζουν, fellas?
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
To πολυαγαπημένο μας rpgwatch (από όσο έχω καταλάβει το γουστάρουμε αρκετοί απο εδώ) βράβευσε τα καλύτερα indie rpg του 2012 (gamer's choice), με την πρωτιά να παίρνει το Legend of Grimrock με 61%! Δεν το ποστάρω για αναμετάδοση ειδήσεων ( <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) αλλά γιατί πραγματικά χαίρομαι του το LoG κατάφερε να πετύχει τόσο πολύ, ήδη νομίζω πως βλέπουμε τις συνέπεις αυτής της επιτιχίας, με τους δημιουργούς πλέον να είναι σίγουροι πως υπάρχει μεγάλο gaming κοινό που θέλει τα first person party based rpg να επιστρέψουν στα pc μας! ( π.χ. η απόφαση για remake του Realms of Arkania!)
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487


Stamatimenos wrote:
ΠΩΩΩ!!1 ΤΙ λες τωρα?!?! WOW!!!! :worship:


Τα Avernum αξίζουν, fellas?</blockquote>

Αν δεν περιμένεις τα σούπερ γραφικά, τότε ναι αξίζουν. Είναι τεράστια, με ωραίο κόσμο, πολλά quests και ωραίο σύστημα ανάπτυξης, μαγείας.

 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Μα αυτά είναι RPG ρε φίλε, δε διαφωνώ καθόλου. ΕΙΝΑΙ και γαμώ τα παιχνιδάκια, το LoG απολαυστικότατο. Νταξ, θα προτιμούσα το ίδιο gameplay, αλλά με NPCs και quests μέσα, είναι η αλήθεια, αλλά δε πειράζει.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Φίλε Savatar, αν δεν απατώμαι τα Realms of Arkania είχα ισομετρική, δεν ήταν πρώτου προσωπου σαν τα Might and Magic φερειπείν. Τουλάχιστον απ΄οσο θυμάμαι από το πρώτο που είναι το μόνο που είχα παίξει...

EDIT: Έχεις ένα δίκιο, η περιπλάνηση ήταν σε πρώτο πρόσωπο, οι μάχες σε ισομετρική απεικόνιση.<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
EDIT2: Σταματημένε, δε θα με χάλαγε το LoG 2 να είναι πιο κοντά στα δεδομένα του Stonekeep ή των UU. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Ακριβώς, εγώ το θεωρώ στην κατηγορία των 1st person party based rpg καθώς το μεγαλύτερο μέρος έχει την παρουσίαση αυτής της κατηγορίας, με τις μάχες να γίνονται isometric σε στυλ επιτραπέζιο. To LoG από όσο είχα καταλάβει και από την συνέντευξη στο PCM δεν είχε δυνατότητα να το κάνει "πλήρες" rpg (με quests, open world, npcs κτλ.) λόγο χρόνου (σε 10 μήνες 4 άτομα το έβγαλαν!), και γενικά έχω εντύπωση πως ήτα ένα "πείραμα" του στυλ "ας δούμε πως ανταποκρίνεται ο κόσμος στην αναβίωση έστω των βασικών και στην συνέχεια με άνεση χρόνου το εξελίσσουμε", αυτό κατάλαβα εγώ δηλαδή (ή αυτό θέλω να πιστεύω...χαχα)
 
Top Bottom